Як наважитись на другу вагітність?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Сонечко, 26 Травень 2011.

1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Як наважитись на другу вагітність?

в наших пологових закапують, тому журнали вам не поможуть
    то мусите самі контролювати, або попередити лікарів, шоб не капали
    він навіть входить в меднабір на пологи :sad:

а шо то таке? нові хімікати для мордування дітей? нуну

2. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

ну зараз ж не миють голову дітям яйцем,бо воно натуральне, правда? для цього є шампуні. також попу присипають не крохмалем а тальком. А ті самі шампуні і тальки теж є різні -з мінімумом хімії і звичайні.Є також з лікувальною метою і просто косметичні. Мами теж мажуть своє тіло не Олейною а спеціальними засобами для запобігання стрій, усунення сухості....

Але я в цю тему потрапила не для того аби сперечатися, або почути чийсь висновок, що я збираюся мордувати дитину хімікатами, тому подальшу дискусію вважаю недоречною.

3. natorella

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

5. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Ага, я до того як народила малечу, теж думала, що буду мастити і пахнючити її всім підряд, як кота::girl_smile:. Присипку купувала і як почитала скільки там всьго, то присипаю якраз крохмалем, і то дуже рідко, а не просто так провсяк випадок.

І шампунем ми не користуємся, і кремами, короче нічим! Лише ванночки на травах. Шкіра ніжна і пахуча в малечі. Для чого дітей мордувати чужорідними хімічними засобами?

6. natorella

милом дитячим, звареним
    собі шампунем
    але мова про інше була
    ви плануєте вагіність і я мала на думці косметику для немовлят. власне про то і пишуть і те рекламують в журналах. на мою думку, для немовлят косметики лишньої не треба. особливо в перший рік життя, поки шкіра адаптовуєтсья до тої хімії, що в повітрі навіть є
    я не пишу про себе і не пишу про 8-річних дітей
    і також ніякого стьобу не пишу
    обмінку дали в ЖК - 5 листочків для записів і 10 - реклама. і ті ж - підгузники, косметика, візочки ецетера
    а в журналах деколи таке напишуть
    я в першу вагітність купувала щомісяця по 3 шт
    в другу - почитала літературу, пролистала форуми\блоги
    але вже ті, котрі дійсно згодяться

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

можете мене закидувати рваними тапками, але я другу дитину навіть купати часто не буду
    воно ж не брудниться як 3-річне
    на початках, шоб не пересушувати - суто гігієна
    тим більше дитина буде осінньо-зимова.

7. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Останнє редагування: 16 Серпень 2011
  8. SoLana

SoLana Well-Known Member

9. natorella

то вже до іншої гілки питання
    я ж не кажу НЕ МИТИ ВЗАГАЛІ
    маю на увазі процес КУПАННЯ - кип*ячення води, відварювання ромашки, цідження, пеленки/рушники/шапочки/комбезики, тато\мама\баба\сусіди, в 5 рук і 6 очей, йой_давай_бистро_поки_не_плаче_і_шоб_не_продуло

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:31 ----------

та можна просто під душем сполоснути. нє?
    сама душ приймаю, то стараюсь мила/гелі рідше користати. реально шкіра легше то сприймає

10. SoLana

SoLana Well-Known Member

11. AlbinaK

AlbinaK Member

В нас ні доня ні синок чітко сплановані не були:) тобто хотілося до 30років друге народити, але вік не був основним критерієм, хоча вписалася:) Різниця між дітьми вийшла трохи більша 6 років. Трохи накладно, що доня як раз того року в перший клас іде і школа не під носом, але я знаю що ми все зможемо :) Допомоги я ні від кого крім чоловіка не чекаю, бо вважаю, що дітей мають виховувати батьки, а не бабці-тітки :) Перший час дійсно було дуже важко самій з двома дітьми та господаркою(татко наш став ще більше працювати, щоб 4 забезпечувати, просто ще й сезон в нього зараз :)), але потроху все "устаканилось" та встало на свої місця. Так що не переживайте, діти - це радість! А ми сильні і зі всім впораємось, головне гарний настрій :) От тільки на третє вже не знаю чи наважусь, скажу чесно. І по віку вже не дівчинка і квартира не велика, але як Бог дасть ... :)

12. Яруська

Яруська Well-Known Member

А ще краще нічого не читайте, а насолоджуйтесь робленням тої дитинки:girl_blum:

13. StarKa

StarKa Member

Моїй дитині зараз 8 місяців і в мене уже з 3 місяці таке бажання мати 2 3 або більше дітей, що якби могла вагітніти зараз хто зна чи того б не сталося.. Крім того зараз в багатьох знайомих родиться по третьому. Мені воно як знак видається ))

То такий період просто і з часом воно минеться??? Чи як таке бажання є, то воно вже не минається?? З кимось таке теж траплялося??

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мій чоловік як тільки ми одружились, одразу запитав мене, скільки дітей я хочу. Я сказала, що 3 мінімум, і він втішився, що наші бажання співпадають :)
    особливо хотілось друге маля, коли старшому було 8 місяців, але реально "старатись" почали від його року і 11 міс. І от результат, чекаємо. Думаю, якщо все буде добре, то між другим і третім різниця буде менше. Потім можна буде віддати всіх малюків в садочки-школи, років 5 попрацювати, і до 35 років ще двох малюків народити :)

15. Marakasik

Marakasik миється в бані

Нашій донечці 8 років. останній рік- в мене просто манія - хочу другу дитину. Але, нажаль, нічого не виходить... Мабуть ще не час... і вирішуємо це не ми...

16. MoNa

MoNa New Member

Моєму синочкові 5 рочків, і я вже задумалась серйозно...
    У мене є рідна сестра і у нас різниця 8,5 років... Чесно кажучи - для мами моєї то було легше, але не для мене. Так як я вже виконувала роль своєрідної няньки. І так було завжди..."Перепелинай", "заколиши", "погодуй", "забери із садка", "погуляй з нею", "візьми зі собою", і потім вже "забери зі школи", "допоможи їй зробити уроки" ітд.... А ще казали: "вона тобі потім допоможе із твоєю дитиною! от побачиш!" Ну, звичайно, так я нічого не побачила)))...Бо моя дЕвушка "не має часу!" ))...Повторюся - для мами це було краще)) і легше, але НЕ для мене!)) От я і думаю тепер, що не варто робити велику різницю, бо ще кажуть, що через кожні 7 років змінюється покоління, (та інтереси вже відповідно)... а хотілось би щоб мої малюки більше знаходили спільної мови між собою.

17. AilataN

AilataN жива

Мені би років 4 назад хтось сказав, що буду мати ще дитинку -щиро б розсміялась!
    В один момент вирішила хочу і все! Негайно!
    Прорахувала, по дням, місяцям, і по грошам.
    Прорахунки пішли гайту бо синхронно до моєї вагітності, ремонту, закінчення школи і поступлення старшого сина додалась тяжка хвороба свекрухи...
    Продали все, що могли.
    Чоловік через місяць після народження доні лишився без роботи.
    Вижили? Ха, ще й як!
    Тяжкувато було моментами, і розпач був, і сварились-мирились, і веселились ,і тішились дочею, все одно, оглядаючись на минуле, розумію, що Бог вклав мені в голову правильне і вчасне рішення, по інакшому і бути не могло...

18. Neverland

Neverland Well-Known Member

Щось мене в цю гілку затягнуло. Я вже місяці так 3 думаю за 2 дитинку, але не в плані що хочу вже, а просто думаю за колись. І то мене гризе. Я взагалі хочу мінімум 2 діток, але якщо чесно, то мені дуже лячно. Дуже. Оцей перший рік з дитиною мені тяжко дався, не те, що малий дуже проблемний, просто оця рутина, оці перші півроку з малим цілодобово на руках... Ми ще тоді з мамою жили і їжа була на ній, то мені легше. А тепер я як подумаю, що те саме буде, але самій з 2 двома дітками - караул. Боюсь всього: що не вкладу, що одне кричатиме, друге кричатиме, що неподілять груди (якщо ГВ співпаде в тандемі), що не буду спати взагалі, як 2 діток по черзі вночі вставатимуть, що їсти не зможу зготувати... Одним словом один суцільний панічний страх, хоч до психіатра іди. І знаю, що лялю хочу, що треба, але страшно як підлітку... Я за вже навіть не говорю, хоча чоловік вже готовий і просить ляльку. А як малому буде рочки 3, якщо ця паніка не пройде, що робити, скільки чекати, бо велику різницю не хочу? Я І мама моя ще додає, що я не прудка, що мені і одного забагато, що я взагалі засрусь, що одного вони люблять, а інші то мої проблеми, вона свою "молодість" на моїх дітей не буде класти... Хоча її помічі то було тільки їжу зробити на 1 особу більше, бо мужу готувала сама з з-місячного віку малого... Але навіть така поміч - дуже сильно мене врятувала. І взагалі ображає мене вплоть до того, що я дурепа на дітей життя покласти, що вона тоді взагалі мене бачити не схоче, якщо "розплоджусь" "як кішка". Ото мене і гризе все... А раптом я дійсно така "каліч" і ніц не встигатиму? Так хочу, щоб хтось заспокоїв, сказав, що не так все сташно, що все встигатиму, що як треба буде мені поміч... А тут рідна мати доводить до сліз, знаючи, що я хочу діток дуже... :sad:

19. Iwka

Iwka Well-Known Member

Пройде, з 3-х річною дитиною значно легше ніж з річною... Це я так по інтерполяції, бо зараз вже готуємось до організації братика Грицькові, а ще рік тому для мене то був караул.
    І готувати можна встигати - купіть собі Мультиварку, десь з пів року діти будуть бавитись разом, і їдять дітки разом краще ніж по одному)

А страх що не справитесь - мине! Ще трішки...

20. Clementina

Clementina Well-Known Member

Neverland, ви просто не зациклюйтеся над цим питанням, просто насолоджуйтеся часом проведеним з синочком і чоловіком. І не переймайтеся так словами своєї мами, головне, що вас підтримує чоловік. Моя мама, як завагітніла втреттє (мені було 4.5, а брату - рік), то що їй тільки дідо з бабою не говорили і на превеликий жаль тато теж не особливо підтримував, тримався нетралітету: "Хочеш - народжуй". Але як народилася сестра, то дідо з бабою натішитися не могли і дуже жаліли про те, що стільки тріпали нерви мамі.
    І я б на вашому місці з мамою на цю тему більше не говорила, якщо ви так через це переживаєте. Краще поговоріть з чоловіком про свої бажання, про страхи, про те що мама вас не розуміє. По-моєму, це єдина людина, яка може розрадити і заспокоїти в такій ситуації.