Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Єва

Єва Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Галичанко, а може немає помітного скачка температури тому, що ви вимірюєте в роті. Я багато читала про те, що важливо вимірювати саме в прямій кишці, щоб температура була показовою. Так як в різні фази циклу виробляються різні гормони, від яких і залежить БТ, її потрібно вимірювати в місці, який найближче до органів, що виробляють гормони - яйників і наднирників.

А ще хотіла поцікавитись, чи ви коли-небудь робили аналізи на гормони? Якщо перша фаза нормальна, домінантний фолікул росте, овуляція відбувається, а температура після неї росте дуже слабо, це може свідчити про прогестеронову недостатність.

• Подобається Подобається x 2
  2. Mokka

Mokka Well-Known Member

А я в цьому циклі почала міряти БТ, вже 13-й день, а вона як була 36,5-36,6, так і є :umbrage:
    Можливо ще рано переживати...
    Дівчата, а може це бути пов'язане з тим, що мені пару років тому поставили полікістоз? Я після цього правда його лікувала, але про результати не цікавилась, а тепер почала про це думати... :sad:

• Подобається Подобається x 4
  3. Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Мокка, не хвилюйтесь.
    Вимірюйте Бт, іноді потрібно 3 місяці щоб побачити гарну картину по ваших графіках.
    А за полікістоз тут вам ніхто нічого толком не скаже.
    Сходіть в ЖІночу консультацію свою, до гінеколога, у якого будете ставати на облік.
    Розкажіть все як у вас було, принесіть результати колишніх аналізів, призначення на лікуваня, словом все що мали по тій болячці.
    Думаю лікар вам дасть найкращу професійну консультацію та надасть допомогу у разі чого.

Доречі у мене овуляцію відбулася аж на 17 день після першого дня місячних. Вам ще рано бити тривогу:confused:
    :tanksmile:усе буде пучком!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  4. Відповідь: Як нарешті стати мамою???

у мене аж 1 графічок БТ:shy: Почала вимірювати відразу після місячних, і тьфу-тьфу вийшло:connie:

5. Єва

Єва Well-Known Member

Моя історія. Мені тоді сказали, що нема смислу лікувати, якщо я не збираюся найближчим часом вагітніти, бо полікістоз не виліковується і все одно через кілька місяців повернеться. А лікувати такі його прояви, як гірсутизм чи нерегулярний цикл гормонами не варто до вагітності. Вагітність взагалі може вирішити цю проблему.
    Зараз лікарка каже, що в мене є всі шанси завагітніти навіть з полікістозом. Якщо не вийде - то прийдеться врегульовувати цикл гормональними препаратами. Але то не на часі, бо в мене зараз інші клопоти.
    До речі, поначитувалась, що при безплідді, зокрема при полікістозі, допомагають трави борова матка (ортилія однобока) і красная щетка (родіола рожева). Вчора собі купила, бо випадково натрапила на них (в аптеках чомусь їх нема). Але думаю, що вони будуть в мене так лежати і чекати совго часу, бо потім прочитала, що їх не можна приймати. якщо приймаєш інші гормональні препарати.:confused:

6. Mokka

Mokka Well-Known Member

Дякую за відповідь.
    А де ви купили ті травки, якщо в аптеках нема? Може то і собі попробувати попити для профілактики? Протипоказань там нема? Гормональні препарати я вже 3 місяці як не вживаю.

Єво, а що у вас за лікарка? Може і мені до неї піти? Бо мені щось останнім часом ті лікарі, до яких я ходжу не дуже подобаються, якось не викликають довіри :8:

Останнє редагування модератором: 13 Травень 2009
  7. Єва

Єва Well-Known Member

Купляла в магазині "сквозняк", на пр. Шевченка, там де БАДи продаються. Протипоказання - вагітність, годування, безсоння, підвищений арт. тиск.
    На рахунок лікаря, я вперше тільки почала лікуватись, якщо потрібно, координати скину в ПП. Лікарку мені порекомендувала сестра, та її лікувала (нерегулярні цикли). Через півроку сестра завагітніла і народила гарну здорову дитинку.

8. Mokka

Mokka Well-Known Member

Потрібно, буду дуже вдячна:clapping:

9. галичанка

галичанка Well-Known Member

Єво, і вам дякую за турботу :) В мене в попередніх циклах були дуже гарно виражені овуляторні скачки, а ось тільки цей цикл якийсь дивний, в мене вже десь рік такого не було. Але я знаю, що таке може таплятись час від часу і в здорової жінки, це норма - дивні цикли до 3 раз на рік. Може далась взнаки простуда :confused:

В роті також можна вимірювати і виходять гарні графіки, ілюстрацією є мої графіки 5 років :) Хоча може температурні показники з прямої кишки виходили б ще кращими і точнішими. Я колись 1 цикл міряла паралельно і в роті, і в піхві. Там температура була вищою кожен день рівно на 0,1-0,15 від температури в роті. Але мені цього не треба, бо я легко визначаю овуляцію щоциклу: в мене прозорий тягучий слиз, і тоді зразу за день два - овуляторний скачок (цей цикл виняток)

Я за ці роки гормони здавала, і не раз, лікарі кажуть, що все нормально з продукцією прогестерону в 2 фазі... Треба здавати на початку 1 фази, а тоді вкінці 2 фази. Різниця має бути в 10 разів. Хоча саме цього циклу, невиключено, що є прогестеронова недостатність...:umbrage: А шкода... Хоча все одно сподіваюсь, що дитинка утворилась, прогестерон і температура ще піднімуться на потрібний рівень...

Покажіть! :clapping: Якщо у вас на папері - можна зісканувати ;) Так хочу подивитись на ваш вагітний графік :shy: Та й всім, хто вимірює БТ буде цікаво

Останнє редагування модератором: 13 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  10. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

БТ міряти не получається - постійно встаю в різний час. Тому міряю з перепадами. А от слизу не відать...:confused: Можливо ,я не надто спостережлива. Чи є випадки коли він не надто виражений? З таким графіком :8::8::8: Тому хочу піти на УЗД, можливо там хоч порадують, що з овуляцією все добре. Минулі цикли користувалась тестами, але вони постійно показували полосочку, от я і закинула і надто вони дорогі.
    Час від часу просто опускаються руки...а потім згадую вас дівчата, і розумію, що я не одна в свому прагненні стати мамою:)
    П.С. Чи правильно я розумію, що коли завагітнієш, БТ постійно висока ,можна і тест не купляти...тобто, чи є тривалий час висока температура свідченням вагітності?

11. галичанка

Ознакою вагітності є висока БТ після овуляції більше 16 днів :)
    Я також встаю в різний час, але прокидаюсь зранку, коли треба, міряю температуру, запам'ятовую, а тоді далі сплю :) Або, коли сплю більше - то роблю перерахунок: одна година - 0,1С.

Слиз є, в когось більше, в когось менше, але він високоплідний тільки день-два, якщо не знати, що шукати - можна і пропустити. Я також до початку методу спостережень нічого не помічала в себе.

Нехай руки не опускаються! Нас тут багато таких з подібними проблемами і все в нас має бути добре!:tanksmile:

• Подобається Подобається x 8
  12. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Галичанко, ти наша помічниця! Все ти знаєш, за кожного переживаєш! Щоб ми без тебе робили?:confused: І я вірю, що все буде добре! Бог добрий... Просто тільки тут я можу поплакатись, а то тему "покищо не вагітна" в колі друзів, сім"ї не піднімаю. От і виходить всі переживання виливаю тут.

• Подобається Подобається x 7
  13. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

а я сьогодні була в лікаря!!! сказала їй про температуру(в мене теж ще не було скачка температури, хоча вже 29 день циклу), про другу фазу, а вона ніц не змогла відповісти. тай йшла я і нічого мені не боліло, а вийшла з кабінету і думала що до роботи вже не доповзу, такі болі були!!!дала направлення на аналізи-на герпес, токсоплазмоз, цитомегаловірус, хламідіоз,уреоплазма, та мікоплазма.

• Подобається Подобається x 2
  14. галичанка

Nastynya, на жаль, дуже мало лікарів володіє температурнм методом... І з свого досвіду можу сказати, хтось з лікарів дивиться графіки, але видно, що не дуже розбирається в них (тут треба знати метод, щоб не попастись), хтось прямо каже - заберіть собі ті графіки, вони мені не потрібні... А дуже шкода, бо це дуже допоміжне джерело в таких випадках, як в нас...
    Як от, приклад з Лідочкою, коли лікарка (Склярова В О) хотіла їй гормонами викликати менструацію. А в Лідочки просто трошки довший цикл. Тоді почалась в неї менструація вчасно і без гормонів, які їй лікарка призначила. Якби ця лікарка визнавала графіки, то побачила б по ньому, коли треба чекати менструацію...
    Тому то я і довго шукала собі таку лікарку, яка розбирається в графіках, і є добрим спеціалістом. Бо інакшому лікарю я не можу довіряти.

А до кого ви ходили? Ой, переживаю я за вас, щоб не нашкодила вам така лікарка... Хоча, так заочно не знаю, може вона і кваліфікована, просто не любить пояснювати. Nastynya, ви й самі розумієте, що в першу чергу вам треба перевірити, чи достатня 2 фаза - тобто здати прогестерон на початку циклу і в кінці, тому то ви і прийшли до лікарки! Направлення на антитіла до інфекцій? Nastynya, а від чого такі болі, від огляду?

Останнє редагування: 13 Травень 2009
  15. Nastynya

час від часу в мене бувають дуже ріжучі болі внизу живота десь раз на пів року, зверталась з цим раніше до лікаря, сказали через пізню овуляцію, але ніколи після огляду не було болів, а тут такий самий біль що не зігнутись не розігнутись, наче вивернули навиворіт й назад, та й зараз неприємне відчуття... лікар на симоненка Білик, а аналізи бо ми плануєм, от я вирішила може здати, а ліки я не розганяюся пити, хібащо щоб збільшити другу фазу. Дякую за переживання!!!)))

16. Єва

Єва Well-Known Member

Ну, якщо така ситуація, то позитивний результат не заставить себе чекати :connie:

17. Nastynya

дівчата, потрібна ваша допомога, на моєму графіку бт якщо забрати один день то пише, що овуляція можливо була, температура з 36,2 піднялась до 36,5, зараз тримається 36,4, от я і думаю, що занизька температура, чи може бути овуляція при такій температурі??? та ще й після огляду дуже боліло, чи в когось були болі після огляду лікаря??? здається хтось писав, що при вагітності боліло???може то на узі піти, чи чекати місячних, чи зробити тест??? вже навіть незнаю, що б то зробити?

• Подобається Подобається x 1
  18. галичанка

Вже чекаю довгих 5 років... :no: :umbrage: :sad: Але нещодавно ніби-то з'ясували причину, чоловік приймає ліки для сперматозоїдів, читала тут, що іншим чоловікам форумчанок це допомогло, тому дуже сподіваюсь...

• Подобається Подобається x 9
  19. Єва

Єва Well-Known Member

Скільки часу тримається 36.4, один день чи більше? Судячи з усього, овуляції ще не було (дуже низькі температури). Крім цього, якщо 36.4 всього один день, то цілком ймовірно, що вона завтра-післязавтра підніметься. Це означатиме, що овуляція відбулась сьогодні або вчора.

20. галичанка

Nastynya, а ви покажіть свій графік, бо так важко сказати, коли не бачиш графіку. Я не знаю чи є у вас вже 6 низьких температур, чи є 3 точки над покривною лінією :confused: тощо
    Ще би порадила таке, якщо ви кілька циклів вже міряли БТ, подивіться, яка для вас типова температура для І фази, і типова для ІІ фази. Вони щоциклу більш менш є в тих рамках. Так, принаймі є в мене.

Статус теми:
Закрита.