Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Я до лікаря в кінці циклу, після ПКТ та гормонів другої фази (яка в мене, сподіваюся, всеж буде).
    А в тебе які співвідношення ЛГ/ФСГ? Я завжди думала, щоб тільки не було більше 2,5, а все решта - добре, тому і не зауважувала.

2. siriuska

siriuska Member

Мені допоміг завагітніти лікар Бісярін О.Ю,його багато форумчанок знають як дуже хорошого уздиста.Але то все для кожного індивідуально,правду каже Галичанка.

3. Марточка

Марточка Well-Known Member

Дівчатка,поможіть будь-ласка.Ми плануємо вагітнісь і 2 місяці не получилось.Сьогодні була в лікаря і він мені сказав пити дюфастон з 14 дня цикліу кожного місяця і сказав що дає мені ще 4 місяці на то щоб завагітніти.Якщо не вийде-то треба провіряти на прохідність(бо в мене колись була позаматкова).Але ж це гормони і ніякі аналізи на гормони я не здавала.Чи можна так просто його пити?Мені щось не дуже хочеться(((((

4. Kitten_Kicia

Kitten_Kicia New Member

Нє,то так не добре!Обовязково здайте гормони.Та й два місяці -це не термін!

5. Марточка

А на які саме гормони?І де то здавати? Я в тому не розуміюсь((((Дякую

6. Laiza

Laiza New Member

Привіт! Я дуфастон теж пила, але нічочого так і невийшло, бо пізніше дізнались, що в чоловіка аналіз сперми був дуже поганим і марно я його пила.Такщо потрібно зробити всі необхідні для вас аналізи і вже тоді, щось пити. Бо дуфастон п"ється для прикріплення плідного яйця, для підвищеня гормону прогестерону... А що до цих 2 місяців ви ніякі аналізи нездавали?

7. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Дівчатка, а мені лікар в першу ж консультацію, коли я прийшла, бо не получалося завагітніти, сказала три речі, що необхідно-фолікулометрію, прохідність і сумісність, паралельно чоловіка до лікаря. І мова навіть не йшла про гормони і ліки...

8. Laiza

Laiza New Member

Так! Я вже це все пройшла тому і пишу, щоб другі дівчатка ненаробили помилок, бо, як попадиш не на свого лікаря то...нечувайся лишня трата здоров"я, нервів і грошей. А ще краще, іти по знайомству, я по собі знаю, за 14 років мене це все навчило. І фальшиві аналізи і лапша на вуха... такщо будьте обережні, з тим хто вас лікує, бо це наше здоров"я і наше життя!!!

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я також стикалася з таким лікарем. Правда там ще клостильбегід ішов з першого по п"ятий день циклу, а потім з чотирнадцятого дюфастон. Правда дюфастон це той же прогестерон -гормон другої фази циклу і я ніяк не розумію як не провіривши чи він в нормі можна додатково його назначати. Вам напевно взагалі зарано щось додатково лікувати. Два місяці -це не термін для паніки і якихось посторонніх втручань. Лікарі взагаліто дають рік терміну, а потім вже досіджують що до чого

10. Laiza

Laiza New Member

Я так розумію, що ваш лікар недокінця перейнявся вашою проблемою, що з вами є насправді і приписав вам дуфастон, а може насправді ви здорові і дійсно 2 місяці планувань, ще малий термін, щоб переживати за це, але щоб заспокоїти свої переживання ви можете пройти медичне обстеження.

11. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Згідна! А ще часу!!! Бо коли поміняла лікаря, за рік я стільки нового дізналась, обстежилась нормально, знайшли причину невагітнення і ліквідували її. Поки ще в процесі планування, але якось то в мене все спокійно і без паніки, велика заслуга лікаря, думаю. А ще, ваша, дівчатка, компанія:girl_tender:

12. Марточка

Та я тоже так подумала,що поки не здам аналізи на гормони-пити нічого не буду.Але буду пробувати сама вагітніти і якщо на протязі пів року чудо не станеться-то тоді вже буду обстежуватись.Я просто не знала що це гормон,прийшла від лікаря і зразу в інтернет.Як так можна призначати? Але лікар ніби толковий.Ще він поставив діагноз-гіпоплазія матки(може щось з тим пов`язано)

13. Laiza

Laiza New Member

Так, гіпоплазія лікується гормонами, але я б на вашому місці зробила додаткове УЗД в іншій лікарні, може маєте когось знайомого у цій сфері, так це зайві гроші ,але... я теж з цим стикалася, і ще 2 додаткові УЗД мені підтвердили, що це не так. Нехай і у вас буде все добре!!!

14. галичанка

галичанка Well-Known Member

Майже однакові значення, часом ЛГ трохи більше ФСГ, а останній раз ФСГ трохи більше ЛГ. Це в Медлайні, там здається і ти здавала, судячи із норм, ФСГ 5,47, ЛГ 3,32

Лікар Зореслава говорить, що тепер є дані, що позаматкові виникають не так через дефект труб, як через недостатність гормонів. Я так думаю, естрогени керують рухливістю труб, тому це може бути так. Тому може справді варто здати гормони. Може проконсультуватись з нею щодо цього?

Останнє редагування: 10 Грудень 2010
  15. Laiza

Laiza New Member

Я про це чула давно, вже й забула, але недавно я була на УЗД О і довго говорила з узедистом(доречі дуже розумна людина, можна порадитись, як з лікарем) він мене запитав про БТ, я якраз мала біля себе графік БТ за декілька місяців і показала йому, а він зауважив на тім, що під кінець 2 фази циклу в мене може бути, ще одна О, що це видно по скачкам температури, мені ще ніодин гінеколог про це неказав, то от які вони уважні до нас... потрібно попробувати, ну через що ми, ще тільки непроходили, правда???

16. галичанка

галичанка Well-Known Member

Гіпоплазія лікується плюс препаратами естрогену. Але треба певно ще однин УЗД огляд, бо часто такі діагнози одні лікарі ставлять, інші відміняють.

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Підручники пишуть, що овуляція в одному циклі може бути тільки одна.
    Якщо 2 фаза 2 фазна - тут є кілька можливих причин, і вагітність, і естрогенова недостатність

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

Kiberyatko, то вам відновили прохідність труб при лапароскопії, якщо не помиляюсь? А що ви зараз плануєте з лікаркою?

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

tashа, щось ви давненько не пишете, як у вас справи посунулись за той час?

17. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Так, пів року тому. Цього циклу спостерігали овуляцію на УЗД і маю появитись після М , ВВ гляне на мою другу фазу...

18. Seppy

Seppy Active Member

Я вже зовсім заплуталася! Графіки БТ не співпадають ані з тестами на О, ані з фолікулометрією. Графіки показують 11, максимум 13 день МЦ, фолікулометрія - 15-17, а тести взагалі нічого не показують. Мій лікар каже, що ми просто "не попадаємо" і не варто стимулювати. А що тоді робити? Намагаємось пильнувати О за фолікулометрією, і ніц...

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:43 ----------

До речі, який зв*язок між можливістю завагітніти і щитоподібною залозою? Я робила обстеження УЗД, все в нормі кажуть, а оточуючі стверджують, що візуально збільшена. Гормони ЩЗ теж були в межах норми. Може я не всі здала?

19. tasha

tasha New Member

Галичанка, дякую, що пом"ятаєте. На останньому УЗД В.В. сказала, що потрібно знову робити операцію і заберати ендометроїдну кисту. Казала, що краще зробити лапару і вже не колоти Золадекс, а відразу почати стимуляцію і пробувати вагітніти.
    Наразі не вірю в успішність операції, бо надто було велике розчарування, довідатись, що знову киста, вже за пів року після першої операції.
    Вирішила до НР відпочити, а далі як настроюсь на позитивне закінчення лапари, то піду знову, хоча чоловік не хоче мене пускати, теж переживає, що знову поріжуть, а толку нуль.
    Знахожу позитив в своїй ситуацій, принаймі можу поїхати на лижі, що і плануєм зробити на цих вихідних.

П.С. дівчата, я просто в шоці від того як ви розбираєтесь в тих гормонах, графіках ітд. Я думала, що багато знаю про запліднення, та я просто дитячий садік порівняно з Галичанкою, та NikaLovely, дівчата респект.
    Уявіть, моя сестра навіть не знала скільки днів у неї цикл, і що це таке овуляція. а завагітніла на третій місяць спроб, я всім дівчатка бажаю, щоб ми стали мамусями раніше, ніж гінікологами без дипломів.

20. donegka

donegka New Member

І мене це питання хвилює В.В призначила здати гормони ЩЗ і зробити УЗД щитовидки?

Статус теми:
Закрита.