Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Завтра циферки. Але цікаво, чому занижений естрадіол при нормальному рості ендометрію (за два дні з 6 до 8 мм), чому раптом підвищений ФСГ, коли три рази був в межах норми, тим більше, що преднізолон мав би його знизити, і чому перший фолікул не росте :pardon:

2. галичанка

галичанка Well-Known Member

Так, тут треба доктора Хауса:girl_wink:

3. Seppy

Seppy Active Member

Скажіть, якщо тест на овуляцію показує другу смужку блідою, то це вона чи ні? І коли вона відбудеться, якщо так?

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

То О немає. Рахуйте по своєму циклу (там в інструкції має бути все написано). Зараз може пошукаю.....

5. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Oriana, як ваші справи?

6. Laiza

Laiza New Member

Привіт! За 14р. в мене велика історія, з нашими! лікарями..., але спробую конкретно написати. 3р. тому ми через зневіру до наших лікарів поїхали в Івано-Франківськ через знайомих, лікували там мене 1,5р., нормалізували цикл(жаніном 6м.), недопомогло, пила дуфастон, потім утрожестан і ніяких результатів, а як чоловік здав аналіз спрм.тоді все було зрозуміло 24% ж.з таким результатом ніяк незавагітнієш, а нас мучили всі ці роки антибіотиками, вбили імунну систему чоловіка, і ось наш результат. Тепер після 1,5р. лікування чоловіка трібестаном і голкотерапією результат став кращий, але ще трошки треба пролікуватися, щоб природньо завагітніти. Тому я питала за спеман.

7. Seppy

Seppy Active Member

А я так надіялася, що це опечатка в анотації, бо в мене ще ніколи друга, навіть бліденька полосочка не з*являлася...

8. галичанка

Seppy, ваш лікар знає про це? Фолікулометрії також показують відсутність овуляції?
    Якщо це так, то це легко лікується!

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчатка, саме краще овуляцію видно на УЗД. По собі знаю. Три з половиною роки не вагітніла. На цьому "зуби згризла". Зараз все добре. Сину восьмий місяць. Але як згадаю всі свої переживання на рахунок цього то мороз по шкірі. Точно знаю одне що якщо дуже хотіти стати мамою і старатися, то все вийде. Просто найголовніше ніколи не опускати руки щоб там не було і набратися трошки терпіння. Бажаю всім дівчатам стати матусями. Може кому які потрібно поради чи на рахунок лікарів у Львові пишіть. Все підкажу.

10. NikaLovely

Ось мої циферки:
    ФСГ - 10,11 (4,6(1,8-11,3)),
    ЛГ - 3,89 (4,2 (1,1-8,7)),
    тестостерон - 0,91 (0,2 - 4,3),
    17-ОН - 0,84 (0,1-0,8),
    ДГЕА-С - 3,39 (0,4 - 2,17),

пролактин - 239,6 (67-726),
    эстрадіол - 32,53 (30-100),
    кортизол - 388,6 (150-660)

Всеж 17-ОН теж підвищений, і ДГЕА-С теж, естрадіол як завжди низенький. Певно, не реагую я на преднізолон.
    ФСГ взагалі сказка) Подивилася, раніше теж вкладався в норму, але був вищий за середину норми. Значення: 7,13; 7,73; 7,73, але ніхто з лікарів не зауважував мені того.

11. галичанка

От і мають лікарі загадку. Можливо це і є причина невагітнення. Може проконсультуватись навіть не з одним, з кількома лікарями, чи всі запропонують одну схему лікування, чи побачать всі однаку проблему. Я думаю, дуже важливо, стежити за овуляцією на УЗД, чи будуть якісь ознаки її неповноцінності. Може як раз це підвищення ДГЕАС і 17-ОП несуттєве і не впливає на повноцінність овуляції?

Так виглядає, що це надниркова гіперандрогенія (стан, при якому тестостерон в нормі, але інші андрогени підвищені) "ДГЭАС - маркер андрогении надпочечникового генеза" Але гормони підвищені не дуже, тому я думаю, овуляція може бути тільки трошки пошкоджена, а може і ні

Незнаю чи наступне відноситься до тебе, бо прогестерону в тебе достатньо
    "Часто гіперандрогенію супроводжує ановуляція, внаслідок цього продукується недостатня кількість прогестерону і розвивається відносна гіперестрогенемія. Гормональний дизбаланс приводить до сильної стимуляции ендометрію естрогенами, але без його ефективної секреторної трансформації "

12. NikaLovely

Угу, саме так. В суботу зроблю ще УЗД наднирників разом з фолікулометрією. І починаю приймати по цілій таблетці дексаметазону. Наступного циклу знов здам ці гормони.

Доречі, інформація для роздумів. Вже давніше тут була інформація про те, що прийом дюфастону під час вагітності спричиняє гіперплазію кори наднирників і гіперандрогенію в потомства-дівчат. Моя мама всю вагітність мною на дюфастоні провела...

13. галичанка

І моя мама приймала прогестерон, як була вагітна мною...

14. slw

slw New Member

Дівчата, потрібна Ваша порада. 2 цикл приймаю ОК Клайра який порадив Мартин,для лікування ендометрію, повинна приймати 3 міс. На 19 день 2 упаковки, почалась "мазня", (вже 2 день). Але після 1 упаковки, місячних практично не було 1-2 дня корич. "мазні" Ніби по інструкції це нормально, що в середині циклу може бути таке. Але хвилююсь, не знаю чи пити 3 упаковку, чи не починати? Що скажете?

15. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Якщо для лікування прописав 3 місяці, то пийте 3 ,а не придумуйте щось самі...Тим більше в інструкції пишуть, що така мазня може бути....тоді для чого хочете відміняти?
    Я коли пила Логест 3 місяці, в мене теж так мазалось і то всі 3 місяці...це реакція організму,і при прийомі ОК це нормально.
    П.С. Зрештою, подзвоніть до нього проконсольтуйтесь, думаю ,це буде правильніше.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Не знаю нічого такого. У мене до п"ятого місяця вагітність тільки на дюфастоні і трималась. І всі дівчата які лежали зі мною на підтримках навіть самі ващі вагітності виношували на дюфастоні і вагітніли також на дюфастоні. Так що я думаю що якщо цей препарат навіть приносить якусь шкоду, то впорівняні з результатом ця шкода зводиться до мінімуму. Тай впринципі нешкідливих лікарств нема.

17. Njyta

Njyta Well-Known Member

Привіт.Була я цього тижня на фолікулометрії.На 14 дц - фолікул 16 мм,а на 16 дц - вже 21 мм.Вкололи ми хорагон,але в мене такі відчуття,що овуляція не відбулася,та й плідного слизу зовсім немає.Тому інсемінацію ми вирішили не робити.Хочу з наступного циклу здавати гормони.Скажіть,будь-ласка,чи можна здавати гормони в наступному циклі,якщо цього циклу я була на кломіфені?Чула просто,що кломіфен може мати дію на декілька циклів.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

а чому ви вирішили не робити інсемінації? Я думаю це повинен був вирішити лікар. Перед інсемінацією я знаю роблять контрольне УЗД щоб переконатися що овуляція відбулася і там є яйцеклітина і тільки після того її запліднювати.

19. галичанка

Підіть ще раз на УЗД і довідаєтесь, чи відбулась овуляція чи ні.
    Njyta, який був у вас ендометрій? Чи приймали препарати естрогену (прогінова, дівігель)?

Сподіваюсь овуляція відбулась і зачаття теж :girl_wink:
    Плідного слизу напевно не було через дію кломіфену, я як раз його приймала, то було навіть відчуття сухо, не те щоб якийсь слиз..

Якщо овуляція відбулась - робити інсемінацію вже пізно, хіба що повторно. Тому її роблять як фолікул максимальних розмірів і от от має лопнути.

jalla, напишіть свою історію, яка була проблема і як її вирішили, в кого лікувались і чим

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Правда мені робили інсемінацію так. Після уколу хораголу вранці я гнала в лікарню. Там пересвідчувались що яйцеклітина вийшла і здатна до запліднення і тільки тоді робили інсемінацію. Правда з того нічого тоді не вийшло. Може через те що лікар був дуже "мудрий" і все не правильно зробив...

---------- Додано в 03:11 ---------- Попередній допис був написаний в 02:37 ----------

Статус теми:
Закрита.