Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. галичанка

галичанка Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Я здавала у лютеїнову фазу, на П+7. 2,77 (норма 0,6 - 2,3). Ще ніхто з лікарів не бачив, щойно Сінево от прислало по пошті...

2. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я здавала 17-ий альфаоксипрогестерон на 13 д.м.ц. він в мене 1.3 при нормі в фолікулярній фазі 0.1-0.8. В.В. сказала, що це є причиною не регулярних циклів, дещо вкороченої другої фази і як наслідок мого невагітнення... І ще в мене пролактин по верхній межі норми, п"ю одну таблетку метиклопраміду і перездаю пролактин, тоді дивимся чи потрібно корегувати цей гормон. А поки 3 місяці дексометазон по 1 т. на ніч, якщо не завагітнію, то пів року прийдеться його пити... Надіюсь мій організм нормально його сприйме...

3. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Мені ж казали, що навіть 4 д м.ц. - це вже крайній термін, щоб здати цей гормон.
    В інтернеті читала, що лікарі не призначають лікування по одному показнику. А якщо він підвищений, тоді здають інший аналіз, щоб взнати, що спричиняє підвищення - гіпофіз чи яйники, і призначають відповідне лікування.
    В нас про таке, напевно й не чули, а підвищенню того гормона приписують різні біди. Комусь недостатність другої фази, мені - фолікули по 18 мм перед овуляцією і відсутність плідного слизу.

Моя лікарка каже, що в мене точно не підвищені андрогени, і щоб я не парилася тим 17-ОН, а вимірювала температуру, робила прописані нею процедури, ходила на фолікулометрію краще.
    Лікар, який призначив преднізолон каже, що перездавати гормон не треба, і тим більше не треба здавати кортизол (преднізолон - це кортизол), який має підвищуватися штучно і знижувати 17-ОН. Але підвищений кортизол теж є причиною невагітнення, то чому не треба слідкувати за його рівнем?
    От і спробуй розібратися...

4. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Дуже мудро радить В.В.
    Метформін(Сіофор) дуже часто призначають при полікістозі. За кордоном це перше ,що призначають при полікістозі і ановуляції. В нас така практика ще не дуже поширена - пройдені мною лікарі в 80% не признають ці ліки для лікування у випадку непліддя.
    Коротко поясню ,для чого приймають Метформін, ніби то від цукрового діабету. Наша підшлункова залоза виробляє гормони андрогени (чоловічі гормони, самий простіший з них - тестостерон), а вони в свою чергу тормозять Овуляцію, тобто блокують її. І в більшості випадків ,полікістозні хворі ,є інсуліночутливі (рівень цукру в крові може бути нормал, але така залежність проявляється лише після здачі цукрової кривої) ,а метформін відповідно зменшує інсуліно чутливість, стимулює (в певній мірі О, вирівнює цикл і зменшує к-сть андрогенів.

5. галичанка

Тут напевно опечатка, не підшлункова, але метформін справді допомагає стимулювати овуляцію.

Дівчата, наша erene народжує!
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=860227&posted=1#post860227

Останнє редагування: 8 Грудень 2010
  6. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Та, трошки не так написала - розшифрую - інсулін, це білковий гормон, який виробляється клітинами підшлункової і в свою чергу регулює рівень глюкози в крові, тим самим забезпечуючи енергією всі тканини організму. і ось до чого я приліпила підшлункову - інсулін ініціює обмінні процеси в клітині не сам, а з допомогою інсуліноподібного фактору росту. в нормі він регулює в яйниках синтез естрогенів, АЛЕ, в полікістозних яйниках, він "працює забагато" і спричиняє надлишковий синтез андрогенів (а саме вільних, біологічно активних андрогенів). Ну а вони вже і блокують (можуть блокувати) овуляцію.

7. ZaKohana

ZaKohana New Member

Я також приймаю дексаметазон вже півтора місяці (я до нього ще приймаю кальцій і намагаюся їсти побільше продуктів, які його містять). Побічних, на щастя, немає. Щодо регулярних циклів, підтверджую: вже перший мій цикл при прийомі дексу скоротився майже до "ідеального" - 30 днів (до того 35-40), овуляція відбулася (до того декілька циклів, що я прослідковую, фолікули повільно росли, а потім регресували), ПМС відсутній, та й місячні неболючі зовсім були. Шкода, звичайно, що вони взагалі прийшли... :girl_devil:
    Але ефект від препарату дійсно є, тому бажаю від його прийому тільки ЗАПЛАНОВАНИХ наслідків! :girl_smile:

8. Laiza

Laiza New Member

Привіт дівчатка! Я хочу приїднатися до вашої спільної молитви, і молитися разом з вами за всіх нас, мені дуже сподобалось, що ви є такі дружні і добрі душею, що з вами можна ділитися всім, що наболіло, і що турбує...я б хотіла, ще приїднати до молитви свою рідну сестричку Улянку, яка тепер вагітна сім місяців, її півтора року тому кесерили, і дитинка померла, я дуже переживаю за неї і молюся, щоб все було добре. Дякую всім вам, що ви такі є!!!

9. галичанка

Ваше імя і сестри буде в списку на наступний тиждень! Laiza, а вам знайшли причину, чому не вагітнієте?

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ----------

То певно ваші ліки і скоро буде результат!

10. NikaLovely

Ай-ай, в мене фолікул зупинився в рості! Раніше не було такого ніколи. На 8 дц бул в лівому яйнику 11 мм, на 10 дц такий самий, зато в правому з'явився теж 11 мм.
    Я вірно розумію, що за це відповідає ФСГ? Цікаво... точніше не цікаво, бо хочу повіноцінної овуляції.

11. галичанка

Значить цей буде домінантним! Все буде ОК!

12. ZaKohana

ZaKohana New Member

Або...Виростуть два домінантні і збільшать шанси :girl_smile:

13. NikaLovely

А таке хіба буває, щоб фолікул зупинився, а потім знов рости почав? Я не проти :)

14. donegka

donegka New Member

І мені сьогодні в.В призначила дексаметазон і Сіофор, подивлюсь як буде реагувати мій організм. І ще дівчатка в мене 15 день циклу і фолікул 23 мм він трісне? чи це вже все???

15. Irchyk

Irchyk Well-Known Member

я приймала Дексаметазон десь місяців 5. нічого побічного не було. фолікули 2 рази виросли, не лопнули, цикл не змінився (не зменшився). але гормони (тестостерон і 17-окси...) стали в норму.

16. NikaLovely

Взнала свої результати аналізів. Отже:
    тестостерон - норма,
    пролактин - норма,
    17-ОН - норма,
    кортизол - норма,
    ДГЕА-С - норма, але близько до верхньої границі,
    естрадіол - норма, але близько нижньої границі,
    ЛГ - норма,
    ФСГ - підвищений :confused:

Галичанко, виходь на зв'язок, треба ребус розв'язати :)

Останнє редагування: 8 Грудень 2010
  17. Delfy

Delfy Well-Known Member

Дівчатка, вибачте мене темну в тих питаннях, але якщо з Ваших дописів я правильно розумію, цикл - то є час міє кінцем і початком наступних місячних, фази є 2 - 1-до О, 2 - після, до поч. М. Так? Перша фаза має бути короткою, 8-10 днів, а 2 - в ідеалі довгою - 12-14. Так? чи то я запутала все?

18. NikaLovely

Між початком і початком :) Перша фаза - від першого дня місячних до овуляції, друга -від овуляції до місячних.

І третя... від імплантації до пологів :girl_curtsey:

19. Delfy

Delfy Well-Known Member

тобто, якщо міс. почались 1.01, закінчились 5.01, другі поч.02.02. і закінч.06.02, то цикл триває 31 день. Тобто, цикл трохи задовгий, бо міс.мали б початись десь 29-30.01.Так? Але не страшно.
    А фази - н-д, 1 - 11 днів, 2 - десь 16 днів?
    То я все приблизно нормально рахую?
    :) всім вам її бажаю!

20. галичанка

А хотілось би циферки, а не просто норма, підвищений. Я би порівняла із своїми результатами.
    Маєш результат підвищеного ФСГ - 2 фолікули.

Статус теми:
Закрита.