Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. галичанка

галичанка Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Вона вже вагітна?!

2. Huculka

Huculka Member

Зараз я лікуюся на Русових у Тараса Мартина, а перед була на Батальній у Верніковського, та й Томич консультував перед операцією.

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:12 ----------

Розумію ваші хвилювання. Я теж дуже обережно ставлюся до стимуляції, бо в мене є власна овуляція, але після трьох невдалих спроб лікар наполіг на ній, але я пила по 1 табл в день, бо 100 мг це вже серйозна доза - мені сказали, що піднімати потрібно поступово у разі, якщо не відреагують яйники. Хоча Томич і справді хороший лікар і можливо в нього є на це підстави, але я би ще порадилася. До того ж мені призначили ще купу інших ліків, аби блокувати побічні ефекти клостика.

3. Njyta

Njyta Well-Known Member

Привіт.Була в понеділок у лікарки.Розповіла їй, що мене турбує моя ерозія,і ми зробили кріо.Трохи заспокоїлася.Чоловік зараз лікується антибіотиками.Приймає полімік і оргіл.Може ви щось чули про ці препарати?Бо я вперше чую.З лікаркою вирішили тесту на сумісність не робити.Якщо не буду вагітніти протягом 2-х місяців, то будемо пробувати інсемінацію.Про трубу мою сказала, що можливо вона і прохідна, просто рідина дуже швидко могла вилитися у черевну порожнину, але тепер вже пізно говорити. Зараз немаю можливості часто заходити в інтернет,тому дуже рада читати усі ваші дописи!

4. Hanny

Hanny Active Member

От і я робила тести на овуляцію цілий рік по рекомендації одної докторші і завжди по тесту вона відбувалась. Коли я звернулась до Ірини Ярославівни з тим питанням, вона відразу порекомендувала подивить додатково на УЗД, овуляції в мене не було , кілька місяців, хоча тест показував. ТОді і почались аналізи на гормони......

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:38 ----------

І що Верніковський Вам не допоміг, чула що він один з найкращих репродуктологів.......Хоча мені особисто він з першого прийому не сподобавсяі я так до нього більше і не ходила

5. галичанка

Рада чути, як ваші справи. Препарати добрі, сподіваюсь вони суттєво покращать спермограму вашого чоловіка! Основне, щоб і ви пропили також антибіотики, бо якщо чоловіку призначають антибіотики - дружині також обовязково треба пропити. Скажіть лікарці, що приймає чоловік, вона скаже скільки і що приймати вам (то як правило менша кільсть днів)

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

Всі такі відомі лікарі у вас були :girl_smile:
    Розкажіть, будь ласка, як проходить інсемінація в Мартина, хто і як обробляє сперму для цього.
    І чи робили ви тест, так званий, на сумісність? Чи призначали вам при інсемінації прогестеронові препарати і метипред?
    Справа в тому, що невдалі інсемінації могли бути через недостатність 2 фази або імунологічні причини.

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ні,не Гук.Вона там не єдина лікарка) У мене Савка Зоряна Богданівна. Але Гук я теж знаю,класна вона жіночка

7. Huculka

Huculka Member

Hanny, Верніковський справді дуже хороший лікар і він мені допоміг на операції та й потім лікував, але він трохи різкий, тому можиливо вам не сподобався, хоча фахівець він хороший. Він нам сказав, що за рік навіть з чоловікоаими показниками маємо самостійно завагітніти, але на жаль... Я просто вже консультувалася із багатьма хорошими спеціалістами і всі вони розводять руками

---------- Додано в 08:46 ---------- Попередній допис був написаний в 08:40 ----------

Так, я про все це в курсі за три роки:), та й чоловік у мене лікар(не гінеколог:). Я п'ю і метипред, і дюфастон (у 2 фазі) і прогінову тощо. Тест на сумісність робили двічі - негативний, але АСАТ в обох немає.
    Щодо інсемінації в Мартина - за даними УЗД починаєтьсяі стимуляція під його наглядом, фолікуломметрія через день, далі коли фолікули 19-21 мм укол прегнілу і через 36 год процедура. Чоловічий матеріал готує Черепанін. Мартин приємний і уважний лікар, але і він попереджає, що тут на жаль не все так матетиматично і я це розумію теж...

---------- Додано в 08:52 ---------- Попередній допис був написаний в 08:46 ----------

Галичанко, я також хотіла подякувати за запрошення на молитву. Вчора цілий вечір намагалася вийти на сайт (щоби з вами помолитися), але він не працював - не знаю чи це в мене глюки, чи на сайті. Тож попрошу вас і за мене молитися. Наперед вдячна

8. Irynka84

Irynka84 Active Member

Аналізи на Torch-інфекції я здавала ще минулого літа, у мене все в порядку.

9. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Ну от і я вже зранку наревілася. Сьогодні 14-й день після овуляції, температура впала (хоча, до того дуже файно трималася). А я вже мріяла про те, як на день св. Валентина зроблю подарунок коханому. Замість того, довелося йому весь ранок мене заспокоювати.

Дізналася результат прогестерону в другій фазі - 78,58 (норми лабораторії 10-89), але в першій фазі він був 8,53 (норми 0,5 - 6,0), піду на консультацію до лікарки, бо в 10 разів він не підскочив, хоч і вписується в межі норми.

Зранку з чоловіком вже обговорювали подальші плани. Хочемо перевірити каріотип та співпадіння по HLA, також зроблю імунограму, може ще гомоцистеін, антитіла до фосфолипідів, вовчаночний антикоагулянт, антимюлерів гормон, ще АСАТ знов, бо входять в пакет обстежень.

Чого точно не хочу більше - це, міряти температуру і ходити на фолікулометрію, вистежувати овуляцію. Дуже це виснажує. Вже б перевірити імунологію та генетику і заспокоїтися.

10. Virginia

Virginia Well-Known Member

Нарешті мого чоловіка вилікували!!! Звичайно, не без пріколів!!! Моя лікарка попросила чоловікові аналізи, щоб мати якусь картину, а уролог не хоче давати ті аналізи, бо каже, що моя лікарка хоче без аналізів назначити мені лікування, опираючись на аналізи чоловіка))))) Навіть не знаю, що й сказати!
    Тепер чекаємо, щоб пройшов деякий час після антибіотиків і здаєм смермограму!!! За той час, поки чекаєм, то я поздаю свої аналізи, які здаються перед вагітністю!!!
    Пару днів тому народила моя подружка, то вона мені такої наснаги додала!!!!
    Доречі, моя лікарка сказала щоб я міряла БТ, а Галичанка, колись писала, що тільки хороший лікар розбирається в графках БТ, тому покладаю на неї великі надії!!!

11. Linet

Linet Well-Known Member

Незнаю, а що може бути? Моя сестра девять років тому завагітніла першого разу після прийому,тепер коли знову немогла на протязі 5 років спроби,але лікувалась дуфастоном півроку,потім була перерва десь рік нічого неприймала,потім потрапила до одної лікарки,після УЗІ призначила Костолбегіт,вона випила 3 таб одного циклу а дальше непила бо незрозуміла,що лікарка казала пити три рази підрят тобто поки невийде і збільшувати дозу,точно незнаю як,пройшло 3 місяці,і вона почала приймати як вона наказувала,пропила 3 цикли,нічого несталося,потім казала переходити на протизаплідні 3 місяці,але сестра непила, пройшло три місяці і вона завагітніла сама,бо тепер підрахували що вагітність настала до захворювання шлунку і препарати вона приймала вже після запліднення,(Галичанко ви знаєте цю історію).Зараз вона все пригадує як точно все було,на родах вона була також вже вагітною,а ще перед вагітністю була з чоловіком у монаха,але він казав ще прийти але їм якось невиходило,тепер вагітнабула у нього і щиро йому подякувала,він усміхнувся і сказав що все буде добре.

12. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Привіт, дівчата! Зазвичай мій день закінчуєть перечитуванням нових дописів теми. Дуже радію коли є добрі новини!!!
    А в мене невеличкі проблеми. 6 років тому потрапила в ДТП через що отримала травму ключиці - тріщину, гематому... А цього тижня, з якогось дива, почало сильно боліти плече, а місце травми опухло. Рентген хірург заборонив до місячних. Але я все одно розумію, що потрібне напевно буде серйозне лікування, яке виключає спробу завагітніти. Одним словом як не одно, то інше :sad:

13. Medusa

Medusa Well-Known Member

нічого не зрозуміла...
    і я не знаю, що може бути. Може бути що вдасться завагітніти з першої спроби. А може бути, що не вдасться і з 25-ї. Але препарат можна пити (без особливо шкідливих наслідків) 3 рази в житті. Ну 5 від сили. Але не одного разу 3 спроби щомісяця, через рік знову 3 місяці пити (ще й зі збільшенням дози), потім вже зовсім нічого не помагає - посилають на ЕКЗ, де є СУПЕРстимуляція... Що з тої жінки лишиться? Може й народить, а як потім з таким здоров"ям жити і дитину виховувати?
    Треба добре зважувати, як лікуватися. Не покладати відповідальність на лікарів, бо ми - лише їхня робота, не їхнє тіло.

14. Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Привіт всім плануючим дівчаткам!Я вже давненько перечитую вашу гілочку і вболіваю за всіх дівчат, а особливо за Галичанку. Радію за кожну дівчину яка дізнається що вагітна. Хочу вам розповсіти нашу історію.
    Коли ми одружилися з чоловіком, то одразу захотіли діточок (в червні буде два роки нашому весіллі), але в нас ніяк не виходило. Спочатку я не розуміла свого циклу але з часом я добре навчилася визначати овуляцію за допомогою БТ (в цьому ви мені допомогли). Але в нас всеодно нічого не виходило і ми чекали кожного циклу радісну новину і я плакала коли приходили гості і завжди говорила що хочу дівчинку Софійку :girl_haha::girl_in_dreams:. І от ми вирішили звернутись до лікарів, це було десь в серпні цього року.
    Коліжанка порадила Вікторію Володимирівну (я теж її прихильниця, дуже добрий спеціаліст), а про неї вона дізналась із посиденьок. Я вирішила до неї звернутись. Коли ми пройшли всі аналізи, то виявилось що я абсолютно здорова, а от у чоловіка серойзні проблеми (в нас кількість сперматозоїдів була 9,6 млн всього, а рухливість А+В 19 :wacko:. Коли ми про це дізнались то нашому горю не було меж. Вікторія Володимирівна порадила звернутись до Черепаніна і вони нас трохи заспокоювали але обидвоє казали що без ЕКЗ не обійтись але Василь Іванович сказав що пробуєм лікуватись.:sad::girl_cray::girl_cray:
    От ми із серпня місяця і почали курс лікування, спочатку антибіотиками (Азітрокс, Дазолік, Серата), грязями, а потім був Полімік, Гепадиф, Зіман, Вітапрост і строге харчування (багато морепродуктів, мед, пилок бджолиний, гарбузова олія).
    Але я чомусь вірила завжди і знала що в нас все буде добре, кожного вечора молилася і просила в Бога за Дар материнства.
    І от Василь Іванович сказав щоб ми в грудні здали повторно спермограму щоб знати як ідуть наші справи і я була приємно здивована, бо кількість сперматозоїдів стала 39 млн, а рухливість А+В - 67 %.
    Але чомусь в грудні в мене з’явилось дивне відчуття ніби я вагітна. І вирішила тихенько купити тест на вагітність, нічого нікому не сказавши. І от зранку на Миколая вирішила його зробити та ще в шостій ранку і тут сама будучи в шоці дивлюсь – а там дві полосочки ... і біжу одразу до чоловіка кажучи: «Дивись, Сонце, який подарунок нам Миколай приніс» а чоловік спочатку з просоння ніяких полосочок не побачив, аж потім як побачив то вже радості меж не було ..... :connie::radist:
    Після Миколая ми пішли до Черепаніна показати спермограму і сказати приємну новину. Він був в шоці, бо сказав що таке рідко буває але буває... головне вірити в чудо і був дуже задоволений.
    Так ось дівчата я вам всім бажаю вірити в чудо. Воно обов’язково станеться рано чи пізно але воно буде. І думаю що найближчим часом ви всі переберетесь у гілочку «Для майбутніх мам».І чомусь в мене таке відчуття що наша Галичаночка скоро стане мамою ... бо Ви дійсно на це заслуговуєте :girl_in_dreams::girl_in_dreams:

15. Галюся

Галюся Well-Known Member

ні, не вагітна.

16. Oriana

Oriana Well-Known Member

Славочко! Аж сльози котяться від такої гарної історії..! Дякую вам за такий позитив! Дали мені натхнення і сили вірити і чекати. хай вас Бог береже, щасливого вам протікання вагітності, легких пологів і народження здоровенького чуда!

17. галичанка

Huculka, так виглядає, що лікар лікує вас дуже грамотно і добре :girl_smile: А це вже дуже обнадіює, що все вийде, рано чи пізно, але він вам допоможе..
    Тут справді розрахувати як в математиці не можна, треба набратися терпіння і чекати. Моя лікарка розказувала, що одній своїй пацієнтці зробила 6 інсемінацій, і тільки 6 помогла (без метипреду навіть)! А ви питали свого лікаря, яка в нього статитстика серед пацієнтів, на яку спробу виходило в інших?
    Дуже сподіваюсь, що цього разу у вас все вийшло і ви нас порадуєте своїми гарними новинами!
    Цієї середи ви вже були в списку молитви, можете зараз зайти туди, подивитись.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

Дорога Веронічко, не розчаровуйся так! То ще ж невідомо, може бути зниження температури, як в Єви було, памятаєш, у її вагітному графіку...
    А як навіть невдача, тільки півроку, як спермограма в твого чоловіка стала нормальною... Скоро прийде свято і на твою вулицю!
    А прогестерон, як на мене, нормальний, є майже 10 раз 78,53, а мало б бути в ідеалі 80,53.а як ні, так дюфастон будеш приймати і все буде нормально
    Тим часом поздаєш всі ті аналізи, і я би теж здала ті що мені залишились. Давай разом, щоб не було сумно самому, і принаймі небудемо мучитись сумнівами: чи то HLA, чи каріотип, чи антифосфоліпід. І в лікарів буде повна картина. Може як раз найдеться якась та загвоздка, яку треба усунути

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

Славочко, дуже приємно було прочитати вашу історію!!!
    От, як то часто є, жінки обстежуються, здають багато аналізів, переживають, що в них щось не те, а варто підлікувати чоловіка і настає вагітність!

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

:girl_sad: Протокол ЕКЗ вже розпочали? Медуза розказувала, що ви десь після свят збирались починати...

18. Huculka

Huculka Member

Дякую за підтримку і за молитву, я теж на це дуже сподіваюся, бо мене дуже лякають всі ці ліки на стимуляції і переживаю, щоб вони не збили моїх циклів. Але молюся про Господнє чудо (як в Славочки), хоч і з завмиранням чекаю 20-го числа, коли потрібно робити тест. Стосовно статистики - я навіть не питаю, бо на російських сайтах читала, що вона не аж така втішна. Та й лікар сказав, що після двох невдалих спроб на стимуляції залишиться ЕКЗ, а це для нас нереально...

19. Галюся

Галюся Well-Known Member

протокол ЕКЗ вже закінчили. вчора робила аналіз на ХГ. тепер чекаю місячних.

20. Huculka

Huculka Member

Абсолютно згідна з вами і я з великими застереженнями пішла цього разу на стимуляцію (в глибині душі з надією, що вона перша і остання) і мене лякає перспектива повторних стимуляцій, а що вже говорити про суперстимуляцію. Але заради дитинки, думаю, варто пройти через це, якщо лікарі наполягають

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

Я хотіла би вас запитати, де ви робили ЕКЗ і чи кожного разу вам робили стимуляцію?

Статус теми:
Закрита.