Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

Форумчанки, підкажіть мені будь-ласка на рахунок фолієвої кислоти.
    Бо я не раз бачу в аптеці - вітаміни для тих хто вагітний, або хоче завагітніти.
    Але якось не ризикувала їх купляти.

2. галичанка

галичанка Well-Known Member

А яка у вас проблема, як вже лікували, скільки часу вже чекаєте?
    Для тих хто хоче завагітніти є тіфоль, 0,4 мг, 30 таблеток
    А чого не може,в першій фазі температура буде трохи коливатись, але не виходити за певні значення (хіба що якась хвороба, порушення вимірювання ), а потім буде ривок і вищі температури будуть коливатись - це так грубо, щоб ви собі уявили, що чекати. Можете глянути приклади графіків на http://www.babyplan.ru

Останнє редагування: 7 Листопад 2009
  3. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

і мені то можна пити?

4. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Це можна без консультації лікаря пити?

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

У нас фактор чоловічого безпліддя. Звернулись до лікарів після року сімейного життя. Спочатку провірялась я - все ок. Потім чоловік. Спермограма ніяка. Робили операцію на варикоз. Пили тестостерон, вітаміни. Чекали, потім знову спермограма, знову ніяка. Робили відкриту біопсію і перевіряли сімєвивідні шляхи на прохїдність - не прохідні. Матеріал особисто возила в мед інститут, особисто спілкувалась з фахівцем про результат. Сказала що сперматогенез збережений, 1/7 - склероз. Трохи заспокоїлись. Почали готуватись до ЕКЗ + ІКСІ. Здали майже всі аналізи, вчора робили в діагностичну біопсію - жодного сперматозоїда. Ми в шоці. Навіть не думали про таке. Матеріал брали з обох яєчок по 3 рази з кожного.

6. галичанка

Олюшко, шкода, та не переживайте, якесь внутрішнє чуття підказує, що все буде добре у вас, з'являться ті сперматозоїди ще :girl_smile: Треба піти до добрих спеціалістів порадитись. А до кого? Тут хвалили таких урологів: Тимусь Володимир Орестович з клініки Титовця, ще чула гарний відгук про Ловгу (правда не знаю, де він приймає, попробую вам довідатись), Копець Роман Андрійович з Короленка, Мартин Ігор Юліанович з Русових

7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Спасибі Вам звичайно. Дуже зараз потрібна підтримка і спілкування. Ми вже так у двох урологів були. Один робив ті всі процедури і вже після скерував і ІНТЕРСОНО для ЕКЗ. А другий вже тут брав ту пункцію. Каже що він не зацікавлений щоб тих сперматозоїдів не було. Вже говорить про донорську сперму, а мене аж мандраж бере - так хочеться карапузика схожого на свого коханого. Мені вже діти просто кожну ніч сняться.
    І головне ніодин з них не ставить остаточного діагнозу і не каже причини того всього.

8. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Дівчата, хочу розповісти одну чудову історію. Моя рідна сестричка три тижні тому розказала мені, що з чоловіком намагаються завагітніти, але наразі вже 5 міс. немає результату. Скоріше не говорила, бо знає як я зараз переживаю за те все. Пішла на Топольну до знайомої лікарки і ... діагноз - полікістоз (з нового циклу призначили Діане на кілька місяців, а далі буде видно). От сестра і розчарувалася, мама розпереживалася. Чекала нового циклу для початку лікування. Забула про все: про овуляцію, про БТ, адже і так не завагітніє. Вчора дзвонить до мене і каже, що лікарства ще не п"є, бо затримка кілька днів. Сьогодні зробила тест і , не повірите, - ВАГІТНА. Правда до лікаря ще не ходила.
    От я зробила висновок, що напевно є щей якийсь психологічний фактор: сестра тільки перестала думати як завагітніти, а тут і дитинка!!!

9. Janochka

Janochka миється в бані

Привітики всім! Знаєте дівчатка я рідко пишу, але постійно перечитую весь форум і вище прочитала що СКЛЯРОВА хороший лікар, і допомагає багатьом, але я здригаюся від одної думки від цього лікаря, і напевне десятому ніколи в житті непорадила б її, я якось через знайому попала до неї- гінекологічний огляд, навіть докінця недослухавши, як, що ,з чим я прийшла, поруч з нею стоять і туди ж........ заглядають мені 3 стажори-іноземці, без попереджень, без згоди, від чого я в шоці була, пізніше сказала здати аналізи на гормони, і присадила мене на гормональні, я хотіла щоб вона мені порадила як і де це зробити або сама відслідкувала чи відбувається в мене овуляція, вона сказала -нічого того робити нетреба , я все бачу по гормональному твоєму рівню, завжди кудись біжить, невислуховує твою думку абсолютно, прийшовши на черговий прийом до неї, вона глянула на аналізи чоловіка, почала викрикувати, на всю лікарню аж цілий коридор обзирався, викликала лікаря-уролога, який займався чоловіком(вона його порадила)і при мені почала до нього кричати типу- чому ти йому призначив вітаміни, трави, коли він взагалі безплідний!!!для мене почуте- думала мене вбє, лікар щось їй доказував, я ридала просто ужасно, тому що ще тоді зовсім нічого нерозуміла в тих аналізах, вийшла на коридор, вона вийшла замною пригнулась до мене блище як дихнула на мене, ЖАХ! від неї так несло алкоголем, вона була випивша, !!!тоді каже до мене ходи зімною попємо чайочку,!!! коли вона пішла прийшов лікар цей до мене на коридор, заспокоював мене, і каже неслухай її сьогодні, людина (мужчина )зовсім безплідний тоді коли немає жодного сперматозоїда, у твого чоловіка або від певних чинників відхилення або є якийсь запальний процес, але немає нічого страшного, у нього показники коливаються -десь 15-23 млн.мг сперматозоїдів, . живі 70- 80%, , відсоток рухливих приблизно 40, патології всі в нормі,тощо протягом суток значна кількість вмирає,але.. я прийшла додому мені нехотілося жити взагалі, я проплакала до самого вечора, тепер , коли я трошки в тому шарю, читаю в і-неті, пішла до інших лікарів, я в шоці від неї, як вона може таке говорити, і ще й бути в нетверезому стані , пробачте що це все вилила, просто немогла вже це втримати в собі, тому що нехочу щоб ще комусь вона такий "вирок"поставила в нетверезому стані.

10. галичанка

Бідна Яночка, такого натерпілася, це жахливо :girl_sad:... Я також була пару раз в неї, спочатку ніби сподобалась, а потім... Про це довго писати.

А тепер про веселіше. Веронічка знайшла мені лабораторію, де роблять багато тих імунологічних досліджень, які я хотіла зробити і всі говорили, що їх не роблять у Львові!
    Це лабораторія Діла http://dila.com.ua/pricelist, наприклад, такий в них є пакет досліджень "Все ли причины бесплодия обнаружены? ", визначають вони і АСАТ в цервікальному слизі (те що думала тільки в Польщі можна зробити). Ціни помірні, так що може комусь знадобиться :girl_smile:

Крапочко, дуже оптимістична історія про сестру! А як у вас справи?

Останнє редагування: 7 Листопад 2009
  11. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Дякую, що цікавитесь. Цей місяць точно "пустий". УЗД на початку циклу було не погане(Ви бачили). Але після грипу(9-15 дні циклу) БТ просто сказилася (від 36,5 до 39,5 і 36,7сьогодні) і зараз кожен день скаче. Отже, я вважаю, що овуляції можливо і не було. Але сподіваюся, що з нового циклу все налагодиться. Піду до лікарки, що Ви порадили, на фолікулометрію. Ви не підкажете - у неї можна проконсультувати загалом по всіх питаннях?

12. галичанка

Звичайно, що можна. Я так і роблю.

13. Milka

Milka Moderator

Ох, як я вас підтримаю. Теж мала з нею клопіт:sad:. Ходила до неї два рази і кожний раз виходила з плачем, то вона мене на чистку відправляє, то в онкологічну лікарню на обстеження, (я то всьо відтягувала і обійшлося) і з того всього після другого разу не повернулась і навіть не забрала результати аналізів. Вічне вона якісь досліди видумує:beee:. Молила і молю Бога щоб туди більше не попадати.:no:

14. Галюся

Галюся Well-Known Member

навіть якщо немає жодного сперматозоїда, то про донорство ще рано говорити. якщо ви вирішили йти на ЕКЗ=ІКСІ, то в ІНТЕРСОНО вам ПОВИННІ були запропонувати процедуру, по вирощуванню тих сперматозоїдів з їх попередників. беруть пункцію з яєчок, відбирають клітини, вирощують in vitro сперматозоїди чоловіка, перед цим повністю підготувавши вас і зробивши забір яйцеклітин, потім їх запліднюють вирощеними сперматозоїдами і все. ви носите лялю від свого чоловіка. тільки от про то Інтерсоно ми говорили багато, тому.... але в них ту процедуру роблять 100%, родичі через це проходили. і до речі, коли я була на ЕКЗ в Київі, жіночка, яка була зі мною в палаті, завагітніла саме таким методом. чоловік був повністю стерильний. чекала на УЗД, щоб дізнатися стать дитинки.
    тому вище носа, не все так погано у нашому домі, як кажуть) все у вас буде добре, просто трошки терпіння і знань. добре, що ви до нас приєдналися. )
    P.S. уявляю в якому глибокому шоці чоловік. для них почути такий діагноз, це щось неймовірне... підтримуйте його і самі тримайтеся. успіху вам)

Останнє редагування: 8 Листопад 2009
  15. Adelaida

Adelaida Active Member

Дівчата, вибачте мені!

Я не хотіла аж ніяк рекламувати лікарку на Русових. Я би навіть забрала її прізвище з посту, але не маю прав, я так розумію... Модератори, заберіть, прошу, прізвіще лікаря з посту #5311.

Так сталось, що після відвідин цього центру у нас вийшло. Чи то просто наш час прийшлов, як я писала. Але ті лікарі, з якими я спілкувалась до того, були ще гірші, набагато гірші. :girl_sad: І то не просто лікарі, а спеціалісти, що працюють у центрах, та беруть достатньо грошей за відвідини. Мені здається, то тільки з гінекологами така проблема у Львові, бо ж на бажанні жінки мати дитинку ой скільки можна заробити. :girl_cray:

Читаючи останні відгуки про неї, вже замислилась, що я передчасно зітхнула з полегшенням, що знайшла "лікарку своєї мрії"... Не хотіла би потрапити в таку ситуацію, як Elja та Janochka, так як це жахливо. Хоча вона і рахується хорошим спеціалістом. :sad:

Дякую, що відкрили очі.

16. Gajka

Gajka Well-Known Member

Галюся, дуже Вам дякую. Я не знала про таке. Тоді виходить що у нашому випадку саме на цю тему мав говорити лікар, а чому ж він заговорив зразу про донора. Ви кажете,що сперматозоїди можна виростити навіть у тому випадку коли процес сперматогенезу повністю відсутній) Це дійсно так) Бо ми вже стикалися з двома лікарями і ні один про це не згадував. А для чого тоді взагалі існує донорська сперма, якщо можна виростити свою у кожного чоловіка. А з чого ж вирощують) Просто з клітин яєчка)))
    Бачу про Інтерсоно не дуже відзиваються, а куди ж у Львові ще звернутись)

17. Галюся

Галюся Well-Known Member

я далеко не спеціаліст в цій справі, але впринципі, якщо в організмі чоловіка утворюються в процесі сперматогенезу спермоцити 1 і 2 порядку, то з них вирощують зрілі сперматозоїди, є така технологія. але ви пишете що у чоловіка взагалі відсутній процес сперматогенезу??? тобто взагалі не утворюються спермоцити?? якщо так, то тоді нічого не можу стверджувати. а взагалі, проконсультуйтеся на цю тему з лікарем. запитайте його, чи сперматогенез не проходить взагалі чи тільки частково? чи утворюються спермоцити (попердники сперматозоїдів). звичайно, ви ж розумієте, що повинен бути якийсь матеріал для вирощування, тому якщо його немає, то донорська сперма, це тоді вихід.

є такі, у яких виростити неможливо, або вони генетично непридатні до запліднення, тому виористовують донорську.

а взагалі, Олю, запліднена яйцеклітинка донорським спемиком, то все одно є ваша ляля. бо ви виносите її 9 місяців, будете чути, як вона вас копає ножкою, ви її народите і ніколи навіть не згадаєте, яким способом вона була зачата. бо вона буде вашою малечею. думайте тільки про позитивне, і все буде добре)

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

Галюся, прочитайте будь-ласка мій попередній допис. Справа в тому що пункція два рази інший результат дає. От ми і в паніці.

А щодо лялі я з Вами трошки не згідна, просто дуже люблю свого чоловіка і вже більше року мрію про карапузика, який буде мати його риси, його звички, одним словом - для мене це важливо.
    А чоловік) Думаєте йому легко буде змиритись з таким. Це ж може неодноразово в житті нам вилізти боком. Дуже боюся що хтось колись чимось дорікне, хоча ще досі не втрачаю надію на НАШУ СПІЛЬНУ ЛЯЛЮ.

Останнє редагування модератором: 10 Листопад 2009
  19. Галюся

Галюся Well-Known Member

не знаю... я все якось по іншому сприймаю. кожна з нас любить свого чоловіка і хоче від нього карапузика, інакше б не старалися так... ми з чоловіком такий варіант обговорювали... дійшли до думки, що якщо б не дай Бог не було іншого виходу, то взяли б донорську сперму. і ніхто мені нічим не дорікне, бо по-перше, про це будемо знати тільки ми двоє, а по-друге, це робилося виключно для того, щоб народити дитину. а як нам це вдалося, нікого не повинно обходити. а ляля може мати риси і звички чоловіка не тільки через генетику, а тому що він буде її любити і виховувати як свою. а це найголовніше. ну принаймі для мене... та й зрештою, а як беруть діток з дитячого будинку? ховаються від сусідів, підкладають під светри подушку, щоб виглядало що жінка вагітна? думаєте не ризикують, що то їм вилізе колись боком? звичайно ризикують, тільки ці люди про то не думають, бо для них найголовніше в житті мати дитинку, яка буде називати їх батьками... а на все решта їм плювати. заради цього змінюють своє життя, але живуть потім всі разом і щасливо...
    просто не зациклюйтеся на тому, що донорство, це щось дуже зле... для багатьох сімейних пар це єдиний вихід. будемо сподіватися, що ви зовсім не з їх числа, а народите свою малечу від коханого)

Останнє редагування: 9 Листопад 2009
  20. галичанка

Хто знає, чи можна в наших лабораторіях здати так спермограму, щоб зазделегідь взяти в них контейнер, а потім принести їм з дому "аналіз"? І чи можна здавати в суботу?

Статус теми:
Закрита.