Як нарешті стати мамою? (6)

Discussion in 'Пузата хата' started by Thebestnata, Apr 26, 2016.

1. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Продовження теми. Початок тут

місячні регулярні, ну може бути плюс мінус день чи 2. але переважно чітко на 29 день починаються. цього місяця фоліколометрію не робили, бо так після рентгену не можна було планувати. взагалі мені Склярова казала, що при прийнятті Візану буде сильно "мазатися" навіть протягом цілого місяця. нічо не мазалося взагалі)

Last edited by a moderator: Apr 29, 2016
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Ну... То таке питання.... Чи сильно той hla впливає ще не досліджено на 100%. Але от у нас це було проблемою, і ще в когось в цій темці також.
    Якщо вам не критична вартість того аналізу - то краще здати і спати спокійно. Ну і думати чи згідні ви капати імуноглобулін, бо багато дівчат проти нього... І це також не дешево.

3. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А ціна аналізу? І про імуноглобулін я нічого не знаю, і не знаю, що то таке... Чесно

Надіслано від мого Lenovo Z2, використовуючи Tapatalk

4. zetta

zetta Well-Known Member

Бо маю знайомих, десь років 8 нема діток. Повністтю обстежені , все прохідне і в чоловіка не погана картина. Робили 4 інсимінаціі , не те що переривання а взагалі вагітнення нема. Збирають аналізи щоб робити єко. Я власне сказала ім те що колись тут писала @галичанка , про сумісність. Вони з тим до лікаря прийшли а той сказав що не знає доброго генетика що гарно розуміється на тому аналізі .... Я шось того не можу зрозуміти. Виходить що єко буде без аналізу .

5. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Може, трохи не в тему. Але якщо існує такий аналіз, як спермограма, де досліджується не тільки кількість, але й (що важливо) якість сперматозоїдів, то чому нема аналізу, який би досліджував якість яйцеклітини? Адже сперматозоїди можуть бути нормальними, а от яйцеклітини у жінки з дефектами, тому й не запліднюються хай там що.

П.С. Але попри все Диво має право на те, щоб статися ;)

6. Nyashka

наскільки я знаю, той аналіз рекомендують робити після декількох (!) невдалих спроб екз. Але порівняйте ціну екз і аналізу. НМСД краще перестрахуватися (особливо якщо неясний генез). Та й ніхто не забороняє піти і самим здати той аналіз в інтерсоно чи на короленко.
    --- дописи об"єднано, May 8, 2016 ---
    Дивляться на якість як. Але для того треба робити пункцію - це частина екз. Занадто дороге задоволення було б як для аналізу. Тим паче, думаю, що яйцеклітина в одному циклі може бути краща/гірша, ніж яйцеклітина в іншому.

7. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

Hla інколи варто здати якщо були проблеми з невиношування , а не тільки для проходження екз. У мене самої та у декількох знайомих дівчат була якраз проблема у сумісності. Як уже писали виправляється біовеном . Трошки дорого виходить капання, але результат того вартує.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. ckorpionsha

Всі пишуть то дорого, то дорого. Скільки наприклад ?

9. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

В Синево було біля 5000 тис грн якщо не помиляюсь.

10. Nyashka

Ми аналіз робили в вересні, то може бути не актуально. Ціни такі: в інтерсоно 4000 аналіз, потім біовен. Одна баночка - 1000 грн. В нас було 4 (чи 6? Я вже не пам'ятаю) баночок за декілька днів до овуляції, потім ще 2 після підтвердження вагітності (якщо не помиляюся, десь на 9му тиждні). Але в нас велика сумісність. Може, якщо менша, то і менше назначають.

• Інформативно Інформативно x 1
  11. ckorpionsha

Мда, мій вчора весь день: йдемо каріотип здамо, сумісність і все таке... Кажу ні!!! Нічого!

12. shparynka

shparynka Well-Known Member

У нас 2 роки не виходило нічого Ну але ми не здавали ніяких аналізів, не перевірялись спеціально для вагітнення. У чоловіка 2 дітей від першого шлюбу, в мене 1. Після січневої затримки (невдалої), коли я виревілась до ікоти, то сказала- все, не виходить, знач, не виходить , розслабся. І тут... 4 травня, і до мене доходить, що в квітні не було кд. Короч, 3 теста, всі полосаті. А в мене шок. Мені 39!!!!! Чисто теоретично, то класно, супер, але... я така налякана((( і то всім- і віком, і умовами, ну просто всім. Я не знаю, до чого братися, бо різниця буде 15 років між дітьми. ПС- якщо я не ту тему написала, то скеруйте мене, бо я тепер тормоз)))
    А, і до чого я написала- інколи треба розслабитись, правильно дівчатка пишуть.

• Подобається Подобається x 20
    • мімімі мімімі x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Sunichka

Я десь читала, що треба написати собі список завдань і питань. На зразок:
    1. Здаю такі-то аналізи.
    2. Якщо аналізи невтішні, що робити: лікуватися чи просто чекати?
    3. Якщо лікарі так нічого й не знайдуть, а вагітність не наступає, скільки років я ще даю нам на спроби?
    4. Якщо до такого-то віку природна вагітність не наступить, що робити: ЕКЗ, всиновлення, розлучення з чоловіком? (останній варіант - надто жорстокий, свою думку з приводу нього залишу при собі).

Тобто розробити певну стратегію. Щоб зменшити вплив тієї невпевненості та невідомості.

14. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Сам аналіз не є дуже дорогий. Ми минулого року робили каріотип і НLA в генетичному центрі на Лисенка. То коштувало наскільки я пригадую 800 грн каріотип і 2500 HLA на двох з чоловіком. Там же ж і проконсультувалися в генетика, а саме Тенета М.М. Хоча чула хороші відгуки про Гельнер, тоді потрапити до неї не вийшло.

15. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

я думаю, що найкращий варіант, це якщо виявити якусь причину (невтішний аналіз) і її лікувати. а найважче - це коли не знаєш в чому причина, і лікарі вже не знають що призначати, бо ніби все добре, а вагітність не наступає.
    хоча звісно якийсь план, чи послідовність подій мати - це добре. от я якось писала, що в мене такий план:
    - допиваю покищо цей місяць Візан (значить не планую вагітність, бо Візан пригнічує овуляцію, і там ризики позаматкової більші при його прийомі)
    - потім пробуємо через місяць самостійно вагітніти (гінеколог виписала якісь свічки чи таблетки при самостійному плануванні з 16 дня циклу, але я ще не розбиралася які:))
    - якщо не вдасться, то стимуляція
    - потім операція (лапароскопія ніби).
    ну далі не знаю, може таки сумісність. якщо то все не вдасться, далі перепочинемо трохи, і можливо через рік ЕКЗ.:)
    але от зараз так трохи заплуталася. при прийомі Візану пропали місячні (останні були 31 березня, а так то цикл був 28-29 днів стабільний), і тільки останній тиждень трохи мажеться, але місячними то точно назвати не можна. то значить рахувати, що то ще триває цикл, і вже доти буде доки прийдуть повноцінні місячні? чи ту мазанину рахувати як початок циклу?

16. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

На мою думку, головне щось робити, а не скласти руки після чергової невдачі, а потім собі це згадувати все життя.
    В такі моменти перечитую історії дівчат з форуму, які успішно перейшли з цієї темки, навіть після довгого планування :) і вони насправді надихають рухатись далі.
    І нехай 10 раз "прольот", значить на 11 все буде ок.

• Подобається Подобається x 4
  17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз це не різниця :). У нас працівниця пішла в третій декрет. І зараз має народити. У неї різниця між найстаршими і найменшеньким- 24 і 18 років :). І за стінкою у мене живе сім я, де між старшими синами і найменшеньким різниця 16 і 18 років. Та і вагітністю у 39 зараз уже нікого не здивуєш- за останній місяць лише 2 мої однокласниці народили у такому віці других діток, а одна- перших ( у нех двійня). В пологових зараз мам після 35 немало. п.с. і так- ВІТАЮ :)

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  18. MissO

MissO Well-Known Member

Це супер! В мене теж вагітність настала тоді, коли я навіть не пам'ятала точноі дати останніх місячних, бо забила на все і вирішила - будь, що буде, що я маю здуріти від того всього. І тут Господь подаруваа нам донечку. Доречі, минулого серпня була 10-та річниця нашого весілля, а в грудні я народила))))

• Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 1
  19. Андріана

Андріана Well-Known Member

Моя цьоця після 12-13 років старань ( обстежувань, лікувань і вимолювань) завагітніла, коли вже заспокоїлись і змирились, народила і відразу знов завагітніла, ото у всіх шок був, тепер мають двох діток)

Надіслано від мого V370, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 3
  20. Sunichka

Це яскраве підтвердження того, що на все свій час. Бог краще знає, що нам треба і коли. Бо Він бачить всю картину нашого життя, а ми - лише манюсінький його відрізок. Проте це не значить, що треба сидіти, склавши руки. Обстеження, лікування і молитви - все це було правильно і доречно. Дуже рада за вашу родичку! Хай буде здорова з дітками :girl_tender:

• Подобається Подобається x 2
  21. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Бо багато хто або довго не може завагітніти, або просто пізніше заміж виходить. В мене уйма таких знайомих, сусідів і навіть в родині, які першу дитину родять починаючи від 30.

• Подобається Подобається x 2