Як нарешті стати мамою? (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Thebestnata, 26 Квітень 2016.

1. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Продовження теми. Початок тут

місячні регулярні, ну може бути плюс мінус день чи 2. але переважно чітко на 29 день починаються. цього місяця фоліколометрію не робили, бо так після рентгену не можна було планувати. взагалі мені Склярова казала, що при прийнятті Візану буде сильно "мазатися" навіть протягом цілого місяця. нічо не мазалося взагалі)

Останнє редагування модератором: 29 Квітень 2016
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. ohra

ohra Well-Known Member

Дівчатонька, в мене цикл 32 дні, в середу був 19 дц і був фолікул 26 мм. Лікарка сказала, що він перезрів і яйцеклітина загинула. Але овудяція відбулась. Чи є ймовірність, що з тої овуляції буде щось путьне і чи було в когось, що при овуляції виходили мертві яйцеклітини?

Надіслано від мого 2014811, використовуючи Tapatalk

3. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Отримала сьогодні результати - здавала контроль 1-ї фази менструального циклу (гормони). Здавала у 3-й день циклу (фолікулінова фаза). Хто досвідчений - що скажете?

Пролактин - 37,30 (норма 6,0-29,9)
    Естрадіол - 559,1 (норма 90,1-716.0)
    ФСГ - 4,95 (норма 3,5-12,5)
    ЛГ - 8,08 (норма 2,4-12,6)

Серед причин підвищення пролактину прочитала гіпоглікемію (голод) - а я якраз цілий день перед тим майже нічого не їла (чай з печивом хіба що) і вживання опіатів (в день перед здачею аналізу пила Солпадеїн з кодеїном, який є опіатом) - чи можна вважати, що пролактин в нормі в такому випадку?

Ще здала Антимюллерів гормон (АМГ), але він буде готовий пізніше. Уже 1000 грн. викинула тільки на ці аналізи. Мабуть, дурна і нема чого робити. Але у вересні буде рівно рік з початку активного планування. І вже б хотілось мати результат. Або конкретну причину - чому він відсутній.

П.С. Овуляція є, щомісяця - відслідкована у 2,5 циклах в лютому-березні цього року. У лікаря претензій не було. Лише суцільний подив - чого я не вагітнію, якщо в мене для цього є все необхідне (за результатами УЗД).

П.П.С. Спермограма - майже ідеальна.

4. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Значить ще не час.
    У нас теж все внормі, а результату поки нема :sad:

Надіслано від мого SM-A300H, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Delfy

Delfy Well-Known Member

я би пролактин перездала, але з врахуванням усіх можливих правил його здачі. Він не є завищений аж надто, але й не на 1-2 од, щоб вважати його нормою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Як на мене, то ні, не можна . треба здати ще раз, але нормально. В свій час я також не розуміла, що ж таке, все ніби в нормі, а вагітності нема. Овуляція по узд підтверджена, спермограма ідеальна, але що з того.. І знаєте, якраз пролактин все вирішив . був підвищений незначно в кінці циклу, а на початку взагалі в нормі. Лікар назначив лікування і за місяць я вже була вагітна і в шоці, що так швидко все направилось

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  7. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

її якщо не помиляюсь відносять до тривалішого голодування, +якщо є проблема з кров"ю (цукровий діабет найчастіше).
    Будь-які мед. препарати можуть вплинути на аналіз, а тут тим більше у вас були які прямо впливають, і самі уточнили.
    Пролактин я б казала однозначно перездати.
    овуляція це ще не запорука успіху :) хоч і велика його частина.
    У мене теж вона все відбувалась, і цикл як годинник, але ще як виявилось була проблема з самими яйцеклітинами, їх якістю, але то вже як почали копирсатись дуже глибоко то виявили. І то почали копирсатись коли планували набагато довше року.
    Тому не хвилюйтесь 1-1,5 року це нормальний період, а аналізи і лікування зараз всюди дороге :sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Sunichka

Дякую за відповіді. Мабуть, сдам повторно той пролактин, але на 21-й день циклу, разом з контролем 2-ї фази. Справа в тому, що через пекельні КД на 2-й їх день не приймати Солпадеїн ніяк не вийде. Тому в будь-якому разі препарат впливатиме. І додатково ще рівень чоловічих гормонів перевірю.

9. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Для плануючих: Віддам безкоштовно 2 тести на овуляцію. Дійсні до грудня 2016. Локація: р-н левандівки (8:00-17:00), Сихів Санта-барбара (18:00-20:00) в будні. Кому треба пишіть в пп.

Вкладення:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Розмір файлу:
      126,3 КБ
      Переглядів:
      59
  10. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Дівчатка, прошу Вашої поради. Чоловік в п'ятницю має здати СГ, останній СА був минулої середи або вівторка. В правилах здачі написано, що потрібно утримуватись 3-4 дні. І тепер не знаю як правильно поступити.

Надіслано від мого SM-J320H, використовуючи Tapatalk

11. Sunichka

Дівчата, я тут трохи в шоці... Отримала результати аналізів контролю 2-ї фази циклу. Здавала на 22-й день циклу.

Пролактин - 48,73 (норма 6,0-29,9)
    ФСГ - 3,32 (норма 1,7-7,7)
    ЛГ - 5,86 (норма 1,0-11,4)
    Тестостерон загальний - 0,714 (норма 0,06-0,82)
    Прогестерон - 36,50 (норма 1,7-27.0)
    ДГЕА-сульфат - 23,27 (норма 2,68-9,23)

Вже сама бачу, що суттєво підвищені пролактин і ДГЕА-сульфат (цей взагалі майже в 3 рази вище норми). Невже це й є причина невагітнення протягом року? Ці гормони якось внормовуються? З цими результатами до ендокринолога йти? У когось було щось подібне? Бо я 3 цикли підряд ходила на фолікулометрію - овуляція кожного циклу підтверджувалась. А результат нульовий.

12. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Це згідно вашої овуляції вибирали 22 день, чи середньо статистичну к-ть днів брали ??

Пролактин знижають досить просто, він багато в кого завищений, і це теж своя "така дивна норма", головне щоб не дуже суттєво, але там вже свої нюанси, тут про то вже купа написано.

Той же ж ДГЕА, на початку циклу колись здавали?? Попередній раз здається не вказували в пості. Подекуди пише що не залежить від дня циклу, але лікарі рекомендують здавати на початку. В мене всюди ДГЕА зданий в першій фазі.

+це робота наднирників переважно, в кого постійно завищений - це переважно довгі цикли, підвищене оволосіння на тілі, акне і тд.

Я думаю вам однозначно треба грамотного ендокринолога і гінеколога, бо якась виходить здача всіх аналізів на купу і не факт що відповідно вашому циклу, і чи є вони в цьому випадку інформативні... МАю на увазі щоб чітко по УЗД дивились овуляцію, і наприклад строго на початку здати гормони першої фази, гормони щитовидки, потім після конкретно ВАШОЇ овуляції, згідно правил здати прогестерон, щось типу того.
    НМСД

Останнє редагування: 3 Вересень 2016
  13. Sunichka

Звичайно згідно овуляції. Я все чітко рахую, добре, що цикл стабільний, тому робити це нескладно. До того ж, тричі овуляція підтверджувалась на 14-15 дні циклу.

Я тому й здала ДГЕА разом з іншими гормонами 2-ї фази, бо прочитала, що день значення не має. Здається, ніде не вказано, що він має властивість настільки зростати в лютеїновій фазі (чи то я погано шукала інформацію).

У тому то й справа, що клініки в мене немає абсолютно. Цикл 26-27 днів стабільно. Ніякого оволосіння по чоловічому типу та інших симптомів, про які пишеться.

По УЗД вже дивились овуляцію 3 цикли підряд - останній раз була підтверджена в березні, більше я не ходила, бо не бачила сенсу. Овуляція є - вагітності нема. Гінеколог з квадратними очима - чому так. Прогестерон теж здавала раніше, на 21-й день циклу після підтвердженої УЗД овуляції - теж був підвищений - здається, 42 "з копійками". Але гінеколог сказала, що то навіть дуже добре. Я щаслива, що в мене такий розкішний прогестерон, але ж я хочу вже логічний результат у вигляді вагітності отримати =)

До ендокринолога вже записалась аж бігом на понеділок. Бо фізіологічно все в нормі. А от гормони - цікаві. І я буду почувати себе повною дурепою, якщо з"ясується, що завагітніти мені весь цей рік заважав якийсь вредний гормон, а я тільки дотумкала то все поздавати.

14. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

нуу пролактин має таку паскудну властивість. Але його поправити то реально зовсім просто, якихось надзусиль не потребує.
    Єдине як скажуть всетаки його коригувати, добре підберіть препарат, бо наші мають багато побічних сильних, іноземні я особисто переносила фактично без дискомфорту.

скажу за тих за "чиїм" напрвленням ходила здавати - Бісярін і Михайлишин скеровували на ДГЕА в 1-й половині.
    ой то може бути все що хочете а потім бац і завагітніли))
    може бути і сама якість яйцеклітини, і психологічний блок, і активність спрематозоїдів, і можливо ендометріоз чи в трубах щось, а може все ок, просто зорі ще не склались.
    Тяжко то шукати сама знаю, але якщо взялись і щось для того робите, то результат буде.

15. Sunichka

Дуже дякую! :girl_smile:І за корисну інформацію, і за оптимізм. Звичайно, буде. Наше від нас нікуди не дінеться =)

16. Paparuda

Paparuda Well-Known Member

ДГЕА- є показником густоти крові.
    Здай Коулограмму.
    І ще е такий аналіз Гомоцистеін(мікротромби)
    І це -не до гінеколога, а до терапевта,а ще краще Гематолога.

Густа кров -є одною з причин не настання вагітності.

• Інформативно Інформативно x 2
  17. Марточка

Марточка Well-Known Member

Я ДГЕА здавала в першій фазі на 3-5 дц

Останнє редагування модератором: 24 Вересень 2016
    Reason for edit: на
  18. Sunichka

Звітую =)

Була сьогодні в ендокринолога. Ну що ж, по-перше, вона мене заспокоїла і сказала, що 1 рік невдалих спроб не є причиною ставити діагноз "безпліддя". Його можуть поставити лише після 2 років. Подивилась мої результати аналізів, підтвердила, що є дисбаланс гормонів, зокрема, суттєве підвищення ДГЕА-с і помірне - пролактина. Вердикт - однозначно треба знижувати. Запитала в неї, чи може це бути причиною невагітнення протягом року. Вона сказала, що навіть з великою вірогідністю може бути. Передивилась усі мої фолікулометрії, все, що про мене є в базі даних. Нічого цікавого більше не знайшла. Попередній діагноз написала "гіперпролактинемія". Призначила пити прямо від сьогодні дексаметазон (по половинці таблетки 0,5 мг на день, перед сном) і циклодинон (по 1 таблетці або 40 крапель в день, вранці). На 4-й день нового циклу здати 17-оксипрогестерон і повторити ДГЕА-с. По результатах нових аналізів можна буде скоригувати дексаметазон до четвертинки таблетки в день, якщо він добре знизиться. Препарати пити протягом 3 місяців. При настанні вагітності - обов"язково телефонувати.

П.С. Сьогодні 26-й день циклу (передостанній). Я про всяк випадок зроблю тест. А раптом вже диво сталося - тоді треба буде консультуватись з приводу корекції дозування препаратів.

П.П.С. Тест зробила. Дива поки що не сталося. Впевнено та з вірою у позитивний результат розпочала лікування.

Останнє редагування: 7 Вересень 2016
    • Подобається Подобається x 5
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. Farbovana

Farbovana Метушлива та непосидюча)

дівчата, кому робили гірудотерапію по гінекології?
    типу ставлять п*явки на шийку матки.
    трохи лякає, наскільки це не приємно чи боляче?мені ніколи взагалі не ставили п*явок ,тому трохи страшно.

20. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Дівчата чи добре буде здати гормони контролю другої фази циклу на 21 дц? Ніде не найшла конкретної інформації.
    Овуляцію не відслідковувала, не факт взагалі що вона була, бо після Ок в мене мультифолікулярні яєчники. Овуляцію відслідковувала по тестаи. На 13 дц друга полоска була грубша ніж контрольна, але бт не піднімається.

Надіслано від мого SM-A300H, використовуючи Tapatalk

21. lika anhelika

lika anhelika Active Member

я робила цю процедуру..процедура безболісна, коли кусає пявка трохи запікає.... великий плюс, що вони там тримаються гора 20 хвилин, тому що довше не витримаєш лежати з розкинутими ногами))) і ще мені під час процедури тімалін підколювали, дуже болючий укол...він в цій процедурі "найстрашніший".... а так може бути)))