Як нарешті стати мамою? (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Virna, 31 Грудень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марточка

Марточка Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою? (4)

Що приймали? Достінекс? Як відміняли? Бо я також вже 4-й місяць на ньому і хочу з нього якось зіскакувати.

2. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Останнє редагування: 13 Квітень 2013
  3. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Дякую за Ваші відповіді, дівчатка. Вирішила таки піти до іншого лікаря. Але боюся вже тих лікарів, бо тільки знайду якогось наче хорошого спеціаліста, довірюся йому - через якийсь час все одно розчаровуюся. І все треба починати спочатку. І якби ж те лікування хоча б не шкодило!
    Порадьте, будь ласка, лікаря, який розуміється саме на гормонах, щоб грамотно відмінив мені мої ліки, і щоб не призначав гормонів "просто так".
    Кілька сторінок назад в цій темі хвалили Слободу В. Він хороший спеціаліст саме по вагітностях, чи й фолікулометрії робить добре? А лікування призначає, на гормонах розуміється?

4. Hurem

Hurem New Member

Дівчата,вроді знайшли причину моїх викиднів-тромбофілія., здала аналіз на мутації в результаті мутація Лейдена ще й +MTHFR порушення звязане з фолієвою кислотою та віт В, врезультаті гомоцистемія Хто з цим стикався? як планували вагітність? Лікар каже потрібна ретельна підготовка+всю вагітність контроль гомостазу. Скоро йду до гематолога на консультацію... По HLA все вроді добре , лиш є якісь антитіла, чи то від викиднів не знаю, хто робив плазмоферез?

Останнє редагування модератором: 14 Квітень 2013
  5. Shpunka

Shpunka New Member

За Слободу можу сказати, що він дуже хороший спеціаліст. Робила в нього фолікулометрію - повністю задоволена. На рахунок гормонів - він сказав, що підбір гормонального препарату є дуже відповідальним моментом, для того, щоб його призначити треба спочатку здати всі необхідні аналізи, оцінити анамнез і лише тоді визначатись. Всі ці аналізи можна здати в нього.
    Я була категорично проти ОК, але він мене переконав. Причому я йому задавала бубеднадцять запитань, віднєкувалась, але його впевненість і аргументи мене остаточно переконали. Довіряю йому як нікому іншому.
    Але лікуватись в нього досить дорого, зважте на це. Тут дівчата в темі "УЗД-спеціалісти" його хаяли, що дорого бере. Можливо, як жінка вже вагітна, все добре то й нема сенсу переплачувати зайву сотню, але у випадку якихось проблем саме із завагітненням він спец, тих грошей абсолютно не шкода. А тим паче, як починається якесь лікування, то треба ходити з певною періодичністю, можливість чекати енну кількість годин в черзі не кожен має, тому мені підходить запис в приватний кабінет. Хай я і заплачу більше, але по-перше, на прийом попаду вчасно, отримаю кваліфіковану допомогу і всю-всю необхідну інформацію, в разі необхідності В.О. завжди йде на зустріч (консультації і прийом поза робочим часом)
    Ну і я, особисто, ще ні одного негативного відгуку про нього не чула і не бачила, що теж є показником.

6. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Не стикалась але на це перевірялась. Щось з моїм рівнем тромбоцитів теж не зовсім ідеально було. При підвищеному гомоцистеїні вживається підвищена доза фолієвої кислоти (В9) + додатково всі вітаміни групи В (головне - В12) для ліквідації дефіциту, який може утворитися при більших дозах фолієвої.

Єдине, що дійсно варто знайти грамотного гематолога який саме вагітними займався, бо я колись читала (вроді на русмедсервісі), що контроль гемостазу саме в час вагітності - штука дуже тонка. Там норми зовсім інші і це треба розуміти, а не так як у нас часом буває. І взагалі там вроді писали, що здача аналізів на гемостаз вагітній позбавлений сенсу, хоча тоді питання - як же тоді його корегувати? Тому треба дійсно постаратись знайти гарного спеціаліста. ПЛюс може ще щось перевірити. Я колись на Д-димер ще здавала....

А загалом так добре, що виявили причину. Бо знати причину - то вже майже на 50% вилікуватись.

7. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Дівчата, а при плануванні доп. Добавки/вітамінки (фолієву к-ту) це в обов'язковому порядку пити?? Бачу що всі поголовно її купляють.
    Була недавно у своі лікарки та подивилась аналізи/обстеження і сказала, щоб йшла додому і спокійно працювала в заданому напрямі)) але за ті всі вітаміни нічого не казала

8. Raven

Raven Мама малятка

Якщо аналіз крові показує анемію прописують плануючим фольку, йодомарин при збільшеній щитовидці. Може вам того і не треба.

9. truskaffka

Цікаво, а яке відношення вітамін В9 (це фолієва кислота) має до анемії?

Її рекомендують пити всім плануючим (десь можна за місяці 3 до зачаття вже пити, хоча тожно ж ніколи не відомо). Фолієва кислота п"ється (при плануванні навіть радять часом і чоловікові теж пити), зокрема, для профілактики дефектів нервової трубки в дитинки.

Безпечність фолієвої визнається у нас і за кордоном (це якраз один з небагатьох випадків погодженості), не бажано пити без підстав вищі дози (бо тоді ще треба приймати інші вітамінки), але доза 400 мкг (не мг!) - нормальна для плануючих і годуючих. Крім штучних вітамінів можна їсти все, що швидко росте і зелениться - там багато В9. Але зараз я б не дуже радила на це все (ще хімічне) дуже налягати.

Взагалі фолієву корисно для профілактики попити і неплануючим , які ведуть сидячий спосіб життя, палять і п"ють багато кави - бо вона таким чином може бути в дефіциті. А брак вітаміну В9 спричиняє якісь проблеми з серцево-судинною системою (я не дуже детально пам"ятаю).

10. Raven

Raven Мама малятка

То мій випадок.

11. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Дякую за роз'яснення:) і тоді ще одне питання препарат "фоліо" і просто фолієва кислота так розумію одне і те ж саме, просто перший це імпорт.
    А який краще купляти?
    може якісь заг. Вітамінки типу елевіту, там теж фолька є??
    Порадьте, бо в мене мозок пухне від к-сті інфи)

12. kyharochka

kyharochka Member

Дівчатка, була щойно в лікарки і робила узд. Знайшли в мене кісту правого яйника. Але мене бентежить ендометрій 17,2мм. Лікарка каже, що дуже великий, то свідчить або про вагіність або про прийом ліків. Ліків не пила вже давно, хіба настоянку елеутерококу 1 раз пила, а вагітність при відсутності овуляції і при кісті хіба можлива? Щось я вже запуталася.

13. Raven

Raven Мама малятка

Все можливе - я тому яскравий приклад. В мене навіть ХГЧ був менше 0,1, вагітність два тижні не могли діагностувати. Вже лічитися збиралася.
    Пила вітрум пренаталь, там все є)).

14. бетменша

бетменша Well-Known Member

Ні,"Фоліо" містить в собі, окрім фолієвої кислоти, ще й йод. Якшо плануєте ще й йод приймати, то можна придбати і такий препарат. Я от пила собі оркемо фолієву кислоту - 5 мг і Йодомарин - 100 (рекомендують 200, але необхідність прийому йоду без додаткових аналізів вважається не завжди доцільною, а й навіть шкідливою, тому я вирішила зменшити дозу)

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

добре впливає на засвоєння заліза в організмі. якщо її в організмі бракує, то залізо просто незасвоюється, ну і відповідно гемоглобін не піднімається.

16. Gabi

Gabi Dum spiro spero

От знаєте, все може бути. Одного разу лікар УЗД написав мені в заключенні "гіперплазія ендометрію" ендометрій тоді був 16,5 мм. А через 2,5 тижні після того я дізналась, що буду мамою. В той час я вже 2 роки посилено лікувала синдром полікистозних яйників і відсутність овуляції.
    А яка киста лікар не казав?

17. Margot

Margot Well-Known Member

а може то киста жовтого тіла?можливо лікар не розгледів добре. Кіста жовтого тіла часто буває при ваітності(в мене принаймі була)

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

дуже хороші вітамінки)) це комплекс всіх вітамінів необхідних при плануванні та виношуванні

18. truskaffka

А що точно не було О? А затримка є? Дай Бог, щоб то таки було САМЕ ТЕ!

19. kyharochka

kyharochka Member

Написано киста правого яйника.
    Можливо, в мене вже не вперше таке, але болить дуже і німесил щось не помагає.
    А де вона потім ділася?
    По ознаках овуляції не було, затримки немає, бо вчора був 21 день м.ц. Але знайшла показники ендометрію в неті, то до 2,1 це норма, чого гінеколог сказала що він високий, я вже нічого не розумію.

20. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Кіста жовтого тіла поступово розсмоктується. У всякому випадку в мене так було з Ромчиком, хоча була величенька.
    А щодо ознак овуляції, то вони не обов"язково можуть бути присутні. Часом буває, що овуляція приходить непомітно абсолютно.
    І на рахунок німесилу. Краще не зловживати. Лише в краааайніх випадках, тим паче якщо вагітність плануєте.

Статус теми:
Закрита.