Як нарешті стати мамою? (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Virna, 31 Грудень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою? (4)

маєте час, овуляція то ж лиш кілька хвилинок, а то й менше, а яйцеклітина чекає там десь до доби.

2. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

3. Petrova

Petrova Member

В мене ендометріоз очеревини...лікар дав пів року,казав шо протягом пів року буде шанс ... Вже не знаю де тих сил брати ...

4. Fiancee

Мені після лапароскопії лікарка казала, що маємо рік, щоб завагітніти, також казала, що шанси більші. Вже трохи часу пройшло, але я сподіваюся, що встигнемо:girl_smile: Тож вірте і старайтесь, то все, що від Вас залежить! Ну і погані думки геть, бо той негатив добре не впливає!

5. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Довго не писала, хоч завжди перечитую. Нарешті зібралась... ходжу зараз на фолікулометрії, це другий місяць. О відбувається, хоч не знаю, яким чином можна зрозуміти чи якісні яйцеклітини виходять...
    Сьогодні мала черговий сюрприз... на супер -сучасному узд апараті лікар побачила, вогнище ендометріозу в лівому яйнику... Це ж не означає, що саме в цьому причина невагітніння? Чи таки так? Чи означає, що ендометріоз є і в інших місцях?
    Лікуючий Г каже робити лапару, бо нема до чого придертись ( це він ще не знаю про ендометріоз), але лякає той відведений час для вагітніння...а якщо не вдасться, що тоді? Спайки утворюються, чи ще якісь є негативні наслідки?
    Вибачте за таку кількість запитань, просто якась каша в голові. Чоловік каже зразу йти на еко, щоб даремно не тратити час і гроші, а я так не хочу... це ж не панацея, та й морально-етично-релігійний фактор мене стримує...

6. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Skaliaria з того, що я читала написано: спайки з часом повертаються знов. Тобто треба буде знов втручатись в організм, а це, по-перше, всетаки втручання, а по-друге, лапара (або ЕКО на крайн. випадок) досить дорога процедура ((( Тому дають рік на спроби.

це з форумів, граматика збережена )))

7. Vittoriya

Якщо є ендомеоріоз, то і перед Еко краще зробити лапару, хоча тут іде мова про яйник.. З тим ендометріозом взагалі невідомо, кажуть, що на УЗД неможливо побачити. Я колись писала, що одна мені побачила в матці ендометріоз, я потім по різним лікарям бігала,то жоден не підтвердив і сказав, що навіть приводів для таких припущень нема. Тому так само треба добре перевірити, перш ніж йти на таке. А про еко чому я так написала, в сестри знайома робила в Німеччині, то їй робили перед тим лапару, казала, щоб так на певно. І до речі в них синок.

8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Знаю я тут одну, яка теж зробила лапароскопію, і за півроку не завагітніла, і почала складати гроші на еко. От як почала, так одразу і завагітніла :)

Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

То всього лиш теорія.:)
    Лікарі після лапари здебільшого перші три місяці взагалі не дозволяють вагітніти.

10. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Та я тільки за, щоб то була лиш теорія:girl_in_dreams: ;)
    ну і :
    Тому думок, історій, щасливих/ і недуже багацько.
    Тільки начитаєшся , наслухаєшся лікарів і не знаєш з якого боку починати.

11. Petrova

Petrova Member

Особисто в мене нема спайок, тільки ті вогнища в порожнині.Чесно кажучи не знаю чим вони заважають вагітності....Лікар казав що після лапри ендометріоз повертається в 40% жінок, але є приблизно до пів року часу для спроб...Що буде якщо не вийде,я стараюся не думати ...Чи варто робити лапру - справа кожного , але якщо насмілитися то тре йти до якогось толкового лікаря.

12. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я теж так думала... але на моніторі щось було видно- контрасне чіткої форми, не схоже ні на фолікул, ні на жовте тіло, одним словом лікар сказала, що однозначно ендометріоз...
    Я впринципі морально готуюсь до лапари, але складність в тому, що нема прямих показів ( ну може тепер, коли виявили той ніби то ендометріоз...) рентгенологічно труби прохідні, хоч Г побачив перекрученість однієї труби, а якщо дивитись по-простому, то все так гарно виглядає і рентгенолог казала, що однозначно прохідні...
    Тай основна мотивація Г -це те, що нема до чого придертись, тому треба дивитись зсередини.

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ----------

Тут колись писали про антиспайкові всякі гелі, хтось використовував таке, чи то все понти?

13. Fiancee

У мене був лівобічний гідросальпінкс. Під час лапари з труби ту рідину випустили, все почистили, подивились, що фімбрії в порядку, тобто зможуть виконувати свої функції і трубу залишили, не видаляли. Хоча перед операцією лікарка попереджала, що якщо труба буде в поганому стані, то її краще видалити. На щастя все було не так зле і її залишили. А мені було так страшно, що залишусь з однією трубою... Гідросальпінкс може часто рецидивувати. Видно в основному, якщо таке трапляється, то після року, певно звідти і обмеження в терміні.
    Як при ендометріозі я не знаю, але думаю, що суть та сама. Але само собою, що рецидивує не у всіх.
    Я теж таке знаю. Перед ЕКО усувають всі можливі фактори, які можуть завадити.
    Що ще раз доводить, що вартує лиш відволіктись...:girl_smile:

Ну і ще повернуся до лапари, з свого досвіду можу сказати, якщо є покази, то не бійтесь. Операція є легкою. Я рада, що не витрачала часу на якесь консервативне лікування. Але то ще я така, що легко йду на щось кардинальне, не люблю отого воження з таблетками/аналізами, якщо це малоефективно.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчатка, у мене взагалі не було показів.
    Я вже колись писала, діагноз "безпліддя не ясного генезу".
    Основнні причини вилізли якраз під час лапароскопії, тому що як мені лікар пояснював, є речі, які ні узд, ні аналізи не передадуь, а під час лапари видно усю картнину в дійсності.

15. Fiancee

Що хотіла додати
    Мені лікарка дуже гарно пояснила, що на внутрішній стінці фолікула видно виступ - яйценосний горбик, він свідчить про наявність зрілої яйцеклітини. Якщо горбика нема, то яйцеклітина у ньому неповноцінна. На мої запитання, чи є якісь аналізи чи певні гормони, які можна здати, щоб зрозуміти, яка є яйцеклітина, відповідь була, що немає. Хоча ніхто раніше мені не звертав на це увагу.
    Я колись читала, що закордоном є таке поняття, як діагностична лапароскопія. Її проводять ще на початку дослідження причин безпліддя. Якщо гормони в нормі, ніхто там не перевіряє прохідність труб рентгеном, а одразу роблять лапару і вже дивляться на труби, на ендометрій і т. д. В нас то сприймається дуже серйозно, бо то є операція і робиться в останню чергу. Правду кажучи, я не знаю, як вірно. З одного боку, справді, це є операція, але з іншого боку це найбільш лояльне втручання, яке дає змогу багато побачити. Я читала море випадків, коли начебто все було в нормі, проте вагітність не наступала і люди кидались від одних аналізів до інших, стративши на то по декілька років. А провівши лапароскопію все ставало зрозуміло.

16. Vittoriya

на самому початку лікар мій мені розказав схему лікування. Спочатку досліджується, чи є овуляція. Якщо нема робиться кілька стимуляцій легшим препаратом. Тоді перевіряється чоловіка і вже тоді робиться лапара. Так, з рентгеном тут ніхто не париться.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

На мою думку то дуже мудрий підхід.
    .
    То можна дуже легко пережити.))
    За життя мала одну повноцінну операцію з швом на пів живота і дві лапари. То оці лапари- то небо і земля в порівнянні з такою звичайною операцією.

До того ж рентген- також процедура не з приємних. Особисто я намучилась з ним більше, ніж з лапарою, якщо чесно. Ну, але то в кожного по різному.

18. Petrova

Petrova Member

Чесно кажучи не розумію чого боятися лапри,я навіть не задумувалася над тим чи її робити.І я не помилялася, на другий день після операції вже ходила по сходах а на третій вже вдома була, почувалася прекрасно зразу на другий день. Дізналася нарешті свій діагноз! Без лапри я б його ніяк не дізналася,а ті всі догадки шо мені ставили до того витягнули з мене купу часу,нервів,грошей і найгірше здоров"я бо від лікування яке мені виписали від лівобічного гідросальпінгсу(якого в мене не було) я декілька раз вмлівала і тошнило мене жахливо...А як я переживала через те що рентген показав непрохідність двох труб(як виявилося 2 прохідні) Коротче кажучи мені лапра пішла тільки на користь бо допомогла знайти причину.

19. Fiancee

Але чи часто роблять саме діагностичну лапароскопію? У нас під словом "операція" розуміють щось дуже страшне і відтягують то всіма можливими методами, роблять вже в останню чергу.
    Не розумію, навіщо той метод далі використовують в нашій медицині, якщо він малоінформативний і часом вводить в оману.

20. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Та лякає може не стільки операція, а те ЯК її проведуть, наскільки успішно, для мене це "найбільш лякаючі" фактори)) ну і звичайно кваліфікація лікаря.

Статус теми:
Закрита.