Як нарешті стати мамою? (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Virna, 31 Грудень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою? (4)

Якщо не помиляюсь, то Елевіт не містить йоду. Тобто вам ендокринолог казала не приймати йод ? Перепрошую, що так випитую, бо одні кажуть пити обв*язково, інші - ні.

2. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

в ендокринолога-генетика була ще до вагітності, про ттг нічого не говорила, хоча аналізи бачила. В мене просто було декілька проблем і вона акцент робила на іншому.
    Щодо зниження ттг, то це мені порадила гінеколог і дозу вона призначила 25, це вже я її зменшила до половини таблетки)))
    А щодо елевіту Перинатал , то в інструкції серед мікроелементів ніби і йод зустрічала. Але не сперечаюсь, бо можу помилятись.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

от пролактин ще теж хочу здати, але в які дні циклу його треба здавати? З моєю професією боюся, що може бути підвищеним.. ( дуже часто стреси і переживання)

4. Sonechcko

Для пролактину дц не мав би мати значення. Але інформативніше здавати з 2-5 ДЦ, бо в ІІ половині циклу він трохи зростає.

5. Delfy

Delfy Well-Known Member

подібного не мала, але те, що 2 тижні заливало - насторожує.. це трохи довго. на якому терміні робили чистку? може, хіба, термін був не дуже маленький?
    у вас просто конкретний гормональний збій.. а може, варто ще з іншим лікарем проконсультуватись?

6. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Не зовсім схоже було.. Не заливало, але щось там мазалось довгенько, таки тижнів зо 2. Я вже трохи і переживала..але така втомлена була від того, що забила, якщо чесно. Найцікавіше, що перші М почались як за розкладом (якщо чистку вважати 1 днем попереднього циклу), а от другі вперше в житті десь на дні 34. Досі у мене найдовший цикл був 31 день. Але ще момент - я десь дні на 16-17 була на контрольному УЗД, то лікарка сказала, що бачить фолікул-переросток, і що мабуть не буде овуляції. За відчуттями вона таки сталась, але пізніше (тому, мабуть, і довгий цикл...бо ж ановуляторні вроді коротші). Наразі такі справи.

Минулого разу після чистки теж довго мазалось (теж до 2 тижнів), але з М взагалі ноу проблем. Все за календариком. Інша штука - що якось дуже великі згустки були (вперше).

Роблю висновок такий - будь-яка чистка (навіть на малому терміні) - це збурення. І кожен організм має свій час повернення у нормальний стан. (ну я тут Америку не відкрила). Щодо відсутності М - це дійсно сигнал, що треба приділити увагу. Моя лікарка казала, що контрольні УЗД якраз покликані виявити, чи яєчники запрацювали по-старому. Однозначно я б на УЗД пішла і ще до іншої лікарки.

7. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

У мене була схожа ситуація. Прогесерон був добрий, а овуляції не було. Я також собі думала від чого ж він зростає, якщо овуляції не було, жовте тіло, яке його продукує, відповідно, не утворювалося. Але відповіді так і не вдалося знайти.
    Додам, ще до звертання до лікарів я робила смужки на овуляцію, вони були позитивні
    А пізніше УЗД показувало, що фолікул росте, але не тріскає. То я от, що думаю, що фолікул ріс, а з ним і ЛГ, доростали вони до того рівня, коли би мала відбуватись овуляція і тести малювали другу смужку, а щось овуляцію блокувало і фолікул не тріскав, переростав і ЛГ падав. Так виходить, що може бути
    Хоча для мене то теж було великим здивуванням. Адже все вказувало на овуляцію і була свято переконана, що вона в мене є, а тут таке... Врезультаті виявилось, що пролактин підвищений і блокує овуляцю, може спрбуйте його здати. В які дні циклу немає значення.
    Робота у мене також стресова і сама я нервова, але аналізи завжди були вірні. Як знизився пролактин, то і овуляція одразу ж відбулася. Взагалі я думаю, що якщо посидіти перед аналізом спокійно, перездати кілька раз то можна зробити певний висновок.

Елевіт не містить йоду.

8. Vittoriya

ні, я власне тому і кажу, що може для того і треба здати аналіз на рівень пролактину, бо ймовірність, що він підвищений є, а значить може потребує лікування. Тільки от коли я у лікаря спитала про той аналіз, він мені одразу-виділення з грудей бувають? Ну та в мене такого ніколи не було, але що то основний признак підвищеного пролактину?

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

тобто ще під час КД? Чи вже краще дочекатися кінця?

9. Fiancee

Не основний і далеко не завжди то є.

10. бетменша

бетменша Well-Known Member

Дівчата, а якшо на УЗД на 17 день циклу було жовте тіло, то це означає, що овулюція відбулась? Чи наявність жовтого тіла не може це підтвердити? Просто робила УЗД для перевірки чи все добре, от і зацікавило, чи віддбувається овуляція, а лікаря забула спитати.

11. Sonechcko

Так, під час кд, ну може тоді підіть на 5 дц, якщо цей нюанс якось вас "смущає" )))

12. Vittoriya

мені видається, що жовте тіло точно свідчить про те, що овуляція відбулася!

13. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Я здала пролактин теж під час КД - і зробила помилку. Результат виявився хибним, бо місячні для мене це автоматично поганий настрій і негативні емоції. Перездала десь в середині циклу-тіки встала, вмилась і поїхала в лабораторію - і все люкс. Перездавала так 2 рази - обидва показали що проблем там нема.

14. Vittoriya

та власне з моїми КД я теж про це думала, плюс до того знаю, що наприклад рвати зуб, чи робити чистку лиця при КД не можна, то подумала, може і кров брати не варто, а то ще не зупиню :D (то трохи жартик). Піду таки в неділю здам, бо була нині на спорті, то завтра не підходить. В вівторок йду до лікаря, буду вже мати результат хоч якийсь. Все таки кожен похід до лікаря платний, то вже краще йти зі всім. А там потім по КД піду ще раз здам для себе.

15. Fiancee

Так, це означає, що овуляція відбулась. З тріснутого фолікула утворюється жовте тіло, тому то безпосередньо свідчить про факт овуляції.

16. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

Дівчатка, потребую допомоги. Закупилась я великим комплектом тестів на овуляцію, але там інструкція на китайській))) Правильно я розумію?: на один цикл потрібно 5-7 шт. Коли одна зі смужок буде за кольором однакова з контрольною, то за 24 год приблизно буде овуляція? Ну і сеча не вранішня?

17. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

читаю якраз інструкцію до своїх)) вранішню якраз радять не використовувати, краще за все з 10 ранку до 20 00 вечора, робити тест, і перд тим дві години не пити рідини багато

18. Vittoriya

штук то вже як кому піде :). Переважно смужка має бути навіть темніша за контрольну, тоді так, за 24-48 годин буде О

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

штук то вже як кому піде :). Переважно смужка має бути навіть темніша за контрольну, тоді так, за 24-48 годин буде О

19. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

20. Dusinda

Dusinda New Member

Delfy
    подібного не мала, але те, що 2 тижні заливало - насторожує.. це трохи довго. на якому терміні робили чистку? може, хіба, термін був не дуже маленький?

мені чистку робили на 9-10 тиждні, можливо тому так, по організму відчуваю, що мали б вже початись, але так і немає М.

Статус теми:
Закрита.