Як нарешті стати мамою? (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Virna, 31 Грудень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою? (4)

Ну точно не скажу, але як у всьому - не варто "переборщувати", мабуть :).Суто про передозування пишуть, що це зробити дуже важко... Взагалі радять приймати пару міс перед зачаттям (ну але то буває повертається по-різному) і потім ще 1 триместр під час вагітності. Чесно кажучи, я собі робила час від часу (через 3-4 місяці) перерви з вітамінами - вони ж також нагромаджуються в організмі, як-не-як :confused:

2. Annyhka Kavetska

Annyhka Kavetska Well-Known Member

Дівчата а що думаєте про Елевіт при плануванні ? Ну правда там нема йоду , я у відгуках про нього прочитала багато позитивного

3. VsjaVolodina

VsjaVolodina New Member

Я собі купила і п'ю уже місяць. Результату кардинального ще нема, але самопочуття прекрасне) Нігті почали гарно рости) більше нічого сказати не можу але наче не погані!

4. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

5. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Я купила маточне молочко. П*ю по пів ложечки зранку. Казали добре при плануванні і просто для імунітету.

6. CHIKAGO

CHIKAGO New Member

Дівчатка, добрий вечір, я теж планую вагітність , але хотіла би у вас запитати, чи ви не знаєте де у Львові приймає гінеколог-гірудотерапевт грамотний і толковий7 Я першою дитиною завагітніла завдяки гірудотерапії, але та лікарка вже померла. Буду дуже вдячна за відповідь

Останнє редагування модератором: 4 Березень 2013
  7. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Та по суті, тут всю справу роблять самі п"явки, грамотність лікаря тут відносна, знати просто куди поставити...

8. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Я вже не знаю, що думати, мазанина припинплась, а М і далі нема. Дівчата, в кого було щось подібне? Останні М в мене були ще 9 січня. Якщо до кінця тижня нічого не зміниться, то піду "здаватися" гінекологу.

9. Virna

Virna Well-Known Member

я би на Вашому мысцы вже йшла. А Ви кров здавали?

10. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Ні не здавала, треба їхати в Тернопіль, щоб здати кров, бо в нас нема лабораторії, яка робить такі аналізи. Часом живіт трохи поболює. На тижні піду до лікаря, хоч буду знати що там робиться. Руки вже просто опускаються, вже ніби цикл був налагодився, і тут такий "сюрприз".

11. siriuska

siriuska Member

Я минулого циклу проходила курс гірудотерапії, якщо потрібно , зветрайтеся.В мене цикл став регулярніший і чуть коритший, суджу з останніх місячних.

12. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Не знаю, чи ще актуально, але хтось з дівчат питався про прийом Фоліо.
    Якщо фолієву кислоту і можна пити всім в профілактичних і розумних дозах, то з прийманням препаратів йоду треба бути дуже і дуже обережним.
    Скажу зі свого прикладу.
    Вже 4 рік я спростерігаю свою щитовидку в досить хорошого ендокринолога, і в різні періоди вона давала мені дуже різні рекомендації. Часами це було гормонозамісна терапія - гормон тироксин в різних дозах - вона давала свою схему - на 2 місяці, далі вже по-іншому, йод казала пити лише коли я була вагітна 3 роки тому і під час лактації.
    Тепер я прийшла до неї вже вдруге вагітна і вона СТРОГО заборонила мені приймати йод - в жодних формах.
    До чого я веду - щоб приймати щось для роботи щитовидки треба іноді не лише помацати щитовидку, як це робив лікар у моїй поліклініці, коли я ставала на облік (і до речі, він тоді поставив мені зовсім неправильний висновок.... тому надалі я лікарям з поліклініки в таких серйозних справах не довіряю), треба і УЗД і аналізи на гормони щитовидки поздавати, бо є люди, яким категрично не можна йоду!!!!
    пригадую, як я в черзі до свого ендокринолога сиділа з однією жінкою, яка розповіла мені свою історію, що їй вирізали щитовидку, бо потрапила до лікаря-шарлатана, який тулив їй спіруліну, а в неї якраз і був той випадок, що додатково йоду вживати не можна, навіть йодова сіль не треба було.
    Так що те, що кожній вагітній в поліклініці кажуть пити йодомарин чи щось інше - не означає, що відразу і треба так робити, якщо є підозра на певні проблеми зі щитовидкою, то компетентний ендокринолог і тільки він може призначати лікування.
    До речі, багато проблем з репродуктивною системою в жінки виникає власне через щитовидку, тому іт, хто не можуть завагітніти, мали б комплексно обстежитися і особливо почати від щитовидки - це моя думка і досвід.

13. kyharochka

kyharochka Member

Дівчата, хто приймав лютеїну, скільки місяців її потрібно приймати? Лікарка каже, що 3 цикли підряд і переривати не можна, чи це насправді так?

14. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Як не переривати? Взагалі? Лютеїна - це прогестерон, гормон другої фази. А лікар що каже приймати на протязі всього циклу?

15. kyharochka

kyharochka Member

Ні, тільки з 15-ого дня, але три цикли підряд.

16. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А ну то нормально. А у вас точно овуляція відбувається раніше 15-го д.ц.?

17. Mysiandra

Mysiandra New Member

дівчата лікар приписав здати, аналізи на 17оксипрогестерон, дгеа с, індекс вільного тестостерону, в мене завтра 27 день циклу, але лікар каже шо можна завтра, чи не запізно, бо вже скоро місячні

18. kyharochka

kyharochka Member

Та в тому то й справа, що 2 останні цикли овуляції зовсім не було.

19. Марточка

Марточка Well-Known Member

kyharochka , ну то мусите цього циклу слідкувати за овуляцією і тільки після її підтвердження приймати прогестерон, який тоді зміст приймати прогестерон, якщо овуляції нема, що підтримувати?

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

то може то прогестерон зарано приймаєте? В мене в середньому О відбувається на 16-18 день, чому лікарка вам виписала з 15ого дня? По результатах УЗІ, чи ще чогось?

Статус теми:
Закрита.