Як нарешті стати мамою??? (2)

Discussion in 'Пузата хата' started by галичанка, Feb 9, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. KristiK

KristiK New Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою??? (2)

Привіт. Нічого стпашного, я пару місяців тому також не знала, що це....
    Прогестерон-це гормон, який збільшує свою консентрацію при вагтіності...на хлопський розум, якщо на початку вагітності він не збільшується і при тому не застосовувати медпрепаратів-вагтіність переривається(((
    Ось, що я знайшла....
    Прогестерон є жіночим стероїдним гормоном. Синтезується жовтим тілом у невагітних жінок. Після запліднення головним його джерелом є плацента.

Прогестерон сприяє проліферації слизистої оболонки матки, полегшує імплантацію заплідненого яйця. Після запліднення гормон знижує чутливість матки до речовин, що викликають її скоротливу діяльність, чим істотно сприяє збереженню вагітності. Прогестерон частково відповідальний за заборону овуляції в період вагітності і розвиток молочних залоз. Він володіє антиандрогенною та антиальдостероновою активністю.
    І ще ось:
    Врачи называют прогестерон гормоном беременности. Прогестерон секретирует желтое тело (железа, образующаяся в яичнике после овуляции — выхода яйцеклетки из фолликула). Если зачатие не произошло, желтое тело гибнет через 12—14 дней, и начинается менструация.

Желтое тело вырабатывает гормон прогестерон до 16 недели беременности — до тех пор, пока сформированная плацента не возьмет на себя самостоятельную выработку гормонов.

Прогестерон подготавливает ткани матки к имплантации оплодотворенной яйцеклетки и сохранению беременности. Гармон прогестерон влияет на нервную систему, как бы подготавливая организм к вынашиванию беременности и родам. Прогестерон подавляет активность сокращения мускулатуры матки и реакцию отторжения плодного яйца, стимулирует рост матки. Оказывает влияние прогестерон и на развитие тех отделов молочных желез, которые отвечают за выработку молока. Кроме того, прогестерон стимулирует выработку кожного сала.
    В норме прогестерон при беременности повышается. Нехватка прогестерона во время беременности может приводить к ее прерыванию.

---------- Додано в 09:12 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ----------

:girl_smile:
    Лікар звичайно, минулого разу це були мої першочергові аналізи...
    Щоб не їздити туди-сюди я сьогодні зразу здала і на прогестерон, на всяк випадок:girl_smile: та впевнена, що він знадобиться, знаючи свого лікаря, який він "щипітільний" до всього...

2. Delfy

Delfy Well-Known Member

3. KristiK

KristiK New Member

Я здавала в Меділайні на Науковій, так натощак і зразу на два анліза кров взяли. А який нпаступний аналіз??? Я щось не дуже зрозуміла...Про які саме ще аналізи ви пишете??
    Я здала два, на початок, для свого лікаря...а там вже він сам скаже, дивлячись на результати тих аналізів. Про які саме ще аналізи ви пишете??
    Та думаю, що можна і в Унілабі-поцікавтесь...

4. Delfy

Delfy Well-Known Member

про ХГ. я так розумію, його варто зробити хоча б двічі, через день, щоб бачити, що він збільшується...
    виправте, якщо я не права.

5. Snigurochka

Snigurochka New Member

Дякую за привітання!!!! Дуже хочеться, щоб мене таки дійсно було з чим вітати!!!! М ще немає :) :) :) А на рахунок потягувань: неприємні відчуття внизу живота, ниє, потягує, навіть з боків - в мене таке!!!! А ще живіт трошки ніби надувся, що я навіть його не втягую (боюсь, щоб не нашкодити)...

6. KristiK

KristiK New Member

Праві, то я щось в хмаринках літаю:girl_smile::girl_blush2:
    Просто мої аналізи будуть готові в четвер після обіду, а в пятницю зранку хочу поїхати до свого дохтора, то вже він скаже коли робити ще на ХГ...з яким періодом в часі

7. siriuska

siriuska Member

Snigurochka,а Ви сьогодні робили тест?

8. Snigurochka

Snigurochka New Member

Ше не робила, завтра зроблю... Але моя подружка казала, що їй показав тест дві рисочки за два тижні після затримки, то я на той тест особливо не покладаюсь :)

9. Delfy

Delfy Well-Known Member

ідіть здавати кров. до речі, в лабораторії на Тургенєва мені казали, що той ХГЧ не обов*язково з самісінького ранку, але обов*язково не ранішке ніж 3 год. після їжі... сьогодні можете ще все встигнути!!

10. Snigurochka

Snigurochka New Member

Delfy, дякую за пораду, але я з Камянця-Подільського!!! В нас тут не так швидко це робиться, тому тести - це кращий варіант..

11. siriuska

siriuska Member

Delfy,Snigurochka не зі Львова.А я коли здавала аналіз на ХГ і Біокурсі зранку,то мені казали подзвонити в обід того ж дня,правда там ціна в листопаді булда 90грн.

12. KristiK

KristiK New Member

Не знаю....спорити не буду але мій дохтор казав строго натощак його здавати (тому оптимальний варіант-зранку, цілий день голодною не проходиш=)))...

13. Delfy

Delfy Well-Known Member

14. галичанка

галичанка Well-Known Member

Це сумно. Але мені не подобається, що лікар говорить так, якби дитинки не було. Єдине, що ми можемо зробити для неї - так це її пам’ятати...

Як це не відбулось? Позитивний тест, ХГ, затримка – це вагітність. Сама яйцеклітина нікуди не закріплюється, тільки ембріон. Але можливо, для цього потрібний інший медичний термін...

Дуже надіємось що все буде добре!!!

15. KristiK

KristiK New Member

:girl_sad: тому завчасно попросила вибачення......

Дякую!!!

---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Я не забуваю і не викреслюю це з мого життя....можливо дійсно лікар сказав це по медичній термінології.....
    Мабуть я егоїстка-та мені так легше....
    Не пишу і не говорю в голос слово "викидень".......
    Вибачте Галичанка, якщо Вас образила своєї відповідю-не зі зла...

16. галичанка

галичанка Well-Known Member

У ваших словах не було нічого образливого, тому мені нема на що ображатись :girl_yes:

17. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Дівчатка, хто завагітнів, дуже-дуже рада за вас! Бажаю вам здоров"ячка і легкої вагітності. Спасибі за хороші новини:girl_dance:

18. Nataljchuk

Nataljchuk New Member

Стільки хороших новин, що а ж душа радується :girl_in_love: і я йду до своєї мети вже через декілька днів починаю робити тести на О, і дуже надіюсь, що Господь Бог буде зімною і допоможе нам.

19. Snigurochka

Snigurochka New Member

Я Вам бажаю, щоб ця О завершилась для Вас девятьма місяцями щастя!!!1!
    Це все весна!!!!!!!!!!! Весною сама природа все зарождає!!!!

20. Snigurochka

Snigurochka New Member

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Відчуття мене не підвело!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАРЕШТІ ДРУГА СЛАБЕНЬКА ПОЛОСОЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Але вона аж напівпрозора, я спочатку подумала, що це вже в мене щось перед очима мерехтить, а то моє малятко!!!!!!!!!!!!!!
    Дівчата, ану бігом заражайтеся від нас тими пузіками!!!!!!!!!! Тьфу-тьфу :)

Thread Status:
Not open for further replies.