Як нарешті стати мамою??? (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем галичанка, 9 Лютий 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою??? (2)

Чому так категорично? Дивлячись, навіщо роблять УЗД. Щоб підтвердити наявність овуляції - одного разу достатньо. Якщо вже є якісь проблеми, або призначена стимуляція чи процедури (наприклад, інсемінація), тоді вже потрібно рительніше стежити за фолікулом.

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А найчастіше призначають через день, щоб викачати побільше грошей, напр. якщо сьогодні фолікул 9 мм, то ясно що післязавтра - він не буде мати ще 18, але ж гроші треба заробляти....

3. галичанка

галичанка Well-Known Member

Приклад, зафіксували домінантний фолікул 15 мм і що цього досить, як там написано, прийти наступний раз аж всередині 2 фази? Буває той фолікул більше не росте, а потім просто зникне за той час до середини 2 фази, що хибно можна вважати овуляцією.

Раз в мене було 2 овуляторні фолікули 18 і 22 мм, один лопнув, побачили це через день, а інший просто зменшувався, при чому дуже швидко, до середини 2 фази його певно вже і не було б видно.

---------- Додано в 14:01 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Я не знаю, чи тепер десь хтось платить за кожний такий огляд - вся фолікулометрія платиться стабільно, не залежно від кількості оглядів.

Але, що нема потреби так часто опромінювати яйцеклітину - тут цілком підтримую! І тому мені не подобаються часті візити на УЗД, я приходжу в день,переважно він той самий, коли фолікул овуляторний, а потім через день, два, щоб переконатись, чи таки лопнув, і все. Тобто 2 УЗД на цикл. Справді нема чого ходити через день з початку циклу і щоразу нервувати!

4. NikaLovely

Але в середині другої фази дуже добре видно жовте тіло і вільну рідину, що є підтвердженням овуляції. Якщо цього нема - значить не було овуляції.

Я ще раз наголошую, один-два рази достатньо для встановлення факта наявності овуляції в жінки.

І це зовсім не стосується тих ситуацій, коли потрібне втручання в природний цикл, якесь коригування за допомогою гормонів, наприклад, що вимагає негайної реакції від лікаря. Тоді вже треба дивитися частіше.

на Русових, Астар, Залізнична лакарня....

Чиста правда! Бо частіше за все, УЗД через день дає забагато зайвої інформації для роздумів і хвилювань.

5. Лідочка

Для чого за ним спостерігати поки він росте? Якщо достатньо
    Саме це і мала на увазі автор статті, що хорошому лікарю не потрібно через день дивитися на фолікул, а вистачить після О глянути (там сказано, що цього достатньо якщо вимірюється БТ), досвідчений лікар все зрозуміє зробивши один раз УЗД і співставивши це з графіком БТ. Але виключенням є звичайно прийлм препаратів для стимуляції, там потрібно моніторити, в статті так і написано:)
    Загалом дуже гарно написано і ви дівчатка маєте можливість проаналізувати дії свого лікаря опираючися на цю статтю - де є оправдані ліки/аналізи, а де перестраховка і некомпетентність, де необхідні УЗД, а де викачка грошей. Сумно, але на жаль така реальність.

Пропоную всім плануючим підвести такий собі підсумок свого планування - скільки загалом "плануєте" - і скільки з того часу відійшло на лікування, ОК, гормони і т.д., а скільки на звичайний незахищений секс з метою зачати лялічку. Цікаво.

6. галичанка

Всередині 2 фази вільну рідину вже не видно, тільки вдень овуляції, вже на другий день її нема.

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Це жахливо! При чому на Русових уздисти некомпетентні, тільки викинуті гроші, і чула про них такі відгуки не від одної посиденьки. Інші УЗД в той жеж день. часто показують зовсім інші дані, і відрізняються по кілька мм!

7. NikaLovely

Чому? Ціна в них за 1 огляд 30-40-50 грн, ціна в деяких лікарів за фолікулометрію 200-250-300 грн. І невідомо, скільки разів треба буде прийти. Наприклад, я одного разу за 200 гривень ходила до лікарки тільки два (!!!) рази, менше від того вона грошей не взяла.

Не погоджуюся. Рідина так відразу не всмоктується. Якраз в день овуляції її ще не має бути видно, але то таке... не найважливіший признак овуляції.

8. галичанка

Якщо йдеться про 30 грн - то ще може бути. Це певно в державних поліклініках таке ще можливо. Там і якість відповідна і черга на пару годин. Але наскільки довідувалась одноразове УЗД у відомих уздистів 60-80 грн

9. NikaLovely

Астар - 40 гривень, по запису, без черг.
    Русових - 50 гривень, по запису, без черг.
    Залізнична лікарня - 40 гривень, по запису, без черг.

З власного досвіду, нічого не вигадую.

10. галичанка

Я колись також так думала, бо є власна овуляція, але лікар каже, що природна яйцеклітина може бути неповноцінною, тому треба спробувати стимуляцію.

11. Лідочка

Якщо овуляція відбулася,є підйом БТ і все решта, то чому вона має бути неповноцінною. А приймати такі серйозні препарати бо "а вдруг" - то гроблення свого здоровя і тикання пальцем в небо, вибач Ірусь, але так мені видається.
    Де гарантія, що та яйцеклітина, яка ніби-то була неповноцінна стане повноцінною, з якої радості, як це перевірити, то ж не вітамінки пються, зрештою. Ех, закидаєте мене зараз тапками напевно....:)

12. галичанка

Нє, я тапками не кидаюсь ))) Ти знаєш Лідочко, я теж так думала. Чого це мою яйцеклітинку підозрюють в неповноцінності. А лікарка мені пояснила так, що добра яйцеклітина формує потужне жовте тіло (як вона каже це можна поміряти! - за рівнем прогестерону на П+7).
    Відповідно, якщо неповноцінна яйцеклітина - низький прогестерон на П+7. А в мене і прогестерон часто низькуватий був, і скачок був не великий. В стимульованих циклах графік кращий і прогестерон також. Але ендометрій був малуватий, як і писали в тій статті антиестрогени не підходять ..:girl_sad:

13. Orman

Orman Модератор-бомба

мені на 4 день після О лікарка сказала, що є вільна рідина і жовте тіло.

14. Лідочка

Не знаю......я не цікавилася цією інфою, але стимулюють же для того щоб О була, просто була, а не щоб яйце-на стала повноцінною, хіба для того призначений той препарат? Можливо вистачило б просто попити борову матку, щоб підтягнути трошки гормони, щоб яйцеклітина повноцінно дозріла. Все ж таки треба починати з малого, а не відразу стимуляція....

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ультразвук це не ренген.

Хочу щераз зауважити що ультразвук це не облучення/опромінення. Це вплив звуковими хвилями, які також не бажані в надлишку за один сеанс, але це не облучення.

16. галичанка

Підтримую. Думаєш за 7 років цього не пробувала? Була і гомеопатія, призначені лікарем гомеопатичні уколи, і трави. Я би хотіла мати доброго фітотерапевта, який цим займається. Бо займалась самолікуванням: пила борову матку, ще пила збір трав по Товстусі для овуляції, але на жаль нічого. Думаю кваліфікований травник може щось таке би призначив, чого ми не знаємо. До кого звернутись не знаю

---------- Додано в 17:48 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Я стільки читала про шкоду / користь УЗД, що одні вчені довели інші, що зробила висновок, чим менше тим краще, без зайвої необхідності - не треба туди втручатись.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

Це цікаво щодо вільної рідини... Ви точно знаєте день своєї овуляції? Бо незавджи вона відбувається в день овуляторного скачка, це може день- два до, так і після...

17. Orman

Orman Модератор-бомба

ні не точно, але досить точно :) Користувалась мікроскопчиком. Але власне лікарка за кількістю рідини і сказала, що овуляція була 3-4 дні тому, і це приблизно збігалось з моїми даними.

18. Snigurochka

Snigurochka New Member

УРА!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дякую дівчатка за підтримку!!! Пройшла обстеження, лікар сказала, що в мене все добре, загибу матки немає!!!! Назначила для мого коханого "приємну" несподіванку - спермограмму :) :) :) А в понеділок вона вже подивиться результат і якщо в нього все добре, то значить можна заспокоїтись і дати природі зробити все самій :) А якщо шось не дай Бог не так, тоді будемо лікувати чоловіка...
    Ви пишете, що 4 місяці - це мало.
    Знаєте, дівчатка, я хочу цього вже дуже давно, і коли ми одружились була несказанно рада, що вже можна вагітніти, а коли я не завагітніла, то це мене дуже засмутило :sad: Тому для мене кожен місяць - це як рік!!! Я хочу прискорити цей процес, щоб це вже трапилось поскоріше, а воно все не настає :sad: Саме для заспокоєння і більшої впевненості в своїх силах я вирішила піти до лікаря!!! Я знаю, що рік-два, а тоді вже необхідно звертатись... Але я не хочу дочекатись тієї необхідності.

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

я проти цього не виступаю, я тільки кажу що не треба називати ультразвук облученням, бо то не одно і то саме. Любе добро в надлишку стає злом, хоча також відносно, але всеж так воно є.

20. Лідочка

Ірусь, а ти здавала той гормон в ті цикли коли приймала борову матку? Може попробувати попити її зо три цикли і на третій, не припмняючи її пити - здати той П+7???

Статус теми:
Закрита.