Як налагодити ГВ після КР або інших ситуацій, коли дитина розділена з матір'ю

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ука, 22 Травень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Відповідь: Як налагодити ГВ після кесарського розрізу

Сніжна, насправді мама мене народжувала ще 30 років тому, лікар взагалі пішов (не його зміна була), а потужний період в неї слабкий був, казала якби не акушерки 2, не відомо, що би було. А ще (оце взагалі дивно), з нею в палаті дівчина лежала - хлопця народила, то він сказав помінятись їм - і вона кормила мене перший раз, а мама - того хлопця. Казав "я знаю, що кажу". Насправді, часи були не ті, та й зараз я думаю знаходяться лікарі, які вже інше кажуть..мол "начитались - розумні дуже". Якщо лікарі не зацікавлені в тобі - а це спостерігається,буває, думаю в тому числі і в пологових - то часи значення немають.
    Щодо мене - я просто переживаю, чи вдасться мені усю цю інфу донести до лікарів, я не сваритись хочу з ними, а щоб вони розуміли ЧОМУ САМЕ я так хочу - не те, що це мої вибрики, а так правильніше, і краще для дитинки. Хіба ж вони, не розумію, не мають бути зацікавлені в тому ж? Що це за поголовне прагнення догодувати - що їм з того??

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Лікарям по великому рахунку фіолетово чим ви будете годувати свою дитину, ну але прокоментувати часом є любителі. Ну і нашо вам комусь щось пояснювати ЧОМУ ви хочете годувати? Хочу і все, без зайвих коментарів. Навряд чи сильно наполягатимуть, принаймні насильно годувати Вашу дитину ніхто не буде.

3. invisible

invisible Well-Known Member

Хм, дивно, чого сюди мій попередній допис перемістили, бо в мене були природні пологи... Ну то таке.
    Так, молозива вистачало. Мала в перший день спала багато, в другий день їла дуже часто, соски боліли капець (але врятував Пурелан). Трохи плакала, але давала грудь як тільки починала плакати. То вона потім засинала. В сусідки мала не заспокоювалася, то дала на догодовування. Так що все індивідуально. Не треба наперед переживати. Я теж через оте молозиво дуже переживала, чи вистачатиме, але все якось вийшло само собою, я бачила, що мала наїдається, хоча медсестри мене в перший день пресували (молозива пару крапель, соски плоскі, соски почервоніли і т.д.).

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

Нєа, бо в багатьох ПБ дитячі медсестри зацікавлені в тому, щоб продати вам суміш :)

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Та просто відмовляєтеся і все. Вони не мають ніякого права змусити. Зрештою то навіть не лікарі, а дитячі медсестри, бо вони значно частіше за педіатрів в палату заглядають.

---------- Додано в 00:28 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

А де будете народжувати? Треба то все наперед добре проговорити з лікарем. Бо моя подруга народжувала в Меді (кесарили її), то їй малу принесли аж через 12 годин після операції!!! Я вже мовчу про те, що ніякого першого прикладання не було і що догодовували з пляшечки. І в перший день і в наступні 5 днів, поки молоко прибуло.

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

invisible, планую на Мечнікова, сподіваюсь, що з лікарем обумовлю всі нюанси, ну і чоловік має бути поруч - хочу сімейну палату, працює він вдома, тому матиме змогу ці дні бути біля мене.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

зачасту вони діють по вказівці неонатолога. Бо на тому ж Мечнікова був період, коли посилено пропонували Нутрілон, потім- перейшли на НАН ( і вцей період посилено рекомендували тим, хто купив Нутрілон обміняти його на НАН у аптеці внизу). А далі- настав активний період Хумани, як "найкращої" суміші. І "ноги росли" не від медсестер, а від зав. неонатологічним відділенням. Медсестри- виконавці

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ото взяти і навмисне з собою принести, щоб в разі чого показати, і сказати що якщо що - мені купляти не тре - я своє маю) Може таке подіє))

7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

А нащо? Не хочу, не буду, маю свою думку. Інтереси своєї дитини тільки вам відстоювати. Чого боятись? Особливо настирливих - відправити подихати свіжим повітрям, то не настільки складно як здається. Зазвичай, як бачать, що на мамі можна "поїхати", ну то й тиснуть, а як бачать, що нема з ким говорити, то шукають більш схильних до "розмови".

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Маємо проблеми з годуванням, народились 6 днів тому, догодовували сумішами, малий груди бере вяло, смокче по 15 хв. а потім, відривається, кричить і все тут. Може брати знов але репетує і все, мучусь так з годину, не маю сили слухати, бо ж ще й втрачає вагу потрохи кожен день (сьогодні при виписці з пологового, за добу втратив 30 грам, вчора не втратив, але й не добрав), відповідно змушена (не бийте мене) догодовувати сумішшю, бо ж сили має звідкись брати. Опускаються руки, не знаю, що робити. Порадьте. Пробувала цідити, щоб хоч моє молоко їв а не суміш, в ручну взагалі не получається і все, хоч молока не так й багато. До того ж в мене після інсульту ж права рука слабкіша, я нею взагалі не можу так щоб дуже зціджувати. Коротше, читала про ГВ багато і тут і взагалі а виходить якось не так, порадьте щось будь-ласка.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Мабуть догодовували з пляшечки? Тому тепер малому тяжко брати груди. Мусите триматися і не здаватися, далі пропонувати, часто прикладати, щоб збільшилася кількість молока і дитя навчилося брати груди. Найкраще певно в цій ситуації буде викликати додому консультанта з ГВ, бо догодовування сумішами то не вихід - це лише зменшить кількість вашого молочка.
    У мене недавно народила подруга, теж кесарське, молоко прибула через 5 днів (догодовували сумішами), але тепер мала гарно смокче молочко. Так що вірте і у вас все вийде!!!

10. lilitdance

lilitdance New Member

Kohaju, подзвоніть краще консультанту, якщо Ви багато читали, то нічого нового Вам зразу не порадять. Треба врахувати і стан дитинки і Ваш. Наскільки я зрозуміла, консультанти, які залишили тут свої контакти з радістю Вам допоможуть в конкретній ситуації і додадуть моральної підтримки. Ну але 1 річ пораджу, якщо будете догодовувати то робіть це з ложи або шприца, а дитинка нехай задовільняє смоктальний рефлекс смокчучи груди

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

invisible, та хочі би наїдався, я боюсь, що вагу втрачатиме, бере то він бере, але смокче дуже неохоче, з великими перервами, нервується, і так постійно. А їсти то треба щось.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

в мене так і не після КР було. то я постійно була "на шухері" - тільки десь поворушилась - і зразу давала цицю.
    і ще, не важте дитину. поважите в місяць вже - це лише зайвий привід для хвилювання.

13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

дівчата, потребую допомоги. киньте в мене лінком на потрібну інформацію, а то щось не можу знайти. Наперід всім вдячна.
    Ситуація наступна. Куму готують до 2-го кесерського і вона вже переживає, що знову не складеться ГВ. після першого дитя їй дозволили прикласти до грудей на 4 чи 5-й день, аргументували це тим, що кололи антибіотиком, і не треба дитині того антибіотика (це на Мєчнікова така позиція). Вбила м би ти х дохторів за таку хрєнь. Відповідно коли дитя перші дні їло суміш, то ніякі груди воно потім не хотіло, відгодувала кума малого 2 місяці, і то швидше промучилась трохи груди, трохи пляшка. Думаю далі ситуація зрозуміла((((
    Тепер шукаю інформацію коли і як прикладати дитину після КР. Бо я їй розказую, що зразу (принаймі в меді як я лежала зі старшим, то дівчатам приносили зразу дитя мамі як тільки мама відійшла від наркозу, був випадок, що мамочка вимагала, щоб дитя приклали ще коли вона буде під наркозом, то чоловік прикладав і тримав дитятко поки вона спала). А прикладання на 4-5 -й день, такого не було, хі ба би мамочка сама сбі таке придумала, принаймні за місяць той що я лежала я такого не зустрічала. Тому дуже-дуже потребую зараз інформації як правильно прикласти дитя до мами після КР і налагодити ГВ. Треба кумі друканути, най читає, бо вже опустила руки, що знов така ситуація буде. Так переживає, що вже навіть просить щоб я була з нею і замість першої фляшки дала свою цицю, я вже сміюсь що я краще біля її циці потримаю коли вона буде спати, так буде корисніше для її дитятка. Чи я не права? І взагалі чи можливо після КР обійтись без сумішей? Як обійтись без фляшечки знаю (піпеточка, ложечка), але хотілося б взагалі без суміші.
    Буду вдячна за будь-яку цінну інформацію. Бо в лікарів, нажаль питати без толку(((
    Я вже тут за своє ГВ наслухалась всякої брєдятіни, тому знаю що їй вони нічим не допоможуть, а вона все таки має дуже сильне бажання, щоб дитя було на ГВ.

14. Osya

Osya Active Member

В мене було КР і успішно гудовалися як тільки відійшла від наркозу(і досить довго до 2,5років), тільки додатково вже не памятаю давала малечі якісь пробіотики, а те що давати дитину аж через 4 дні то якась бздура

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

16. Натуля

Натуля Well-Known Member

17. Rostuslavchuk

ось це я вже їй теж талдичу, бо минулого разу наніч забирали.

Всі їй основні правила роздрукувала, все по 100 раз наголошую. Єдине не знала як то все відбувається після КР. А саме оте перше прикладання.

Я пам"ятаю, що ще перед тим як родила першого малого, то десь читала, що новонароджене дитя до 3 діб може обійтись без годування, тобто точно не потребує догодовування. Шкода, що не зберегла того.Тому зразу казала кумі, що головне наголосити, щоб дитятко не підгодовували, поки вона не прокинеться.
    Одне питання, чи можна прикладати дитя, поки мама ще не відійшла від наркозу (звісно, що хтось би тримав дитя біля неї)?

18. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я чула, що є (або взагалі мають завжди давати) ліки, які максимально нешкідливі - якщо так можна висловитися - для ГВ. То треба з анастезіологом говорити.

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мене кесарили з епідуралкою, то приклали маську зразу після того, як її зважили і поміряли, і вона полежала на татові годинку. Проблем ніяких не було, не думаю, що наше ГВ перших днів чимось відрізнялось від ГВ тих, в кого були природні пологи. А ваша кума хоче загальний наркоз?

20. Rostuslavchuk