Як налагодити ГВ після КР або інших ситуацій, коли дитина розділена з матір'ю

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ука, 22 Травень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. LadyLand

LadyLand New Member

Відповідь: Як налагодити ГВ після кесарського розрізу

Перші свої три місяці годування пам'ятаю лише як безперервний процес попила чай-погодувала-щось поїла-погодувала, а часто доводилось годувати двох бециків одночасно і їсти самій під час годування, спати майже не було коли зовсім. Але разом з тим годувались ми до 8-9 міс., правда з 3-4 міс з підгодовуваннями сумішшю.

Забула додати, молоко прибуло через день після КР, правда після гарного розмасажовування грудей лактологом.

Останнє редагування: 16 Грудень 2012
  2. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Моя подруга родила КР в пологовому в меді, молоко прибуло на 3тю добу, але я постійно приходила до неї і наголошувала щоб постійно прикладала. Вона вставала на другий день після операції, але з нею завжди хтось був чоловік, мама, свекруха. Зараз вона успішно годує, але якщо якісь проблеми виникають то дзвонить тільки до мене за порадою.
    А дівчата по палаті що були з нею (одна КР, друга ПП) бовтали суміш з перших днів, я коли приходила то їм теж "втирала" щоб викинули пляшки , а прикладали до грудей, то вони дивились на мене як на інопланетянина якогось.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я відмовилась свого часу. Бо

4. sianako

sianako New Member

Мені теж все оте на Раппопорта кололи, вливали у вену після КР, педіатр наполягала на суміші, але я малечу попросила залишити біля себе вже через 2год після КР, прикладала після кожного пробудження. І важко не було з дренажами та катетерами вставати до неї (люлька біля ліжка була, лише руки простягни). Правда, давала біфідум. Коли на кінець другої доби молока було дуже мало, поскаржилась гінекологу. Він виписав таблетки (зараз назви не пригадаю) - по півтаблетки під язик під час годування. Якщо мама хоче - то ніхто не заборонить. І донині годую, нам вже 1,1рік.
    А сусідка по палаті вперто твердила, що в бабці не було, в мами не було, ів мене не буде. Мамолога не слухала і додому пішла вже на штучному повністю. Проблема в нашій голові - як настроїться мама - так і буде.

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

То що може бути? Окситоцин?

6. cjomcjomka

і я давала Сергійкові. Дмитрикові не давала, то він кричав денно і нощно. А Сергійко був спокійний одразу. не знаю, чи то так вже прямо повязано, але все ж...

7. jozya

jozya Member

От і я в цю темку. Проблем в нас трошки є :girl_sad:
    Ситуація: КР. Молоко прибуло на 3-4 добу, до того їли молозиво і суміш :girl_devil:. Але поробити з тим мало що могла, бо діток на Батальній забирають (я лежала в післяопераційній добу, діток тільки приносять на трошки, час збільшують щоразу). На другу ніч - теж без дитини, але віддала дуже пізно вночі, а забрала дуже рано (трошка переоцінила свої сили, і відмовившись від знеболюючого на другу добу мені було значно гірше ніж в першу). На третю ніч ми трохи "бодались" з малою - вона хотіла бути ВЖЕ ситою і спати, а було тільки молозиво (сумішшю їй трохи розтягнули шлунок), а я страшенно боялася приливу молока і ревіла, що "мене не хочуть, а хочуть суміш). То все перебороли.
    На тепер. За перший місяць набрали 720 гр ваги. Педіатр ричить, що мало, не беру того до уваги. Їли практично цілодобово.
    Зараз їмо 10-15 хв. активно, з груддю любимо засинати, але якщо хоче сильно спати, то грудь - ворог №1. Відкриває рот, шукає, не бере, кричить.
    В нас є дурник (іноді), бо склалася така ситуація, що 2-3 рази в тиждень я на 2 години виходжу на роботу. Моя мама, щоб дитина не кричала (більше зло), дає їй дурника (менше зло). Аргументи ніякі не діють, щоб заснути (перевіряла я мала фактично не смокче, а просто тримає в роті) малій більше до вподоби дурник.
    Підозрюю в нас молочницю. Тобто в малої вже місяць вона є. Підозрюю її в себе в грудях. Педіатр в упор її не бачить і каже, що болі, це від того, що мала голодна і так нагризає (бо ж цілодобово висить). В малої в роті молочницю вже лікуємо місяць (розчин ністатину, розчин соди, кандід), собі мазала так само і весь час вертається. Була ще молочниця в памперсі - вилікували кандідом. На грудях тріщин немає, але дуже чую приливи, соски весь час колить, самі груди болять. Годую тільки сидячки (і вночі), бо інакше груди болять більше.
    Настрочила багато. Питання:
    1. Крик і випльовування грудей (як заспокоїти)?
    2. Молочниця моя і малої.
    3. Як можна лишати ситу, виспану дитину мамі без дурника?

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

з мого досвіду: у слінгу приколихати, заспокоїти, а потім всунути груди

таблетка ністатіну розчавлена, ампулка В12, трохи води (може зо 2 ложки). по рецепту треба ще синька, але її в аптеках нема. витиратик ротик і груди ДУЖЕ часто бинтиком, змоченим у цій бовтанці.

тут не спец, але маю такі міркування: мама має поносити ці 2 год дитину на руках. можна спробувати дати свій палець посмоктати.

п.с. скільки дитині?

9. jozya

jozya Member

слінг поки що не пішов. викручується і плаче в ньому.

ністатин був перший тиждень, педіатр сказала, що дуже шкідливий для печінки, я ще й вичитала, що то антибіотик. виходить антибіотик, який спричиняє молочницю - ним і лікуємо?
    підкажіть наскільки часто в вашому розумінні.

дитині 1 місяць.
    дякую за відповідь і даруйте за помилки - друкую однією вільною рукою

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

якщо ви впевнені, що є молочниця, то вона заважає дитинці їсти. моїй було вже 9 місяців, коли хворіли нею, то дитина була неможлива, майже не їла і постійно плакала. тому треба подивитися, яке зло гірше.
    забула додати: бовтанку з таблетки ністатіну я використовувала за день. її вистачало на 2- рази намазати. а от всі інші рази протягом дня мазала розчином соди. я не бачу нічого поганого в соді, тому розчин робила не по правилах, а так: чайна ложка з верхом на 100 г води.
    частота мазання: кожні півгодини, коли дитина не спить. і так якісно мажте, гарненько скрізь.

11. cjomcjomka

а я б обговорила з лікаркою сучасні форми флуконазолу, бо ністатин дійсно шкідливий.
    Люба, у Вас період відновлення, Ви дуже ослаблені. Тому Ваша молочниця так і розбушувалась . Старайтесь повноцінно харчуватись, при кожній можливості - спати. Груди мастити ністатином можна, поки Ваш імунітет зе не справляється. А донеччин ротик долікувати флуконазолом/фуцис ДТ під контролем лікарки. НМСД. Ага, а ще радять мастити розчином вітаміну В12 - такий червоний в ампулах. За нього теж спитайте.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

я б вам порадила визначитись з пріоритетами.
    Велика вірогідність, що як перестанете бігати на роботу то молочниця відвалиться сама.

13. cjomcjomka

то однозначно пришвидшиться відновлення, факт

14. jozya

jozya Member

зі старшою сиділа в декреті 2 роки, з цією так склалося, що можу мати таку роботу, щоб
    і питання 50/50 в грошах і в повному розчиненні у всьому дитячому, я вибрала роботу замість посиденьок з подружками, щоб розвіятися між суцільними пелюшками, тим більше вона ще на 4-6 місяців, а потім мені прийдеться-таки йти в декрет.

15. Klava

Klava Member

Я лишаю малого 2-3 рази на тиждень без дурнка легко. Він або спить у той час, або як прокинеться може трошки кулачки посмоктати, натякаючи, що вже для мами пора. Дурника не купувала свідомо, щоб у разі моєї відсутності не було спокуси його "запхати". Якщо носити його на руках, співати, розказувати щось, то можна легко забавити без циці. Дитині 2 місяці.

16. jozya

jozya Member

Дурника купили свідомо, бо я навіть на знімання швів після КР не могла нормально виїхати (туди і зразу назад), взяти із собою - теж не варіант, надворі було -7-10 градусів. Дитина без перерви "ричала" (навіть не плакала) увесь час, поки мене не було.
    П.І. Не голодна, бо з дому ніколи не виходжу, поки не напхається добре (а не просто посмокче).

17. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ви вибачте, якщо пхаюсь, але вашій дитині 1 місяць. Я до 4 місяців помитися нормально могла, бо налагоджувала ГВ, і була коло малого, а у вас вибір між "подружки" чи "робота" щоб "розвіятися". Розвіятися це не зле, але не в такому віці. Зараз максимально треба відновитися, щоб потім все було легше. А то зараз смикаєтесь і туди і сюди, а в результаті можна лишитися коло розбитого корита і гірко плакати.
    Стосовно молочниці: я пила Дифлюкан, але в мене була молочниця вагінальна десь рік тому. Але коли дитина була вашого віку і груди дико боліли, то я теж "шукала" молочницю, і Дуфалак можна дати дитині, але доза має визначатися педіатром. В мене зняло від одної таблетки симптоми.

Останнє редагування: 30 Січень 2013
  18. Klava

Klava Member

Просто дітки всі різні. Молодший мій теж мене до півроку практично не відпускав від себе і висів на циці. А менший спікійніше реагує на відсутність мами. Можливо, залежить від пологів. Перші були досить довгі і з уколами, другі - легкі і можна навіть сказати приємні :). Так що підлаштовуйтесь перш за все під дитину, бо потім справді розгрібати можна доооовго.

19. jozya

jozya Member

Я просто зі старшою пройшла всі "прелєсті" післяпологової депресії і купу всього (за перший рік життя ми тричі лежали в лікарні, в перший раз лягли якраз в 1 місяць), тому якщо того троха не скидати з голови, нічого доброго дитині нервова мама не дасть.
    З.І. Як не на роботі, то я вдень сплю з малою по тій самій причині
    "нічого доброго дитині нервова мама не дасть" і вклоняюся своїм рідним, які бавлять мою старшу дитину і іноді "розгружають" мене із молодшою.

20. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Дівчат, маю питання.
    Нещодавно 2 мої знайомі народили дітей. У обох КР плановий (у одної, що мала цукровий діабет, КР зробили ще до ПДП, інша - доходила, але тяжка вагітність бла-бла-бла, подробиць не знаю). Що перша, що друга звернули ГВ ще в пологовому, звичайно ж геніальна причина - нема молока!
    З того всього мене мучить питання, чи дійсно після планового КР налагодження ГВ більш проблематичне? Постійне перебування з дитиною і годування "по першому звуку") врятувало б ситуацію? Чи є якісь причини через які мамі не можна годувати дитину після КР (бо дівчина що з цукровим діабетом, саме забороною лікарів годувати дитину і аргументувала те, що не прикладала малу в перші дні)?