Як я виховувала свого чоловіка/хлопця

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Волошка, 19 Липень 2011.

1. kyharochka

kyharochka Member

Відповідь: Як я виховувала свого чоловіка/хлопця

А мій на таке каже, що я злопам'ятна і як щось зробить не так, то я обов'язково йому те пригадаю. Я вже починаю не звертати на ті всі дрібниці уваги, бо спочатку трошки бісило:girl_devil:Нехай робить як вважає за потрібно, бо в такому віці уже не перевиховаєш.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

ой навіть не знаю, що вам сказати - все так запущено...

а формулювання то які... я про свого пса так не говорю, не те що про чоловіка.

3. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Я свого чоловіка з собакою і не порівнюю. Гілка здається називається по-іншому, можливо ви мене не так зрозуміли, але я маю на увазі, що коли починають жити разом зовсім різні люди, то вчаться жити так, щоб було добре обом, тому і виховуються, вчаться і перевитховуються.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

нє ви не порівнюєте - ви так про нього як про собачку і говорите: "навчити", "буде правильніше себе поводити". Якось тяжко уявити, що це про дорослого чоловіка мова йде.

-ся - означає, що дія спрямована на себе, а в першому дописі ви писали НАВЧИТИ. Ви давайте, самі визначіться чи треба вчитися чи вчити.

5. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

На мою думку, я в останньому дописі написала своє бачення, а цю незрозумілу дискуюю більше продовжувати не буду, чисто з етичної сторони.

6. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Дуже позитивна і повчальна книжка. Її рекомендують на науках в церкві, правда? Одна із мабуть найпродаваніших книжок Свічадо

7. Donner

Donner Member

А чо дивуватися? Я свого пса теж навчив не гавкати на чужих, розуміти команду "фу" і "сидіти". І він теж розуміє, що інколи ліпше мовчати, то й кістку дадуть. А у Вас же все таки homo sapiens, хоч і ручний:)

8. Daisy

Daisy Well-Known Member

До дрібниць я не чіпалась ніколи, та й шкарпетки чи прання, прибирання в нас не було проблемою, а додому їхати після роботи навчила.Одного разу дзвонила, а він мені говорив що скоро буде, хвилин через двадцять і так десь дві години. Я в машину і їду з дому, а чоловік якраз повертає на нашу вулицю і показує мені щоб я розверталась, показала дулю і поїхала. Догнав мене і показує щоб зупинилась але я не зупинялась, аж потім затиснув мене в вуличці і питає куди я їду, я йому пояснила, що не буду вдома сидіти якщо він буде стільки часу проводити з друзями. Зрозумів!

9. Skim

Skim New Member

Це молоденького чоловіка ще можна виховувати, а якщо ви одружилися з чоловіком якому більше 30 то навряд чи вам вдасться такого перевиховати. І до речі ще є така вірогідність, що перевихований молоденький чоловік після 30 років, точніше ближче до 40 років може перестати слухатися своєї виховательки... У віці 40 років дуже багато стається розлучень із за того що люди раптом усвідомлюють, що вони дуже різні...
    Дівчата шукайте собі одразу такого чоловіка якого не потрібно буде перевиховувати. Це значно надійніше.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, бачу в цій темці чоловіка вже й з песиком порівнюють.:girl_haha:

Якщо говорити про нашу сім"ю, то мого чоловіка перевиховати практично не можливо. Свій внутрішній стержень, впертий, навіть надто впертий характер, завжди робить по своєму і тут хоч трісни-розбийся ніц не вдієш.
    А моя свекруха перевиховала чоловіка. Він навіть їй свою карточку з зарплатою віддав на вічне користування. Тесть підкаблучник так би мовити, але не став би підкаблучником, то став би алкоголиком. Перше напевно краще.))

11. Farfalla

Farfalla Member

Я пам"ятаю слова одного отця, який казав, якщо вступаєш в шлюб з думкою "я собі виховаю/перевиховаю чоловіка/жінку", то ліпше того не робити взагалі (не одружуватись). Бо ці слова означають, що ти не приймаєш людину такою, яка вона є, а хочеш її змінити "під себе", відшліфувати, стати командиром в сім"ї... Тому стараюсь не виховувати, а обговорювати. І прямо казати, де я щаслива, а де відверто обурена. А не замовчувати і думати, як-би то так перевиховати... імхо.

12. oksumoron

oksumoron Active Member

згідна що думати щось подібне це абсурдно!
    не можна будувати своє щастя на думці що колись він зміниться і все буде добре! чи те що мені як жінці - з часом вдасться його зламати і змінити!
    зрозуміло що після д-кох років спільного життя (які стануть чудовим спільним випробуванням нервів і витривалості) можна буде звичайно скаржитись на певні звички половинки, але перевиховати це думаю неможливо!

13. New look

New look Well-Known Member

В мене багато подружок завжди казали що чоловіка треба виховувати і так далі ..
    А я переконалась що перевиховати не можливо.Можна прилаштуватись один до одного , підстроїтись , просто щось один в одному підкорегувати ..
    І ще вважаю чим чоловік старший тим менше шансів його перевиховати ))коли хлопець ще молодий можна звернути його на шлях який подобається тобі ..
    І звичайно погоджуюсь що якщо ти хочеш бути з людиною то треба приймати її такою як вона є, ну але чуть чуть корегувати думаю можна)

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Щось мені ця тема нині постійно на очі потрапляє, а я в ній ще ніц не писала. :xaxa:
    Ну то напишу пару слів.
    Коли мені говорять, що я "гарно собі чоловіка виховала", я завжди відповідаю, що на такі дурниці не маю часу, просто ми з ним уже багато років притираємося один до одного. ;)
    І отак почитала, то в багатьох дописах саме оте притирання й побачила. Кожна людина має свої права, а шлюб - це партнерські відносини, а не взаємне використання. І якщо обоє вміють дійти до того, аби бути саме партнерами й поважати свою половинку, то це велике щастя для обох, і таке подружжя тоді є прикладом для інших.

15. Virna

Virna Well-Known Member

Маю одну знайому пару. Чоловікові 30 років, його дружині 21. Вони одружилися 3 роки тому. Перед весіллям чоловік всіх запевняв, що "бере" собі молоденьку, щоб виховати таку жінку як він хоче. Але не так сталося, як гадалося. Зараз "сидить під каблуком" тихенько. А дружина крутить ним, як їй пасує.

• Подобається Подобається x 1
  16. Lira

Lira Member

Я свого не перевиховувала. Я просто допомогла йому розкрити ті сторони його характеру, які бачила тільки я, а сторонні не помічали. А тепер всі кажуть- Як він змінився! Він таким не був! Був. Просто треба було це помітити. А чоловік мене теж не намагався перевиховувати. Але просто я коло нього стала ЗНАЧНО спокійніша і поміркованіша. Вміє він погасити мої вибухи:) Коли ніхто себе не ставить в позицію вічного учителя і завжди_правого_спеціаліста по сімейних стосунках, то значно простіше знайти спільну мову. Для мене було найскаднішим зрозуміти, що навіть якщо я на 100% впевнена в своїй правоті, це ще не факт, що я права :) І завжди вислуховувати думку партнера обєктивно. Хоч це і тяжко... Але гра вартує свічок.

Останнє редагування: 7 Грудень 2011
  17. oksumoron

oksumoron Active Member

Ви молодець, гарна позиція життєва!
    думаю що принципом натиску не можна дістати багато з людини!

у випадку ж підкаблучництва, на мою думку, чоловік рано чи пізно може втекти!
    зрозуміло що бувають винятки з правила, але я керуюсь позицією, що краще допомагати чоловікові розвиватись і заохочувати, щоб він робив те що він хоче!

18. Зануда

Зануда Well-Known Member

Люди у подружжі (і і навіть у дружбі) змінюються під впливом одне одного, тихо, непомітно, поступово...А чи "ростуть", чи "маліють", то вже залежить. А насильницьке перевиховання, то є тяжка і невдячна справа, яка приносить часто гіркі плоди і нищить нормальні стосунки.

19. vikad

vikad New Member

Правильно!
    Чоловік (як і дружина) - не собачка, щоб їх виховувати. Давайте починати з себе.

20. Your Princess

Your Princess Well-Known Member

Ох..яка ж то цікава тема,бо думаю ідеальних чоловіків нема))
    Згадала ситуаціїї:
    Що мене найбільше розізлило,це те,що я мусила вчити свого коханого мити завжди руки,як тільки він приходить до хати..ну як там,можна забувати таке!!!!!!!:girl_cray:
    Далі,я наголосила,що оскільки в нього сидяча робота(він в мене програміст) то він мало рухається,і йому треба займатися спортом і слідкувати за своєю вагою! Ну тут ще прогрес маленький..але я думаю то не є проблема,було би бажання)
    І ще одне! Недавно,я сказала що мені не подобається як він вдягається,і що треба міняти стиль) Бо весь одяг,йому висилала мама з-за кордону..то сказав,буде мене тепер брати на покупки одягу:)

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

+++
    Я от думаю,що якщо я почну займатися спортом,то він теж не проігнорить це)))

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Але якщо чесно,я собі подумала,що якщо потрібно дуже багато чого перевиховувати,то ,мабуть,то просто не ваша половинка!

Ми з коханим,просто все обговорюємо,все! В нас нема заборонених тем..і таким чином інколи виявляємо ,що є добре,а що є зле і стараємося це виправити. :)