Як довго годувати дитину грудьми?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. Багіра

Багіра Well-Known Member

постійно) можуть і не переходити ,якщо ви не попрацюєте над зовнішніми і внутрішніми впливами
    зовнішні це всякі незручності + коли оточення квокче і на вуха насідає доколє то ше треба годувати
    внутрішні то ваші особисті - типу хочу спати, хочу більше часу, а не тих частих прикладань, хочу поїхати на відпочинок без дитини, хочу на роботу, просто хочу змін і нового етапу))
    якщо ви собі ставите питання про те як пережити кризу, то значить бажання є ,а щось заважає,
    я вже про це писала, усвідомила собі що з ГВ є 2 варіанти - я або годую далі, або відлучаю, третього не дано
    зважуються плюси і мінуси, приймається рішення, і при труднощах нагадую собі чому я на цьому етапі, чому я досі годую, (чи вже не годую)
    якщо причина в поведінці дитини, то важливо залишатися дорослою, мудрою, бо в стосунках з дитиною інакше не буває, не може мама розкиснути, чи очікувати від дитини виваженості, розуміння)) мамі треба шукати підтримку в близьких

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. бетменша

бетменша Well-Known Member

ми ваші однолітки, то якраз зараз воно мене трохи дістало. Але тільки нічне. Ті постійні зависання, над ранком то взагалі. ВЖе навіть думала може то якось відівчати від нічних.. А вдень мені нормально. Хіба що кусає час від часу. От пару місяців тому був період кусання, тепер знов вернувся. Ну і пива хочеться випити)) не ковток, а цілу пляшку))

4. Orman

Orman Модератор-бомба

ну випийте.*ловлю тапки* Якщо ви не будете кожного дня пити, а раз в місяць, то я не бачу як би це мало зашкодити дитині в рік і два місяці. Но спати краще не буде, скорше навпаки.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Тупо! Тупо! x 1
  5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ковтніть)). Впевнена, що більше й не вип'єте.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

6. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

О, вище вже написали))

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

7. бетменша

та я від ковтка собі не відмовляю. але хочеться цілу пляшку)) правда, я би на половині, певно, би вже сп"яніла)

8. Orman

Orman Модератор-бомба

я про пляшку і писала

9. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

у жодному випадку не є стресом, а жор постійний і всюдисущий))))

10. бетменша

ого! а я себе за ті ковтки картаю деколи) про цілу пляшку хіба мрію) а взагалі цікаво, скіко там того алкоголю попадає в молоко. Ну ж не всі ті 5% шуруть прямо туди.
    п.с. ото тєрзанія годуючого алкоголіка)
    от-от. я думаю, зв"язок є. особлвио, коли дитина активно годується. Організму ж треба звідкись брати корисні речовини, які він віддає в молоко. От і включається програма "їж все шо бачиш". А те шо додатком до цих корисних речовин йдуть калорії, організма не смущає) Але момент стресу я для себе не виключаю. Правда він не через ГВ, а через те, шо дитина вимагає постійної уваги. Звикаю)

11. maavka

maavka Well-Known Member

В мене повністю зникли прищі, вугрі:)
    Мама моя каже, що то після пологів, але я думаю що то гв помогло, бо після пологів ажн через 2-3 міс. почали зникати

Хіба на початках, коли малюк зригував. А чим далі, то на мою думку, тим приємніше годувати. Зараз даю цицю лише щоб приспати або зрідка просто так. Криза моя в тому, що недосипаю, не вистачає спілкування і я стаю трохи затурканою, але з гв не пов'язано. Чим саме вас гв напрягає?

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

12. Orman

Orman Модератор-бомба

я того і не п'ю, бо кілька ковтків мені мало, а пляшка зараз забагато
    та ви цілу не вип'єте
    --- дописи об"єднано, 10 Червень 2016 ---
    в мене целюліт зник

13. Lasti

Lasti Well-Known Member

24/7 я з дитиною практично один на один. Зварити, прибрати, побавитися, погуляти, помити, помитися... куди вже насинічише? але так рутинно, що вити інколи хочеться. Додати хронічне недосипання (слава Богу вже легше) і :hang1:

14. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

Та от ніхто з оточуючих не казав нічого,навпаки багатьох зустрічала,що хвалять)а от те,що він 100500 раз просить на день,ще й сам туди лізе,це напрягає,що вже 2 рази приймала антибіотики,тепер переймаюсь,як на ньому могло відбитися...це для мене вперше,ні тріщини на сосках,ні укуси мене до думок про відлучення не приводили(

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

це якщо "в маму" - "когда я пьяный, я буйный" :)

• Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

17. cjomcjomka

насиченість тим, що харить - це не насиченість, це завантаженість. Насичуйте приємним

• Подобається Подобається x 1
  18. Lasti

Lasti Well-Known Member

Я знаю, що це завантаженість. В силу того, що розвантажити мене нема кому, на приємності часу залишається мінімум. Не можливо впихнути непихуєме.

19. Havronia

Havronia Well-Known Member

Спочатку приємності, а потім
    Тільки "прибрати" в мене на останній позиції.
    А ще багато приємностей можна робити, коли дитина висить на циці. Почитати, повишивати, поспати, "сходити" на онлайн-шопінг, посмакувати кави з цукеркою.

20. Lasti

Lasti Well-Known Member

Ага, коли дитина півторарічна, то їй крім маминих приємностей і цицьки більше ніц не треба?)))))

21. cjomcjomka

а розвантажити Вас крім Вас ніхто і не зможе
    моїх, як і дітей @Suzi, троє. В @Havronia четверо. Тому знаємо, про що пишемо :)

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2