я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки" де написано а також Наказ від 04.08.2006 № 540 Про затвердження принципів підтримки грудного вигодовування, критеріїв та порядку оцінки закладу охорони здоров'я на відповідність статусу "Лікарня, доброзичлива до дитини" де в анкеті для оцінку закладу охорони здоров'я на відповідність статусу "Лікарня, доброзичлива до дитини" є запитання Більш грунтовно з наказами МОЗУ по довгогодуванню можна ознайомитися тут Аналіз наказів МОЗУ (ГВ після 1-го року) Вартує прочитати: Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью. Як довго годувати грудьми: Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо? Годування після року как долго кормить грудью? ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ время отлучения ребенка от груди Естественный возраст отлучения от груди Когда наступит инволюция? Завершеня ГВ Отлучение от груди (1) Отлучение от груди Отлучение Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? Отлучение ребенка от груди (часть 2) прекращение кормления грудью - практика отлучение ребенка от груди Как долго кормить грудью? Естественное отлучение Отлучение от груди. Как? Коли закінчувати ГВ по Біблії ГВ в Християнстві Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? ГВ має приносити задоволення обом, все вірно. А от далі - не зовсім Якщо не всім приносить задоволення - треба шукати причину і усувати її. А не відлучати дитину в 8 міс/рік/півтора, бо мамі набридло чи вона втомилась.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Треба надавати кожній людині право вибору. Дуже вже люблять в нас розказувати, кому і що робити. А не вішати ярлик "погана мама", бо вона завершила годування раніше, ніж хтось інший. Ситуації бувають різні...
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? На Посиденьках ярликів не вішають, модератори тут не сплять. Право вибору - цілком підтримую. Але давайте пам*ятати , що дитина це теж людина, а тривале ГВ є необхідністю, потребою , а не примхою. Якщо в жінки був досвід невдалого ГВ, це не привід гризти себе і винувачувати. Але все-таки давайте будемо називати речі своїми іменами. Маму, яка не годувала грудьми ображати не будуть. А от з твердженням, що ГВ не так вже і потрібно після 6 міс/року/півтора посперечаються. Аргументовано, до речі.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Ви впевнені? Бо судячи з тої дискусії, її просто заклюють Думаю, навряд чи жінка, яка не годувала грудьми, взагалі наважиться про це тут написати... Бо розберуть її на дрібні детальки
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Яка саме? Та, яка не знала як, чи та, яка ставить своє "я" вище потреб дитини і не збирається годувати принципово? Тут є досить історій жінок, які мали проблеми з першою дитиною, а з наступною вчилися, робили висновки і годували. Дуже багато про щастя мами, право вибору, задоволеність. Діти - то відповідальність в першу чергу, а якщо жінка хоче "вродити бо всі родять", сунути пляшку в рот і скинути дитину на бабу, то то не є право вибору, то є незрілість і байдужість. В такому випадку вибір має стояти народжувати - почекати. Абажаю ліберальність.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? А в чому саме я неправа? Якщо мамі процес годування взагалі нічого доброго не приносить, то що зціпити зуби і годувати до 3-х?)) Моя одногрупниця якраз з таких. Має дитинку 4 м вже не годує не хоче, не подобається то їй. Розуміє всю користь, нормальна і адекватна, а годувати нехоче. Я відразу кажу, що її не підтримую, але вона гіршою мамою в моїх очах не стає
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? А якщо дитині процес відлучення не подобається, то що - зціпити їй зуби, бо мамі набридло? Не шкода дитини? Чи своє "Я" десь вище інтересів дитини? Знаєте, хто на що налаштовується - те і має.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Ніфіга вона не розуміє. Дитині 4! місяці. То є природня потреба, як от какати, пісяти, дихати, врешті решт. Якщо їй стане влом міняти памперси, що буде робити? Правда, нікуди не дінеться? Буде міняти. А якщо їй буде влом гуляти з дитиною? Буде сидіти вдома? Не буде, бо знає, що свіже повітря потрібне дитині для нормального розвитку. От, а про грудне молоко вона так не думає. Знати, ще не означає розуміти.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? чіста тєорєтічєскі - як проходила вагітність, пологи, сімейні стосунки з чоловіком, мамою/татом?
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Маму, яка не годувала - ні. Маму, яка каже, що годувати дитину не потрібно - так, виникне гаряча дискусія. Але казати, що мама - погана - не будуть. В тому, що відлучення є правильним у випадку, коли мамі годування не в задоволення. будьмо уважні ---------- Додано в 17:19 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ---------- Наталь, чисто теоретично можна говорити про це з жінкою, яка хоче про це говорити і просить поради. Для чого говорити про сторонню людину? Які висновки можна зробити отримуючи опис не напряму?
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? я не кажу шоб розказували детально просто маю мінімальну чуйку, шо в тому напрямку шось не зрослось, тому такий результат
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Блін, чому ви так все буквально розумієте. Хіба я заперечую. А ж не кажу, що вона робить правильно. Просто навела приклад Весь трагізм саме цієї ситуації в тому, що розуміє. Та здається нормально. А до чого тут це? Ой, ні мала дуууже важкі пологи Чому не хоче говорити? Вона як раз нормально про це говорить, розпитуєтьсь, що і як в мене в тому плані. Кажуж нормальна з вигляду кобіта
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? наразі просто мода на епіляцію - естетичне питання. я навіть нігті стрижу і голову мию - це питання гігієни. тааак, мухі атдєнльна - катлєти атдельна! ці прилади не перешкоджають ніякому природньому процесу. за вийнятком фену, якого, до речі, в мене ніколи не було. дівчата, може хтось пам’ятає, була тут ссилочка десь на статтю-стьоб: порівняння вагітності і ГВ. ну типу, чого ж то дитину до 9 місяців носити, коли в 7 вже всі органи сформовані - давайте всі підряд кесеритися в 7 місяців, бо вагітність вже набридла або не приносить задоволення мамі або дитина вже сильно брикається - мабуть їй там не подобається або мама хоче на гульки, наїстись не корисної їжі, напитись алкоголю.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Дівчата-довгогодуючі мами, як ваші діти ставляться до грудей після відлучення? Цікавляться? Наскільки? Чи бувало таке, що просили груди вже після відлучення?
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? саша за останні 7 міс, хіба коли був хворий, отримав 1 раз підсосу одразу після відлучення присувався, носом тикався)) а зараз не звертає увагу може навіть юру посунути і сказати - іди їж, не мішай мені
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Не знаю як в кого, а в нас нуль емоцій. Як десь я роздягнена, то реакція така сама як на ноги чи руки, тобто ніяка Після відлучення не просив ні разу.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? А в на емоцій море. Якийсь період також уваги не звертав. А зараз дуже часто просить потримати. Ляже, засуне руку, потримає і далі робить свої справи. Ну а оті примовляння типу "то моя улюблена циця, дай я її поцьомкаю" то постійно.
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? А в Вас самовідлучення було чи просто відлучення? Бо часітше бачу реакцію схожу на цю Навіть в дітей, які роки 2 вже відлучені..
Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми? Аналогічно. Відлучились в 2.10 рочки Взагалі нуль. Ні не просив - не просить, ні не тримається, ні не реагує. Після відлучення тільки один раз прокоментував мою пропозицію поїсти молочка: мам я вже великий і не їм цицю...Усьо. Для себе це розцінюю що відлучення пройшло мінімально травматично для нього (може і не права)...Чого не скажеш про мене. Ох як довго я перебудовувалась, і як мені хотілось щоб він ще хоч разок просто полежав біля грудей і не втікав кудись по своїх дитячих справах.