Як довго годувати дитину грудьми?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

в ідеалі, я собі уявляю самовідлучення в 3-3,5 роки, хоча нереально передбачити коли саме це насправді станеться. я бачу певну тенденцію, частота годувань в нас зменшується - зараз в нас обов"язково годування на сон (в обід і ввечері), вночі (не знаю скільки разів, бо даю груди спосоня і спимо далі), ну і коли страшно/боляче/нудно (і це при тому, що без причини я ніколи не відмовлялася дати дитині цицю). напевно, з часом буде поступово відпадати потреба і в перелічених годуваннях. можливо, з"являться якісь нюанси, але тоді "будемо вирішувати проблеми по мірі їх виникнення".

3. Loyal

Loyal Well-Known Member

От і ми вже відлучились.... від смоктання грудей, але тепер просто тримається, гладить, заглядає в ліфчик...
    Якось то пам"ятав, то забував їсти цицю. Деколи сама підсовувала, бо чула, що молоко набирається і дискомфорт. Потім їв то раз на тиждень, то щоночі згадував. А тепер забув і все.
    Ще розкажу, що мого сина підштовхнуло ;) Сходили ми на хрестини до лялі маленької, яка періодично їла цицю. Мій пацан так уважно те все розглядав. А потім посипались питання... Хлопчик не вміє ходити? А сидіти? А бігати? А вареники їсти? а голубці? а на ровері їздити? а на машинці? Ну на це все, звичайно, відповідала, що не вміє. Мій фільософ задумався і каже - я вже великий то циці не їм, бо в мами молочка нема. І так потрошки і перестав їсти. Хіба один раз ще мене запитав "мама, нашо тобі циця - віддай мені" :)
    Отже, ми їли цицю до 2 років і 9-10 місяців :clapping::clapping::clapping::d25: З чого дуже тішуся!
    пи.си. до 3-ох не дотягнули цуть-цуть ;)

4. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

а моя дитина вилазить на мене і сам собі бере цицю,а останні дні посмокче і каже"дай кашку овсяну,малинку,цорного ібчика".Чи то він голодний,бо в циці вже молока немає? В день засинаєм з цицею,в ночі циця нон-стоп(просто як соска).В такі ночі я мрію про відлучення,чи це воно і настає)))

5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Десь так ;)

6. DivineVanGate

DivineVanGate Member

Я пам'ятаю, як ходили ми у школу відповідального батьківства, то дуже мені сподобалися усе, що стосувалося ГВ, але коли почула від консультанта з ГВ, що у неї доня 2р. і 2 міс. до сих пір на грудному, то подумала: "Та то вже така велика дитина, навіщо її ще годувати??,
    Ото я була село без сільради!
    Тепер дивлюся на своє чудо 1р. і 9, і думаю, ще моя Соломійка така маленька, а як подивлюся ,як вона ту цицю смокче ,як ті оченята від задоволення замружуються... І як не годувати? ;) А ще вдень поїмо, цицю поцьомаємо, заховаємо і погладимо...:girl_in_love: В такі моменти я просто розчиняюся ))

Хоч і ми любимо вночі на циці "повисіти", і спина терпне, і з цицею в зубах засинаємо ,і в громадському транспорті требуємо свого. Всяке буває.

Але, що буду годувати, доки зможу, то 100%

7. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

як я Вас розумію! :girl_in_dreams:
    годувати, годувати, годувати!.. :d25:

8. kljysochka

kljysochka New Member

і я,і я, і я!!!!!!

100%!!!!! а ще і спросоння вжерли мамочку до крови:sad: але то всьо фігня порівняно з тим щастям, коли бачимо цицю- смієтся, плюхаєтся лицем на мене, чи ліжко, цьомає цицю і смієтся, а тоді смокче! сльози навертаются! яке-вже доросла?!!!! яке- відлучати?????!

9. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

І ми їли цицю до двох років. Хоч деякі лікарі через нашу алергію радили відлучати ще до року. Та я їх звісно не слухала.
    Відлучення пройшло безболісно для дитини і для мене. Тривало воно пів року, але зате без стресів для дитини і для мене теж :)

10. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Мені оце згадалося.)
    Як кажуть - та може ти до школи його годуватимеш? То моя бабуся одного з синів реально годувала до 6 років. Щоб трохи хоч смокнути молока хотів. А не давала мати - ходив за нею просив цілий день. До того вона і казала йому і якісь способи відлучити пробувала. Нічого не помагало. Тільки хлопці однокласники дізнались якось, що він ідосі на ГВ і почали сміятись з нього. То відлучивсь:) Бо ж соромно було - великий. Так що можна годувати і до школи. Це реальна історія. Дядько мій виріс з нормальною психікою. Все у нього добре)

11. manka

manka Member

12. kolobok

kolobok Member

я теж так собі уявляла, але зараз не схоже на те. Доні вже 2 і 7 міс. а годуємся ми, таке часом враження в мене, що я як в рік. Я не шкодую, що не відлучала доню раніше, але, якщо і далі так піде, то і не уявляю, як то відлучати її.

13. Leila

Leila Well-Known Member

Дівчата, от читаю я зараз гілку про популяризацію ГВ, а сама думаю про відлучення малої, бо мені треба лікувати хребет. Маю сильні болі, такі що і спати не можу вночі, дуже болить. Була на рентгені тепер і півтора року тому, то справи погіршилися, посилають на МРТ. І малу мені шкода, але і за себе я не хочу забувати і думати, бо дітям треба маму здорову і на ногах. (ну і чоловіку жінку теж здорову. а не каліку). Лілі вже 2 роки і майже 4 місяці. І я вже частіше думаю як правильно відлучити. Хто що порадить. І чи варто вже відлучати чи чекати самовідлучення?

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і я посижу послухаю...
    Але я щось мало вірю у самовідлучення....
    Юлі 2,10 і вона таке враження що тільки й чекаю нагоди щоб отримати груди.
    Засинаєм вже без них, але тому що голову заморочую іншим, а так вона б з задоволеням.
    Помітила що без грудей вона засинає за пару хвилин, а з грудьми може і 20 хв. засинати, і все ніяк.
    Вночі якщо намагається вхопити груди, а я не хочу дати - то істерика страшна.
    А я реально вже втомилась від цього. І молока напевно вже й не так багато виробляється, чую що ковтає вона дуже рідко. В основному мусолить груди ,а мені після кожного годування дуже боляче. Юлька смокче дуже активно, як насос :) Соски такі стають чутливі, болючі і мало не запалені. А як починає грудьми вночі перебирати, то взагалі атас.
    Розмови що вона вже велика дівчинка, що груди їдять лише маленькі лялі.... та щоб я не казала вона все уважно слухає, погоджується, а потім просить дати хоч одну цицю чуть- чуть. І істерики по ночах це не вихід. Але і скреготати зубами під час тих годувань теж не варіант.

А мала як не отримує цицю, наприклад при засинанні, то хоч потриматись за неї просить, чи прилягти на неї.... на тій циці в нас просто світ замкнувся я бачу.

15. Iwka

Iwka Well-Known Member

Хоча я сторонник годування до самовідлучення, але життя внесло свої корективи... Прийшлось йти на компроміс...

В нас була схожа ситуація... Ну і плюс вагітність (за яку я переживаю бо живіт постійно ниє...) ну і гриць також насосом працював, ще й кусався на сон завжди... При денних годуваннях нормально, бо ми багато з ним говорили про кусання, але коли сонний - все одразу забував...
    То ми почали зменшувати годування, спершу заллишила тільки вечір-ніч. зранку не годувала вже, потім через 2 тижні просто сказала що молочка нема...
    Але нюанс що Гриць в нас дуже свідомий і з ним легко домовитись...
    Було трішки істерик (2-3 дні), а потім він сам казав що циця є, а молочка нема...
    Отак ми відлучились...

Деколи мені шкода - бо бачу що Гриць абсолютно не проти ще погамати цицю, але братика хоче більше)

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

і я сторонник...була...є...не знаю...
    Мене вже тіліпає від годувань, особливо нічних. Я мрію хоч однюсіньку ніч поспати без надцяти просинань на годування...Не думала колись, що буду так писати. Позавчора вночі Роман десь неправильно приклався і маю результат - глибокі тріщини. Вже добу не можу годувати тою груддю. Набрякла і болить, плюс Ромко постійно вимагає "другу цицю", надцятий раз пояснюю, що вона болить, всеодно істерики, особливо вночі.
    Карочє, я б не проти, щоб Роман зараз самовідлучився...:girl_in_dreams:

17. Натуля

Натуля Well-Known Member

Ми прогодувались 2 роки і 3 міс. Відлучила у зв"язку із вагітністю. Токсикоз, постійно нив живіт, дуже чутливі груди. Чесно, я вже рік тихенько ненавиділа гв. З року і 3 міс не було жодної ночі, щоб я виспалась. Малий груди смоктав всю ніч і постійно їх міняв. Встати в туалет неможливо було, або через дикий плач дитини або йшла разом з ним.(Я вже не кажу про інтимне життя). Вранці чоловік перед роботою на годинку забирав дитину, щоб я хоч трохи поспала. Я постійно читала посиденьки, що це періоди такі, що це минає. В нас за рік часу нічого не змінилось. НІяких стресових ситуацій в дитини не було(за виключенням лікарні, але тоді циця взагалі довший була круглодобово нон-стоп). Я почала перетворюватись в затуркану істеричку і кидатись на дитину. Вдень я присісти не могла - зразу вимагалась циця . Ніякі відволікання не проходили. Крики, істерики, псіхи... Я так хотіла відлучити але ніяк не могла наважитись. Всюди ж переважно поради, що ось дитинці це так потрібно, для дитинки це так важливо. А про психологічний стан матері, особливо якщо вона сама постійно і нерозлучно з дитиною - ніде чогось порад немає... Короче, в одинь я твердо вирішила, що досить. Почала розповідати малому, що циця захворіла і намазала її пекучою гірчицею. Малий спробував, не сподобалось. Ми лікували цицю разом, зеленкою мазали (то він сам запропонував). Проблема в нас виникла із заспокоєнням. Різко відлучила, хоче смоктати, а нема що. То трохи були з того істерики. І ще виникла проблема із режимом. Раніше сон в обід і на ніч був в один і той самий час. А тепер як вийде. Зараз активно над цим працюємо то обідній сон вже входить в графік. На другу добу після відлучення груди на ніч набрали дуже молока. То вночі коли він ще автоматично їх шукав по черзі легенько у ві сні дала. Малий розсмоктав груди і молоко більше не прибувало. Вночі коли просипався то істерив бо був голодний. Ми йшли на кухню і щось їли. Потім він почав лише пити. А зараз вже нормально спить. Ми спимо і далі разом. І ще я не ховаю від дитини груди. Іноді він каже, що циця плаче і жаліє її, поцьомає, тулиться щокою. Він таким способом заспокоюється. Ми і надалі спимо разом, часто в обнімку. Зараз часто говорим про лялю, що вона буде їсти цицю бо вона малесенька і т.д.
    Думаю, що якби не мій токсикоз, відлучення в нас пройшло би значно легше. Бо я одночасно перестала активно з ним бавитись і дуріти як раніше, а замість мене почала нянчитись моя мама. Зараз все стало на свої місця. Малий заспокоївся. Багато сміється. До мене і надалі дуже прив"язаний.

18. Ная

Ная Well-Known Member

Зачекайте до чотирьох років) В свої чотири з лишнім роки моя Софійка про цицю для себе згадує десь раз в тиждень,шось не пригадаю коли просила останній раз,може то вже і більше тижня минуло. Так,напевне,і виглядає поступове самовідлучення,то при тому,що менша на ГВ. А в три роки Софія вела себе так само,єдине,що вночі вона не їсть вже досить давно,так само по собі вийшло.

19. Neverland

Neverland Well-Known Member

І я послухаю... Я ще не відлучаю, але час тікає, а циця в нас ніяк не зменшується... Та і малий такий, що з ним домовитися нереально, хоча часто чую, що в рік і 3 з дітьми вже можна нормально знайти компроміс. Я чую, що ще погодую, але я відчуваю, що малий сам того ровера не лишиться, і хотілось би вже починаючи з років 2 згортати ту лавочку, щоб хоч до 3 згорнути) А зараз би якось привчати, що на циці світ клином не зійшовся... Бо ловить мене, як десь сяду і цицяє, гуляєм з цицею... Домовляюсь вже місяць - 0 по фазі... Перейшли через це на візок( Одним словом люблю ГВ, але починає підпрягати, і той факт, що малий нікуди не рветься зменшувати прикладання.

20. Leila

Leila Well-Known Member

Чесно, я не хотіла б годувати свого Станіслава зараз, навітьт раз в тиждень. коли Дитинка маленька то ще дійсно мило виглядає, але коли такий величенький хлопець зростом 110 і вагою 21 кг їв би мою цицю, яка і так вже як тряпочка, то вже мені занадто. І до 4-х років я з своєю хворою спиною не можу чекати, мені написали такий список ліків, що я не хочу наражати малу на ту хімію. Напевно вже досить бавитися в цицяньння, буду думати як правильно відлучити.

21. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я в півтора роки намагалась звести годування лише на сон. То якось раз сказала ні і пояснила, що можна просто погладити цицю, притулитись то Антон так і почав робити. Підбіжить, притулиться, пообнімаємось. Якби не лікарня, то може б м"яко поступово так і відлучились.