Як довго годувати дитину грудьми?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. Oneal

Oneal New Member

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

люди добрі. ото почитала останні кілька сторінок і в такому шоці. та як таке можна писати. Та хіба щастя в тій роботі чи в тих грошах? чи ви думаєте що в сімї не буде грошей якщо жінка не буде працювати. Та було би бажання то можна поєднувати і ГВ і якусь самореалізацію. як на мене мама-тиран то та що позбавляє дитину ГВ.

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

от моя коліжанка каже,що не буде 2-гу доню так довго годувати,як похресницю ..до 3,5точно годувала..далі я не питала,бо вже їй було дискомфортно від таких питань..ну і вона завагітнла вдруге...я питаю її, чого ж так..казала,що після 2,5 відчувала тягар ГВ...постійні маніпуляції нею з боку донечки стосовно циці..ну і стан здоров"я (досить важка форма псоріасу) і не можливості активно діяти проти цієї зараз при ГВ ....
    але "говорити" то одне...як буде насправді потім вам напишу,бо Юстинка тільки на Великдень десь має народитись....

ага..і про роботу..гроші..самореалізацію ..і "своє" життя без циці для дитини..Дзвінка пішла в ясла в 2,5...Іра вийшла на роботу...заробляла...реалізувалась..тобто активне життя (робота у Львові..проживають 35 км від міста..5-денний робочий тиждень) ще більше року "було на ГВ"....тобто ГВ - не перешкода самореалізації і виходу на роботу..

4. Leila

Leila Well-Known Member

А мені дуже-дуже цікаво, куди діти дитину на той час, поки мама буде вчитись, працювати і т.д. якщо робота не настільки оплачувана, щоб оплатити няню? за навчання часто треба ще й платити (за другу-третю вищу освіту).

5. Oneal

Oneal New Member

та як на мене таке може писати людина яка не годує і явно не знає як воно виглядає то годування після року.
    а що після року можна забити на дитину бо вона вже велика??? хай сама собі живе??? бо треба гроші заробляти мамі. Та що ж у вас за цінності такі? а потім що буде з вашої дитини, яка не буде бачити маму, бо мама буде жити своїм життя. Співчуваю я тій дитині

Останнє редагування: 11 Лютий 2011
  6. Leila

Leila Well-Known Member

То питання до мене чи до Lidusha? чи я щось не розумію?
    Я свою малечу ще годую (їй 1,7 міс), і навіть не знаю коли відлучатиму, але точно не до весілля. Просто вона ще така малесенька, і як її не годувати, якщо вона просить, значить їй це потрібно. на роботу мені теж дуже треба виходити, але немаю як прилаштувати малу на той час поки я буду на роботі, от чому б і не годувати як я і так вдома.

7. Oneal

Oneal New Member

ой не до вас вибачайте. (то хотіла зробити цитату, але щось не так вийшло)

8. mamba

mamba Member

ну дівчата, ну прошу вас!!!! ну будьте чесними перед собою і нами!!!)))))))))
    в більшості випадків після року груди дають не більше 2-3х разів на добу (ранок, вечір, ніч) - з таким "режимом" легко робити кар"єру і вона (карєра чи самореалізація чи самоствердження чи ше шось там) не є завадою для годування грудьми....

9. Aster

Aster Well-Known Member

Але ж смішно! :girl_crazy: Людина бачить пару сімей, що приходять до неї на заняття - і робить такі далекоглядні висновки взагалі про ГВ після року! В масштабі всього світу! Якщо немає відповідної освіти, то пошукайте в інеті, як робляться узагальнення на основі експерементальних даних.

Та я нашвидку зі своїх знайомих ось зараз згадала сім'ю, де обох хлопців годували грудьми до року (першого) і до півроку (другого). Зараз вже скоро школу закінчують, а мамці за спідницю тримаються. І, навпаки, одразу дві сім'ї, де годували дітей до 2,5 - 3 років. Дуже самостійні діти, до речі. :) :)

Так що - маю йти і писати на форумі, що "точно вам кажу - всі діти, що не були на ГВ після року - нездалі, несамостійні і недолугі"? Як думаєте? Чесно, мені б так і на думку не спало б! А вам, шановна Lidusha, на основі таких же сміховинних даних - спало. Так цікаво, направду! То така самовпевненість і віра, що тільки ваша думка є істинна? Чи така собі спроба обдурити власну підсвідомість?

До речі, я малого годувала до 1,1 року - то мені куди записатися? В мами-гіперопікуни (бо на цілий місяць (!) більше року) чи кар'єристки (бо не дуже довге ГВ, насправді)? :) :) :) :) :)

10. Yaremko

як всі (хто мене читає) знають я годувала довго, більше 3,5 років, і що хтось може заікнутися що я не реалізувалася? мені здається що смішно, Lidusha у вас так багато комплексів... які так гарно проглядаються не озброєним оком... і ваші дописи такий тролізм.

коли годувала малого то вчилася на HR менеджера, потім на консультанта потім виїжджала на консультації, трохи мала роботу по своїй спеціальності І ГОДУВАЛА!!!
    Мені повезло в мене чоловік те що потрібно (старший за мене майже на 15 років) і мені дає ту підтримку яка мені потрібна, я почуваюся захищеною і такі дурниці не реалізованості/домашньої курки мені до голови не лізуть (хоча в мене є гарні знайомі "домашні курки" які повністю собою задоволені і вони себе реалізовують через сім'ї).
    Моя дитина в 2 роки знала/говорила весь алфавіт, рахувала до 50, з 3-х років читає, тепер віднімає, додає математичні приклади. Коли в дома вільно спілкується/пише із свого скайпівського акуанту зі мною чи з чоловіком коли ми є на роботі. То що моїй дитині зашкодили ті 3,5 роки ГВ? ми майже не хворіли (бо я не рахує температуру при вилізаннях зубів хворобою). Він гарний розумний хлопець, який гарно малює, співає, розказує віршики і гарно розбирається у програмах комп'ютера.
    Смішно говорити що тільки діти які годуються до 1 року розумні, а які більше затуркані маминою тиранією

11. veronka

veronka зла друзя

Думаю, в нашому віці, зберегти ГВ буде не складно:girl_dance: якщо що

12. MaryF

MaryF Well-Known Member

Що значить "жити своїм життям"? Дитина це і є моє життя за ради якого я живу, а решта це вже другорядні речі.
    І фраза "а дитині треба починати жити своїм власним життям без циці" звучить дуже жорстоко....про яке самостійне життя дитини після року ви говорите?...в дитини має бути повноцінна мама, бо тільки мама і ніхто інший не зможу дати їй ту ласку і любов, яку вона потребує, а кар"єра і робота ше встигнеться. Ніхто ж не каже ціле життя сидіти з дитиною, а декілька, тих необхідних для дитини років, тим, більше це приносить мені задоволення. І я не розумію тих батьків, які постіно хочуть втікти від власних дітей. Я не уявляю як би я поїхала кудись віддихати, чи в гості, чи на весілля без дітей. Я хочу щоб мої діти мали щасливе життя з мамою і татом.
    Я годувала малого до 31 тиждня. ПЕрестала через те, що дуже почали боліти груди, але як народиться менший і старший захоче, то без питань буду годувати двох.

13. Yaremko

не знала де дати то поки даю сюди. Це питання часто виринає після закінчення ГВ.

После отлучения в груди остается молоко – нормально ли это?

14. SoLana

SoLana Well-Known Member

15. Florena

Florena Member

Двоє моїх діток було на ГВ,чим я була задоволена.Свого первістка синулю,мені не довелося довго годувати,хоча я старалась,а трапилось це через те,що він спробував пляшечку.Годувала я його 2тижні,і мені довелося залишити його на декілька годин,щоб поїхати у Дубно та скласти державний іспит.Перед цим сцідила йому молока,щоб було чим годувати,приїхала,а він відмовляється від грудей,бо спробував пляшечку,бо тож легше.Але я не здалася і не перейшла на суміші,а сціджувала молоко,і годувала ним сину із пляшечки до 6місяців.багато хто цього не розумів,мотивуючи,що будуть розтяжки,але для мене головне-дитина.Доня була на ГВ до 1року3місяців.

16. Yaremko

мені сподобалося :)[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1]
    Фантастический рассказ. Недоносить или недокормить. Долгоношение.
    [/SIZE][/FONT]

Останнє редагування: 12 Квітень 2011
  17. kljysochka

kljysochka New Member

:girl_haha:оце я розумію!!!браво!

18. orki

orki New Member

а в мене питання - чи правда, що дитина сама прийде до того, щоб не їсти цицю? Нам рік і 11 місяців, відлучати, звичайно, я не збираюся, але їмо ми вночі разочки 3, зранку так десь годинку, перед і після сніданку, на сон, коли щось болить або злить і т.д.

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Я б хотіла годувати дитину до самовідлучення, бо цей варіант мені видається найкомфортнішим і найменш болючим як для мами, так і для дитини. Зараз моєму синочку майже 2 роки і 2 місяці, він тричі на день їсть достатньо "дорослих" страв, тобто в енергетичному плані здатен себе забезпечити звичайною їжею. Тому на сьогодні ГВ для нас - це певний прояв почуттів (чи стосунків), спосіб заспокоїтись (засинаєм теж тільки біля циці) і допомога дитячому організму у формуванні і зміцненні імунітету. Для мене цього більш ніж достатньо, щоб продовжувати годувати грудьми! :girl_smile:

20. Aster

Aster Well-Known Member

Моєму 3 роки - він і не думає самовідлучатися. Навпаки, вимагає циці щораз частіше. Так що я б на це не надіялася... (хіба б чекати до школи).

21. irinkakosiv

irinkakosiv Member

я свою молодшу доню годувала 3 роки і 3 місяці, здавалося б цьому не буде кінця ( не подумайте, що для мене, то було важко, ні, навпаки , я робила із задоволенням ), але одного дня моя дитина сама відмовилася від циці. То був звичайний день, ніяких стресових ситуацій чи інших незвичних подій не було. Просто вона не захотіла і все. Так і повинно бути. для нас обидвох це пройшло безболісно і довлі швидко.