Як довго годувати дитину грудьми?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

а в мене так і не стала, все одно прокидається. Тому це не гарантія доброго сну:)

3. Ная

Ная Well-Known Member

Я Софію не відлучала і вона спить,не прокидаючись,всю ніч вже майже рік)))

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

6. Ная

Ная Well-Known Member

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

8. Анута

Анута Well-Known Member

9. Natalya

Natalya Well-Known Member

А в нас спання цілу ніч збіглося з відлученням (правда, самовідлученням). Десь тиждень ще прокидався раз-два вночі, після того спить до ранку. Таке щастя настало в 2 р. 2 міс.

10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я вже змучилася з тим годуванням наніц... Вже їли через день і то вночі на прокидання... А тепер прийшли додому з садочку- цицю, побавились трошки - знов. Вже груди практично пропали... :shutup::scare:
    Недавно розізлилась і намастила часником. Лизнув 2 рази - погана циця. Потім ше разок і пішло, як брехня по селі :nyam2:
    Я вже розслабилась, думаю, хай відійде від соплей, кашлю, а тоді будем припиняти. Але то і застуді не помагає і мені трудно. Ой! як згадаю, так страшно робиться зтим відлученням

11. Yaremko

аналогічно після 2,4 років вся ніч була моя тільки я все одно просиналася.

мало того що дитина до 3 років в садку так ще ви нервуєтеся що дитина груди хоче :shutup::suicide: а ви про стрес дитини в садку не подумали?

12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Думала! Саме тому його не відлучала до того. Він влітку про цицю міг забути, то я сама на ніч давала-нагадувала, щоб молоко не пропадало, щоб ще восени гарно гамати, щоб не було 2 стреси на купу. І в садочку йому комфортно. Деколи може зранку вередувати не йти до садочку, але потім так само вередує, щоб не йти додому :girl_haha: Так шо не знаю де "гірше". Ми навіть як не в садочку він набагато частіше просить цицю. Мені цікаво чому інтерес пропав зовсім, а тепер прокинувся яскраво...

13. Orman

Orman Модератор-бомба

зараз мене закидають тапками, але Яремко вам вже написала. Рано дитині в садок ще - стрес - от і заспокоюється грудьми.

14. Despina

Despina Well-Known Member

Мабуть і в нас якраз почався вже період спання всю ніч)) 3 нічки моє мале не прокидається поїсти маму. Якщо так буде і далі, то мені тоді вже в гілку про завершення ГВ.
    Аж не віриться, як все легко і просто, якщо поступово, і без спішки, і без встиду, що "Дитина вже ТАКА велика, а ти ШЕ...???"

Як мама, яка не знає, що таке колисати дитину, що таке вставати загріти попити в трі часа ночі, що таке істерики за цицею і перевязані груди, можу сказати, що годувати треба стільки, скільки годується:girl_curtsey:

15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Розповідала мені подруга про одну дівчинку. Дівчинці було десь біля 3 рочків, мама вирішила закінчувати з ГВ, напевно, методом "все, циці більше не буде"... Так от, та дівчинка встала на коліна біля ікони і каже : "Боженька, нічого в тебе не прошу, тільки дай мені смачної циці!" :) Ну як не дати? ;)

16. Anelija

Anelija New Member

Після прочитаної статті, в мене з`явилось величезне бажання роздрукувати її і роздати на вулиці усім мамам, що гуляють з візочками.

Останнє редагування: 11 Жовтень 2010
  17. Zymova

Zymova New Member

Вже маю "велику" (рік і 5 міс) доню і всі кричать - досить годувати грудьми, кидай це все, пошкодуй себе....вона виживе і без циці, а ти....От і сьогодні від мами чергову лекцію вислухала....Мусила ще раз перечитати цю гілку, щоб набратись сил і впевненості годувати далі!!! Дякую вам за натхнення і розуміння!!!! Я вистою в цій боротьбі одна проти всіх, а моя доня мені допоможе!!!!

18. Yaremko

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Цікавить мене питання - чому жінки тоді відлучали перед виходом на роботу? Щоб не відволікались на роботі на цідження? Але ж після року 8 годин вдень - можна вже і не цідити...Годуй собі ввечері, вночі.

20. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Я думаю, що якраз через цідження. Тоді ж майже всі цідились після годування, тому, якщо через 3 години ( режим, знов ж таки...) не давали груди - то молоко могло дуже сильно підтикати. Хоч, впринципі, в 1-річної дитини на ті часи раціон сильно відрізнявся від теперешніх часів, "дорослої" їжі було більше, то, можливо і ГВ менше....

21. Galya

Galya Well-Known Member

А ще тоід (та і тепер ше частенько) радили вводити дорослу їжу таким чином, щоб поступово витісняти годування грудьми - замінити 1 годування, через 2 тижні 2... Так до року не лишалось ніяких годувань і все. Отак і поєднались в людей поняття вихід на роботу=закінчення ГВ.