Як довго годувати дитину грудьми?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. In4a

In4a Well-Known Member

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

Ну і ми самі живемо, не знаю, що Ви називаєте "порядком", але безладу в мене точно нема, як я виглядаю можете подивитись на фото, ну і взагалі-то в мене чоловік є - він вміє і прибрати, і приготувати, і все , що завгодно зробити...
    Але грудне молоко - це ж не тільки їжа, а й пиття (не кажіть, що Ви п"єте за розкладом...)
    Ну так там дівчата пишуть з власного саме прикладу...

3. Yaremko

а для чого це контролювати? для чого зациклюватися? це виходить життя в страсі! для чого? Ну звичайно якщо б жінка все контролювала то і задоволення би не отримувала від ГВ.
    В темі Яка різниця між сумішю і грудним молоком? є допис #19

Останнє редагування: 15 Серпень 2010
  4. natorella

natorella Well-Known Member

це абсолютно не має відношення до тривалості годування
    це ваші комплекси - і ви їх насаджуєте своїй дитині

а ви знаєте шо діти які їдять за графіком потім можуть мати проблеми з ендокринологією, надлишкову вагу, бо замість організму про насичення думає мама дитини. збивається механізм СТОП-НАЇВСЯ. то вам підходить???

дитина їсть те, що мама. так і цпорядковуєм
    хіба шо може кричати зранку - дай сюююююп, то їсть зранку суп, а не кашу, чи шо там в мами в тарілці) я не парюсь окремим готуванням для дитини

ви або не там читали, або просто флудите)

5. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

До чого тут страх?
    Все класно і дуже навіть добре!А що, коли нічого не контролюєш (маю на увазі дитину) то отримуєш задоволення від ГВ?
    І то не зациклення - то стиль життя!то мій ритм і ритм моєї дитини! Ніхто моє сонце не ущемляє і не ставить на другий план - у нас повне взаєморозуміння!

---------- Додано в 01:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:54 ----------

ЩО ВИ МЕНЕ ЛЯКАЄТЕ?
    У нас такого не буде! Це я знаю точно! Надлишкова вага ВИКЛЮЧЕНА!(по генах такого не можливе)Проблеми з ендокринологією - то вже взагалі - прив"язувати режимне харчування до того????
    За дитину я не думаю - скільки хоче - стільки їсть,тільки в певний час: сніданок, полуденок, обід, вечеря.
    ЩО ТУТ НЕ НОРМАЛЬНОГО????
    За союзу то було нормальним і всі (ну більшість) виросли на режимі. І нічо - не ожиріли, з ендокринною системою вроді все гаразд...Не треба робити з мухи слона!!А якщо ви вже десь таке вичитали - то лише суб"єктивна думка якогось лікаря чи навіть не лікаря...

О, повірте (або не вірте) начитались ще й як!І не тільки про довготривале ГВ, але і про змішане і штучне, про всі "за" і "проти".
    От в тому плані мені Комаровський подобається. Він каже: "Всьому є межа.Жінка що, молокозавод? То не жінка то вигадує. То суспільство диктує умови" ну і т.д.

---------- Додано в 01:07 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

Нічого я не насаджую...:girl_sad:

Бо коли дитина маленька нема потреби годувати на людях. А як більша?Скаже хочу - і роби що хочеш...Так що до тривалості якраз має ще і яке відношення!

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Хто таке сказав? Чи ви перший рік життя дитини провели (чи проводите) у чотирьох стінах? Якщо так, то я вам співчуваю...Тоді точно ніякого задоволення від ГВ...

7. Anelija

Anelija New Member

Ей!!! Що за щкандаль??? Складається враження, що ви говорите про різні вікові категорії. До 9-12 місяців (на ГВ) звичайно дитина сама регулює коли їй їсти, а коли ні, а вже після року хоч, не хоч, а малятко саме починає виробляти свій власний режим. Хіба буває інакше? Звичайно я проти того, щоб дитині в 3 місяці нав`язувати режим проти її волі, але коли дитина сама харчується по годинах? Моє маленьке чудо досі не має режиму харчування, а от моєї коліжанки малий з 4 місяців має свій ритм.

8. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Здається, Ви недавно казали, що суспільство якраз ПРОТИ довгого годування і годування в людних місцях.
    Думаю, не варто все спихати на інших людей - це Ваші комплекси, це, в кінці кінців, особиста справа кожного, але говорити, що ГВ шкідливе після певного віку - це нонсенс. Це як - наступив рочок і на наступний день всі корисні компоненти зникли?.
    Ну і ще. Все ж таки радянські стереотипи нав"язали свою думку багатьом
    Я особисто не хочу "уровняловки".
    І по темі, чоловік дивився передачу, де досліджували довготривале ГВ, сказав, чим довше годувати дитину грудним молочком, тим краще дитина розвивається і розумово і фізично.

9. Yaremko

я бачу що ви не в темі, бо як би були то би таких дурниць не говорили!

10. Natalya

Natalya Well-Known Member

Так :). Головне, щоб дитина була здорова, активна. Якщо це так, то яка різниця скільки вона з'їла за один раз?
    А як дитина підросте, там же ж всяке буде. І будуть випадки, коли буде важче змусити її їсти у визначений Вами час, коли важко буде змусити їсти взагалі. Невже тоді, якщо попросить їсти у ненормований час, Ви теж відмовите? Чи то меншою дитиною просто легше управляти, закривши рот, наприклад, дурачком?.. Чи Ви може думаєте, що діти, які годуються на вимогу, потім постійно їдять протягом дня? Ні, то лише потреба немовлят така, бо для них ГВ - значно більше ніж просто харчування.

11. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ще немали з тим проблем :) якраз зі старшою дитиною і можна домовитись - "зачекай трошки будь-ласка, знайдемо зручне місце" або вже для 2.5 річної я пропонувала почекати поки сядемо на наш улюблений диван вдома :) А в маршрутці циця це як спасіння - дитина так не мучиться тим важким переїздом, а ви собі притулили дитину до грудей і хто там що бачить? Дитинка маму обіймає і дрімає і все :).
    Розумієте, вже у "старшої" дитини прикладання до грудей є більше емоційного характеру, іноді досить поговорити і притулитись і дитині надворі вже і не треба насправді циці (принаймі так у нас), якщо саме це Вас хвилює в ГВ після року-півтора.
    Хоча в рік ми ще активно надворі годувались/прикладались, але річна дитина ще досить маленька :), чи не так?

Щось трохи сумбурно я все написала, але основна ідея в тому, що коли дитина, судячи з ваших слів, стає занадто доросла у загально-прийнятому суспільному розумінні для того щоб її годувати грудьми, то тоді з нею вже можна домовитись і погодувати у зручному вам місці або вже й вдома. З мене доня ще блузки на людях не здирала і істерик не закатувала. Тобто "Скаже хочу - і роби що хочеш..." такого не було на людях, таке може бути вдома зараз коли вона змучена і чомусь їй важко заснути, але це одиночні моменти які можна зрозуміти і не вважаю цього маніпуляцією над мамою. Окрім того, ще коли дитина маленька, варто пояснювати і говорити що циця МАМИНА, а не дитини, про це десь раніше тут на форумі писалось, коли обговорювали поведінку дитини біля грудей

12. natorella

то ви шо тут хочете взнати? я не розумію, коли я не цікавлюсь вишивкою, я в вишивальні гілки не заходжу
    якшо вам добре без ГВ, шо ви нам можете тут довести? нічого
    нам добре з ГВ

13. agalinka

agalinka Active Member

Дівчата підкажіть будь ласка, малому 1,4 ми ще їмо цицю, але малий не хоче їсти її вдень, бо він дуже активний і тільки смоктане вже погнав, щось стукнуло, машина на вулиці проїхала і він вже біля вікна, таке враження, що вона (циця) йому вже не потрібна :sad: , а вночі їсть, бачу що зменшилась кількість молока, що робити?

14. natorella

нічого. а шо ви хочете7 шоб висів цілий день? він вже більший - може і вночі їсти (шо він і робить)
    не хвилюйтесь ше будуть періоди висіння на циці і злите молоком ліжко))))

15. olena

olena New Member

А у нас навпаки ,малий з циці не злазить,лізуть верхні кутні зубки.Соски у мене і так стали дуже чутливі(з певних причин),а сьогодні після висіння малого цілу ніч на циці взагалі таке враженя,що замість грудей два великих болючих синяка,намагаюсь йому пояснити,що циці болять,щоб дав їм хоч трохи відпочити,ніби й розуміє,але все ж просить.

16. Girljanda

Girljanda New Member

Мій малий також мав режим десь з 2,5-3міс., хоч і був на ГВ. І їв він хвилин 20-25, а не "висів" пів дня.

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Дівчата, не плутайте ритм з режимом! То є дві великі різниці!

18. irinkakosiv

irinkakosiv Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Додам і я свої п"ять копійок. Моїй донечці 3 вересня минуло три рочки, а ми до сих пір годуємося груддю і нічого поганого я в цьому не бачу, і домашні також. Я знаю, що в такому віці користі воно не приносить, тобто воно приносить швидше моральну користь і мамі , і дитині. Це , свого роду, таке заспокійливе . А лікарям ми не розповсюджуємося про це, і нам добре, і вони не нервуються. Отже, точно знаю, що дитину треба годувати груддю стільки, скільки вона того потребує, і не є такою важкою працею, а навапаки це дуже приємно

19. irinkakosiv

irinkakosiv Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

я тільки хотіла сказати, що чим старша дитина, тим більше користі ГВ приносить психологічної, це вже не просто годування - це захист, підтримка, опора, при чому як для дитини, так і для мами.

20. Yaremko

ну я би так не стверджувала :) для мами чим довше ГВ це допис #40 а для дитини чим довше його годують тим більше він отримує гормонів росту та розвитку, імунітет який ще формується і багато при багато інших факторів.

21. evyska

evyska New Member

доцю годувала 1.5 і я більше незахотіла.вночі ставала по 5 раз невисипалася ні я ні вона.як тільки відлучила дитина стала спати цілу ніч