Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Багато залежить і від чоловіка... Я тільки тепер вчуся бути трохи слабкою, хоч це і не легко, бо 6 років сама все тягла. А виявляється мужчині хочеться бути мужчиною. То я перше все сама і сама, а мій коханий тепер каже- відвикай. Хоч я деколи признаюсь собі, що звичка совати меблі, носити сумки, гарчати, командувати і все вирішувати- була набута вимушено і треба трохи попуститись коли життя налагодилось. Вчусь жити!
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Певно ми по природі своїй тирани, а вони-підкаблучники, бо їм так легше, нічо не хвилює, ні за що не відповідають, не думають. Жаліються, що ми їх постійно пиляємо, а зробити, шось шоб зупинити те пиляння впадляк. Бо так легше!!!
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН нє, ну чому ж? Спочатку нами керують мами-що вдіти, що їсти, що робити. Потім дівчата беруть роль своїх мам, оскільки в цьому вони виросли і це вони навчились, а чоловіки все у тій же ролі, тільки з іншою мамою. Вони ніколи не виростають. Лише ми мусимо вибрати для себе ким ми будемо у його житті, а не бути тираном у сім'ї, не вирішувати все і вся, не казати як воно має бути ох, як не легко, а чоловікам, то і поготів! ІМХО
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Може й так. Чоловіки - великі діти, тільки з тою відмінністю, що вже можуть самі за себе постояти, можуть приймати рішення, можуть оберігати жінку і дітей.
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Дівчата, ви трохи не по темі говорите! Тиран - це той, хто тироризує іншу людину, робить її життя нестерпним! Ваша тема скорше повинна називатись "Жінка в сім"ї голова" ))
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН так як писали про свекрух-тиранів, то в мене так мама... але я повністю і цілковито розумію, що якби мама не давала всім нам "копняка" то фіг би ми щось робили... але в цьому величезна проблема.. в мене такий характер, що коли треба - беру все в свої руки і вмію і себе організувати і всіх решту.. але я не хочу щоб так було з моїм чоловіком.. я не хочу щоб все робилось в хаті тільки через "копняки", але бачу, що чоловік не проявляє ініціативу щодо будь-якої домашньої роботи.. тобто не скажу що ЗОВСІМ не проявляє.. перший раз коли ми вїхали в нашу квартиру він сам мене підганяв щоб все прибрати гарненько, помити, вичистити.. але таке його бажання буває ну раз в 4 місяці, або й рідше... а прибирати за нашою малявкою треба з ранку до вечора... та й їсти готувати і т.д чоловіки чомусь ділять роботу на "чоловічу" і "жіночу".. я все розумію.. коли люди живуть в селі, мають корову, свинок, курочок, город, сад і все інше добро, то чітко зрозуміло - сіно косити, корові вичистити, свиней обійти, город зорати - чоловіча робота, а хата, діти і т.д. - жіноча... а коли живуть у місті - хата, діти і т.д. залишається, а корови, свині, кури, город ??? чоловіки чомусь самоусуваються, бо то "не їхня робота", а їхня де? в селі чоловіки теж ходять на роботу, теж заробляють гроші... хоча то я розказала про більш-менш працьовитих чоловіків з села, бо є купа-купа сімей де жінка ще й корови-свині-кури-город на собі тримає... жінка не тиран... жінки більш свідомі.. а українські чоловіки - інфанти.. і їхня інфантильність проблема для сімї.. і мені здається, що то проблема і виховання також.. проблема, бо син дивиться на тата, приносить традицію своїх батьків у свою молоду сімю і виходить замкнуте коло, в якому жінка - тиран.. ---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ---------- і ще хочу додати... таке враження, що чоловікам відбивають бажання до роботи.. чи то ще в дитинстві, чи коли.. і це ще одна проблема у вихованні.. читала книжку Жан Ледлофф і що мене здивувало: вона розповідає про чоловіка з племені екуана, який виріс в цивілізації але повернувся до племені і не хотів нічого робити.. тоді інший екуана взяв сімю того лінтяя до себе і працював і для своєї сімї і для того нероби.. так той нероба спочатку валяв дурня, а через деякий час став потроху сам виявляти цікавість до роботи, а ще через кілька років став повністю виконувати всю чоловічу роботу.. суть в тому, що кожен повинен займатись тою роботою, до якої "лежить душа", або в рутинній роботі старатись знаходити щось цікаве для себе.. цього якраз бракує нашим чоловікам, тому я хочу своїх дітей виховати так, щоб не "відбити" їм бажання до роботи.. і було б добре ще якось "прищепити" то бажання моєму чоловіку ))))
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Блін, як от це все, що тут пишуть почитати - так всі чоловіки, а надто українці, просто нероби, невдахи, лінтюхи та взагалі ні на що не здатні... Як ви, жинки, можете так про своїх чоловіків говорити? По-преше: усі, хіба за вийнятком людей, що мають вади зору, бачили за кого виходили заміж/одружувались - і на кого тепер нарікати?... я вся така нещасна, тягну на собі все, а він - ай-яй-яй!!! По-друге: невже ви не розумієте, що говорячи про СВОГО чоловіка таки речі, ви себе ж автоматично принижуєте - знову ж таки "я все роблю, а він...нездара". Ви собі ж шукаєте виправдяння, бо відчуваєте, що вас же це не влаштовує, але ви ж нічого з тим не робите! Не подумайте, я зовсім не захищаю таких "Екзамплярів чоловічої статі", про яких тут пишуть, але іноді жінки перегинають палку!!!А може варто просто дати чоловіку бути чоловіком???!!! Ми ж самі їх мерзимо, все за них та для них, самі їх на руках готові носити, щоб не пішов раптом до іншої чи ще щось, а потім хочемо, щоб вони були чоловіками, та ще й у нашому розумінні цього слова! Це ж абсурд!!! Так, я з власного досвіду знаю, як це - бути тираном, жити з тираном - бо все це пройшла сама! Але знаєте, я відпустила те, що мені не подобалось, з чим мені було погано і тепер щаслива з чоловік, який може, хоче і Є ЧОЛОВІКОМ, а я вдаю біля нього слабку жінку. Природа все продумала за нас, а ми свідомо міняємось ролями, а потім нарікаємо, що все не те і все не так! Ось, а тепер закидуйте мене гнилими помідорами
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Це все гарно сказано. Чоловік має дати можливість жінці бути жінкою. Але коли чоловік сам уникає своїх чоловічих обов"язків, то вони перекладаються на жінку. А по темі, то я напевно не змогла б бути жінкою тираном, хоча хтозна
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН якщо жінка сама того хоче... А так жінка один раз покаже, що може зробити все за чоловіка і навіть краще, другий раз зробить, бо легше самій зробити, хіба ні? Потім і жінка і чоловік звикнуть до такого порядку. То нащо чоловіку старатись щось зробити, якщо жінка вміє, робить і ще з себе горда, що краща за чоловіка.
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН А якщо жінка цього не хоче? Не хоче і не робить все за чоловіка, не показує, що вона може зробити краще за нього. Хіба нема таких ситуацій? І що всі чоловіки тоді провляють тоді мегаактивність?
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Мегаактивність чи ледь видиму активність - все залежить від чоловіка і наскільки "припекло"... У того, який вже забув, як бути чоловіком буде великий спротив, і він буде довго відтягувати момент, коли йому доведеться злізти з дивану, а якщо жінка при цьому буде ще його "підбадьорювати" (чит. стібатись), то може ще глибше врости в той диван і на все забити :shutup: Якщо жінка вибере правильну тактику, то з часом він може стати захисником сім'ї, тим на кого жінка зможе понадіятись. Але то має бути бажання обох, і чоловіка і жінки.
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Мені здається, що деяких чоловіків так і влаштовує бути підкаблучниками, вони ж також можуть показати свій характер, сказати "я цього робити не буду", "я так не хочу", "я з тобою не згоден", але чомусь не кажуть, мені таких чоловіків важко зрозуміти, так само як і їхніх жінок, які намагаються все контролювати. Вважаю що в подружжі повинна бути злагода, поділені обовязки і якась свобода, можливість посидіти з друзями, навіть чоловіку піти на більярд чи на пиво ( раніш мене це дратувало, але зараз я розумію що йому просто хочеться розвіятись, відпочити від робочого дня, поспілкуватись з близькими друзями і нічого поганого в цьому немає). В мого чоловіка є друг, от його жінка так його контролює, він робить їсти, прибирає, контролюється кількість випитого алкоголю, він навіть не може розслабитись, сидячи з нею, це ж гнітюче.... А потім зривається на всіх у її відсутності, спочатку я не розуміла в чому справа, але потім поспостерігала, і мені стало ясно
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН Чоловікові потрібно спочатку делікатно нагадувати, нагадувати, знову нагадувати.... а потім хвалити, хвалити і знову хвалити Хоча саму іноді беруть нерви і роблю все, що вдома потрібно своїми золотими руцями... Вчора подарувала чоловікові на 23 лютого пласкогубці... то він одразу зрозумів, що це я собі для творчості купила і замаскувала під подарунок:biggrin:
Відповідь: Я - жінка-ТИРАН О, так, це вдало підмічено, у мене тітка з чоловіком своїм тому найвдаліший приклад.... ну я просто не уявляю його з кимось іншим, ну йому просто не потрібно ніякої самостійності в прийнятті рішень чи в якихось справах... хоч і жаліється іноді, але ж все одно миє ту підлогу чи на кухні куховарить по приказу тітоньки