Я боюся Домашніх Пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 10 Листопад 2011.

1. levandivka

levandivka З яйцями...

Оскільки в тему ДП-шників регулярно влізають з власною думкою, не прочитавши топ, створюю другу гілку.
    Для викладання лінків на МОЗівські замовні статті про жахливу небезпеку Домашніх Пологів та власних думок "чому боїтеся".

Останнє редагування: 22 Листопад 2011
  2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Я боюся Домашніх Пологів

Є. Моя знайома народжувала саме в таких умовах, був чоловік, мама і тітка яка працює в тому роддомі.

Теж так думаю.

Не факт. Все залежить від бажання і рівня домовленості. Марта народжувала навприсядки наприклад, і ніхто не заважав, тільки тримали під контролем серцебиття дитини і стан мами. А оскільки все було в нормі, то і не пхалися, не стимулювали і всі решту не.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

окрім "вопреки врачам" - все вірно. Мені нікому нічого не потрібно було доводити, просто я не бачила ролі ані лікаря, ані акушерки в цих пологах. Тому і не зверталась по допомогу.
    я вважаю, що народжувати вдома можна тільки якщо немає жодного страху, невпевненості. У мене був спокійний настрій, радісне очікування і ні хвилини сумнівів. Кожна жінка краще знає, що їй потрібно. І якщо відчуває, що їй буде спокійніше від присутності медиків в зоні досяжності - значить, їй краще буде в ПБ.

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

я теж не бачу. Нічого екстремального, нічого героїчного. Спокійненько і навіть тихенько :)

4. Amilada

Amilada Well-Known Member

Я буду спокійніша в присутності чоловіка. Але для нього лікар потрібен. Коли кажу все буде добре, говорить що я твердолоба. Народжувати без його підтримки мені напевно буде неприємно/лячно(не знаю яке слово підібрати).
    Як такої ролі лікаря/акушерки в нармальних пологах для себе теж не бачу, навіть впевнена, якщо хтось намагатиметься мною керувати, це зіб*е мене з толку.
    Доречі в кількох джерелах зустрічала, в ДП варто знати, що робити коли "народилась не здорова дихаюча дитина, а біленьке тільце". Якраз про те що треба робити інформаціі не знайшла. Підкажіть де шукати.

5. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

власне, якби не було родичів, які працюють в пологовому, було б інакше.

6. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Я собі навіть уявити не можу/не хочу наслідків, якщо б я свого Гудзичка народжувала вдома.
    В нас було двократне обвиття пуповиною навколо шиї, один раз довкола ручки і раз довкола тулуба по типу портупеї, якого УЗД не бачило... Таке обвиття- прямий показ до КР, а я йшла на звичайні пологи.
    Під час потуг починалася брадікардія, бо пуповина затягувалася на дитині, тим самим не випускаючи з родових шляхів... Добре що родила я в Ольги Іванівни Коваль, вона відразу догадалася що до чого, на підхваті був ще Герчаківський і Штогрин Оксана Павлівна. Дякуючи їм, народила за 3 потугою здорового Гудзичка 9 з 10 по Апгар, а якщо б я затіяла це вдома, то мабуть писала б в зовсім іншій гілці.
    Але скажу вам чоловік як побачив їхні обличчя, коли міряли серцебиття дитини, то в нього самого чуть води не відійшли. Казав що дуже за нас спереживався...

ПС: я не противник домашніх пологів, я навіть по доброму заздрю тим, хто на таке відважився, просто бувають нюанси, але ж де їх не буває? Ніхто ні від чого не застрахований.

7. kraplynka

kraplynka реалістка

Цілком із вами згодна. Навіть у давнину майже в кожному селі була бабка-повитуха, котра зналася на пологах.
    Згадую, як минулого року розповідала про своє пережиття моя тітка, яка є висококласним гінекологом з купою років досвіду. Вона стільки всього надивилася за ці роки, що коли треба було виїхати до породілі, у якої почалися стрімкі пологи, то неймовірно хвилювалася впродовж усього процесу, аби все пройшло без ускладнень.
    З теперішніми наслідками екології і стресів на наше здоров'я, зараз набагато частішими є випадки різних ускладнень, яких і УЗД може не показувати (як от у випадку Туфельки). Тому я б не ризикувала здоров'ям дитини і своїм. А щодо психологічного стану, комфортності умов - зараз більшість пологових забезпечують нормальні, хай і не домашні умови перебування. Дитинка під час пологів відчуває саме настрій мами, і я їхала в пологовий з гарним настроєм. Під час пологів теж почувалася добре, бо поряд був чоловік і більше нічого мені не було потрібно. Якщо б я народжувала вдома, то точно хвилювалася б в 100 разів більше за те, чи все пройде добре.

8. kohanka

kohanka Well-Known Member

Я теж по-доброму заздрю жінкам які народжували або налаштовані народжувати вдома! Особливо як згадаю участь мого лікаря в пологах...:ireful: Описувати довго, але гадаю через його "допомогу" пологи проходили важко, я дуже напружувалась і дуже сильно виснажилась (20 год.):8:. Але в на останньому етапі сталась така ситуація, яку не передбачили, і яка б коштувала мені життя якби я була вдома - плацента приросла до стінки матки! Потім відкрилась сильна кровотеча, і під загальним наркозом робили чистку... Слава Богу з малятком було все гаразд, відійшла я від пологів дуже швидко, і з ГВ все було ОК, не зважаючи на те що втратила багато крові. Так що я рада, що народжувала в ПБ, і знову піду в ПБ, тому що переживаю...:sad:

9. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я ж кажу, що

А з приводу заздрю-не заздрю..Я особисто не заздрю, бо можу собі тільки уявити скільки сала за шкіру мали б залити людині, так звані "лікарі", щоб вона наважилась на такий крок, як родити вдома в нашій країні. Я б з радістю ще повторила пологи в ПБ, бо було все супер:kiss:

10. Amilada

Не обовязково. Мені важко уявити момент зачаття з "наблюдателями". Так само важко мені уявляються сторонні люди в пологах. Думаю, що то настільки інтимний момент, поява нового життя, що всіх бажаючих у нього долучати неприродньо. Як ми почуваєм себе в новій компаніі? А якби опинились в компаніі інопланетян, чи хоча б африканського племені. От і я не хочу, щоб моє малятко так знайомилось зі світом. Чоловік на таки аргументи каже мені, ми ж так родились, дебілами не стали.- Не стали, так ти ж не знаєш як би було інакше.

До того ж мені досить розповідей подруг, які готові радити своїх хороших лікарів, і добрих, і щирих, і розумних. А потім в розмові виявляється, що так позашивали, рік потім лікувалась. От в мене потім німа пауза, чи я шось не розумію в значенні слова хороший, чи хвилюватись за своє здоровя то страшний егоїзм?

11. cjomcjomka

вірно. не обовязково - тому, що не обовязково шлях вагітної іде через лікарів. Це вільний вибір - і "ведення вагітності", і пологи в стаціонарі - усього лише одна з існуючих опцій, хай і розповсюджена.
    я не розуміла, нащо лікарське спостереження вагітній, тому зверталась лише для оформлення необхідних мені документів. не розуміла, нащо мені цього разу родити в лікарні - і не йшла туди. ніякої війни з лікарями. Я взагалі вважаю, що пологи і "боротися, воювати, доводити" - несумісні речі. Це ж поява на світ дорогої любимої людини, це велике свято і велика відповідальність, тож все має бути якнайкраще. А як - найкраще - знає кожна мама для себе.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ні один лікар не погодиться на таке, це перше, а друге - відповідальність і так, і так буде лише на вас.
    Статистика країн, де домашні пологи є легальною практикою, показує, що при домашніх пологах смертних випадків менше, не суттєво менше, ніж у лікарні, але менше, а от до КР в лікарні доводять набагато частіше, ніж у домашніх пологах (при пологах з акушеркою в лікарні також рідше).
    Швидше за все, це той же лікар і спричинив, наприклад, не чекаючи на те, аби плацента сама народилася, а почав смикати. Ех, така незахищеність в пологових лякає. Тут ви би на нього могли подати до суду за некомпетентне ведення пологів і нанесення фізичної шкоди, а в Україні він раптом рятівник. Сумно.
    У теперішні часи є хіба одна проблема: при всьому напливі інформації люди залишаються заляканими й недопоінформованими. Екологія та стрес ні при чому, коли медична система так влаштована, щоби заважати природньому процесові, а не допомагати. Ну, важко ззовні керувати й розуміти процес народження, іноді взагалі нереально, тому й бувають трагічні наслідки, типу поламаних ключиць, вивихів тощо. Просто про ці речі взагалі не прийнято говорити, бо то все ключові "порятунку". Мама ж чується винною в тому випадку, а не лікарі, і лікарям вона вдячна й претензій до них не має. Лікарі люблять нагнітати, аби виглядати великими рятівниками та месіями. Треба вміти то відсунути й подивитися на ситуацію реально. Те, що є в якійсь ситуації покази до КР, не значить, що то КР дійсно потрібне, і саме те, що жінки з показами до КР родять природно, доводить помилковість, ну чи похибку, показів до КР.
    А щодо УЗД, то це в принципі не дуже точна діагностика. Не так просто читати УЗД, взагалі там правдоподібність десь 75%, а якщо спеціяліст не дуже, то й того менше. Адже буває, що рук не бачать, ніг, вагу недомірюють або перемірюють.

Щодо домашніх пологів і пологів-соло варто пам'ятати одну дуже важливу річ: вони не для всіх. У пологах (всіх!) все залежить від самої жінки. Де їй комфортно, там їй і народжувати. Головне, аби народжувала вона сама, а не її.

13. zetta

zetta Well-Known Member

На мою думку інтимність появи на світ дитини не є ключовим в пологах. Ліля права, домашні пологи не для всіх .

14. kraplynka

kraplynka реалістка

Після такого напрошується висновок, що вся медицина тільки на шкоду. Усюди, де є людський фактор, можливі різні розвитки подій. Тому і серед медиків є халатні, і такі, котрі помиляються, а є старанні і відповідальні люди. Я теж знаю про природні пози для народження, і є і в нас лікарі, які практикують народження у відповідних позах. І не всі стимулюють, і не всі намовляють на кесаріння.
    Щодо статистики по пологах. По-перше всі мами при здоровому глузді не згоджуються на домашні пологи у випадку, якщо є діагностовані загрози щодо природних пологів. Відповідно, цим можна пояснити менший відсоток кесаревих розтинів серед таких породіль. Ще врахуйте, що зараз є жіночки, котрі бояться пологів і самі просяться на кесаріння. Крім того, відсоток тих, хто народжує вдома є нижчим, аніж тих, хто у лікарнях. Якщо б обидві групи були однаковими, тоді можна було б говорити про порівнюваність результатів досліджень.
    Так, є дітки і мами, яких покалічили в ПБ, але певно є й такі, яким лікарі рятували життя. Тому власне ми стараємося обрати собі лікаря перед пологами, хоча звичайно і він може помилитися. А є породіллі, котрі чудово народили вдома, а є й такі, що мали проблеми при таких пологах. І акушер теж може помилитися, а мама - не знати стан справ в животику. Всюди є свій ризик. Тому кожен вправі обирати, який ризик він вважає більшим. А швидка в нас таки може годину їхати.

15. Amilada

Хто? В приват, будь ласка, контакти.

16. cjomcjomka

власне, так. І тут не йдеться про "касту обраних" :) зрештою, домашні пологи бувають такі різні... пологи з акушеркою; пологи з доулою; з чоловіком; принципове соло, коли жінка усамітнюється повністю... А ще є пологи на суші і пологи у воду, а ще дехто їде родити у море...
    Кожному - своє...

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Коли вона пхається туди, куди не повинна, то так, так і виходить. І то не лише пологів стосується. Тут багато інформації треба перекопати, аби зрозуміти, про що мова. Довіра до медицини як такої недаремно суттєво впала за останні кілька десятиліть.
    Я не говорю про людський фактор, я говорю про СИСТЕМУ.
    Якщо в людині забувають після операції ножиці, вату, якщо дитині ламають чи вивихають руки, ноги, якщо лікар впускає дитину з рук на підлогу, а відповідальності за це не настає ніякої, більше того, якщо лікар, якому суд доказав вину, по якомусь часі знову вертається на те саме місце праці, то тут взагалі вже не можна говорити просто про людський фактор.
    Я не про намовляння, а про планомірне доведення процесу до такого розв'язку.
    Статистика виводиться таким чином, що оцінюють жінок із ОДНАКОВИМИ умовами, тільки з різним сервісом, так що ваші замітки тут недоречні, бо не стосуються даної статистики. Окрім того, є країни, де відсоток народження вдома вищий, а не нижчий. Так що статистика в тому плані дуже чітка, бо повторюся, що стосувалася жінок із однаковими умовами.
    Добре собі перед пологами й вибором лікаря дати відповідь на питання, для чого саме того лікаря ми собі обираємо.
    Цікавилася тим, наскільки часто викликали швидку, то серед купи знайомих, які народжували з акушеркою (і четверо, і шестеро дітей, не лише одну), ще нікого не знайшлося. І ще колись мені хтось сказав, що швидку повідомляють про те, що там і там почалися домашні пологи, то ні, такого нема, колись, коли тільки легалізували домашні пологи, ставалося, але вже багато років домашні пологи бачать так само, як і лікарняні. Правда, різниця між акушерками і лікарями дуже суттєво вималювалася: перші знають все про природність процесу і допомогу йому, а другі випрацьовують майстерність ведення інструментальних пологів, відповідно пропускаючи суть самого процесу. Але в принципі, ваше зауваження щодо швидкої ще раз доводить гнилизну самої системи. Не треба оправдовувати нічого, а називати речі своїми іменами, бо так нічого й не зміниться.
    Я вже багато разів це казала, але повторю ще раз. Там, де домашні пологи легалізували, це вийшло не від влади, не від медичної системи, а від самих жінок. Жінки народжували нелегально, вдома, соло, з акушерками. Була потреба й люди боролися за свої потреби, відмовлялися від гнилого сервісу лікарів, і тоді справи пішли на покращення. А коли люди не нарікають, оправдовують, значить, усе в порядку.

18. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Амілада, не спокушайтеся:) може в мене зараз полетять тапки, але у Львові нема жодного лікаря, який проведе вам пологи абсолютно природньо від початку і до кінця. Такий висновок я зробила на основі спілкування з багатьма форумними дівчатами, коліжанками і своїх власних двох досвідів. Є шанс народити без втручань, якщо ви на 200% впишетеся в усі їх протоколи, приїдете з повним відкритям і організм не видасть жодного сюрпризу у вигляді затримки перейм чи потуг. Інакше бодай щось та й буде, хоча б окситоцин в третій фазі:) наші лікарі інакше не вміють.

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Серйозно:girl_haha:?
    Не кололи, атвечаю.
    Протоколи всі читала разом з чоловіком. Про що зразу ж повідомили чергового.

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Цілком. Ваші пологи були природні від і до? Від моменту поступлення в ПБ і включаючи двогодинний контакт дитини з мамою після пологів? Є розповідь на форумі? Якщо так, я рада помилятися.

21. Latane

Latane Well-Known Member

[qu