Я боюся Домашніх Пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 10 Листопад 2011.

1. levandivka

levandivka З яйцями...

Оскільки в тему ДП-шників регулярно влізають з власною думкою, не прочитавши топ, створюю другу гілку.
    Для викладання лінків на МОЗівські замовні статті про жахливу небезпеку Домашніх Пологів та власних думок "чому боїтеся".

Останнє редагування: 22 Листопад 2011
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Я боюся Домашніх Пологів

у якомусь рос місті зробили таке дослідження. взяли всі домашні пологи і у відсотках порівняли різні показники. варто зазначити, що більшість домашніх пологів були не планованими: бомжі і малозабезпечені, стрімкі пологи тощо і лише трошки таких, що свідомо народжували вдома.
    ВСІ, за вийнятком одного, показники були кращі у домашніх пологах: смертінсть матері і дитини, ускладнення дитячі і матері, розриви. єдиний показник був гірший у дом пологах - крововтрати в матері, але всеодно це було в межах норми при пологах.

3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

просто не підписувати їхню згоду на окситоцин в 3 періоді

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в умовах пологового це практично нереально. Бо не будуть тут годинами чекати , поки відпульсує пуповина, не будуть годинами чекати , поки відокремиться плацента. Я згідна, що у пологовому можна народити, минувши втручання, навіть окситоцин у третій фазі. Але власне народити природньо, так, як це має бути у повному розумінні-ні.

6. Latane

Latane Well-Known Member

а зараз щось вже дають підписувати? Я так зрозуміла, що в пологових без попередження породіллі дають "вітамінку"
    Я ніби також нічого не підписувала, але мені нічого і не кололи))

7. kraplynka

kraplynka реалістка

Ліліє, ви прокоментували кожен мій допис, водночас до прикладу розповідь Туфельки про власне позитив у тому, що її пологи були у ПБ, залишили без уваги. Більшість із нас прагне, аби наші пологи були природними і наша мета - народити здорове маля і самій залишитися при здоров'ї. Не маю жодного сумніву в тому, що ви добре все обміркували, і глибоко вивчили питання ДП перед тим як так народжувати і рекомендувати це іншим.
    Так, медицина багато в чому недосконала. Але не слід заперечувати її значення і здобутки щодо порятунку життя, і тп, чого не було скажімо років 100 тому. Завдяки медицині багатьом жінкам вдається нормально народити маля, яке колись їм не вдалося б виносити. Чи ви вважаєте, що в такий природній процес медицині не слід втручатися? А ПБ створювалися, аби зменшити ризики при пологах і забезпечити своєчасність надання допомоги за необхідності. Те, що це не зовсім так - це факт. Але, і лікар в ПБ, і акушерка чи інший помічник в ДП мають однакову ймовірність допустити помилку. Вони всі - живі люди, що мають різний кваліфікаційний рівень і талант, тому чи вірно тут казати, що всі помічники у ДП такі професіонали, а лікарі - бездушні заробітчани-інструменталісти? Щодо ГВ - у пологових є теж спеціалісти, котрі при потребі можуть допомогти.
    Щодо статистики - що означає одинакові умови? Та почнемо з того, що у кожної породіллі різний вік, генетика, стан здоров'я, спосіб життя і тп. Тому тут впринципі про якусь однаковість йти не може.
    Щодо вашого нівелювання мого твердження, що на нас впиває екологія - хіба ми не є те, що їмо, чим дихаємо, що п'ємо? Все це впливає на стан нашого здоров'я загалом, і явно не позитивно, а перебіг вагітності та пологів - це не відособлений процес.
    Підсумую - для мене особисто переваги ДП не є співвимірними із можливими ризиками несвоєчасності надання допомоги у випадку такої потреби. І я з повагою ставлюся до вашого вибору.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це за умови ЯКЩО він дійсно є.
    Я прокоментувала те, в чому бачила суперечність, або потребу прокоментувати. Це не значить, що я коментую особисто вас, прошу того так не сприймати. Я лише про екологію не погодилася, бо не все так просто, і найпростіше на неї зіпхати, з чим я цілковито не згідна.
    Ніколи не рекомендувала, щиро кажучи. Рекомендую хіба послуги акушерок, бо лікарям довіряти в тому плані не можна, ніде.

9. сніжна

я вже у цьому розділі якось писала: не те, що у давниниу. У Львові , наприкінці 40-х- початку 70- х років була одна відома у вузьких кругах жінка старшого віку, яка власне приймала пологи вдома, у Львові, в інтелігентних родинах українців і поляків.Моя свекруха, та її молодша сестра народжені саме вдома. Мого чоловіка свекруха теж мала народжувати вдома, з цією самою жіночкою. Але коли почалися пологи, жіночка прийшла, оглянула її і сказала, що тут можливий великий ризик, тому радить їхати до пологового. Сама вона за ці пологи не візьметься. Свекруха її послухала і поїхала народжувати у Мед. Пологи справді виявилися довгими ,складними, з купою внутрішніх розривів у свекрухи та пологовою травмою у дитини через застосування вакуум-екстрактора ( чому так сталося- важко сказати. Лікарі казали, що через неспіврозмірність великого розміру плоду і родових шляхів ще досить молодої мами.Свекрусі на той час тільки 20 виповнилося, а дитинка справді була великою не лише по вазі, але і по об ємам голівки- грудей). Можна, звичайно, писати, що пологи такими виявилися через те, що народжувала вона все-таки у пологовому, але ніхто не знає, чим би ці пологи закінчилися вдома. Тим більше, що сама домашня акушерка одразу сказала, що вона за ці пологи не візьметься і що тут краще народжувати у пологовому ( це при тому, що орієнтувалася вона виключно по даних свого огляду, УЗД і т.п. тоді ж не було)

10. Liliyah Romanova

Медицина тут ні при чому. Ще раз повторюся, що я говорю про жорна системи і незахищеність пацієнтів. Є медицина, а є бізнес. То багато в чому так, але в медицині та фармакології заробітки (десь офіційні, десь через хабарі) вищі від інших галузей.
    Лише 100 років? Здається, ви не дослідили історію медицини. І причини та історію виникнення пологових також не до кінця.
    Так, я так вважаю. Я проти ін вітро, наприклад, і вважаю, що то послання від злого, а не Божий дар. Тільки це нема сенсу обговорювати.
    А екологія на всіх впливає чи не на всіх? Адже є дуже різні історії пологів. Невже тоді виходить, що комусь пощастило уникнути впливу екології?
    Що я бачу серед багатьох (не всіх) жінок, то це те, що вони багато уваги присвячують вагітності, плануванню вагітності, але зовсім не присвячують часу приготуванню до пологів, так само присвячують час купівлі ліжечка, возика, лашків, іграшок, але не присвячують часу приготуванню до самого батьківства та до грудного годування. У таких випадках екологія взагалі ні при чому. Пологи - це серйозний іспит, якщо до нього не готуватися, то можна завалити.

Я такого не казала, то вже ваша інтерпретація, особливо про бездушність і заробітчанство. )) Усе просто (особливо в тутешній медицині). Акушерки - практики, тому їм зрідка доводиться помилятися, тим і відрізняються совісні українські лікарі від загальної маси, у них вже є професійна інтуїція, талант в руках, можна сказати. Лікарі-інструменталісти (тобто проводять пологи за допомогою скальпеля, щипців тощо) часто покладаються на інструкції, а інтуїція в них не працює, і особистий підхід до кожного пацієнта шкутильгає.

Однакові умови означають, що жінка визнана здоровою і готовою до домашніх пологів, наприклад. У неї нема хронічних хвороб, вона готувалася до пологів тощо. Не так уже й важко серед породіль знайти групу, де би умови було однаковими чи максимально близькими, особливо зважаючи, що в групі ризику знаходиться до 10%, а то й менше, жінок.

11. сніжна

все залежить від лікаря, і від того, як ви з ним вибудуєте відносини: як лікар, який допомагає народитися, чи як вагітна, яка допомагає лікарю її "народити". Мені насильно ніхто нічого не впихав. Усі маніпуляції і назви медикаментів озвучувалися "до". Ніхто не завуальовував під "вітамінками", "глюкозою" і т.п. Тому у своєму випадку , за будь-які зроблені маніпуляції, я хіба можу на себе нарікати , бо сама давала згоду на деякі речі. Виправдано це було чи ні- мені зараз важко судити ( думаю, що тоді я все-таки забагато сама перестрахувалася). Але суть у тому, що від мене нічого не приховувалося, про все попереджалося, усі речі називалися прямим текстом,я була активним, а не пасивним учасником процесу , і від пологів у пологовому будинку у мене не залишилося ніяких поганих спогадів. І ще раз народжувала я би там. Відповідальність при будь-яких пологах лежить і на жінці теж.

12. Sera

13. Liliyah Romanova

А як саме? Бо я тут часом намагаюся трохи натякнути, що до пологів варто приготуватися, то дуже часто чую, що "а я вирішила, що просто піду і най робиться". Після такого всі спроби щось порадити чи підсунути інфу припиняю. Лише кілька таких, хто реально щось робить, аби саме до пологів підготуватися. Ну, але їм і радити дуже не доводиться, самі шукають, розпитують, читають...

Страх має великі очі, як кажуть сусіди-поляки. Логічних причин нема.
    Крок за кроком... Не можна мати все й одразу, а здобувати поступово - цілком реально.

14. cjomcjomka

тут тема така, тому тут - говоримо про пологи. Ділимось цікавим досвідом і потроху змінюємо думку про те, що "пологи - це медичний процес".

15. Sera

Більшість моїх знайомих на курсах по приготуванню до пологів були. Я теж. Ну і інформації в мережі багацько на ту тему.
    Харчування ще при плануванні міняють. При чому всій сімї стараються. Вправи Кегеля, дихання в пологах, ну і суто весь процес.
    З ваших коментів вже розумію, що то мало хто робить.

100%. І тут навіть не бажання, а просто розуміння важливості того бракує.

16. kraplynka

kraplynka реалістка

А я так і не подумала. Просто є ситуації, коли за всіх ознак все ок, але можуть виникнути проблеми як у Туфельки. І навряд чи це побачила б акушер перед пологами, і як хвилювалася б за маля Туфелька, коли її б швидкою з дому все ж везли до ПБ.
    Так і є. Згодна на 100%. Але коли, до прикладу, апендицит - їдемо в лікарню на операцію, і тоді не думаємо про випадки зашитих в животі бинтів і тп.
    Я то писала до того, що в медицині не все так погано, і що є прогрес суттєвий за ті ж останні 100 років. Тут не тільки про ПБ я писала. У мене таке враження, що ви бажаєте мене на чомусь підловити? У вас своя позиція, а у мене своя. А мені з ваших дописів видається, що добре поінформований про пологи обирає ДП, а всі інші застрашені і ніц не розуміють, і просто хочуть в ПБ. Я особисто до пологів готувалася.
    Щодо того, що ДП з фахівцями - вам зможуть надати першу допомогу, а от до лікарні тре буде ще доїхати.
    Знаєте, Ліліє, а мені б ідеалі хотілося б, щоб пологи стали максимально безпечними. І уявляється то мені так - що мали б ПБ переобладнати під комфортніші умови, які мали б забезпечувати проходження повноцінного процесу природних пологів, перебування малятка з мамою у ПБ тільки протягом реально необхідного згідно їх стану часу, і було все аби надати необхідну допомогу при потребі. А громадськість активно боролася з халатністю лікарів і ті ставали відповідальнішими. І такий варіант для мене був би кращим, аніж повернення до ДП, у яких теж є свої ризики, як і у теперішніх ПБ.

17. cjomcjomka

апендицит - відпочатково патологічна ситуація. Пологи - відпочатково фізіологічна ситуація. Тому порівняння не дуже доречне.

18. kraplynka

kraplynka реалістка

А хіба я порівнюю? Це відповідь на узагальнене твердження щодо медицини та впливу на неї системи загалом.

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчата, які родили вдома ви реально молодці! Я завидую вашій сміливості і вірі, що все буде добре! Чесно!!! Але прошу вас не переконуйте так настирно, що вдома найкраще. Якесь дівча прочитає і "залупиться" що хочу вдома і все, бо це зараз модно, не розуміючи усієї відповідальності і не кожен чоловік зможе допомогти при потребі (гепнеться в обморок). Ви народжували друге або третє дитя вдома, а перших в пологовому тому ви свідомо на це йшли. Та й нема гарантії, що вдома все піде як по маслу, а в лікарні все таки є спеціалісти і при потребі реанімаційний зал. Я не "утрірую", але дуже багато жінок та діток потребуть при пологах термінової і кваліфікованої допомоги.
    Я йшла на другі пологи з КР з низькою платентацією і загрозою кровотечі, але мій лікар, дякувати Богу, вирішив спробувати самій, скликав усю реанімаційну команду, приготували реанімаційну і всі були на поготові. Знову ж таки дякувати Богу я народила сама. Вдома я б навіть не погодилась з лікарем родити в такій ситуації.

Щодо лікарняних стін то у мене це взагалі викликає сміх. Чому мене вони мають лякати, чим мені домашні стіни психологічно допоможуть при пологах, я вся зосереджена на процесі і миті зустрічі з дитятком. І впевненна, що ніякого стресу дитина не отримує через ті стіни чи персонал. Дитяткові аби мама відразу обняла і поцьомала, оце воно відчуває, але аж ніяк не місце народження. А ризикувати своїм і тим більше дитятковим здоров"ям я б не змогла. Та напевно б не простила собі потім цього.

До сміху

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Всі жінки різні, з різним психологічним сприйняттям і чутливістю.
    Якщо брати мій випадок, то в мене припинились перейми зразу ж після усіх процедур в ПБ (чистки, огляду чергового з словами:"чого ойкаєш? ноги розтавляти і робити дитину не ойкала, а тепер ойкаєш!"
    І так і не відновились...поки не підключили капельницю з окситоцином. Всі спішили кудись.
    Роздумуючи на цю тему, припускаю, що шансів що перейми б зупинились вдома втричі менше, ну і якби вони зупинились - я спокійно могла б дочекатись їх відновлення, і вони однозначно б почались знову.
    Організму напевне ж тяжко ввімкнутись примусово. А я ці 8 годин в очікуванні, тільки сиділа і переживала, щоб почались знову, бо розуміла, що стимулюватимуть в іншому разу. Не почались.

21. napoleona

napoleona Well-Known Member

от власне, бо в нас такі лікарі, що хіба на тебе гляне, то вже погано стає, тим більше, що вагітні як правило вразливі і хтось може дуже перестрашитися і все організм не працює, тому психологічний фактор комфорту є важливий, але в нас його ніколи і ніде не враховують