Іспанія. Куди краще?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Nett, 9 Травень 2013.

1. Krysya

Krysya Well-Known Member

Відповідь: Іспанія. Куди краще?

Дівчата, так приємно що в нас на посиденьках завжди можна знайти все потрібне! Дякую всім величезне! Ми, здається, вже попередньо визначилися з датами. Летимо з Кракова прямо на Мальорку 22/06 і назад 02/07. ціна квитка 257-308 злотих на одного у одну сторону. Тобто вся дорога буде коштувати десь 3500грн на двох. Єдине, моніторю сайт ранейр і бачу, що квитки вже на 50зл стали дорожчі((( Наразі плануємо не брати додатковий багаж. Але я ще не розібралася до кінця з їх нормами. Може хтось знає чи є якісь знижки на ранейр? знайшла в неті купони на знижку, але щось сумнівно мені то. Виглядає на "шарашкіну контору".
    Може є бажаючі до нас приєднатися? Будемо раді компанії!
    Величезне пасибі Marigold. я от зараз вичитую на які б то частині острова поселитися. Є навіть варіант 3 дні бути у platja de palma, 5 днів на сх острова, і ще два у самій Пальмі. Також орієнтуюся на Букінг. Минулого року поїздили по Європі і заброньованими готелями залишилися задоволеними.
    а які ціни там з харчуванням? думаю чи брати 3* готель чи краще апартаменти з кухньою. правда, знаю що в апартаментах є ще окрема плата за оренду постелі, рушників, прибирання і т.д.

2. Gentle

Gentle Well-Known Member

Не знаю як там куди Ви летите, нам готелі були задорого -це раз, друге: ми знали, що будемо багато "на ногах" і не хотіли бути привязаними до обіду. Жили в т. зв. гостинному домі з континентальним сніданком, решта самі собі комбінували.
    Про те, чи є плата за постіль і т д я уточняла перед відльотом в них. Написала, розпитала за сушку до волосся, постіль, мікрохвильовку..

3. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Ми тоді спеціально вирішили брати без харчування, спробувати як то є без привязки до того графіка. Коли вибирали житло то на сайті в описі було вказано що міститься в тих апартаментах - там було все абсолютно: кухонне приладдя, посудомийка, пралка, холодильник, праска і дошка, фен, тостер, чайник, індукційна плитка. Ну повноцінна хата. Ціна його правда досить висока і через то відпустка наша вийшла небюджетна.
    Снідали і вечеряли ми вдома, обідали переважно в кафе (але не завжди). В супермаркеті накупили макаронів Barilla (вони там дешевші чим в нас), пармезан, готову піцу заморожену і все на суп. Тому варили пасту, суп, розігрівали піцу, тости, салати овочеві, стейки смажили. От з овочами там були трохи проблемки, що помідори що огірки були такі собі. Мені було то дивно ще й в вересні. Але мусили брати. А, ну і ще привезли з собою трохи наших круп таких по 4 пакетики в коробці.
    Кафешки: комбіновані порції (не знаю як то назвати, напр. риба, фрі + овочі) - 7-11 євро; фреш апельсиновий 2.50-3.50 євро, салати - 3 -7 євро (напр капрезе 3 і цезар 7), супи - 3-5 євро, мясні страви - 9 і дальше, фрі - 3 євро, десерти - 3 і дальше. Харчуватись нам більше смакувало в німецьких кафешках, кока кола в ціні практично як і фреш.

Продовження розповіді буде, немаленьке.

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

що саме, питайте.

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

в наших апартаментах не було, прибирали хоч кожного дня якщо вивісиш повідомлення що тобі потрібне прибирання. Доплачували лише за wi-fi - 3 євро в день.
    А, рецепція в наших апартаментах була відкрита до 14 години, далі по домовленості. За нічне поселення вроді 7 євро доплата. Тому думаю на це теж вартувало б звернути увагу.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Кать! Я шоці, буквально 4-5 днів тому, дивилася на нас 4 на Візейр (ну Юстина не рахуєть, інфант), в дві сторони вийшло десь 6 400 десь так. Це липень-серпень. Вчора дивлюся на червень липень (чоловікові відпустку посунули) - вже майже 9 нарахували.... Думаю, це пов'язано з ростом долара.:sad:

Ну от, прошу. Виліт 16 червня - приліт 7 липня - нарахувало 8 484 грн :sad: Дорого. тисяча дольців...

5. Krysya

Krysya Well-Known Member

Gentle, Marigold дякую за поради! Загельне уявлення про ціни на харчування маю. Якщо не важко, скиньте, будь ласка, ще назву/ссилку на ваші апартименти. Можна в ПП. :girl_tender:

6. blin

blin New Member

І мені можна?

7. Marigold

... продовження
    Один з найкращих пляжів на мою думку – це Es Trenc. Його ви знайдете в любому путівнику чи відгуку по Мальорці :) На нього ми виділили цілісінький день. Їхати до нього "трошки лісом трошки полем", біля солевидобувного заводу і спочатку здається що їдеш кудись не туди. Біля пляжу є величезний паркінг – це є обгороджений шмат поля, там багато дерев, але досить невисоких, тому машина нагрівається ой як добре. Паркінг платний – 6 чи 7 євро в день. Ціна одна скіки б ти там не стояв. Чим же ж він такий класний – там неймовірно світлий пісок і від нього вода має дуже гарний колір. Пляж довжелезний, спочатку йдуть лежаки, а далі купа місця без них – лягай де хоч. Вхід в море теж гарнюній – пісочок, хоча часом попадаються плити або великі каменюки, тому тре вважати. Чимось мені нагадує наш Світязь, бо треба трошки топати щоб дійти до глибини (принаймні це в глибині пляжу так, може на початку інакше). Єдиний мінус для мене - це надзвичайно велике число нудистів. І якщо ви навіть читатимете, що вони десь там в глибині пляжу – брехня. Їх є кругом - і на лежаках, причому в перших рядах. Для мене то неприємний момент але що ж поробиш. На кафешках висять кольору веселки прапори. Фоток пляжу/місцини тої не маю (шукайте в неті). От з тінню там проблеми – її нема. Тому цілий день нам без парасолі було тяжкувато. Єдине що трошки врятувало - це будка рятувальників біля якої ми прилягли і мали хоч на півтори людини тіні. Місце однозначно варте і туди б я поїхала ще не раз.

Один з поширених варіантів поселення на Мальорці – місто Santa Ponsa. Ми туди поїхали заради пляжу. Вздовж довгої центральної дороги є паркінг, платний. Автоматів вдосталь. Там теж пісок, пляж досить широкий, але відносно короткий. Ми там були по обіді, то вода була мутна і брудна. Сам пляж був чистий і місця вистачало. До пляжу йти через сосновий гай де водяться великі зелені папуги. Всі стоять і їх вичікують. Нам вдалось їх побачити, але дуже мало. Більше чули :) Чому б я туди не їхала – дуже велика кількість російськомовних. Місто досить немале, думаю вибір житла гарний.

Заїжджали на пляж Сanyamel – досить маленький, пісок, але попадаються плити. Поруч соснова роща. Машину припаркували на одній з сусідніх вуличок – безкоштовно. Пляж зовсім не вразив, але тут перший і єдиний раз зустріли українців (україномовних навіть :)) Виглядало що варіантів житла там багато, як приватні будинки так і великі готелі.

Ще одна моя любов як мінімум візуально - cala mesquida. Піщаний широкий пляж, довжиною метрів 200-300. Поруч немаленький паркінг – безкоштовний. З пляжу відкривається вид на дуже гарненькі готельчики. В час наших відвідин були великі хвилі і відповідно купа серферів (про серферів стало зрозуміло ще на стоянці). Захід в море був загороджений, лишили тіки пару метрів і на вході постійно чатували рятівники. Свистіли як тіки хтось заходив далі ніж по коліна і вправо чи вліво від входу. От не знаю наскіки там часто з тими хвилями, бо при вході навіть стоїть велика стаціонарна табличка про розривні течії (rip current).

І теж дуже непогане містечко для естетичного задоволення – Sa Colobra. Дорога до нього тяжка, але дуже милує око. Тяжка, бо їхати довго і нудно серпантинами, але краєвиди шалені.

Туди приїжджає дуже багато люду і екскурсійних автобусів. Ми були там досить рано, але людей більшало шаленими темпами :) Є стоянка, платна, ціна пише за хвилину :). Оплата при виїзді, ми пробули пару годин. Приїхавши туди ідете по дорозі до моря, потім вздовж берега доходите до пішохідного тунелю, проходите по ньому і попадаєте на пляжик, який знаходиться між двома височезними скелями. То єдиний гальковий пляж який ми здибали на Мальорці і він нам нагадав Чорногорію. Там є гірський ручай з крижаною водою в якому плавають лебеді. Вода впадає в море, тому в нього зайти ой як нелегко – холоднезно дуже. Але коли вже трохи відпливти - починається теплотинь. Взагалі купатись там дуже цікаво – пливеш і почергово то холодрига то теплота. Ми пробули досить недовго, бо сонце пекло шалено та і людей набралось багацько. Як на мене – місце варте уваги.

далі буде...

• мімімі мімімі x 2
  8. oliv

oliv Active Member

а можна посилання, щоб глянути для орієнтиру...

9. Marigold

…продовження моєї Мальорки :)
    Тепер я пропоную пройтись містечками острова.

Valdemossa – дуже-дуже нам сподобалось це містечко. Якесь воно незвичайне і відрізняється від раніше бачених. Паркінг на вуличках поблизу центру платний. Хто не полінується проїхатись трохи далі по бічних вуличках - зможе припаркуватись безкоштовно :) Спробую показати пару фотографій бо описувати не знаю як, треба їхати і дивитись :) Сюди точно раджу попасти.

Вичитала пораду поїхати в Port de Valdemossa, поїхали. Дорога тяжка: звивиста, вузенька.

Сам порт нічого цікавого не представляє собою. Купа великих каменів об які розбиваються хвилі. Пару будиночків, кафешок. В принципі як на мене, то місце зовсім невиправдане щоб долати туди такий тяжкий шлях.

Монастир santuari de lluc, непогане місце. В сам монастир я не ходила, вхід платний. Просто погуляли по території. Парковка вздовж вулиці безкоштовна.

Alcudia – гарненьке затишне містечко. Невеличке, години з хвостиком вистачить на оглядини, закупку сувенірів, відвідання кафешок.

Arta – погуляли містечком, а потім пішли до монастиря нагорі, який добре видно. Погуляли по території, помилувались краєвидами міста. От в цьому місті в нас був "вибух мозку :)" Там наскіки вузькі вулички що розминутись двом машинам (і зовсім не джипам, а наприклад фієсточкам) без складання дзеркала тяжко. Тротуарів там майже нема, тобто ти їдеш впритул до будинків, люди теж ходять впритул до будинків (ну і це виходить одночасно по дорозі). Їздити було тяжко і незручно, тому ми постарались якнайшвидше припаркуватись і вже далі гуляли пішки.

Capdepera і фортеця Capdepera. Знаходиться практично поруч з Arta, тому поїхали туди не вагаючись. Постарались пошвидше припаркуватись з вище описаних причин і відразу полізли до фортеці. Фортеця відновлена, єдиний елемент з 14 століття - це одна башта. Кажуть, що колись тут оборонялись від нападів піратів. Для загального розвитку відвідати можна і ще й помилуватись гарними краєвидами.

Далі буде…

• Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Krysya

Krysya Well-Known Member

http://www.retailmenot.ca/coupons/ryanair.com

11. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

retailmenot - хороший ресурс купонів і знижок. Вони або викладають розпродажі, або коди на знижки. Якщо не діє - або вже не дійсна, або не виконано умови знижки.

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Gentle

Gentle Well-Known Member

А як воно працює? Заходиш на сайт авіаперевізника через сайт, де розміщено купон, і автоматично дістаєш знижку чи "тягнеш" купон і вводиш код на сайті, на якому бронюєш? Я просто не пригадую, щоб коли я бронювала квитки на тому ж райанейрі, де-небудь було поле для кодів з купонів..
    Це як?

13. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

У випадку з раянейр - вони просто викладають акції.

14. Krysya

Krysya Well-Known Member

дякую. буду значить детальніше дивитися і вичитувати

15. Marigold

Свою розповідь хочу закінчити місцями, які дуже сподобались і однозначно можу їх рекомендувати кожному.

Sa Foradada (даю GPS координати по яких ми добирались 39.751347,2.629765). З собою бажано мати зручне взуття, зручний для кількагодинної прогулянки по гірській місцевості одяг, можна взяти перекус, воду. Заїжджали ми туди в той же день що і в Valdemossa. Приїхали туди, припаркувались – безкоштовна стоянка, не дуже велика. Пішли на оглядову площадку і звідтам побачили пункт призначення і чому ми тут :)

Там є невеличкий ресторанчик і досить місця для фотографування. Намилувавшись і нафотографувавшись почали розбиратись куди то нам іти і як. Пройшлись дорогою і зупинились – ворота на замкУ і напис, що білети треба купити в тікет офісі. Знайшли де ж є ті білети, а там обід :sad: Потинялись ще околицями і таки придбали білети. Виявилось, що вони також покривають вхід в маєток Son Marroig, який знаходиться на тій території. Ну ок, пройдемся по маєтку – цікавий, невеличкий. Гарні панорами і краєвиди. Ну що ж, ми готові рухатись далі, бо дорога виглядає неблизькою. Пару разів ми пробували знайти вихід з території маєтку до Sa Foradada, пару спроб вияснити то в працівників і врешті ми вернулись до тих воріт під замкОм, який по вигляду не відкривався вже давно. Отут нам повезло, бо це виявився розрив шаблонів. Назустріч ішли туристи, які вже повертались з тої прогулянки і показали нам як же то туди зайти. А все просто – беріть і перелазьте через ворота (отака вона непередбачувана Європа). Тому тут ми і задумались чи було варто викидати пару євриків чи відразу лізти сюди. Але хто ж знав. Спочатку проходим оливковим садом, звідусюд чути дзвіночки, а це виявляється кози і вівці бігають по території :) Далі починаються серпантини, але вже пішохідні. Шлях мені був цікавим, по дорозі були місця де над вами нависають чудернацьких форм скелі, є оглядові площадки.

Ішлося легко, хоч трохи і припікало. Потім дійшли до місця, де люди люблять влаштовувати пікнічки, перепочивати перед фінальним ривком, пооглядати краєвиди та берегову лінію.

Продовжуєм далі і нарешті доходим до підніжжя тої скелі з кулком. Нагорі є ресторан, в морі пару екскусійних човнів, люди купаються і загорають. Купатись ми не полізли бо дуже каменястий вхід та і піднімався вітер. Помилувались, пофоткались і почали повертатись. По дорозі нас підганяв вітер і грім, до машини вже добігали під маленьким дощиком. Прогулянка зайняла годин 3, трошки стомились, але вражень позитивних отримали.

Маяк Formentor – про це місце були досить схвальні відгуки, тому ми без вагань внесли його в свій маршрут. Це є крайня північна точка острова і неблизький шлях, який почався з містечка Port de Pollença.

Ми приїхали туди зранку, людей не було, повітря було дуже чисте і свіже. Це є одне з місць пляжного відпочинку, але я б там не зупинялась. Весь порт заповнений водним транспортом та ще й поруч військовий аеродром. Насолодившись краєвидами вирушили далі. І отут нас чекав супер приємний сюрприз. Їдемо ми їдемо і бачим невеличку стоянку зліва дороги та досить багато людей і навіть автобусів. Ну як же не заїхати? :) Далі фотографії – місце для краєвидів просто казкове.

Потім глянувши нагору ми побачили, що пару сміливців їде і туди. Вирішили і ми. Там теж класно, людей одиниці, їхати тяжко, але реально.

Ну що ж, їдем до маяка Formentor, вже навіть не уявляючи що ж іще нас може вразити. По дорозі зустріли два місця, де можна скупнутись. Одне – невеличке, є стоянка і потім тре спускатись пішки до манюнього пляжика. Друге – це величезний платний паркінг і напевно немаленький пляж. Ми не заїжжали, можливо наступного разу. Їдемо далі і чим ближче підїжджаєм тим насиченіша стає дорога. А потім взагалі все зупинилось, запарковано з двох сторін, 1 машина ледве проїде. Дотягнули ми таки до паркінгу і пішли гуляти. Не вразило, нічого нового не побачили, хіба для галочки. Враховуючи як ми туди заїжжали і виїжжали, певно з годину – не вартувало воно того. Краще б зганяли на пляжик :)

Так закінчились наші подорожі машинкою, всіх запланованих місць ми не побачили. Та ще й незапланованих там лишилось немало. Острів однозначно вартий уваги тому взяти авто і покататись пару днів дуже і дуже раджу.

Ну і як будучи за 8 км від Palma de Mallorca не поїхати туди? Звичайно ми поїхали, громадським транспортом. Ходить часто, їде в сам центр, квиток у водія. Там обов’язково відвідали собор, вхід платний (не пам’ятаю ціни, вроді більше 10 єврів). Заходили всередину, дуже гарний. Побродили навкруг, пройшлись по місту, головній вулиці (шопоголікам буде чим занятись). Пляжі не шукали, але виглядало, що з тим проблем нема.

Зроблю свої маленькі підсумки: в 8 годині вода була теплесенька, заходити і виходити з води комфортно, повітря прогріте. Пісок був холоднуватий, і взагалі там пісок якийсь особливий. Навіть в пік жари пісок був тепленький, я б навіть сказали що прохолодний. Для мене це було дивно. В обід спека страшна, в 11 я вже без парасолі ледве сиділа, але можливо це діло індивідуальне. Пару днів падав дощ, але це було безболісно. Сидимо на пляжі, пече, насувається хмарка – дощить. За годину ні сліду дощу (ну хіба на піску), спека далі. Навіть коли дощ був в 4 пообіді, після нього ще сміливо йшли купатись.
    По пляжу ходять масажистки та масажисти – корейці чи китайці. Постійно тим напрягають. Лежиш собі, читаєш/загораєш… - тебе хтось мацає за пальці ноги/плечі, піднімаєш очі – массажЄ, массажЄ. Також ходили продавці фруктів. Несуть коробку а в ній пів кавуна, дині, ананаса. Продають по скибці. Дехто їде тачкою і має те саме + ще кокоси. Розбиває тобі молотком як купиш.
    Дуже багато загорає топлес, від молодих дівчат до 70 річних бабусь. Нудистів бачили тіки на Ес Тренку.
    НЕМА переодягалок, не зустріли на жодному пляжі. Душі є - безкоштовно, туалети в кафешках без проблем. А от передітись як хоч. Мужики не соромляться – встав як орел серед пляжу, плавки зняв, труси/шорти надів і вперед. Жінки якось кутаються рушниками, мужики не заморочуються.
    На пляжі чисто, хоч вдень і не прибирали, але сміття не було. Приємне спостереження.
    Ще читала, що люди в такій поїздці комбінують Мальорку і Менорку, до якої можна допливти паромом.
    Загалом відпочинок був фантастичним і поїдем туди ще точно

• Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. oliv

oliv Active Member

А чи хтось може поділитися відгуками про якісь конкретно готелі в м.Санта-Сузанна або Льорет-де-Мар?

17. Gentle

Gentle Well-Known Member

Я минулого року там відпочивала, але не в готелі, а гостинному домі, тому питайте що цікавить (можна в ПП).

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Мене цікавить :)
    І ще як добирались і якого плану пляжі?

19. Gentle

Gentle Well-Known Member

Ой, довго, але весело :)Але не бійтеся, то тільки до аеропорту Жешова довго :)
    Почнем з того, що тоді ще були вильоти з Жешува, тепер вже нема. В Жироні аеропорт знаходиться біля автовокзалу, 50 м ходи. Автобуси курсують нормально, ціни не памятаю - 6 чи 12Є, точно не більше. Сідаєте собі в автобус і їдете до самого Льорету. Місце, де ми жили, було не так далеко від автовокзалу в Льореті, але поки з торбами знайшли, залізли..
    Взагалі з транспортом там проблем нема: є автобуси до сусідньої Тоси, а звідти ренфе їздить в сторону Барселони (ми цим скористалися, ї махнули на 2 дні, попередньо забронювавши житло), є прямі автобуси в різні напрямки.
    Той, куди ми ходили, був гальковий. Далі був з дрібнішої гальки(платья де Феналс - якось так). Є каміння, багато людей прямо на них і лежать.
    [​IMG] [​IMG]
    А по дорозі в Барсу узбережжя місцями виглядає так [​IMG]
    І ще хотіла дописати про деякі плюси і мінуси Льорету.
    + місцевість порівняно велика, інфраструктура розвинута, маркети з продуктами і т д, через сам Льорет не пролягає залізниця (в інших місцях, наприклад, ренфе їде через саме село і люди живуть біля моря 50 м, але до моря йдуть через колію. Якось не тойво трохи)
    - забагато "руссо турісто". Такої концентрації росіян не бачила ніде. Може, я нетерпима, але мене то дратувало дико. На пляжі вони верещать, тільки і чути як вони за дітьми кричать і т д.. Тому ми на пляжі собі ходили в одне і те саме місце - біля поляків :) Плюс, Льорет досить шумний сам по собі - з дітками краще їхати в Тоссу або Бланес, які поряд.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. oliv

oliv Active Member

Хто в яких готелях зупинявся на узбережжі Каста Брава? Цікавлять реальні відгуки, знайомі у виборі готелю, а їх така маса!!!