Відповідь: Іспанія. Куди краще? Ми з чоловіком обїздили два роки тому Каталунію. Були в захваті! І архітекрута,і море, і божевільні вежі з живих людей. В мене руки термтіли, коли маленька дитинка років 5 лізла на верхівку живої пірамідки. Якщо плануєте в Барселону - бережіть речі! В мене в усіх знайомих щось там викрадали. Злодюжки спритні! В мене вкрали фтоаппарат. Висів на руці, ми навіть не помітили з чоловіком. Буквально в секунду все сталось. Щодо моря-то Майорка нам дуже сподобалась. А райнейр можна завше надурити, якщо дуже критично. Ми коли літали із Сардинії,то перед контролем одягали на себе купу речей, а потім назад запаковували в рюкзак. Я навіть свій нетбук пронесла під кофтинкою.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Вже і я можу поділитися враженнями Абсолютно нормальний перевізник в свому ціновому сегменті. Я особисто не очікувала якихось особливих вигод за такими смішними цінами. Так, вони обдурюють своїми обмеженнями, "дістають" рекламою, але тут варіанти два: літай або не літай. Звичайно, є кращі перевізники, але питання йде про ціну такого сервісу. Навіть якщо Ви візьмете додаткову валізку і доплатите за неї ще - нехай- 50Є вийде в рази дешевше, ніж пропонують інші авіакомпанії. Я вже задумуюся, куди б ще з ними полетіти
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Літала на Коста Браву - жила між Барсою і Жироною. Додатковий багаж брали тільки назад, вперед якось затрамбувала так, але в мене торба була під їх параметри та ще й мяка - можна було скомбінувати.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Ми в обидві сторони брали багаж. Їхній графік, якість перевезення минулого року, заставив задуматись, наскільки ми зекономили, бо - добратись з Жирони і назад з Барселони 30€ з людини ~ 60€ - прилітаєш вночі - таксі береш, щоб добратись до готелю ~ 25 € - ми летіли з Майорки, що винесло теж затрати на транспорт по Барселоні, щоб добратись до автостанції. ~ 10€ - якщо нема власного авто, то ще дорога до Жешува немало винесе Нам Люфтгансою було дешевше літати 2 роки тому
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Дівчата, їдемо в Коста Брава. Порадьте, як добратись до Барселони найкраще - електична, автобус. Звідки відправляється і яка вартість? Та що варто глянути? і чи брати екскурсію на місці в Барселоні?
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Коста Брава таки трохи велика і залежить які можливості доїзду є з вашої місцевості. Наприклад з Бланесу є прямий потяг. З нашого міста був комбінований доїзд - спочатку автобус підвозив в сусіднє селище, а звідти по тому самому квитку ми їхали потягом до Барси. Вартість була, якщо не помиляюся в районі 15 Є в обидві сторони. Були і прямі автобуси, але ніби дорожче. Ми все ходили самі, знайомі брали квитки на турістік бас, там якась така система, що можна пересідати з одної лінії на іншу, вони були дуже задоволені, бо приїхали в Барсу на один день і багато встигли.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? А мене цікавить таке питання, ті хто вже літали з Жешува до Жірони, чим ви добирались зі Львова до Жешува? власного авто не маю, а мушу якось 18 серпня добратись до Жешува, підкажіть будь ласка як то найкраще (найекономніше) зробити?
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Екскурсійний автобус це найкращий варіант, більше нічого замовляти не треба, все дуже цікаво! Є спеціальні зупинки (зазвичай певна пам"ятка архітекрути, або відома цікава вулиця), на яких можна виходити, гуляти-розгладати, а потім сідати з тим же квитком на наступний автобус, ходять вони дуже часто в межах 10 хв. В автобусі навушники, їдучи слухаєте екскурсію (англ., німецькою, російською є). Квитки купуєте біля автобусів. Ми брали квитки на 2 дні (вони дешевші ніж на 1 день), дуууже задоволені! ---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ---------- Найекономніший варіант це автобус.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Прийшов час і мені відзвітувати) Літали в Іспанію на 10 днів. 7 днів в Бареселоні, 3- в Мадриді. Летіли з Кракова до Жирони(Ryanair). Добирались в Краків рейсовим автобусом (нічний переїзд 7 годин). В Кракові ще пів дня мали вільного- пішли пішки в центр прогулятись і пообідати. Добирались з Жирони в Барселону теж автобусом(рейсові,чекають одразу під терміналом, здається 14 євро в одну сторону, 20-зі зворотом). Кваритру орендували через інтернет. Буде хтось їхати в Барселону-можу поділитись контактами,ми дуже задоволені. З Барселони в Мадрид їхали поїздом Renfe (що більше схожий на космічний корабель ), 56 євро з людини якщо замовити за тиждень через інтернет. На місці нам би це обійшлось 100 євро з одного. Дешевші варіанти-автобуси чи літаки (можна за 15 євро долетіти). Жили в хостелі,але малм окрему кімнату з ванною. Задоволені,бо умови були кращі навіть ніж в окремій квартирі в Барсі.З Мадрида летіли теж з компанією Ryanair до Кракова, потім автобусом у Львів. Єдиний мінус у всій дорозі-треба було поїздом їхати в Краків і з нього,було б комфортніше.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Дівчата, хоча надворі січень - задумуюся вже про літній відпочинок. Того року вирішили з коханим спробувати потрапити на Мальорку. Можливо хтось вже був? Поділіться враженнями: 1. як краще їхати (наразі плануємо лоукостом з Жешува напряму летіти) 2. де краще житло шукати (хоч і острів, але, можливо є якісь пріоритети) 3. взагалі яка цінова категорія там з харуванням 4. плануємо їхати вдвох але чула що там краще 4-6 житло шукати. достатньо велика різниця по цінах 5. можливо є якісь особливі нюанси, на які варто звернути увагу
Відповідь: Іспанія. Куди краще? напевно , найкращий варіант, і дешевий) знайомі мин.року летіли з варшави, бо з жешува не підходило по датах це так) бо найбільше варіантів з поселенням - це апартаменти на 4 осіб і більше, а якщо на двох, то це переважно ті самі апарт., тільки ціна ділиться на 2 а не на 4) ---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ---------- подумайте, можливо вам зручно буде взяти авто на прокат, тоді краще бронювати наперед через нет
Відповідь: Іспанія. Куди краще? А ви рахували, скільки буде коштувати дорога до Жешува і з Жирони до Мальорки? Я минулого року розраховувала так, щоб переміщення до "пункту призначення" не коштувало більше, ніж сам переліт Відповідно, шукали житло недалеко від Жирони - в межах 20Є Але якщо Вам конкретно розходиться в Мальорці, то може є якийсь прямий переліт іншими авіалініями? То я вже не в курсі. Підтримую. Знайомі бради і залишилися дуже задоволені.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Ми летіли прямим з Кракова в Пальму. Години були ідеальні - навіть з автобуса львівського встигалось на літак. Виліт був 4 вересня, повернення - 18. З аеропорта до апартаментів добирались маршруткою. Назад година вильоту була дуже рання (вроді 6 ранку), то брали таксі. Але оскільки жили 4 км від аеропорту то ціна вийшла досить демократична. Квитки брали в червні, ціну вже не пригадаю, RayanAir Маю дуже і дуже детальний та розгорнутий відгук, але все не допишу його. Спробую то доробити і викласти.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? І ми летіли з Кракова в Пальму Rayanair то задоволені. З аеропорту їде автобус в центр звідки можна добратись в будь яку точку Мальорки, там все організовано автобуси їздять по графіку. В неті можна знайти графік руху автобусів ,як що ви житимете не в Пальмі, щоб знати в котрій годині відправляється ваша маршрутка. Бо ми жили трошки далеко то автобус з центру ходив 1 раз в 15.30 чи в 15 00.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Після довгих-довгих вагань і вибирань між Канарами та Мальоркою ми таки зупинились на Мальорці. Почавши досліджувати інформацію в яку ж саме місцинку приземлитись я отримала пораду і це була platja de palma. Місце виявилось суперським і ми в цьому не раз переконались та тішились правильному виборові. Розповідь буде довгенька і розбита на шматки, тому дякую всім хто матиме терпіння то всьо прочитати і ще й почерпнути щось корисне Добирання: оскільки на переліт з України ми не розраховували (через драконські ціни) + маючи шенгенку відразу зосередились на рейсах з Польщі. Так був знайдений прямий переліт з Кракова. Основними факторами його вибору були: 1. Відносно легке добирання в аеропорт: кордон проходили вночі, великий шмат траси плану автобан, припустимий кілометраж. В аеропорту зустріла свою одногрупницю на той же рейс, яка добиралась рейсовим автобусом зі Львова - ще один зручний варіант; 2. Бюджетник-авіоперевізник; 3. Дуже зручні години рейсу туди й назад. Житло ми шукали на букінгу, варіантів безліч. Наш готельчик був в 4 кілометрах від аеропорту і 8 від столиці острова – Пальми.В цьому були + і -. Плюс – швидке добирання громадським транспортом з аеропорта, доступне таксі на ранковий рейс. Також на маршрутці з’їздили в Пальму погуляти. Мінус – таки відчувався шум аеропорта. Але то нам відпочинок не зіпсувало. Тепер трошки про наше містечко platja de palma. Пляж був просто казковий, надзвичайно довга берегова лінія, широчезний піщаний пляж. Місця з лежаками чергуються з місцями без них. Кожного ранку пляж розрівняний, цілий день чистота. Місто довге і з одного в інший кінець по набережній їздить «маршрутка» - типу нашого екскурсійного поїзда біля Ратуші. Саме завдяки пляжу ми були дуже задоволені своїм вибором. Є базар, який працює аж двічі на тиждень, пару більших супермаркетів і безліч маленьких магазинчиків. Ну і великим плюсом для нас була дуже мала присутність східних сусідів, натомість купа німців і відповідно кафешок з німецькими офіціантами та менюшками. вигляд з нашого балкону, хоч яка б то не була година пів пляжу завжди залишалось пустим. Місця вистачало всім. Оскільки ми мали там 14 днів, то вирішили трошки покататись по острову. Для цього орендували машину на 5 днів. Букали наперед через нет, залишились дуже задоволені. Дороги там казка, багато автобанів, добиратись легко і швидко, всі дуже чемні. Їздили як рівнинною частиною так і гірськими серпантинами. Серпантини для нас були вперше і було страшно, але обійшлось без пригод і всі подорожі були дуже цікаві. Їздили з навігатором, але в принципі там вказівників купа і думаю загубитись важко. Далі я хочу описати місця які відвідали і які планували, але не встигли. Ще зазначу що метою наших подорожей були як міста, місця з гарними краєвидами так і пляжі, бо може ще надумаєм повернутись В усіх путівниках та і відгуках ви знайдете печери з їхніми підземними озерами та концертами. Повелись на це і ми Відвідали Drach Caves. Це є 1100 метрів пішохідного маршруту по печерах з цікавими сталактитами та сталагмітами, в кінці маршруту приходим до озера на якому відбувається концерт класичної музики (аж 4 твори). Біля печер є великий паркінг, безкоштовний. Сеанси на різних мовах (общєпонятний теж є) на певні години. Не вразило, але в принципі непогано що відвідали. Далі по дорозі заїхали в містечко Porto Cristo, перед тим вичитала що там гарний пляж і парк. Ми того не знайшли, а просто пообідавши і трошки прогулявшись поїхали далі. Cala Millor – вичитала що це один з найкращих пляжів Мальорки. Після нашого були розчаровані дуже. Так, пісок там гарний, але берегова лінія коротенька і вузенька і людей було дуже багато. Недалеко від пляжу є величезна безкоштовна стоянка. Далі ми поїхали в Cales de Mallorca щоб покупатись в бухті Cala Antena. До бухти веде вузенька стежечка серед кущів. Місце для купання не дуже, то є невеличка бухточка, над нею нависають скелі з двох сторін. Сонце там ховається раненько, а вода дуже брудна була годині вже в 15 бо море бурхливе. Не знаю чи завжди так брудно, бо то бухта чи так випало. Нас там зустріла якась пані з Запоріжжя і питала чи є тут якийсь пляж нормальний. Але ми були немісцеві і їй допомогти не змогли. Загалом краєвиди там непогані, але купатись я б туди не їхала. Потім коли ми вийшли наверх і вирішили прогулятись вздовж моря, то опинились на території якогось готелю. Пляжу пристойного так і не побачили, але краса відкривалась неземна.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? От і я вже (нарешті) задумуюся про відпочинок. Плануємо в Іспанію. Мабуть в Валенсію, там мої брат і сестра двоюрідні, в них можем жити. Бачу з травня Віззейр буде літати Львів-Валенсія. СУПЕР. З двома дітьми - просто казка. Але квитки в дві сторони нам вийдуть в 6 з лишком тисяч гривнів. Дівчата, чи це нормальна ціна? Бо я абсолютно не орієнтуюся. Ну і звичайно - що радите подивитися? (враховуючи двох спиногризиків)
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Розповідь буде довгенька і розбита на шматки То продовження буде... ??? Ну і по цінах розкажіть.
Відповідь: Іспанія. Куди краще? а я тільки сьогодні пееглядала ціни- на нас 4-рьох 13 тищ. Ще місяць тому було 8(що теж багато) це червень, а ти який місяць дивилась? Вже нема жешув-жирона(
Відповідь: Іспанія. Куди краще? Опа-на! Шкода, звичайно.. Коли ми летіли, то 85% пасажирів то були саме українці. Тепер доведеться людям аж до Кракова чи Варшави їздити. Квитки до Жирони рік тому обійшлися в майже 100Є на людину в два боки, але якби не брали додаткової валізки назад, то було б 100 доларів. Дорогувато, чесно кажучи... Мої знайомі їздили минулого року в середині червня, але бронювали в січні, то заглядали заради цікавості пару тижнів перед відльотом - ціни були навіть дешевші! Я коли виловлювала ціни, то вони теж в різні дні коливалися, найдорожче було в неділю назад (було якось так що туди було 103 злотих, назад 170). Відносно пляжів, то якщо порівнювати з тим, що пише Marigold про Мальорку, то нашим пляжем в Льорет-де-Мар я залишилася дуже задоволена. Чистий, великий, окремо є місця з камінням, а загалом галька. Ну і взагалі шоком для мене було те нічне прибирання і пересівання піску спеціальними машинами, зранку приходиш пляж чистюсінький і колію від машини видно Єдине, що клімат мені гірший, ніж, наприклад, на Адріатичному морі. Зранку і ввечері трохи холоднувато мені було, а в обід дуже жарkо - я люблю, щоб було без сильних перепадів. Але, може, то ще й від місцевості залежить.