Інтервальні тренування

Discussion in 'Спортзал' started by Мія, Oct 15, 2012.

1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Інтервальні тренування

Де всі???
    Я сьогодні повертаюсь до вправ. Вже скучила за 4 дні.
    Маю трохи сумніви - мені у вівторок вирвали зуб мудрості, зараз ще трохи поболює, але то вже ж можна спортом займатись?

2. Hexe

Hexe Well-Known Member

Я чемно бігаю і трохи роблю вправи на ноги:) наш гуру десь пропав, тож не знала що толком робити:)
    моєму брату виривали, і стоматолог казав що тижня два сильних нагрузок не робити. але не знаю, може то він перебільшував:)

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

мені так казали, але мені вирізали і шви були. Хоча зуб мудрості то дуже прикра справа. То місце дуже повільно загоюється, тому варто бути обережною з тим.

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

До речі робила я вже гіперекстензію з круглою спиною, на тренажері. Дуже цікава вправа, так гаряче було в районі попи і ніг, тільки мені трохи не звично було тримати спину округлою, я звикла робити стандартно-для спини.
    Почала я ще трохи зараз займатися на TRX

Дуже класна штука. Пише в неті, що ті петлі можна використовувати вдома ( я так розумію зажимати в двері, якось так
    ), позволяє праюцювати з вагою власного тіла. Руки, ноги, прес-усе працює і зовсім не легко виконуються вправи, але видно , що результативно. Просто ділюся з вами інфою, раптом комусь вона згодиться :)

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

круте:) може б то собі таку штуку придбати?:) цікаво чи в нас таке продається)

і як відчуття\враження?

5. Vittoriya

тєжко, але все тіло працює, після першого заняття я почула і спину, в прес, і ноги, хоча я в тренажерці тренуюся, тому не з нуля. Плюс все тіло цілий ас в тонусі, щоби втримати рівновагу, та як наприклад, коли ноги в петлях , то трохи ними так хоче веляти :D

6. Мія

Мія Well-Known Member

Почекайте до понеділка, бо ті зуби дуже підступні

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

діти всі похворіли, мали температуру 39,5... дурдом, недоспані ночі, червоні очі.. словом не до інтернету було.
    Але я заглядувала на пошту.. звіти таки від новачків не отримала, і тут мало хто відписався. Тому продовжу займатися тими хто в цю неділю відзвітує, якщо листів не отримаю, то більше не буду вділяти уваги

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

я теж таке бачила і впало мені в око. Буду думати.
    А ще я нарешті осилила мертву тягу, а це не просто зрозуміти. Спина включається практично зразу і щоб сідницями працювати треба дійсно весь час "там бути". Словом трусилася вся задня сторона ніг і сідниці як вперше НМС робила, аж незвично.
    Гіперекстензія дуже класна штука і якраз кругла спина дозволяє включити сідниці повноцінно. Якщо вже відчув як мяз працює, то тоді вже можна з рівною спиною.

7. Rona

Rona Мама-йожик

що це таке?

8. Vittoriya

Мертва тяга, то так як станова тяга тільки на прямих ногах для роботи м'язів ніг і попи, бо станова то для низу спини більше

У мене на мертвій тязі дуже коліна напружуються, може то в мене така особливість, бо маю певні нюанси з тим, при становій трохи теж ноги працюють.

9. Мія

Мія Well-Known Member

я так не роблю..По перше я ніколи не випрямляю ногу повністю в коліні. Вона завжди ледь зігнута, як вже певно зрозуміло, роблю мертву тягу на одній нозі. Друга зігнута в коліні і заведена назад. Дві гантельки по кілограму тримаю в руці зі сторони робочої ноги, на якій власне і роблю поворот вперед (виглядає як вертоліт))) Тобто нахиляюся вперед і гантельки досягають десь по середині між коліном і щиколоткою. А потім піднімаюся за рахунок сідничного мязу - ніби в жимі сідницями напружуєш і тулуб піднімається. Сідниці закипають вже на 10 повторі, а другий підхід вже на 5, третій весь через "нємагу". Коліна при цьому абсолютно пасивні..
    На двох ногах мені замало навантаження (2кг) це для рук а не для попи, от приходиться видумувати ізващьонні варіанти.
    Чую плаче по мені тренажерка .. я б там розгулялася...
    Квадріцепс в мене вже ніц не потребує, то ж я тільки попою, внутрішньою стороною бедра займаюся. Трошка пресу, плюс додала собі вправи на задню дельту і груди.
    Сніг холєра всю маліну зіпсув... а всьо так гарно починалось.

10. Rona

Rona Мама-йожик

Мія, опис впєчатліл, самій захтілось шось таке витворяти, тільки боюсь чи добре зрозуміла, може відео яке є чи ілюстрації?

11. Мія

Мія Well-Known Member

то буде в нових ніжках на наступний тиждень :)

12. mpaseflora

mpaseflora New Member

Я посилала, хоча трохи і не зовсім такий як треба. Але цього разу виправляюсь.

13. Мія

Мія Well-Known Member

я не про вас. :)

14. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Зайшла в тему і зрозуміла, що я чомусь не надіслала свого пояснювального листа, завис в чернетках, я новачок-гнилячок, вже 9-ий день в Татрах, тут я катаюсь на лижах і вчора плавала в басейні, ніяких вправ більше не роблю, бо не вистачає часу, досягненням вважаю підйом в 8-їй а сьогодні навіть в 7-їй ранку, повноцінний сніданок і далі катання ( то я до позитивних змін режиму мого дня) приїду до Львова планую продовжити заняття, якщо Мія ще готова наглядати за мною. Я розумію і ціною час інших людей і мені дуже не зручно, що як виявилось я не попередила про відтермінування своїх тренувань:)

15. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

16. Virchuk

а яке в мене нетерпіння... Чекаю завтрішнього дня дуже ;)

17. mpaseflora

mpaseflora New Member

А новачки наступний тиждень далі продовжують ніжки?

18. Мія

Мія Well-Known Member

Програмка старічків на наступні два-три тижні.
    1. Віджимання від підлоги 2 підходи по 12 раз в два прийоми: раз два опустилися, раз два піднялися.
    2. Випади зі зміщенням http://www.youtube.com/watch?v=k1iVA6TYpD4&list=PLsflR8Al9gbzkeJGMWniGRGKiVnamVKLh&index=1 в відео продемонстрована вправа з 1:30
    Робимо на кожну ногу по три підходи (30с) без перерви. Раз ліва, раз права.
    3. Мертва тяга на одній нозі. http://www.youtube.com/watch?v=NqJGxeHirwo&list=PLsflR8Al9gbzkeJGMWniGRGKiVnamVKLh на цьому відео продемонстровано з 5:10 Пробуємо спочатку з власною вагою, якщо після 20 повтору ви не відчуваєте нічого (при правильному виконанні) то беремо в руку до двох кг для початку. Фішка вправи в тому, що ви не повинні підніматися спиною. Виключно сідничним мязом. Це так званий пворот тулуба на сідничному мязі і щоб підняти тулуб треба зжати сідниці подібно як в вправі з мячиком біля стінки. Звичайно ви не зможете зжати сідниці так само повноцінно, тим не менше виконуючи власне жим сідницями, ви зрозумієте, коли працюєте ними, а коли спина бере на себе навантаження.
    Нам потрібно зробити по 15-20 повторів 3 підходи на кожну ногу. Раз одна раз інша.
    Розтяжка сідничного мязу. (нахил вниз з розставленими ногами, з схрещеними по черзі одною і іншою ногою) можна користуватися порадами з відео по розтяжкам.
    4. Присідання на одній нозі. Ця вправа складається ніби з трьох вправ і проілюстрована на відео з попередньої вправи з 12:20. Зверніть увагу на третю складову вправи. Тут так само як і в попередній ви піднімаєтеся за рахунок сідниць, які жимом піднімають спину вверх. Дві пряшки води по 1,5 літра вистачить. Робимо по 15-20 повторів 3 підходи на кожну ногу.
    Розтяжка задньої сторони бедра і сідниць нахилом тулубу вперед.
    5. Пліє з другої позиції. 6 повторів 3 підходи. Зверніть увагу, в затримці в третій, нійнижчій позиції пліє, таз має бути максимально вивернутий до стелі. Тобто всім своїм передом тазу ви маєте немов дивитися в стелю і максимальним напруженням. Тоді ви відчуєте навантаження на внутрішню сторону бедра більше ніж на квадріцепс.
    Розтяжка квадріцепса стоячи. Розтяжка внутрішньої сторони бедра.
    5. Внутрішня сторона бедра з мячем, але тепер робимо не два жима мячика, а три. 20 раз 3 підходи.
    Розтяжка внутрішньої сторони бедра.
    Ну і остання вправа.
    6. Махи ногою з четвереньок. На робочу ногу(ліва) привязуємо гантельку/гречку. СТаємо на четвереньки. Ліву ногу випрямляємо торкаючись носком підлоги. Тепер заводимо її за праву торкаючись підлоги але якомога дальше і з цієї точки робимо широкий, повільний мах вліво так, щоб носок опинився з лівого боку паралельно сідницям. Якщо не виходить так далеко махнути, то шукаєте свій максимум. Спішити не треба. Спину злегка прогніть, живіт втягніть, дивіться прямо. 10 повторів на кожну ногу, 3 підходи. (на наступний тиждень 15 повторів)
    Розтяжка зовнішньої сторони бедра. Охолоджуюча розтяжка на всю довжину ніг.
    Інтервальний біг 18 хв.
    Прес пожати при бажанні можна на ваш вибір.
    Всім. Пишіть свої білки жири вуглеводи в табличці цього тижня - подивимося як ви їсте.

19. Virchuk

а що з кардіо? Вже не бігаємо? Бо в мене ще й тиждень того кардіо не пройшов.

20. Мія

Мія Well-Known Member

Hanny
    Whisper
    1.Біг на місці. Стаємо рівно, руки зігнуті перед собою під кутом 90 градусів. Біг на місці з намаганням торкнутися колінами рук. (30с)
    Перерва 10 с.

2.Випад назад. Ноги на ширині плеч. Лівою рукою тримаємося опори. Піднімаємо праву ногу зігнуту в коліні як найближче до грудей і робимо випад назад таким чином, щоб ліва нога зігнулася в коліні чітко на 90 градусів. Знову піднімаємо праву ногу до грудей і робимо випад назад, щоб ліва нога в коліні зігнулася чітко на 90 гр. (30с)
    Перерва 10 сек.

3.Бокові випади.
    Ноги на ширині плечей. Робимо випад вліво торкаючись лівою рукою підлоги. В стрибку робимо випад правою ногою, торкаючись підлоги правою рукою. Один випад в сторону рахуємо як один повтор. (30с)
    4. Нахили в сторону.
    Ноги на ширині плечей. Руки рівно вгору. Нахиляємося чітко вліво таким чином, щоб руки були паралельно підлозі. Повертаємося в вихідне положення. Так само нахиляємося вправо. Кожен нахил рахуємо як повтор. В даній вправі не стільки важлива кількість скільки чіткість виконання. Не завалюйтеся вперед. (30с)
    Перерва 10 сек.

5 .Півальпініст. Нахиляємося вперед опираючись руками об підлогу. Біжимо на місці, швидко змінюючи ноги місцями з невеликим кроком. (30с)
    Перерва 10 с.

6. Віджимання з колін. Стаємо на коліна (бажано під коліна покласти коцик, щоб підлога не тиснула)) руки на ширині плечей, долоні під кутом на 90 градусів дивляться одна на одну. Живіт втягнутий, спина рівна. Віджимаємося від підлоги. (30с)
    Перерва 10 с.

Після тренування робимо розтяжечки ніжок включно з охолоджуючою.

Перший тиждень - 3-4 раунди. Другий тиждень 4-5 раундів.

mpaseflora
    працюєте по останній програмці.
    Якщо буде надто важко відписуйтеся.

---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Бажано таки два тижні відбігати, щоб розгрузити мязи нормально. Але якщо не терпиться... То прошу нову програмку осилювати :)