Інтервальні тренування

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Мія, 15 Жовтень 2012.

1. HalynaKv

HalynaKv Member

Відповідь: Інтервальні тренування

І я. Мусіла робити правда повноцінні перерви між раундами по 1 хв. (раніше робила не більше 30с.) Пульс стабільно високий - 160. Зате перед тренуванням сьогодні був нормальний, і я вже знаю, чого він був високий попередні кілька днів - я займалася відразу після того, як відправила до школи доцю (і відповідно побігала по сходах вгору-вниз н-ну кількість разів) :girl_smile:

2. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

мене навчили отак - зліва вгорі від щитовидки легко нащупати пульс кінчиками пальців правої руки, потренуйтеся у стані спокою. рахую протягом 10 секунд (ост.інтервал таймера) і записую, потім, коли віддИхаюся, залишається помножити на 6

3. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

відтренувалася о 11.20 - увечері важко викроюю час, змінила плани на день, щоб потренуватися...
    пробувала зменшити темп - виходило по різному. найбільша задишка у мене від "метелика", то у 2 й 3 раундах частину часу крокувала на місці, а коли трошки вирівнювалося дихання, то ще трохи стрибала. як не дивно, к-сть повторів 2 і 3 вправи стабільна. пульс все ж 168 у кінці, але я швидше віддихалася, ніж попередні рази, і швидше прийшла в норму.
    розтяжку поробила по 1-2 рази, згідно зауважень, то заг. час тренування 20 хв.
    і після тренування реально чула, як кров у голові струменить - я гіпотонік, а нині погода ще та... плюс я активна після 14 год.

4. tvm

tvm New Member

Ну ось і закінчився перший тиждень тренувань! Сьогодні вже м'язи болять менше - це приємно, і вправа "альпініст" виходить зграбніше, впевненіше.
    А система фіксування результатів стимулює бути дисциплінованою.
    Всім бажаю гарного відпочинку на вихідних, щоб з новим приливом сил приступити до нових вправ! Ще раз спасибі, Мія!

5. Мія

Мія Well-Known Member

пульс далі 150, хоча навантаження більше. В ідеалі тепер він повинен триматися деякий час на позначці 150 і знижуватися. Це свідчить про те що кардіосистема починає адаптовуватися до навантаження. Коли я починала бігати то пульс зашкалював лице червоне, легень невистачало через тиждень об"єм легенів ніби більшим став, пульс тримався. Через 2 тижні пульс вже не піднімався вище 130, а коли ставала на орбітрек, то півгодини тренувань не могли підняти пульс вище 90...
    зараз всім важко бо це перший тиждень. Згадаєте свої муки через 3 тижні незлим тихим словом, а ІТ буде приносить виключно задоволення, як в процесі так і після.. :)
    Тиждень тренувань мені значно покращив самопочуття. Сон став більш глибоким і відпочинок більш повноцінним. Вдень більше сил маю.

6. gnoma

gnoma Member

А я сьогодні сачкую :girl_sad:
    Голова від ранку болить і таблетки не помагають, потім від стоматолога вернулась і ще гірше стало. Почала займатись а в голові аж пульсує, то вирішила сьогодні не мучити себе, а завтра в законний вихідний позайматись на повну.

7. DarkNess

DarkNess New Member

добавився біль в ікрах. пробувала пішки зійти вниз по сходах - ледь злізла...
    проте сьогодні був, можна сказати, найлегший день тренувань, хоча добавила раунд...- втягуюсь, значить:girl_smile:

ще згрішила булочкою вдень :girl_blush2:, чемно купляла гречку і кефір на вечерю, а малий мене затяг в булочний відділ... а там так всьо пахне :girl_in_love: шо я не втрималась. По тому стало обідно: так тяжко тренуватись, і так легко піддатись простій спокусі, ех...

8. Strawberry

Strawberry New Member

Оскільки вчора не тренувалась, то сьогодні було 5 раундів. Той однин день перерви дозволив мені якось відновитись і сьогодні я відчула, що вправи робити легше, ніж було до того:) Пульс сьогодні зашкалював, я нарахувала 169 ударів, але може було і більше.
    Метелик якраз не тяжко виконувати, а от під час третього раунду альпініста відчула ногу.
    Мія, файлик скинула вам на мейл.
    Дівчата, чим ви за звичай вечеряєте?

9. Мія

Мія Well-Known Member

І я відстрибала зціпивши зуби 6 раундів. Ура! ЧСС 142.
    Попереду два заслужених вихідних! Гарно вам відпочити дівчата!

10. olevitska

olevitska New Member

ви молодці!!!!!!!!!!!!!!! а у мене до проблем з інетом додались КД... але я з вами!!!

11. Strawberry

Strawberry New Member

Вчора теж пройшла 6 раундів! Задоволена:)
    З нетерпінням чекаю продовження:)

12. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

а ми з понеділка, робимо ті самі вправи по 6 раундів?

13. Strawberry

Strawberry New Member

Ні, будемо тренуватись по більш індивідуальному графіку:)

14. Hexe

Hexe Well-Known Member

Мія, маю питання щодо пропусків. Я пропустила два дні тренувань (четверг і пятниця), як виглядатимуть мої тренування в понеділок? Чи мені доробляти вправи за пропущені дні, чи вже робити нові разом з усіма?:)

15. DarkNess

DarkNess New Member

Виручайте мене, в мене на цей тиждень передбачаються проблеми з нетом, так вже складається... не знаю чи зможу висилати вчасно файли... і терміново потрібна програмка з таймером на телефон, де її взяти?
    і коли буде нова програма тренувань?
    якшо можна, Мія, скиньте мені її на цілий тиждень. Дякую вам!

16. gnoma

gnoma Member

Вчора чемно відпрацювала день який просачкувала, 5 раундів дались важко, але все ж не так важко як перший день ІТ.
    Чекаю завтрашнього дня і наступних вправок :girl_curtsey:

17. Мія

Мія Well-Known Member

Прохання.
    Вказуйте в назві файлу ваш нік.
    Робіть обміри кожен день.
    Вказуйте назву вправи.
    Файлик відсилаємо у вівторок і п'ятницю
    .
    До тренувань другого тижня можуть приступати дівчата, які прозаймалися 5 днів по попередній програмі.
    На майбутнє рекомендую тренуватися в робочий тиждень, щоб зробити 2 дні повноцінного відпочинку на вихідні, оскільки після такого навантаження хоча б один день рекомендується відпочити від будь-якого спорту.

В цій табличці вказано як ви повинні тренуватися цей тиждень. Буква вказує ключ, а через флеш - кількість раундів.
    В групі Р є вправа "Випад вліво/Віджим". Це означає, що ви повинні чередувати вправу по раундам. В першому - випад вліво, в другому - віджимання, в третьому - випад, в четвертому - віджимання і т.д.

Біг на місці. Стаємо рівно, руки зігнуті перед собою під кутом 90 градусів. Біг на місці з намаганням торкнутися колінами рук. (30с)
    Перерва 10 с.

Випад назад. Ноги на ширині плеч. Лівою рукою тримаємося опори. Піднімаємо праву ногу зігнуту в коліні як найближче до грудей і робимо випад назад таким чином, щоб ліва нога зігнулася в коліні чітко на 90 градусів. Знову піднімаємо праву ногу до грудей і робимо випад назад, щоб ліва нога в коліні зігнулася чітко на 90 гр. (30с)
    Перерва 10 сек.

Бокові випади.
    Ноги на ширині плечей. Робимо випад вліво торкаючись лівою рукою підлоги. В стрибку робимо випад правою ногою, торкаючись підлоги правою рукою. Один випад в сторону рахуємо як один повтор. (30с)

Нахили в сторону.
    Ноги на ширині плечей. Руки рівно вгору. Нахиляємося чітко вліво таким чином, щоб руки були паралельно підлозі. Повертаємося в вихідне положення. Так само нахиляємося вправо. Кожен нахил рахуємо як повтор. В даній вправі не стільки важлива кількість скільки чіткість виконання. Не завалюйтеся вперед. (30с)
    Перерва 10 сек.

Півальпініст. Нахиляємося вперед опираючись руками об підлогу. Біжимо на місці, швидко змінюючи ноги місцями з невеликим кроком. (30с)
    Перерва 10 с.

Віджимання з колін. Стаємо на коліна (бажано під коліна покласти коцик, щоб підлога не тиснула)) руки на ширині плечей, долоні під кутом на 90 градусів дивляться одна на одну. Живіт втягнутий, спина рівна. Віджимаємося від підлоги. (30с)
    Перерва 10 с.

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

а з моїми трьома днями що робити?? починати другий тиждень чи як?:sad:

19. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

В ключі FC, усі вправи біг на місці? Я вже боюсь :girl_crazy:

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

і вправа "випад назад", спробувала зробити, але в мене чогось ліва нога не згинається на 90 :girl_cray: перечитала опис вправи вже кілька раз, ніц не можу второпати:sad: