Інгалятор - мій помічник?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем карапуз, 16 Травень 2011.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Інгалятор - мій помічник?

Отакого ніколи не вживали, чула що то сильний препарат. А повертався нам кашель під час однієї ж хвороби, тому то й тягнулось місяцями, і такий кашель (наскільки памятаю то був "сухий ларингітний кашель", періодично соплі і червоне горло-тоді Декасан призначали, але малій він не подобався, ще казали що це "алергічний ларинготрахеїт", класичного ларингіту з втратою голосу не було, найгірше то був ще сухий "лаючий" кашель що мучив дитину, в тому числі по ночам) вже вважається затяжним, і лікувати його важче, треба шукати можливі причини і пробувати скласти схему лікуваня, бо раз "само не перейшло", від народних і простих методів "не перейшло", то само так просто і "не перейде", як виявилось. Хоча лікарі казали що ймовірно дитина то "переросте" але щось робити ж треба якщо є такий кашель, що навіть спати нормально не давав вночі, навіть сусіди чули, і треба то діло пильнувати, вивчити на що реагує, аналізи поздавати і т.д.

2. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Власне той дексаметазон, коли вже дуже зле кололи. І після інгаляцій беродуалом ( дві зробили) кашель повністю теж не зникав. Але переходив в такий стан, коли якось давали собі раду інгаляціями Боржомі, відкашлюючим і тд.

3. kristina

kristina Well-Known Member

Порадьте знаючі, в мами бронхіт абструктивний, лікувала цефобоцидом уколами плюс уколи лазолвану, внизу легень ще чули мокроту, з перервою перейшли на сульбактомат плюс інгаляції декасаном. Прослухали ще щось є. Треба долікувати і радить лікар інгаляції декасаном , а через 20 хв фіз розчин з амбробене. І тут я не розумію- декасан підсшує, а фіз розчин з ліками розріджує. То так правильно робити ? Набулайзер позичили, тобто справи з ним раніше не мали. Хочеться вже нарешті долікувати маму бо тягнеться то все більше місяця.

4. Leila

Leila Well-Known Member

Я зараз лікую бронхоспазм, і обструкцію, дихаю спочатку вентоліном, а потім пульмікортом, також в лікарні капельниці з дексаметазоном і еуфіліном. Ще не дуже проходить, але інгаляцій я тільки 3 зробила, після них якось легше дихати.

5. Hexe

Hexe Well-Known Member

яка сатурація у вас?

мало би зняти приступ, нам при сильному пристопу після 2х капельниць стає набагааато легше.
    ну і замість вентоліну нам краще йде беродуал.

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчатка, довго перечитувати. Якщо коротко - з часом планую придбати інгалятор. Фірми ще не дивилась, тільки одним оком. В мене декілька питань.
    1. Чи помічний при затяжному кашлі, от якщо просто ларенгіт-трахеїт і т.д.?
    2. Чи небулайзер і інгалятор - то те саме?
    3. Яке там має бути розпилення тих крапель (чи як то правильно), дрібні чи не дуже?
    4. На що звертати увагу при купівлі? (насадки, розмір, шум..)
    Дякую.
    Я ще не дуже зрозуміла..інгалятори більше йдуть для вологого? правильно? а сухі форми тим не можна.

7. Latane

Latane Well-Known Member

1. Помічні, можливо з іншими ліками в комплексі, але різних сиропів будет пити однзначно менше
    2. в народі - так) А якщо заглибитися, то інгалятор то загальна назва пристроїв для інгаляцій (наприклад інгаляції можуть бути гарячим паром), а небулайзер то ніби підвид - пристрій який розбиває ліки на найменші часточки, що потрапляють в дихальні шляхи))
    3. Чим дрібніше розбиття - тим глибше в дихальні шляхи діють ліки (там є верхні/нижні)
    4. Варто звернути увагу - компресорний чи ультразвуковий небулайзер. Компресорний - шумний, але ультразвуковий ніби не настільки дрібно розбиває ліки. Щодо насадок - ми якось однією корстуємося - маскою. Просто доня може дихати ротиком чи носиком за потребою, але їй то вже можна пояснити. А для маленької дитинки можливо краще мати окремі насадки. Але зазвичай дітки не дають запхати собі насадку для носика скажімо, то навіть є ефект, якщо просто піднести маску до обличчя дитинки.

8. Hexe

Hexe Well-Known Member

ви маєте на увазі кашель? залежить від показань.
    якщо форму ліків - то лише рідина, бо порошок чи щось таке просто заб"є вам інгалятор.

якщо ви в основному лікуєтесь вдома то думаю розмір не має особливого значення. ми часто берем з собою в лікарню, чи якщо кудись їдемо(навіть на два дні чи ночуємо не вдома), то мені зручно що інгалятор не дуже великий(бачила більші) і має сумку в якій його можна носити з собою(плюс для "детальок" є кишенька, тож ніц не згубиться). в нас мікролайф.

на рахунок шуму, то мені здається, що шумлять вони приблизно однаково(принаймі ті, котрі я бачила якось не вирізнялися особливо один від одного в плані шуму).

9. Vesnyanka

Ну і ще різниця між ультразвуковими і компресорними- в перші не можна антибіотики і гормони.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Запитаюсь про декасан, при хворому горлі я його можу заливати в небулайзер і ним дихати? в якій пропорції? Якщо є легеньке покашлювання то як протимікробний засіб він ще може для легень? Полюбому ж на вдоху лікі і туди попадуть? якщо на легені неможна то як хробити щоб на горло лікування пішло а жалі не пішло?
    А при початку вісусняку ним можна ще носом дихати?
    Я просто вже холодна, бо старша приносить чи з занять чи звідкись, практично що 2 тижні якісь вірусняк, я ми з малим по черзі то від неї підхоплюєм і раз в 2 тижні всі хворі, тільки відійдем пару днів і знов щось нове.

11. Vesnyanka

Здається пів на пів з фізрозчином. Щоб тільки на горло при звичайному небулайзерів не знаю як. Ми маєм трьохрежимний мікролайф, то там регулюється. Хоча було раз що домішували ще амбробене, то дихали на режимі, що на бронхи йде.
    А там полоскайте горлечко, добре помогає. Менша не вміє, то я їй по трошки але часто чай з ромашки даю пити.
    Дихаємо ми через маску. То і носиком і ротиком.
    Ну і ми використовуємо його більше від бактеріальних хворіб (зелені соплі).

12. Hexe

Hexe Well-Known Member

так. наприклад 2 мл декасану і 2мл фізрозчину

ми дихали, коли було хворе горло.

ми на початок берем Лаферобіон.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

декасан якраз діє при верхніх дихальних шляхах. І коли є подразнюючий кашель від горла, то він саме те. Ще можете з боржомі ( випустивши гази)чергувати інгаляції. Пропорції декасану вам написали. Боржомі ж просто 5 мл наливаєте і дихаєте. Тоді декасан виконуватиме роль антисептику, а боржомі - пом якшення для горла.

14. kristina

Сніжна, поясніть ще мені. Якщо мама робить інгаляції декасаном, а через 15 хв фіз розч з амбробне то це не добре ? Доліковуючи абструктивний бронхіт після антибіотиків. Лікар чула що внизу легень ще є хрипи. Бо читаю що декасан для верхніх дихальних ? Ми вперше взяли набулайзер і ще не розібрались як правильно і ефективно. Ну крім того ще масаж робимощоб розігнати ті залишки

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то краще з лікарем консультуватися. Бо я "верхньодихальник зі стажем" :). Чоловік же при загостренні своїх бронхітів декасан узагалі не використовує. У нього в хід ідуть боржомі , лазолаван ( ну або інший аналог) на фізрозчині і муколітики ( на кшалт АЦЦ). І масажі теж помічні в комплексі.

16. Vesnyanka

Нам прописували 1 мл амбробене + 2 мл фізрозчин+ 2 мл декасану в одній інгалації. Але нам декасан йшов для зелених сопель тоді, а амбробене вже для відкашлювання.

17. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

А хто робив інгаляції бактеріофагом? Можливо це краще ніж просто пшикати чи капати його в ніс?

18. kristina

Потребую поради між вибором інгалятора. Розглядаю мікролайфи neb 100b та neb 50a. Та літтел доктор ld 210 c. Зараз нам треба вилікувати абструктивний бронхіт. Але на майбутне цікавить лікування верхніх дихальних шляхів. В мікролайфів одна швидкість. В літл докторі є три розпилювачі залежно від хвороби. Я так розумію що при запаленнях верхніх дихальних шляхів в мікролайфів все рівно будуть ліки потрапляти в легені. В іншому ні. Чи то без різниці і є просто маркетингом. Частинки на які розділяє ніби однакові.

19. Vesnyanka

Я маю мікролайф неб 10а. Там три рівні розпилення. Маємо рік майже. Купували для ларингітів , але дуже часто лікуємо зелені соплі/ горло.

20. kristina

він зараз майже 1700 грн - закруто трошки, дивлюсь дешевші моделі