Ідеологія Childfree

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Mokka, 18 Червень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як працювала на компанію, що збирала статистику, то трапився мені один пан якраз із світоглядом чайлдфрі. Правда, він і франкофобом був також. І все, що його не цікавило, було непотрібне на його думку й іншим, але то таке. Було цікаво його думку послухати. Мене ж зацікавило інше питання, яке я йому поставити не мала права: якщо зараз не буде дітей, хто буде працювати на тих чайлдфрі через десяток-другий років? Старенькі тільки чи як? Хто йому прибиратиме, хто буде обслуговувати його в магазині? Хто його постриже? Та купа питань виникає.
    Де погляд у майбутнє, якщо вважаєш, що діти непотрібні в принципі нікому й зайва витрата для уряду та суспільства загалом?
    Я не кажу, що всі так думають, але мінімум із трьома мислячими таким чином стикалася.

Елементарно, Ватсон. Народити дитину. Бо вона нічим не гірша особа та людина за ту, котра завагітніла.
    От хороба. Шкода, що дитина говорити в той момент не може. Я таким завжди раджу народити й задушити, бо то є те саме.
    Та ні. То якраз частина ідеології, то чому оффтоп? ;)

Останнє редагування: 17 Лютий 2010
  2. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Ідеологія Childfree

то вже стаття.

кажуть, що ніхто нічого їм не винен, тому не від кого допомоги не чекають.

особисто моя думка - у світі багато дивини. не завжди зі знаком +. От ті ЧФ - така сама дивина. Певно завжди були люди. котрі не хотіли мати дітей. Просто зараз про то стало модно трубити у всі труби.
    Але все ж таки така поведінка, суперечить законам природи.
    Я їх не засуджую і не виправдовую. І тішуся, що ніколи більшість не стане ЧФ, а значить і ланка життя не обірветься.

3. Liliyah Romanova

А, тут вже страшно? А до народження не страшно. :8:
    То поки грім не вдарить. Думаю, вони самі свідомі того, що то пусті балачки. Переконана, що одні одним допомагають, тому свідомість такої потреби та можливості є.
    Яка саме? Не мати дітей? Жити одинаком? Уточніть.

4. дашулька

дашулька Well-Known Member

хтось не може мати дітей через здоровя,хтось через недостачу розуму...
    не сприймайте ніхто особисто,хто відстоює цю ідеалогію,але я не знаю кого мені більше шкода. Ну,як можна не хотіти мати таке сонечко з твоїми оченятками,носиком,губками? Воно дивиться на тебе й бачить в твоїх очах цілий світ. напевно,я не зможу того ніколи зрозуміти,особливо коли це чудо каже перший раз "мама".

5. Liliyah Romanova

А чого ви до себе всі дописи приміряєте? Вам платять за дискусію в темі по один чи інший бік? :girl_haha: Я в цій темі наприклад не є ні з одного, ні з іншого боку фактично, бо й одних, і других розумію. І дивні мені деякі речі й з одного, й з іншого боку. Люди в принципі впадають в крайнощі. Захищати одну сторону в цій темі - впадати в крайність самому. Очевидно я маю на увазі не агресивних childfree, а людей котрі просто вибрали в житті саме таку дорогу, без маніфестів та кучкувань. Бо кучкування - то вже наслідок комплексів, як у молодіжних субкультур. Потребують коло себе собі подібних, аби чутися певніше.
    А це вже дуже дитяче й недозріле висловлювання. Життя не таке пласке. ;)
    Деякі вагітні йдуть на аборт із безвиході. Повірте, знаю, що кажу. Тут є багато служб, які допомагають морально тим, хто планує зробити аборт, і водночас вони пропонують ще один вихід: допомагають матеріяльно при народженні дитини: одяг, харчі, возик, ліжечко, підгузники... І така підтримка сама по собі дає жінці певність і відчуття безпеки. Й дуже багато відмовляються від думки про аборт. До 80% жінок передумують. Як на мене, це показник. Іноді рішення зумовлюють несприятливі обставини. Трохи змінити обставини й рішення теж кардинально міняється.
    Це не загадка. Це брак знань. ТУДИ вже давно зазирнули й дослідили дуже багато. Вистачить лише подивитися також і поцікавитися фактами. До того, будь-які висновки поспішні, бо ви не знаєте другої сторони медалі.
    Народження дитини - це не панацея й не ліки. Зрозуміти треба ДО. Якщо народжувати для того, щоби зрозуміти, то краще не народжувати.

6. Nata

Nata Well-Known Member

Ну були, хтось не хоче, хтось не може і ховається під маскою "не хочу" але то не причина об"єднуватися і кричати про це на весь світ. Я вважаю, що вибір сім"ї не повинен підживлюватися ззовні. А раз об"єднуються і ще й виплескують купу негативу на навколишніх значить не все так гладко у тій ідеології.

7. Яруська

Яруська Well-Known Member

Оце точно.
    Знаєте була в мене знайома яка сповідувала ідеологію бездітності...і в якийсь момент я просто перестала з нею спілкуватись, бо було таке враження, що як моя дитина ходить по квартирі, то просто розносить бактерії і робить шкоду. Це при тому, що мій малий дуже спокійний і ніколи не мав моди лізти до чужих речей. І от після такого ставлення я її мяко кажучи послала з своїми ідеологіями...Хай собі живе і не псує мені повітря...:girl_devil:

8. дашулька

дашулька Well-Known Member

Маю родичку,яка декілька років вже одружена й немає дітей. Коли народилась моя мася всі по черзі приходили дивитись,а вона-ніколи не йшла,казала,що її від дітей нудить. Я завжди ображалась,бо того,чесно кажучи,не розуміла й не розумію.
    Але світ тісний...дізнались,що вона в молодості перехворіла венеричним захворюванням,яке згодом спричинило безпліддя. Тепер я розумію,що вона ховається під маскою й їй просто боляче дивитись на моє щастя. Може причина такого позитивного сприйняття позиції не тільки психологічна,але й фізіологічна?

9. Liliyah Romanova

Я мала такий період у своєму житті. У мене то було базоване на особистих проблемах. Мені дійсно було неприємно брати дітей на руки, аж до нудоти. І це попри те, що вже маю дитину, але старшу.
    Але ні з ким не кучкувалася, просто боролася з коренем проблеми.

10. TASJA

TASJA Well-Known Member

І в мене така є. Вже набридло, насправді, чути від неї, яка я бідна, що майже не можу нікуди вийти з тою дитиною. А я просто занадто делікатна, щоб різко їй відповісти. Куди мені треба, я виходжу, а от вона хоча і немає дітей, проте жодного разу, мабуть, не була в театрі чи кіно.

І я так зробила.

11. pelagiya

pelagiya New Member

щось я не бачила, щоб чайдфрі влаштовували маніфестації під будівлею Ради Європи в Брюсселі, тримаючи в руках плакати "дітям - ні" ))))

12. Liliyah Romanova

Все файно, але така сама україномовна чи російськомовна група зовсім не буде такою, як англомовна. Менталітет не той. Не зуміють наші брати-слов*яни в крайнощі не впадати. Хіба будуть дуже старатися, але навряд чи їм вдасться не впасти у фанатизм, як то зазвичай і стається.

Нащо? Вони небідні. Можуть свої права лобіювати цілком цивілізованими способами.

13. pelagiya

pelagiya New Member

Лілю, я дуже уважно прочитала всі дописи, перш ніж писати тут свої міркування. більше того, я сходила в спільноту російськомовних чайлдфрі, щоб краще зрозуміти їх позицію. справді, є такі, що ненавидять всіх, починаючи від вагітних, які нібито зловживають своїм становищем, і закінчуючи дітьми. ну, не від великого розуму таке ставлення.
    але загалом повторюся, людина вільна в тому, щоб визначати, як саме їй жити і яких принципів дотримуватись. якщо її життєва позиція не становить загрози Вашому життю чи здоровю, то в чому проблема? можливо Ви не зрозуміли, але я нормально ставлюся як до людей, що свідомо не хочуть мати дітей, так і до тих, які свідомо хочуть їх мати, а відтак не відстоюю жодну з позицій - ні чайдфрі, ні чайдфул. а Ваше ставлення до моїх дописів мені взагалі видалося упередженим.

14. Liliyah Romanova

А пожаліти? Людина явно має проблему зі собою. Не всі є чайлдфрі за вибором. Дехто через обставини та від безвиході там опиняється. Адже вона шукає підтвердження, чому їй має бути добре, а не вишукує причини, чому вам погано.

15. pelagiya

pelagiya New Member

Лілю, які права Ви зараз маєте на увазі? чайлдфрі хтось обмежує в правах? їх хтось силоміць змушує народжувати дітей?

16. Liliyah Romanova

Із вашого першого допису не зрозуміла. :) Тепер зрозуміла. Я також сприймаю це спокійно, якщо воно неагресивне. Зрештою, гуляючи по Нью Йорку з Марусею (були ми дві й 5еро діток) бачила купу гидливих поглядів та скривлених писків при погляді на таку кількість дітей. І то були зовсім не чайлдфрі. Це були погляди людей, котрі мали одну чи дві дитини з відчуття обов*язку.
    А тут обурюються саме на крайніх та агресивних, а не просто на саме явище як таке.
    Ні, я спокійно читаю. Але коли ви починаєте в крайнощі впадати раптом, мене то дивує. Гарно, що більше не кажете про маніфестації та заборони. :)

Я говорю про реставрації чайлдфрі чи зони в парках. Тобто місця, де можна провести зустріч і не перекрикувати дитячий галас. Чи почитати книжку й не розлити на неї каву, коли руку підіб*є дитина, що пробігатиме поруч. Чи місце на пляжі, де можна не бути обсипаним із ніг до голови піском, бо хтось прийшов відпочити а не пильнувати свою дитину. Я про такого роду речі кажу.

17. pelagiya

pelagiya New Member

а це, на Вашу думку, погано? бо я вважаю, що це не так вже й зле. діти, звісно, такі ж люди, як і ми, але вони все ж не завжди поводяться, як дорослі, тобто іноді створюють незручності стороннім людям.

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

Лілю, я не пригадую, щоб не закликала до маніфестацій та якихось заборон. наведіть, будь-ласка, приклад...

18. Liliyah Romanova

А чому ви конче хочете приписати мені якусь думку? :xaxa: Я не писала, що це зле чи добре.
    Я написала, що вони цивілізовано відстоюють права, що мають місця, куди дітей не пускають. Що в тому поганого? Ніц. Тих місць не так і багато, аби то могло комусь заважати. Крім того, такі зони потрібні й бізнесовій сфері також.

19. Nata

Nata Well-Known Member

А мені створюють незручності дорослі, котрі поводяться неадекватно в присутності дітей (палять на дитячих майданчиках, пиво розпивають, матами криють...), має бути у всьому міра.

20. Редвумен

Редвумен Active Member