Ідеологія Childfree

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Mokka, 18 Червень 2009.

1. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Відповідь: Ідеологія Childfree

Ось що найшла більшість за стерилізацію,але якщо лікаря незнайдуть а вагіність всеж станеться....то думаю ідеалогія відійде на другий план і в більшості випадках кінчиться абортомІМХО.

2. Lidusha

Lidusha New Member

Ви щось тут від теми віддалилися зовсім. При чому тут аборти? Тим більше вони дозволені в нашій країні і в багатьох інших країнах і ніхто за таке "вбивство" в тюрму не саджає, а інакше там би опинилося половина наших з вами мам і бабусь...
    Чайлдфрі - це люди, які не хочуть мати дітей і вони їх не матимуть. Яка нам різниця яким чином? Ви собі народжуйте скільки влізе, ніхто ж вас за це не осуджує?

3. Zlju4ka

Проблема в тому що:

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Думаю остання фраза буде логічним завершенням даної дискусії.

4. pelagiya

pelagiya New Member

а звідки цитата? це самі чайлдфрі говорять? чи може хтось коментує їх позицію, пропускаючи їх через свій світогляд?

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

http://ru.wikipedia.org/wiki/Добровольная_бездетность

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ----------

чайлдфрі - це просто люди, які не хочуть мати дітей... не треба приписувати їм ті думки, яких вони не мають...

5. Zlju4ka

перші дві наведені саме з тої силки що ви подаєте.(до речі на ту ссилку є дуже Негарна пародія)ТУТ
    Інші дві з розмови з психологом-нажаль незробила закладку.

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

Марлен,тоді поясни чому люди які не хочуть мати дітей і відносяться до Чайлдфри,запросто їх всиновлюють про що неодноразово пишеться навіть по тій силці що ти наводиш???Де ж тоді ця ідеалогія??і чому вона змінюється в той бік в який хочуть її змінювати?

6. pelagiya

pelagiya New Member

так, я читала цю розмову. тому і кажу, що людина пропустила чужі погляди через свій світогляд. психолог - це не істина в останній інстанції.

тепер щодо усиновлення. я не знаю, чому вони їх усиновлюють. думаю, в кожного своя причина для цього. можливо, жінка так боїться вагітності і пологів, що краще усиновить дитину, ніж народить... всяке буває. а щодо ідеології, то кожен може поміняти свою позицію. така от в них гнучка ідеологія )))

я ще раз повторюся: не хочуть люди дітей - ок, це їх приватна справа. і ніхто не вправі називати їх бажання збоченням

7. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

на мою думку Чайлдфрі-популярна альтернативна течія.Не хочу мати дітей-не народжую.Шукаю собі партнера з такими самими поглядами і живу собі нікого не чіпаю.По аналогії-хочу слухати важку музику чи не люблю негрів-вмикаю магнітолу з друзями чи в Африку не їду:).Це моє конституційне право робити те що мені хочеться якщо воно НЕ ШКОДИТЬ ІНШИМ.Якщо ж я бігаю з криками про те що люблю слухати рок а ті хто не любить-йолопи то це вже нездорово.

8. Zlju4ka

погоджуюсь,але й неостання людина до думки якої слід прислухатись,вона(він)анпевно не раз стикалась з такого роду людьми.
    щодо усиновлення:там всюди пише що вони усиновлюють тому що одна з причин з яких вони опиняються в чайлдфри-це боязнь за вагітність пологи тощо.(тобто так як ти й пишеш)але..якщо така людина,скажем підліток з хиткою або ще не докінця становленою психікою, попадає в коло людей де всі до родів дітей ставляться добре-то вона поступово і свою думку змінить(знаю з власного досвіду),а якщо така людина попаде в середовище людей які несприймають ні дітей ні усе що про них нагадує-то і в неї відповідно під впливом тих людей сформується остаточна думка(начебто й своя але й незовсім)тому й говориться що люди які просто не хочуть мати дітей-це одне а такі що не хочуть самі й всіляко то пропагандують -то це вже зовсім інше і не факт що хороше явище.Десь так.

9. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

На київському форумі спілкувалася з жінками-ЧФ.
    Так от вони не просто не хочуть мати дітей. таке враження, що вони дітей ненавидять. Пишуть про те, що ніколи б не вступили місце вагітній, хай би вона родити починала, ніколи не допоможуть дитині. Їх позиція, що всі родять дітей, для того, аби якимись благами користуватися. А вони не хочуть нічого не від кого і хочуть жити в своє задоволення.

10. Lidusha

Lidusha New Member

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Ось цитата з офіційного сайту організації NO KIDDING!
    Хто розуміє англійську може прочитати, що люди довго думали над рішенням не мати дітей і з різним причин таке рішення прийняли, а дехто ще й навіть не прийняв,а далі знаходиться в роздумах і вони просто обєдналися в клуб з іншими людьми з такими самими життєвими приоритетами і ні кому їх не навязують.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

оце труба...

мені здається, що такі і хворому не допоможуть, а то раптом він прикидається, щоб "блага" якісь здобути

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Яке це має відношення до чайлдфрі?
    Люблю я таких пацифістів, котрі лише з одного боку добрі, а те, що вони захищаючи одних, кидаються на інших, то цього вже не бачать. Якась особлива форма короткозорості.
    Ви би цитати почитали, на які люди реагують, але мені чомусь видається, що вам на це часу забракло, бо мета була інша.
    Ви ж зверніть увагу, що обурювалися не стільки на childfree, скільки на childhate. І якби ви бачили обличчя людей, які дивляться на дітей справді з ненавистю, з огидою, ніби їх зараз вирве просто на вулиці від того, що вони побачили маму з дитиною, ви би не так пацифістично висловлювалися.
    Я нічого проти чайлдфрі не маю, але чайлдгейт не розумію й не хочу навіть. То вже якраз і є агресія, яку ви чомусь побачили лише по інший бік барикад.

13. Bilenjka

Bilenjka New Member

Та ні, ніби не збиралася... А що, ТАК ПЕРЕКОНЛИВО ВИСЛОВИЛАСЯ? Приємно...

Певно що САМІ розберетеся! Кому ж хочеться в чужому житті порядкувати? В самих предостатньо клопотів... ПРИЄМНИХ! :girl_in_love:

Не переживайте так і не нервуйте! Ніхто ж вас силою не примушує родити! Ну самі подумайте: КОМУ ВОНО ЗДАЛОСЯ? :girl_crazy:
    Самим не слабо!
    Молода, здорова, скільки дасть бог, стільки й народжу! :girl_blum: :girl_crazy:

П. С. Головне, щоб пустки не було. У серці. Тоді не буде потреби її заповнювати всілякими ідеологіями. Життя і без них повне-повнісіньке! :girl_in_love:

14. Liliyah Romanova

Злючці про трошки інший вид вереску йшлося. Наприклад такий, як у гаю на веснівках.
    Капець. Наша планета переселена поганими батьками. :suicide:
    А ви не припускаєте, що в різних людей різні цінності й не всі женуться за вищою освітою та власною кімнатою? Скільки зараз самотніх підлітків, що мають не просто все, а навіть більше, ніж їм потрібно. І власну кімнату, і навчання в дорогих приватних школах, і лахів повні шафи, і останні моделі телефонів, компутерів, ігрових приставок... І що? Вони дуже щасливі?

15. Редвумен

Редвумен Active Member

та це хворі люди! Є різні види фобій (педофобія, малевзіофобія ітд) і це реальні психічні відхилення!

16. Liliyah Romanova

О, в цьому плані мене завжди смішать коментарі: такий файний хлопець і монах. Або: такий священик добрий, а нежонатий, а який міг бути добрий сім*янин. Таке враження, що всі монахи мають бути страхополохами. А звідки ті люди знають, яким хто був БИ сім*янином, взагалі не уявляю. :girl_crazy:

В українському суспільстві таке неможливо. У нас нація вчителів та лікарів. :girl_crazy: Ідеш вулицею, несеш дитину в кенгурятку, дитина собі тихенько роздивляється навколишній світ, не плаче, не кричить. Роздивляється і посміхається. І тут починається: "шо за мама! шапочку на дитину вбери!" "диви в чому вона дитину несе! ото попереймали дурниці з гамерики й навіть не думають, що там дитину в такому лиш до машини переносять та з машини до хати! а вони тут своїм дітям хребти повикривлюють!" Унікальний коментар, від якого досі регочемо: "ой, ножки висять, ножки болять"
    А коли дитинка плаче, то взагалі хоч під землю закопуйся: "їсти хоче" "пити дайте" "ой, змучений, та? а та мама погана в хаті не сидить, спати не покладе"...
    Це я вам не вигадані пишу, а з власного досвіду. Про коментарі чоловікові моєму взагалі мовчу, там різне можна було почути. Чого лиш варте: "ой шо то за мама, що таку дитинку маленьку на тата лишила" :suicide:

Де ви бачили в нашому суспільстві людей, котрі дадуть молодим жити за вибором? ВЛАСНИМ вибором? З вітряками боротися чи як? Всі старші українці - вчителі-лікарі, а всі молодші в результаті - дон кіхоти.

Останнє редагування: 17 Лютий 2010
  17. TASJA

TASJA Well-Known Member

Я не думаю, що всі до одного люди з цієї організації саме так думають. А тих що так думають мені просто жаль, тому що це вже якесь відхилення. А якщо їм колись потрібна буде допомога? А на світі все повертається - і добро, і зло.

18. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

це ще раз засвідчує що духовність має посідати важливе місце в житті сім"ї.прагнення до кар"єрного росту і матеріальних благ як головного в житті спричинила відмову від сімейних цінностей.А якщо подумати що наше покоління які зараз поголовно заробляють гроші закордонами стане батьками отакого покоління Чайлдфрі-страшно стає

19. Liliyah Romanova

А хто їй винен? Чи то, може, бабці винні? Вона ж доросла відповідальна людина. Якщо їй було легше народити, ніж свою думку відстояти, то най тепер за власний нерозум і розплачується. Бабусі завжди найдуть ЩО говорити, так що то не аргумент. У кінцевому результаті вибір був саме тієї, котра вирішила народити дитину. А те, що вона нещаслива... Якби була щаслива ДО, так легко би не уступила, вочевидь і ДО не все було гладко.
    Усе залежить від міри нехотіння. Люди часто впадають у крайнощі. Нехотіння може перейти у ненависть, особливо якщо зумовлене якимись внутрішніми страхами.
    Вас обурить, якщо вам прийде запрошення на офіційну вечерю й буде вказано "приходьте без дітей"? Вас обурить існування громадських місць (реставрацій, каварень), де писатиме "з дітьми не заходити"?
    Діти - це люди. І батьки завжди будуть боротися за їхні права. Природа стосунків така. Спробуйте зачепити немовля ґрізлі чи тигриці. Та будь-яке немовля... мама вам змовчить? Люди не будуть на вас із зубами та пазурами кидатися, але в оборонну позицію стануть, бо така природа й такі інстинкти. Якщо загрози відчувати не будуть, пройдуть повз.
    Якщо є території та установи childfree, то в чому полягає несприйняття суспільством? Бо хтось щось обурливе напише? Люди думають всіляко, бо мають право на свою думку.
    А що могло змінитися? Якщо людина була закрита, то й лишилася. Проблема в ній самій, а не в тому є діти чи нема.
    Мені завжди дивно, коли народжують дітей, аби "зміцнити сім*ю". Та якщо сім*я на межі розвалу, то діти тільки більше її зруйнують. Народження дитини вносить радість, але водночас і втому, виснаження, безперервну самопожертву. Фактично дитина вносить кризу в сімейні відносини, але якщо стосунки були міцні й дитина бажана, то позитиви допоможуть перетривати негативи, а якщо ні - то чоловік і жінка стануть ще більше чужими, ніж були до народження дитини.

Це не організація. Це рух.
    І ще раз повторю, що є childfree, а є власне childhate. А де ненависть, то це вже й до скінгедів недалеко. :girl_crazy:

20. Zlju4ka