Ідеологія Childfree

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Mokka, 18 Червень 2009.

1. pelagiya

pelagiya New Member

Відповідь: Ідеологія Childfree

я трохи вище писала, що йдеться не про випадки, коли хтось загрожує вашій безпеці. чим небезпечні для соціуму люди, які не хочуть мати дітей?

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я народила дитину, бо відчула себе готовою до цього і дуже того прагнула. А якщо народжувати на догоду комусь, то я з вами згідна - це дурість і несправедливо в першу чергу щодо дитини.

3. pelagiya

pelagiya New Member

так, деколи краще припинити, особливо коли дискусія йде в руслі "ви збоченці, бо не хочете мати дітей" або "ви збоченці, бо хочете мати дітей"

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

головне, щоб вони не насаджували свою думку іншим і не робили зі свого небажання якісь громадські рухи. а не хочуть, то як хочуть. то їх справа. але цікаво було б поспілкуватись з тими Childfree коли вони зустрінуть старість.

5. pelagiya

pelagiya New Member

а тут я з Вами повністю згідна. я теж хочу народити дитину, коли буду відчувати себе повністю готовою до такого кроку... і не хочу виправдовуватися, коли мене задовбують питаннями "ну коли вже нарешті?"

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

це ж стосується і більшості, що має дітей... як вважаєте?

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

взагалі варто взяти до уваги, що будь-які громадські рухи - це намагання відстояти право на власну позицію. чи це стосується свідомо бездітних, чи інших груп. громадські рухи не виникають з нічого, а скоріше як реакція на несприйняття суспільством... тому однозначно стверджувати, що громадський рух - це погано, я б не стала...

6. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Жодної проблеми. Хіба я сказала, що в мене якась з цим проблема?

Мені, наприклад, не шкода мого тіла, пружного живота, не шкодую, що в мене целуліт і я декілька років не спала нормально.

Зате в мене є три світи, окрім мого. Ніжні руці і губи, очка, і "мама, я тебе люблю" (принаймі три рази кожного дня). І мені не шкода зусиль, тих, що вже вклались, і тих, що будуть вкладені, бо ці три світи - також я.

А якщо комусь вистачає тільки його одного власного - прошу.

7. Bilenjka

Bilenjka New Member

Ого!!! От біда! :girl_cray:
    І невже за скільки часу і перемін в людині нічого не змінилося? Не переосмислилося? Не додалося або віднялося?
    Не можу уявити, що таке можливо! З ЖИВОЮ людиною!

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І мені не шкода :) Хоча після родів тіло стало виглядати краще, бо я добряче схудла. Живіт який був, такий лишивсяі целюліту нема. І не повірите, але ще м не мала жодної безсонної ночі, бо сплю разом з малою. А про біль при пологах забула як тільки виклали малу на груди. Та і не такий страшний той біль.
    Так що і жертв особливих не було, а маю таке гарнюнє щастя! Так що бувають випадки коли егоїстичні відмазки щодо свого тіла не діють. А щодо ставлення чоловіка, то нормальний чоловік маму своєї дитини буде ще більше любити і цінувати!
    А щодо того, що кожен робть свій вибір, то на здоров"я, лиш би іншим життя не псули!

9. pelagiya

pelagiya New Member

в кожного свої радості...

10. TASJA

TASJA Well-Known Member

Золоті слова!!! Я з вами цілком згідна! В мене тільки один синочок, але я би хотіла бути такою "багатою" як ви.

І ні про що я не шкодую! І нехай я не поступила в аспірантуру, але мій синочок моє найбільше досягнення в житті! А кар"єру можна будувати і пізніше.

11. Bilenjka

Bilenjka New Member

Так можна ще до-о-о-овго чекати, а потім може просто стати пізно...
    Ні-ні, ви не подумайте, я не те що б когось лякала чи що, я так, з мого скромного життєвого досвіду...
    Все- таки життя це спонтанність, а плани, особливо ті, що стосуються ПРИРОДИ, то підступна штука... Приходить час, коли розумієш, що життя цінне лише в неповторну мить, лише тепер, тут і зараз (я не про лекговажність, сподіваюсь, розумієте)...
    Я не проти ІНШОСТІ в поглядах і т. д.
    Я ПРОТИ БУДЬ-ЯКОЇ ЗАЦИКЛЕНОСТІ, бо по собі знаю, як важливо СЛУХАТИ ЧАС І ВІДЧУВАТИ ЖИТТЯ. І як потім тяжко, знехтувавши ними.
    Вважаю, що люди, які все життя живуть з однією ідеєю (ідеєю-фікс чи ідеологією чи чим уже там виявиться, хоч називають це світоглядом тощо), НАСПРАВДІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У ПОЛОНІ певного умовиводу, я б сказала, навіть, просто, певного формулювання, в рамках якоїсь готової форми, часто заготовленої кимось іншим...
    Наперед обмежувати себе в чомусь - безглуздо! Як і планувати своє життя як звичайний сценарій. Ба навіть в театрі стаються непередбачувані випадки!
    Життя - це ВЕСЬ, ЦІЛИЙ всесвіт можливостей, ймовірностей. Світ - цілісна система. Відтинаючи свідомо один з можливих моментів назавжди, ви міняєте не лише плин свого життя (можливого, а може, і напередвизначеного світом), але й розвиток подій поза межами вашого існування. І ВЛАСНЕ, ЩО НЕВІДОМО, ЧИ В ЛІПШУ СТОРОНУ.
    Я не застерігаю, бо це також безглуздо. Життя все- таки сильніше за нас.
    Я бажаю щастя тим, хто шукає.
    І Я БАЖАЮ ЩАСТЯ ТИМ, ХТО ДУМАЄ, ЩО ВЖЕ ЗНАЙШОВ (ІСТИНУ :girl_crazy:).
    Бо й ті, і ті мають єдиний намір.
    Головне, щоб ЖИТТЯ ТРИВАЛО :girl_wink:

12. pelagiya

pelagiya New Member

Ви ставите собі за мету в чомусь мене переконати?
    дякую за застереження, але я вже якось сама розберуся, скільки мені чекати і що робити зі своїм життям (ключове слово - своїм)...

13. Nata

Nata Well-Known Member

Так, почала я читати що то за чайлдфрі і знаєте... не все так красиво і просто.
    Идеология чайлдфри базируется на сознательном отношении к своей жизни и жизни неродившегося потомства. Они не хотят связывать себя неразрывными узами с детьми, уродовать их неумелым воспитанием, многие честно заявляют – нам просто не нравятся человеческие детеныши, зачем калечить судьбу нам и им. Они выбирают безопасный секс, в большинстве своем поддерживают аборты

Прошу мені пояснити: що то за відповідальність така? Не хочеш мати дітей - не народжуй, але як вже завагітніла - будь добра відповідати за свої вчинки, де ж тут відповідальність ?!
    Далі ще краще: Опытные «свободные» доходчиво объясняют, какие аргументы привести родителям, как убедить супруга и как сделать аборт. Случается, что особо сознательные чайлдфри выезжают на беседы с потенциальными мамочками и буквально за ручку доводят их до больниц.
    Ну звиняйте. Це вже попахує сектанством якимось.
    Людей, имеющих детей, чайлдфри называют «размноженцами», беременных и родивших – «свиноматками» и «крысомамками», нечаянную беременность – «внедрением чужого», детей – ублюдками, идиотами и зверенышами.
    Хіба це нормально?
    Маю знайому, старшу жіночку із пороком серця, вона свідомо відмовилася народжувати, бо не знала скільки зможе прожити. Я поважаю її вибір. Але коли створюються спільноти і обмусолюється бажання чи небажання мати дітей сотнями людей - це вже просто дурість. Не хочете народжувати - прошу дуже, це особистий вибір сім"ї, але аж ніяк не частини суспільства. Якщо це усвідомлений вибір, то він не торебує підживлення ззовні.

14. pelagiya

pelagiya New Member

а як саме треба відповідати за свої вчинки, коли завагітніла?

15. Nata

Nata Well-Known Member

Та що ж то за ідеологія тоді? Як не хочете мати дітей - не вагітнійте будьте добрі. А іти на вбивство ще й підбивати на це інших - ну це явно не свідома відповідальність :) Тут вибачайте дитячою інфантильнічтю попахує...

16. Un.Known

І свої пріорітети, звичайно.

Маєте варіанти?

17. pelagiya

pelagiya New Member

в цьому питанні я дотримуюся тієї ж позиції, що і в решті - кожен вирішує сам для себе

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

осуджувати жінку за те, що вона зробила аборт, я не буду... якщо Вас це цікавило...

що ж стосується навязування абортів, то тут я дуже і дуже проти - ніхто не має права вказувати жінці, що їй робити. але для цього не треба агресивних чайлдфрі, деякі маман успішно виконують цю функцію. зайдіть в абортарій і подивіться, скільки мамашок привели туди за ручку своїх юних дочок...

18. Nata

Nata Well-Known Member

Але ж де тут відповідальність? Знаєте приказку: любиш кататится - люби і саночки возити, а у Вас виглядає наслідив - і в кущі.

19. Un.Known

20. pelagiya

pelagiya New Member

а до чого тут кущі? і взагалі тема незапланованих вагітностей і абортів, з ними повязаних, це оффтоп тут