Ідеологія Childfree

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Mokka, 18 Червень 2009.

1. Knopka

Knopka Well-Known Member

Відповідь: Ідеологія Childfree

Якщо люди хочуть жити без дітей - мають на то право. Тим більше, якщо вони сприймають діток як обузу і як щось таке, що заважає нормально жити і отримувати від життя задоволення, той хай живуть собі самі, все одно батьки з них певно вийшли б не дуже добрі. Але вони ніколи не будуть знати, яке насправді це щастя - бути мамою чи татом. Щастя бачити оченята і усмішку своєї дитинки, тримати її за ручку, що радість за успіхи діток набагато більша, ніж здоволення від власних... Так, діти - це багато обмежень, багато відповідальності, вони нам нічим не зобовязані, а їм - багато чим. Але ціннішого за них у житті нема нічого.

• Подобається Подобається x 9
  2. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Як на мене, це просто крайнє самолюбство, егоїзм. Може далося в знаки виховання, може вплинули якісь інші віяння. Це вибір тих людей, хай будуть щасливі в своєму нещасті. Нам їх не зрозуміти, а їм - нас.

• Подобається Подобається x 4
  3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Знаю одну дівчину, яка не хоче дітей, тому що вона виросла в багатодітній сімї, де батьки зовсім дітьми не цікавились, їй 22, але вони зовсім не спілкуються, живуть давно окремо, каже, що все дитинство слухала про те, що вона не дає мамі та татові нормально жити - і я думаю, що вона в своїй позиції не винна.
    Я щаслива, що є мамою, а тим людям нехай буде добре так, або нехай вони пізніше таки відчують радість материнства.

• Подобається Подобається x 2
  4. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Я от буквально на днях прочитала в журналі про ПОКОЛЕНИЕ ЧАЙЛД ФРі-і там є дуже гарне пояснення:

Поява такого покоління була обумовлена необхідністю розрізняти Чайлдфрі-тих,хто свідомо не хоче мати дітей,від
    Чайлдлесс-тих,хто в силу своєї фізіології не може їх мати.
    Типові представники ЧФ перебувають в шлюбі,або мають постійного партнера,вони мають гарну освіту,успішні.кожен 5-й з них чоловік.Практично всі вони кажуть що люблять дітей,але чужих.Причини з яких вони не хочуть виховувати дітей різні:спогади важкого дитинства,страх до процесу пологів,але найбільше з них просто бояться змінювати звичний спосіб життя заради дитинки.наводились приклади"зіркові":Бейонс,ева мендес,пінк,анастейша,сандра балок,фергі-але що мене вразило, що вони не проти дітей,бо багато з них каже що усиновлюють,або мають падчериць,або скористались послугами сур.мами.А от Опра сказала що вирішила не мати дітей:"після того як провел агодину з дитиною своєї подруги,і дуже втомилась",Уявіть..таке вагоме рішення прийняти за якусь годину????Взагалі існує 100000 спільнот які пропагують філософію бездітності!!!От так ..бісяться люди .Вони певно незнають яке то щастя цьомкати ті пальчикі чи щічки коли воно так мило поряд носиком сопе...

• Подобається Подобається x 4
  5. Lidusha

Lidusha New Member

Ще якихось 3-4 роки тому мене можна було віднести до Childfree...але прийшов час, разом з ним чоловік, який переконав мене, що діти і щастя є синонімами. Але я дуже добре розумію людей, яки поки що це не усвідомлюють і залишаються бездітними все життя. Бо нажаль не всі зустрічають свою половину, а мати дітей аби були також хибна думка. До такого важливого рішення про появу дитини треба дозріти.

6. Amilada

Amilada Well-Known Member

Раніше вважала себе Childfree, чарез обставини. Та після двох полосок на тесті зрозуміла, що це всеж таки переконання. Але минулось.
    Тепер навіть не знаю, щоб могло свідомо спонукати мене народити. Все це скорше через те, що я занадто сильно усвідомлюю відповідальність за вибір материнства.

7. pelagiya

pelagiya New Member

а чому ви вирішили, що вони вас агітують? ну не хочуть люди мати дітей, ну дратує їх дитячий вереск і злі підлітки (я до речі теж не виношу дитячого вереску), і що? у Вас інша думка - Ви дітей любите і народжуєте. ну і на здоровя. чому люди так агресивно сприймають точку зору, яка відрізняється від загальноприйнятої?

8. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

угу, я не знаю як себе колись маю преконати народити дитину. Велика пошана тим, хто народив. Дуже страшні мені якраз пологи

9. Zlju4ka

чому агресивно?Просто як правило люди які свідомо не хочуть мати дітей(власних) мотивують то тим що вони або бояться і несприймають дітей або хочуть пожити для себе:світ побачити насолодитись одне одним в шлюбі тощо.Але от так поживуть до 50-60 років(образно) начебто і собою насолодились і країни подивляться, обернуться назад а там пустота...а вік вже такий коли самотність починає страшити тому що розумієш що вже не молода.от тоді,як правило і беруться за голову,але вже пізно. Просто поки молодий то для тебе безліч розваг і ти губишся і все хоч попробувати а в людей з віком(*в більшості)просинається сімейний рефлекс-потреба бути серед люблячих людех.
    Я багато зустрічала свідомо бездітних людей,які говорили що найбільша помилка їх життя це відсутність
    в їх домі.І ще останнім часом все частіше зустрічаються такі,які шкодують що мають лише одну дитинку.

10. pelagiya

pelagiya New Member

поверніться на кілька дописів допереду і зрозумієте, чому я задала питання про агресію. найбільша проблема, як на мене, полягає в фанатичному відстоюванні своїх поглядів і несприйнятті поглядів відмінних. тут одна пані говорила про небезпеку чайлдфрі для суспільства. бо вони займаються агітацією. я вважаю небезпечними людей, які в той чи інший спосіб загрожують безпеці інших. а не людей, які інакше думають. спеціально нині знайшла комюніті російськомовних чайлдфрі. дійсно, дехто з них агресивно ставиться до людей, що мають дітей. але ж не всі. неадекватна людина - не та, що хоче чи не хоче мати дітей. неадекватною для мене є людина, яка вважає, що всі мають думати так, як вона.

хоч я і не чайлдфрі, але мене дико напрягають люди, які вважають, що мають право тиснути на мене "ну чого ти чекаєш? діти - це так добре, давай народжуй, бо пізно буде". регулярно вислуховую таке від своїх товаришок з дітьми. я не сперечаюся, діти - це добре, але можна я сама буду вирішувати, коли і в яких обставинах їх народжувати? зрештою, це моя приватна справа. при такому розкладі хочеш чи ні, але починаєш реагувати агресивно )

11. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А скажіть - ви переймаєтесь тим, що купка (добре, купа) якимись маніфестами виправдовує свою нездатність взяти на себе відповідальність, і безмежну любов до самих себе?

Я - ні.

12. pelagiya

pelagiya New Member

а щодо дитячого вереску... не знаю, напевно коли верещить власна дитина, то сприймаєш це як божественну музику. але коли репетує чужа дитина тобі над вухом в автобусі чи маршрутці, а маман навіть не париться, щоб її заспокоїти, це дико дратує.

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:55 ----------

якщо людина не хоче брати на себе відповідальність - це її право. для чого її ганити за це? а на рахунок маніфестів - ну так вони ж не влаштовують мітинг на головній площі країни... завели собі комюніті, обговорюють там свої погляди. в чому проблема?

13. Lidusha

Lidusha New Member

Я наприклад поважаю людей, які роблять вибір все життя бути без дітей. Для мене таке рішення було б дуже важко прийняти. Для деяких батьків егоїзм проявляється якраз в народжуванні дітей, яких вони ніби то хочуть, але яким вони не можуть дати ані достойної освіти, ані навіть власної кімнати...

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:58 ----------

Не знаю,як інші, але коли верещить моя дитина, то мене це також дуже дратує...і я роблю все можливе, щоб вона перестала це робити.

14. pelagiya

pelagiya New Member

поважати треба кожен вибір. ті ж люди, які зафукали чайлдфрі, з таким самим ентузіазмом будуть тицяти пальцьома в цьоцю, яка народила десяток дітей і перебуває у фінансовій скруті. наша біда в тому, що ми живемо стереотипами. а свідомо бездітні пари чи одинаки, як і свідомо багатодітні батьки виходять за межі стереотипів. а це вже погано і неправильно і треба засудити. бо живуть не як люди...

15. Zlju4ka

Нууу на такі вислови навіть уваги звертати нетреба.Через таке напевно усі проходять.Коли як і де народжувати то є
    Просто люди які хочуть(мають) дітей-завжди можуть обгрунтувати свій вибір вичерпними словами:дар божий,продовження роду,зміст життя,безмежне щастя і вони це говорять свідомо бо знають що таке жити без дітей і потім порівнюють це з життям з дитиною.Не все супер не все гладко,і дитина завжди займає перше місце в житті.Але воно того вартує 100%.А люди які не хочуть мати ДІТЕЙ як правило мають обгрунтування типу:не хочу боюся дратують не буду змінювати звичний устрій життя.Хоча вони і одного дня не відчували радості материнства(батьківства)тощо.От це справді дратує:бо як люди які ще не спробували себе в ролі батьків можуть наперед знати що це їм буде не по душі????Одна справа зі сторони слідкувати за чужою дитиною а інша справа виховувати власну.Емоції зовсім інші і пріорітети теж.

16. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

а я свого не заспокоюю, бо сам він заспокоюється за хвилину, а чим більше заспокоювати, тим сильнішими будуть плачі.
    І мені все рівно, що на вулиці на мене дивляться, як на маму-єхидну.
    І плачі інших дітей мене не дратують взагалі. Я їх навіть не помічаю.

Що до чайлдфрі, то це їхня справа. Мені вшистко єдно.
    Хочуть - народжують, не хочуть - не народжують. Мені від того ні гаряче, ні холодно.

17. pelagiya

pelagiya New Member

а якщо вони спробують, а потім не сподобається? тоді що? в дитячий будинок дитину? думаю, не все треба пробувати. якщо хтось не хоче мати дітей - це його приватна справа і не варто пхатися до людини зі своїми порадами.

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не погоджуюсь. Деякі люди роблять вибір стати грабіжником чи вбивцею. Цей вибір неможливо поважати.
    А щодо народження дітей, то тяжко щось казати про радість чи горе мати дітей не маючи їх. ІМХО.

19. Lidusha

Lidusha New Member

Маю дуже близьку людину, яка по суті своїй Childfree, але народила дитину, бо бабці дістали своїми "час піджимає", "хочемо онуків"...так тепер дитині вже 4 роки, вона щодня шкодує, що її народила, але звичайно виховує її,як сумлінна мати...сама при тому лишається нещасною. І для чого потрібно було "пробувати"?

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А хто до кого пхається? А дискусія передбачає думку двох сторін. Чи краще ту дискусію припинити?