"Ідеальна" сім"я-міф чи реальність?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Імель, 10 Серпень 2009.

1. Marianka

Marianka Well-Known Member

Відповідь: "Ідеальна" сім"я-міф чи реальність?

Підтримую 100% вашу думку. Колись знала одну пару дивлячися на них я їм по білому заздрила, для мене це був ідеальний шлюб, але як виявилося все ідеальне було на людях лише, а вдома було по-іншому, через два роки ця ідеальна для мене сімя розпалася...і я повірити немогла, як таке сталося...
    Не існує ідеальних сімей, тому що МИ люди не ідеальні, сьогодні в нас класні стосунки, любов, взаємоповага, але ніхто незнає що з цим всім може статися через рік. Для мене основним є не прагнення до ідеальної сімї (так як це для мене нереальність), а вміння зберегти, підтримувати, виховувати, любити і навчати, те що в мене є напротязі років...

2. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Ідеальна сім"я - це коли хочеться бігти до дому, хочеться притулитися до коханого і помовчати.....Це реально. В моїй ідеальній сім"ї бракує лише.......:connie:

3. Pazunika

Pazunika New Member

У мене ідеальна сім`я!!! Я так вважаю, а якщо Я так вважаю значить у МЕНЕ так і є. Тобто у кожноо свій ідеал і велике щастя його знайти і втримати. Звичайно ми сваримось (наша дитина з нас тоді сміється і вся сварка часто сходить на нівець:girl_crazy:), ми не носимо сніданки у ліжко (бо мій коханий ну точно розлив би щось із того сніданку у ліжко:girl_crazy:), я не готую мужу канапки і не проводжаю його на роботу (бо вранці я лінива і люблю поспати). Але у нас є купа своїх, може і нестандартних (типу спокійно пукнути :girl_haha:(перепрошую) у ліжко) сімейних щасть які роблять нашу сімю щасливою.

4. ZaharchukM

ZaharchukM New Member

Ідеальна сім"я - міф чи реальність. Вагаюся, що написати, вона, напевно, настільки ідеальна, на скільки ми цього хочемо, і щось робимо для цього. Як десь вже було написано, що подружжя - це міст, який треба постійно будувати, але з двох сторін обов"язково. Напевно, воно так і є, тому що все в цьому житті треба підтримувати, підживляти, і це мають робити двоє людей, і тільки тоді то буде - ідеальна сім"я!!! Але це моя думка. :girl_smile:

5. Stella

Stella New Member

100%, підписуюсь під кожним словом

дуже важливо працювати над сім'єю, а не намагатись бути тільки ідеальними "на людях"...
    бо з власного оточення маю людей настільки зациклених на "ідеальності" і "що люди подумають", що все своє життя намагаються підстроюватись під чужих людей і бути для всіх найкращими... зате вдома поводяться як абсолютно другі люди, байдуже на сім'ю і на все...

6. true

true New Member

В кожної сім"ї є своя міра ідеальності.Питання в тому,чи вона показова.Нажаль лицемірства в нашому суспільстві вистачає.Багато сімей видають бажане за дійсність тай ще й повчають інших.В мому розумінні ідеальна сім"я,це коли існує повага одне до одного,немає зради,злагодженість в діях повсякдення,коли жінка може сміливо покластись на свого чоловіка і він може розраховувати на її розуміння і мудрість.Таких тез можна привести безліч,але кожна сім"я обирає свою модель поведінки.На кожну ідеальну сім"ю можна знайти якесь "але".Тому вибір за нами.Відчуття щастя та ідеальності виникає спонтанно,як емоція.Тому бажаю всім відчувати це якомога частіше і нехай наші сім"ї будуть ідеальними!

7. Gemmy

Gemmy Member

Я теж так хочу!... але такого нема :sad: і дитина нічого не змінила
    Мені не треба, щоб хтось вважав мою сім’ю ідеальною, просто хочеться бути щасливою...

8. ZoloteSonechko

ZoloteSonechko New Member

сім"ї в нас поки ще нема:girl_crazy:але з наших стосунків бачу, що як ви з самого початку, образно кажучи, "закладете фундамент" таким і буде ваш "будиночок", тобто сім"я.:girl_bye:

9. sweetditya

sweetditya New Member

Можна спробувати перефразувати "ідеальну сім"ю" на "здорову сім"ю"? Адже поняття ідеальності дуже суб"єктивне.Чи не так?! Тоді показником здоровості сім"ї є здорові діти і фізично і емоційно.Вони - діти ,завжди дзеркало ваших стосунків.
    Хочу добавити до всього вище сказаного, що будувати здорові стосунки це щоденна робота.Далеко не легка навіть при взаємності і любові (без цього ніяк).
    Мені особисто імпонують так звані "італійські сім"ї " зі гучними сварками і ще гучнішими примиреннями.:girl_crazy:100% там хороший секс.

10. ZoloteSonechko

ZoloteSonechko New Member

для того треба мати міцні нерви. :girl_cool:

11. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ми самі робимо себе щасливими та нещасними підсвідомо. Якщо повірити, що я щаслива, то рано чи пізно, але воно так і станеться.
    Так і з ідеальною сім"єю. Ідеал насправді у кожного свій. Але, на мою думку, головним є не те, щоб досягнути ідеалу, а головним є будувати та підтримувати відносини у сім"ї в позитивному руслі: знаходити компроміси, взаєморозуміння та, головне, вміти пробачати або не звертати уваги на буденні дрібниці, які нерідко ведуть до "небуденних" сварок, якщо не гірше. Час і так не легкий, то нехай хоч у сім"ї буде затишок та мир. А коли є дітки, то взагалі відчувається з обох сторін намагання бути корисним та кращим. А вдвох легше перетерпіти всі труднощі та радіти щастю.

12. Яруська

Яруська Well-Known Member

Так отож, скільки людей - стільки і уявлень про ідеал. А я би нізащо не хотіла "такого" ідеалу. А сварки в мене викликають тільки лишні нерви і огиду, тому гучного примирення би не вийшло.:girl_crazy:

13. true

true New Member

А мені імпонує спокій і рівновага сімейних стосунків. Ми стараємось вирішувати все спокійно, я не люблю, коли кричать і жестикулюють. Ми розмовляємо і вирішуємо конфлікт спокійними тонами. Я ненавиджу, коли до мене підвищуюють голос і навчила своїх все вирішувати адекватно. Раджу всім, бо бережете нерви, дитина немає стресу. При гучній сварці ви стараєтесь перекричати одне одного і говорите багато необдуманних і прикрих речей. А коли ви розмовляєте спокійно, ви думаєте, що ви говорите і тоді не виникає почуття жалю за сказане. Хоча вірю тим, хто свариться шумно, бо є тип людей, яким таке підходить і вони не можуть себе стримати.Моя коліжанка каже, що їй стає лекше,коли вона викричиться.

14. Provizor

Provizor Well-Known Member

Я вважаю, що такий рецепт є. І він полягає у свідомому виборі партнера для подружнього життя. Коли двоє людей ставляться до шлюбу виважено, готуються до цього кроку і розуміють, що це на все життя. Бо буває, що при першій же побутовій сварці дружина чи чоловік погрожує розлученням, пакують валізи, як в тому дитячому віршику "Ты мне больше не дружок..." Замість того, щоб долати труднощі, вирішують, що легше почати все спочатку, а життя живуть, як чорновик, залишаючи чистовик на потім. Якщо мета побудувати сім"ю, то кожен в парі задає собі питання "Що я можу зробити?", а не "Куди втекти?". Проблеми загартовують, час лікує, з віком цінності міняються, і той ідеал двох стареньких по-під ручку цілком реальний.

15. Dolche

Dolche Well-Known Member

Підтримую!
    Іноді збоку дивишся на сім"ю так у них все класно, такі щасливі збоку, а жінка подрузі нарікає на чоловіка. Здавалось би чому?! Можливо у її розумінні ідеальна сім"я - це щось інше або не все так гладко? Або навпаки, подружжя не надто тепло відноситься один до одного, сваряться, але їм таке життя підходить, значить вони такі люди, які себе у такому колі комфортно почувають. Тому , вважаю, що дуже вдало сказано те, що в кожного поняття ідеальної сім"ї своє.

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Не знаю, чи сюди, але дуже сподобалося, спішу поділитися. Моделювання сімейних стосунків на велосипеді:
    Коментарі там теж дуже цікаві, рекомендую.

17. bora

bora Well-Known Member

Я справді бачу довкола сім"ї, якими тішуся - вони хороші і для мене - ідеальні, бо коли чую про їх проблеми, молюся, щоб цей дріб"язок залишався найбільшою для них дилемою. Хочеться вірити, що такими і залишаться,.. зараз я в цьому точно не сумніваюсь.
    Але.. бачу, що нерідко ідеальні сім"ї мають свої випробування... це виглядає як плата за те, що знайшли один одного.
    Та, ІМХО, більшість все ж з купою проблем, навіть коли їх не визнають. Як на мене - це не дивно, суспільна мораль зараз на рівні нижче нікуди. І самі знаємо море випадків коли вихваляються не жінками та дітьми, а статками і коханками. А жінки в свою чергу закривають очі на те, що чоловік гуляє і розповідають навколишнім про ідеальність свого чоловіка. Очевидно захисна реакція - треба сказати, що є в ньому і щось добре.

18. Відповідь: "Ідеальна" сім"я-міф чи реальність?

Бувають. Але поняття "ідеальності" у всіх різне. Часто-густо у чоловіка і жінки воно не співпадає. йому здається, що все ідеально, а їй не вистача чогось... і навпаки

19. Відповідь: "Ідеальна" сім"я-міф чи реальність?

Ідеальної сім’ї не буває, але завжди потрібно працювати над собою для наближення максимально до ідеальної!:girl_smile:

20. mamulja

mamulja Member

Це про мене, стомилась крутити велосипед