Help! Хороший стоматолог для дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Tutuka, 15 Березень 2008.

1. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Відповідь: Help! Хороший стоматолог для дитини

У нас та же проблема, младшая упала и отбила себе кусочек зуба ,переднего. Только вот с лета так и не получилось зашлифовать несколько раз ездили в клинику, она там такие истерики закатывала что до сих пор ходит с отбитым зубиком как пират

2. mysha

mysha New Member

Чоловік каже: "Віддамо дітей на бокс поки зуби молочні...":girl_crazy: А якшо серйозно, то менший теж десь (не знаю де: не мати, а мачуха:shy:) вдарив передній зубчик так, що з часом він у нього потемнів повністю. Показувала стоматологу в "Усмішці", сказали, що швидше за все він у нього мертвий, поки не турбує нічого з ним робити не будемо.

3. talja

talja Member

Весело вам із чоловіком! У мене одного разу також був шок, малий біг та й з розгону впав об асфальт вдарився обличчям та й виплюнув при тому ударі щось біле, ми подумали все по зубах, :eek: шок... підбігли і давай роздивлятись... а то виявивсь кусочок яйця, що він їв на обід! Сміялись потім, напевне більше перелякались ніж малий.
    Правда зараз у нас також стоїть питання стоматолога, і так хочеться не помилитись, щоб лікар на відбив і не перелякав дитини тобто мав підхід, коліжанка іде на розвідку, і якщо сподобається і ще правда ціни підійдуть то і ми гарячими слідами!

4. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А ми сьогодні були у стоматолога (уже в третього) і здається знайшли те, що потрібно.
    Перший не підійшов мені, так як не хотів лікувати без наркозу. До другої лікарки Ромчик йшов з істерикою не заходя навіть на поріг поліклініки.
    А сьогодні лікарка зуміла гарно його зацікавити, заговорити, кожну свою дію йому пояснювала і ми навіть провели гігієну, намастили зубки якимось гелем. Наступного разу йдемо пломбувати і ще будем фторувати з мінералізуванням(вроді якось так називається). Одним словом, коли запитуюсь в дитини - чи підемо лікувати зубчики, то відповідає що так, а ще вчора - була істерика

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чим саме, яким препаратом будуть це робити часом не питались?

6. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

За препарат щось не питалась. Якщо щось знаєте, то просвітліть мене, а то між фторуванням та срібленням місяць розбиралась....

7. Natalya

Natalya Well-Known Member

Поділитеся координатами?

8. нталька

нталька Well-Known Member

Нам передні зуби сріблили коли на них була маленька цяточка карієсу. В результаті зараз вони негарні чорні від того сріблення і ще й частинка одного зуба знищилася. І з тою чорнотою нічого тепер не зробиш, а виглядає негарн і дитина це рзуміє. Може комусь таке все-таки якось виправляли?
    а щодо фторування, казав лікар, що воно ефективне тільки на самому початку карієсу.

9. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

почистили і запломбували

10. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В нас був далеко не початок, але пофторували і процес зупинився.

11. Taska

Taska Well-Known Member

я просто в розпачі, Даруся ночами майже не спить, їсти щось боїться, бо коли жує. чи попадає шось у дірку дуже болить. У нас два ДУЖЕ проблемних зуби і ще 4 які також скоро стануть дуже проблемними. Ми вже пять місяців так мучимось, обїздили вже десь десятьох стоматологів і все безрезультатно, Даруся ніяк не хоче дати запломбувати. Ми вже все перепробували, крім загального наркозу. Я щось ніяк не можу на це зважитись. Можливо хтось має ще якусь корисну інформацію по цій темі?

12. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Наталю, маю двох дантистів, які мають підхід до дітей. Одна просто суперова на Сихові, але в неї вічні черги, незважаючи на запис. Інша на Рапопорта.
    Ми долали Орисин страх в першої - через кілька походів. Тобто перші рази вона просто сідала в крісло, давала подивитися, але не давала нічого зробити. Через кілька разів дала нарешті.
    Зараз робимо на Рапопорта. Теж дуже приємна лікарка, за совка працювала дитячим дантистом. Вмовляє, показує, возиться. Можу поділитися координатами обидвох.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я не можу сказати що прям аж так розбираюсь...але поряд з фторування і срібленням роблять ремінералізацію емалі, накладають спеціальні гелі/пасти на зуб/зуби і емаль від того стає меньш чутливою і більш міцною до ушкоджень, до шкідливого впливу кислот, меньше підвержена карієсу і т.д.
    От мене власне ремінералізація найбільше цікавить зараз, бо зуби біленьки, але я прістально роздивляючись зубки бачу місця це згодом буде карієс, а попередити це все ремінералізацією мені здається буде як раз правильно.

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ----------

а можна і мені в ПП коорднинати? буду дуже вдячна :)

14. Tina

Tina New Member

накладають спеціальні гелі/пасти на зуб/зуби
    Нам синочкові після лікування порекомендували ELMEX гель. Якраз призначений для того, про що ви пишете. Якщо маєте знаоймих, що можуть привезти з Польщі чи з Німеччини, то попросіть. Нам привезли за 60грн, у Львові цей препарат можна купити лише на Виговського та в Ашані, на тих лоточках-візках, де стоять зубні пасти, шампуні, порошки для прання, привезені з-за кордону. Але там ціна як мімнум 120 грн та й то рідко вони бувають. Казали нам змазувати один раз на тиждень перед сном.

15. карапуз

карапуз Well-Known Member

Сьогодні Юстинку у школі , випадково штовхнув хлопчик,вона впала на парту і в результаті один постійний зубчик ( четвірка ) почав хитатися.Чи можна його якось закріпити,це ж постійний зуб ?:girl_sad:

16. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Я себе купила,очень нравится. Раз в неделю накладываю если начинается повышенная чувствительность.Очень помогает.
    Кстати и пасты у них суперовые,и заказывать действительно надо в Польше или Германии,в Польше в Ашанах продаються в два раза дешевле чем у нас,а вот в спец магазинчиках,дороже чем в Ашане.С чем это связанно не знаю...

17. LILY

LILY Well-Known Member

сьогодні випадково помітила в малого на передньому зубчику маленьку дирочку таке як надщербив (по центру зуба навіть ближче до десни) навіть незнаю що це може бути, може хтось з таким стикався???можливо хтось порадить якогось дитячого стоматолога в районі Сихова?

18. Azza

Azza Member

Дівчата допоможіть!!!!!!!!!! У малого 3-тій день температура 39, викликали вчора швидку сказали, що зубки лізуть, може хто порадить дитячого стоматолога який прийме сьогодні, а то я температуру свічками збиваю, але це все на пів дня.

19. Юстина

Юстина Well-Known Member

А нащо вам стоматолог? В вашому випадку педіатра доброго треба, щоб оглянув дитинку і поставив правильний діагноз. Найпростіше все списати "на зубки". А якщо і справді, зубки, то порадить як допомогти дитині. Не чекайте три дні.

20. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

3-й день свічки не допомагають і тримається температура,а ви списуєте на зуби?здайте дитині аналізи і звозіть до педіатра.Тут в темі про педіатра пошукайте,якщо свого хорошого немаєте.
    п.с.Я часом з перлів наших "лікарів"з швидкої допомоги просто в шоці.М"яко кажучи.