Help! Хороший стоматолог для дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Tutuka, 15 Березень 2008.

1. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Active Member

Відповідь: Help! Хороший стоматолог для дитини

Так для того ж и существуют стоматологи! :) Мне жена говорит посещать её кабинет два раза в год. Хоть и боюсь страшно, аде ж вона говорить, шо целоваться не будет. :no:

• Подобається Подобається x 1
  2. Pedro

Pedro Member

Я працюю стоматологом в Австралії. І що цікаво - ніякого посріблення тут ніхто і не чув. Що ми рекомендуєм своїм пацієнтам - це добра гігієна порожнини рота, дієта - мінімум цукру в їжі чи напоях. Обовязкове відвідування стоматолога кожні 6 місяців. Якщо є підозра на можливий розвиток карієсу, ми робим так зване fissure sealing, тобто обробляємо зуб 37% метафосфорною кислотою, покриваємо рідким композитом, насвітлюємо 30-40 сек і зуб захищений на кілька років.
    Звичайно, як є карієс ми лікуємо залежно від ступеня пораженості.

• Подобається Подобається x 5
  3. Alexey Titievsk

Эти стоматологи как сговорились! Одно и то же говорят по всему миру! :padonak:

4. Pedro

Pedro Member

Так то ж легко запамятати і виконувати інструкції:) . Правда, стоматологи самі іноді забувають це робити. Швець (сапожнік) без чобіт...

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тю, як ви це собі уявляєте з малою дитиною. В 1,10 не дивлячись на чищення помітили чорні плямки на зубах, пішли в непогану приватну стоматологічну клініку. В результаті 2 зуби запломбували, 1 озонували і покрили фторлаком, декілька посрібнили бо для озонування процес вже задалеко зайшов, а пломбувати зуб коли просто плямка на емалі з"явилась...... Таким дітям взагалі під загальним наркозом зуби пломбують, щоб запломбувати 2 зуба ми втримали її без наркозу, а більше не було змісту дитину мучити. Зараз звичайно до стоматолога що 3 місяці ходимо

6. Alexey Titievsk

Я соби уюявляю цей процесс дюже просто. Берешь дитину и идешь с нею до стоматолога, но не до того, який зубы озонит да серебрить, да под общим наркозом зубы делает а до того, про которого известно, шо и диплом свой не купив, и местное обезболивание хорошо делает, и практика у него велика..

7. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ходжу до дентиста 2 рази на рік( страхівка з роботи все оплачує , можу ходити і частіше).
    Перше дівчина- гайдженист почистить від нальоти зуби ультразвуком , або вручну .Потім подивиться лікар.Як правило в 4, або в 13 зубі лікар щось подрапає , помастить чимось , потім посвітить пістолетом -лампою з оранжевим склом. В кінці зуби натруть пастою , подарує зубну щітку і все-see you again in 6 months.
    Хотів запитатися , а на Україні лікарі рекомендують користуватися спеціальною ниткою до зубів?
    Я кожний раз як приїзжаю, то всім знайомим її привожу.

8. Ірена

Ірена Well-Known Member

нє!... я розумію ЄВРОПА!! ми ж в Україні живемо. я скільки (звиняйте за оффтоп) свої зуби не лікую, а пломби все випадають і випадають... я не дитина, але скоро почну ногами тупати... скільки можна, я була б вже нєвеста з ве-е-еликим приданим, якби не відносила по 400-500 дол. до стоматологга кожного сезону... а пломби все випадають...

Додано через 1 хвилину
    і стоматологічна клініка щонайліпша у місті

• Подобається Подобається x 2
  9. Alexey Titievsk

Пробачьте, пани, Украина - то и е Европа, та мы её такой будуемо, и для того есть все возможности. Схема ж дюже проста - берем то шо вокрух нас есть - и внедряем, оставляя без средств к существованию тех, кто "серебрит", пока не съездят да не поучатся делать пломбы из композитных метариалов так, как то европейская ассоциация стоматологов рекомендует.. Если Вам не повезло со стоматологом (под какой бы вывеской его клиника не находилась - поменяйте стоматолога). 400-500 долларов, то есть около 300 евро в сезон - сумма достаточная даже для Хельсинки, чтобы поддерживать свои зубы в идеальном порядке. :)

10. Ірена

Ірена Well-Known Member

ой, ненаю, ненаю... може мен івсе не щастить з отим моїм "ідеальним стоматологом", але зуби постійно лікую з 5 років...
    думаю, що за той час мав би знайтися лікар, який би хоч частково вирішив проблему.
    останній раз була у лікаря вересень-жовтень і вже плакати хочеться...

Додано через 4 хвилини
    єдине, що тішить, що у мого сина зовсім не мої зуби!:radist:

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Так стоматолог і так, тойво - зав. кафедрою дитячої стоматології в медінституті, і викладає, і практика... :) :) :) А під загальним наркозом роблять тому, що дитину якій і 2-х років немає не вмовиш рот відкрити, коли світло в очі, і чужа тьотя руки в рота пхає, це просто не реально, навіть якщо сам процес зовсім не болючий. Ви просто напевно забули трохи як себе такі маленькі діти поводять :).

12. Alexey Titievsk

Почему же, ещё помню.. :) Уход за полостью рта должен быть хороший. Кариес через год после появления молочных зубов - достаточно редкое явление..

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Нажаль ні, не рідкісне, досить розповсюджене зараз. Чому в дитини зуби почали псуватись так і ясно, чистити почали як тільки зуби з"явились, солодкого дитина практично їла, чупа-чупсів і тому подібного до сих пір не пробувала, та й печення дуже рідко їла, вночі не годували.... коротше кажучи версій чому так сталось в мене немає. Але зуби чомусь на тому етапі почали псуватись, добре хоч зараз не прогресує це явище. Практично 80 % знайомих до 2 років помічають на зубах темні плями в дітей.

14. Alexey Titievsk

Да, очень странно. Может вода какая нибудь особенная в Вашем регионе.

15. Ірена

Ірена Well-Known Member

також знаю багато 2-річних дітей з карієсом

16. Alexey Titievsk

Ну, если нет какой-то мистики в Львовском регионе, то это говорит о плохом уходе за полостью рта у маленьких детей. Чистить им зубки два раза в день надо так же, как и взрослым. Кариес вызывают бактерии, пусть даже на карман в эмали, вызванный любыми причинами. Как по другому можно так загрязнить полость рта, что возникает кариес на зубике, которому чуть больше года от начала существования?

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А з іншого боку - наші батьки до 3-х років чищенням зубів взагалі не переймались, і зуби в нас почали псуватись десь вже ближче до школи.От цього я для себе ніяк не можу зрозуміти.

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

мені здається, що в нас і в наших батьків, по-перше, була ліпша екологія і вода... мій дід пішов зі світу з одним-єдиним пломбованим ще у війну зубом. щось не пригадую, щоби сільський чоловік дуже переймався чищенням зубів двічі на день.
    по-друге, нам дуже "допомагає" науковий прогрес. після електронізації та захімікованості всього нам нічого не лишаєтся, як бігати по лікарях...
    а, по-третє, спостерігаю залежність здоров"я від нервової системи (пан Олексій може заперечувати), але це тільки мої спостереження.
    а ще - спадковість. у моїй сім"ї по жіночій лінії - просто біда. зате у хлопців гарні, біленькі і здоровенькі зуби.

• Подобається Подобається x 3
  19. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

от вам і містика

у Львові проблеми не тільки з водопостачанням, а і з якістю води також
    і хто знає, що насправді ми п'ємо і як це позначиться на здоров'ї дітей

20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

У моєї малої перший зуб виліз у 4 місяці, в рік було 12, і на передніх зубах 4 дірки!
    Була у неї ще дурна звичка: як тільки навчилась стояти, відразу почала гризти спинку ліжечка. Підточила настільки, що ліжко довелось викинути! Інші засоби для зняття болю при прорізуванні зубів дитина просто не сприймала...
    Я ще звернула увагу, що всі можливі дірки вона "заробила" до 2-річного віку, за останні два роки нових не було. Стоматолог пояснила, що це від антибіотиків, якими її щедро обкололи після народження.
    За словами моєї мами, мої молочні зуби були відразу страшними і чорними. На постійні гріх скаржитись, ще якби за радянських часів декілька з них не "залікували", можливо, обійшлось би взагалі декількома маленькими пломбами, а якби тоді були нормальні пасти і щітки, може і не довелось би з бормашинами знайомитись :)

• Подобається Подобається x 2