Help! Хороший стоматолог для дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Tutuka, 15 Березень 2008.

1. Рибка

Рибка Well-Known Member

Відповідь: Help! Хороший стоматолог для дитини

Ага, тим більше нам та ж стоматолог з Зазаденту сказала, що то цілком "безполєзна" процедура, і ніц то сріблення не допомагає... (і з її досвіду, і вже десь там доведено).

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

сріблення може лише трішки "загальмувати" процес псування зубок ( тобто срібло просто є антисептиком, яке створює захисну плівку від розмноження бактерій, які руйнують дентин і ведуть до появи карієсу. Плюс додатково поступає незначна частина ще фтору . Але це- слабий превентивний засіб. І він може давати хоч якийсь ефект, коли застосовується лише на початковій стадії ( білої "крейдяної" плями, а не вже чорнуватого карієсу). Плюс враховуйте, що дитячі зуби мають пористу структуру. Тому плівка утворюється слабенька, а от профарбовування зуба йде повністю.За кордоном сріблення застосовують хіба наші старі лікарі.А так- там це заборонений метод пррофілактики.

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

на цій стадії ефект від сріблення "нульовий". зуби будуть все-рівно псуватися

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

та нічого- це нормально :). Своєму я би не сріблила навіть якби пропонували. Бо є інші методи зараз , залежно від стадій, на яких звернулися до лікаря. Але це батьки вирішують за консультацією з лікарем.

3. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ми якраз від пористості і сріблили. Карієсу не було, зубки були цілком білі, тільки ніби в мікротріщинках, один зламав, коли впав, це і стало стимулом... недавно і другого шматочок відколовся (хоча на ньому срібло вже було). Ехх... жалкую зараз, що спочатку до п. Надії не потрапили, а зразу на Пекарську поїхали...

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ми старшій робили фторування. За недовгий час двійки скришились під корінь. Дитині було 1,8. Під наркоз побоялась, лишити так, могло йти подальше руйнування. Вирішили сріблити. З того часу жодних змін не сталось, всі решта зубки здорові. Тому я б не казала, що сріблення не дає нічого.
    З меншою та ж історія, тільки в ще меншому віці. Краєчок зуба має емаль, а от вже ближче до ясен зубчик без емалі. Були в Тараса в Рікоті. Казав фторування не поможе. Сріблення він не практикує. Тус-мус і чекати. Але зубки за два місяці нищились дуже активно, реально на очах. Наркоз нам не можна. Що залишається? Так лікувати ніхто не береться, в Київ їхати не маю можливості. Та й таке

5. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

Моя доця менша має трієчку нижню посріблену---навіщо це робили, я не пам"ятаю, зуб був вже чорний , але не весь. Чи була від того велика користь, побачу, коли випаде і огляну детально його. Але наразі та біла частина того зуба міцна, зуб не турбує. Комплексує доця іноді (питає :коли той зуб вже випаде?)
    Мені ж цікаво, чому у маленьких діток зуби так псуються швидко, тобто причини шукати де? ще до вагітності мами?

---------- Додано в 09:42 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

У знайомого, а він лікар-нетрадиційна медицина(холіцист), його дочка--педіатр і мама відповідно тої дитини), внук мав всі "передні" верхні зуби зіпсуті до десен( тобто чорне місце замість зубів). Я грішним ділом думала, як то в лікарів дитина з такими запущеними зубами. А вони спокійні, як після валеріани. ТОді то були молочні зуби і дитині десь 5 років. Тепер красунчик має 10-11 років і супер-пупер білюсінькі здорові і міцні зуби....І що про це думати???

6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Чи реально в Зазадент попасти швидше, ніж по запису?...Якби я, наприклад, завтра зранку туди подзвонила?...В Сашки від 5-ки сама стінка залишилась. Був пломбований, але десь місяць тому той зубчик підпух, його розбурували, виписали лки й сказали, щоб відкритий, нічого не робити, бо там вже нема що пломбувати. Ну ок, так й зробили. На випадок флюсу - промивання/полоскання. Вже пару днів підпухше там все, видно, що гній збирається й далі. Полоскали-полоскали, а сьогодні під вечір температура...Може той зуб вирвати?...

7. сніжна

якщо ургентна ситуація ( гострий біль, нагноєння), тоді так і кажете. Вас постараються "вписати" у якийсь час між записами.

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:43 ----------

якщо видаляти, то дитині там не візьмуться видаляти( я так думаю). Бо хірургічною діяльністю там лише Самер займається, але це дорослий і за дитячу хірургію навряд чи візьметься. А п. Надія зуби не знаю чи видаляє.В принципі, подзвонити-спитати можна.Хоча, якщо у вас вже і Т і нагноєння тривалістю у місяць і дійсно треба видаляти - краще одразу їхати на дитячу кафедру обласної стоматології.

8. kolobok

kolobok Member

Порадьте стоматолога з адекватним ставленням до ГВ. В нас в малих зуби передні прорізаються зразу з гіпоплазією і відповідно швидко псуються. І тому мене починає сіпати вже, коли мені лікарі першою рекомендацією зразу дають припиняти ГВ. А чоловік це все слухає, вірить і теж вже починає на мене тиснути, що то я дітям не хочу помогти, а навпаки гірше роблю, бо лікар от каже, що то шкідливо.

9. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Може хтось в курсі - чи приймає Тараз Музика з Рікоти ще десь?

10. сніжна

ніби ні. Бо я питала у нього півроку тому- то казав, що лише там. хіба щось змінилося. Зрештою, понеділок і четвер- то його дитячі дні. Але коли малого водила на гігієну до ін. лікаря в Рікоту ( і це були неприйомні дні Тараса- вівторок чи середа), то він у клініці був. Але приймав не в дитячому кабінеті і в цей день офіційно дитячого прийому не було.

11. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Дівчата, а яка ціна в Рікоті на огляд і пломбування дитячого зубчика, в сина зуб реагує на воду, певно десь дирочка.

12. Ная

Ная Well-Known Member

13. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

15. Ная

Ная Well-Known Member

.

16. mamba

mamba Member

Дівчата стоматит, запалення ясен (кутні полізли) стоматолог жиш лікує ? Дитині 1 р 10 міс. Муж озадачив- каже чеши до педіатра, а то наш стоматолога не альо- майже тиждень дитина мучаться, а ми поки фіто препаратами лікуємо. Змін на краще нема((.

17. kraplynka

kraplynka реалістка

А стоматидин вам ще не можна? Ним не обов'язково полоскати, можна на ватку і протерти ясна.

18. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В якійсь темці про хвороби- здоров'я досить недавно було. Ще кандид- розчин, стоматофіт, розчин синьки... Пошукайте.

19. kur

kur Member

Дівчата, хтось лікував малим зуби під загальним наркозом?

20. Khoma

Khoma Member

Наша сусідка лікувала дитині в Клініці Заблоцького, наркоз перенесла дуже добре, лікування 6 зубів плюс наркоз - обійшовся їм в районні 6 тисяч.