Help! Хороший стоматолог для дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Tutuka, 15 Березень 2008.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Help! Хороший стоматолог для дитини

Зазадент в суботу офіційно не працює. Але при потребі стоматолог виходить за попередньою домовленістю з клієнтом.

2. invisible

invisible Well-Known Member

А скільки коштує огляд в Зазаденті? Як до тої Надії попасти, як її прізвище?

3. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

огляд в Зазадент безкоштовний. Запис по телефону. Номер телефону підкаже гугл :)

4. сніжна

5. Maternity

Maternity New Member

Привіт, хочу поради від вас. В нас така ситуація: в малої (2,5р) спорчені всі четвірки. Були на консультації в Рікоті в Музики Т, він сказав що треба лікувати, але зважаючи на вік дитини нам треба робити загальну анестезію. Дам нам номер до якогось анестезіолога і сказав з ним проконсультуватись. Хз що то робити, я особисто щось боюся робити заг анестезію такій дитині, і вона в мене ще й алегрічна, тобто має алергію на деякі ліки і продукти. Порадьте що робити в такому випадку, може хтось з таким стикався вже.

6. сніжна

радитися ще з іншим лікарем. Але, в принципі, Тарас з Рікоти не прихильник лікування під загальною анестезією там, де бачить , що є можливість обійтися без неї ( до нього приводили діток, яким рекомендували заг. анестезію ін. стоматологи, а він зміг полікувати без). Якщо ж Тарас теж говорить про загальну анестезію, можливо, без неї у вашому випадку не обійтися. Зрештою, нічого не заважає проконсультуватися ще у кількох лікарів. Можете підійти до Юлії Олександрівни в КАС ( первинна консультація платна) або до Надії Володимирівни у "Зазадент" ( консультація безкоштовна)

7. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Спробуйте також в Бiш компанi до Алiни Романiвни. Тiльки вона знайшла пiдхiд до доцi, яка в такому вiцi влаштовувала неймовiрнi iстерики у стоматологiв ;)

8. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

З такими ж (алергія, лор-проблеми,вік) зауваженнями наша стоматолог не радила нам навіть місцеву анестезію.Але зуби в дитини були досить нормальні, але я взнавала для себе.Бо коли дитині вводили антибіотик+ глюкоза, вона відреагувала як на мене дуже важко.Тому якщо ризик існує (а цього чи він відсутній ніхто не знає),то краще зважити всі "за" і "проти".
    А ті зуби так її турбують,що неможливо протягнути ще час?
    Моя інша доця мала всі 4-ки запломбовані.Згодом утворилися "свищі" у яснах на верхній щелепі. Ми їх проколювали,щоб гній вийшов,бо надувались такі гулі. Або самі проривались. Я була шокована,не знала ,що робити. Ніхто нічого не міг сказати толкового. Потім порадили вирвати,бо постійні зуби близько над ними (робили панорамний знімок), та і той гній їсти---нічого доброго.Зараз постійні зуби.Тих проблем немає.Чого так було---- до цього часу не знаю.

9. сніжна

взагалі, якщо дитина виражений алергік, стоматологічні втручання ( не лише де застосовується загальний наркоз) бажано проводити лише після консультації на кафедрі дитячої стоматології у Меді ( обласній стоматології). Я просто згадала, що навіть моїй дорослій родичці алергику її товаришка-стоматолог бралася до втручань лише після профільної консультації у стоматології Меду. Бо реакція може бути на медикаменти, на матеріал пломби...

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

скільки вашій дитинці на той час було? Місцева інфільтраційна анестезія малим дітям ( до 5 років)якраз протипоказана. Інколи застосовують аплікаційну місцеву анестезію, але на складніших лікуваннях вона марна. Вона має по міцності ефект не набагато більший, ніж креми з анестетиком, які застосовують грудним діткам при прорізуванні зубок.Моєму навіть у 8 років видаляли нерв у молочному зубі і канал пломбували без анестезії , хоч ми не алергіки( у Рікоті).

10. Златка

Златка Well-Known Member

Там точно порадять наркоз :girl_nea:

11. Maternity

Maternity New Member

Наразі її ці зуби не турбують, перший раз ми ходили на огляд в жовтні і Музика сказав що наразі лікувати їх не треба, але в березні стан погіршився і ці зуби почали портитися, записалася ще на консультацію в Симбіотику, там пишуть що лікують без бору і анестезії. Попробую ще там.

12. сніжна

без бору лікується лише початкова стадія карієсу. Коли зубки вже зруйновані- цим методом не обійдешся ( Принцип дії такого лікування- наноситься спеціальна речовина на ледь попсутий зубчик, яка розчиняє псуту тканину зуба. Потім це попсуте знімається і накладається пломба ( тобто спеціальна речовина виконує роль бору).але це можливо лише на початкових стадіях. Є ще ін. спосіб ( теж лише для початкових стадій)- під силою тиску випорскується кварцевий пісок і псута порожнинка ним "видавлюється. Насправді цей спосіб у подальшому може призвести до ін. загострень.

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Хто підкаже, в старшої посрілені верхні 4 зубчика Всі решта здорові. Їй зараз 4,5 Чи варто і чи можливо ті зубки привести в нормальний вигляд. Знти срібло і наростити зуб. Чи е вартує і дочекатись постійних? Коли ці зубки випадають?

14. Рибка

Рибка Well-Known Member

Випадають в 6-7-8 років, в кого як.. Дочці скоро 7, то лише 2 нижні на новий рік випали.

Теж хотіла зняти (чесно, то ще й задовбало, що всі питають, чого то в малого зубки погнили). Але стоматолог з Зазаденту сказала, що то срібло не знімається.

15. сніжна

срібло не знімається. Воно настільки глибоко в дентин входить, що то хіба повністю зуб "знімати". У мого малого перші верхні випали років у 6,5-7, а от другі верхні- років у 8 ( нижні почали змінюватися у 5). Якщо вас хвилює лиише естетична сторона, то може не варто так перейматися? Бо чесно от дивлюся , що діток з такими срібленими зубками дуже багато навіть у школі ( ті малюки такі смішні- рот або із срібленими зубками, або із відсутністю зубок, які змінюються). Тобто, якщо вони не будуть турбувати, то дочекатися зміни.

16. нталька

нталька Well-Known Member

А може й варто. Мій малий мав у садочку посріблені передні зубки. І деякі діти дуже йому на то звертали увагу. Ніяким смішним він не виглядав з тими зубками, і смішно йому не було, коли до нього чіпалися. Нам зробили "естетику". Не знаю що саме робив лікар, але надав зубам цілком пристойного вигляду.

17. сніжна

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А де робили? І при цьому зубчик депульпували?
    Ми посріблили, коли двійки скришились під корінь. В обох моїх дітей та ж проблема. Практично відсутня емаль на 4 верхніх. Естетично воно страшне. І мене то не може не турбувати. Вона не комплексує і в садку має друзів, діти на то їй уваги не звертають. Як посріблили в 1,8, так вони і стоять і решта не псується. То швидше моя заморочка, ну бо хочеться, щоб твоя дитина мала гарну посмішку.
    Гірше з меншою. Їй 1,5 і теж змушена була сріблити. Готова вже була давати під наркоз, але нас і так чекає кілька операцій під наркозом. Тому ще зуби до того доплюсовувати страшно. А оскільки емалі практично нема, то зубки почорніли повністю. І якщо до старшої звиклось то над меншою просто плачу.

19. нталька

нталька Well-Known Member

Ну, в нас теж комплексів як таких не було, але малий розповідав, що деякі часом йому щось кажуть, тому я й запитала в лікаря чи можливо щось зробити, бо до того ходили зі срібленими і сам лікар нічого не пропонував. Ну, але в нас не під корінь знищені були, а по половинці ). Виглядало страшнувато доволі. Зробили досить гарний вигляд, я й не сподівалась.

20. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Ми малій робили глибоке фторування, бо з досвіду подруги, яка малій посріблила зуби, не наважились. Так як дівчинка дуже комплексує, прикривається коли посміхається, жаліється постійно батькам, що не гарно :sad: