Help! Хороший стоматолог для дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Tutuka, 15 Березень 2008.

1. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Відповідь: Help! Хороший стоматолог для дитини

В малого в молочому зубчику виявилися дирка, причому задавнена. Лікарка поставила на 5 днів ліки (щоб "вбити" нерв), буде його витягнувати і тоді пломбувати. Оскільки ми лікуємо малому зуб вперше і він такий був переляканий, не мала змоги розпитати лікарку як та процедура буде виглядати. І от тепер мене мучить питання, чи ті ліки вб"ють той нерв і його витягнуть без проблем чи таки будуть щось колоти знеболювальне (я дуже боюся того знеболювального, як знати як дитячий організм сприйме ті ліки, чи не має алергії). Просвітіть мене будь ласка:girl_blush2:.

2. AilataN

AilataN жива

Ми вже другий місяць ходимо лікувати зуб, кутній.
    Йде підготовка до лікування каналів. Лікарка ставить ліки для знеболення нерва, а в прцесі виявляється що нерв живий. От і ходимо. Вона вже пропонувала ( але і сама відмовляє) зробити серйозний укол знеболюючий, і за сеанс полікувати, але ми вибрали ходіння подовше, щоб не травмувати дитину ( мала і так проблемно ходить).
    Всі ці рази я не заплатила ні копійки, оплата тільки по факту пломбування.
    Лікарка дуже мила, і гарно з дитиною працює, озвучила всі можливі варіанти лікування, тобто на мій вибір, але наполягає на довгому, але менш болісному і травматичному.
    я задоволена.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

видаляли нерв у "4"-ці. 5 днів стояли ліки. Потім- без усякого знеболювального лікар за момент витягнув нерв і запломбував. Все просто, без болю і страху. Робили у Тараса Музики у "Рікоті"" -супер дитячий лікар ( про нього вже багато позитиву написано на форумі, і не тільки нашому) . Цей же лікар розповідав, що дітям знеболювальне стараються не застосовувати ( лише у дуже вийняткових випадках), оскільки їх організм гірше справляється з анестетиками, ніж дорослий. Ну і видалення нерва у молочному зубі - це трішки інше, ніж у дорослого. Попереджують, що після видалення і пломбування канальчику можливий на протязі кількох годин певний дискомфорт, і якщо дитинку це буде турбувати- дати дозу нурофену. Але у нас в реальності після видалення нерва лише трішки малого годинку-дві поколювало, але абсолютно терпимо і не потребувало якихось втручань ( а він у мене панікер і нетерплячий "ще той". ). Значить дискомфорту практично не було.

---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

якщо так є і лікар бачить, що нерв витягнути ще не можна- залишає ліки ще на тиждень. І тоді знову дивиться. Тарас тоді нам озвучив такий можливий варіант, бо , знов-таки, казав, що дітям анестезію не бажано давати, тому краще "убивати" довше, але ліками.

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Порадьте, будь ласка, якогось нормального дитячого стоматолога, бо ми вже ніякі: і я, і дитина.
    Дірка на передній верхній двійці спереду. Зуб постійний. За літо і до сьогоднішнього дня з зуба чотири рази випадала пломба, от сьогодні п"ятий раз. Максимум часу, що пломба тримається - неповний місяць. Дитина вже просто плаче: скільки мені вже та пломба буде випадати? Лікувалися в медінституті в Антонюк.

5. сніжна

вам треба тоді йти не до дитячого стоматолога, а до дорослого хорошого. Бо нам хороший дитячий стоматолог ( той же Тарас Музика з Рікоти) от зараз, коли постала потреба запломбувати постійний передній верхній, сказав одразу, що з цими зубами- до хорошого дорослого стоматолога, а не дитячого. Тому з молочними ходимо до Тараса, а з постійними зараз поведу до свого стоматолога, який і мені передні от нещодавно робив. Справа у тому, що з передніми постійними зубами треба трохи повозитися. І робота там філігранна ( враховуючи особливості ще ніжної емалі у дітей+ пломбування передніх зубів- це по суті реставрація). Тому шукайте не
    , а нормального дорослого стоматолога.

6. Annichka

Annichka New Member

хороша лікар-стоматолог працює в Стоматологічній клініці біля парку культури - Лариса, - уважна, спокійна, терпляча і вміє працювати з дітками))) Ходимо до неї родиною, і колежанок з дітками (і без) до неї відправляю)))

7. сніжна

8. сніжна

прозвітуюся тут, може комусь у нагоді стане інформація. Я вже писала, що молочні зуби у сина лікувала у Тараса Музики. Але тут виник карієс на передньому верхньому постійному зубі і навіть кавальчик зуба відколовся. Коли дзвонила в Рікоту, мене запевнили, що постійні перші зуби все-рівно робить дитячий стоматолог. Але Тарас нам відмовив, по причині того, що він займається лише молочними зубами ( чи просто ще немає досвіду роботи з постійними у дітей- тут хто-зна) і сказав, що запише нас до дорослого стоматолога у Рікоті. Оскільки відгуки про дорослу стоматологію у Рікоті у мене не зовсім позитивні ( + маю власний негативний досвід), то вирішила, що заведу до свого стоматолога. Свої зуби лікую в "Зазаденті" у д. Самера . Але власне у цій клініці нам лікар Самер сказав, що дитячими зубами, навіть постійними, займаються дитячі терапевти ( є певні особливості дитячих навіть постійних зубів), тому направив власне до їх дитячого терапевта п. Надії. Так от- залишу лише позивні відгуки ( спокійна молода лікар, яка дуже детально все подивилася, розповіла що до чого, які засоби профілактики, яка схема лікування буде і т.п. Пояснила, чому при гострому карієсі дітям не можна ставити фотополімерні пломби , а лише склополімер .Одним словом, дуже акуратно все зробила. Можу її рекомендувати . І ціни досить доступні.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

порадьте мені хорошого дитячого стоматолога в р-ні Сихова, Н.Львова або десь неподалік, щоб то не був наш перший і останній візит до цього лікаря, найголовніше що мені потрібно то доброзичливий підхід до дитини, бо наразі великих проблем нема, просто хочу піти на огляд, ну і на одному з задніх зубів є темна плямка.
    ну і ціна щоб не була захмарна навіть за просту консультацію(бо наслухалась вже всякого)

10. Diana

Diana мрійниця

можна її контакти?

11. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

п. Роксоляна, приймає на Червоної Калини, збоку поштового відділення стомат. кабінет, вибрала її по порадах тут, на форумі. Я дуже й дуже задоволена, а ціни - демократичні, єдине що, навіть як по запису - трохи тре почекати, черга є...

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

чи хтось був в дитячого стоматолога в клініці Пародент на Личаківській? Які враження?
    Також цікавлять відгуки про п.Надію з Зазадент.
    Мушу завести річну дитину на огляд, шукаю кваліфікованого дитячого лікаря.

13. ESTEILA

ESTEILA Well-Known Member

Дівчата, чи хтось робив зубки в 4-й поліклініці на Науковій, під загадьним наркозом? Цікавить ціна и як дитина перенесла наркоз.

14. Klava

Klava Member

Ми на Личаківській в "Улюбленому докторі" учора були з малим. За перший раз одразу швидко пломбу поставили. Тепер правда ще кілька разів треба буде ходити, бо виявили у нас аж три дірки ((( Лікарка до малого швидко знайшла підхід. Я і сама не сподівалась, що то так просто буде

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Жалівся, що його болить щічка, я дірку побачила в зубі з того боку і налякалась, що доведеться наркоз робити, щоб пломбу поставити (малий дуууже нетерплячий до маніпуляцій). Врешті більше сама спереживалась, ніж дитина.

15. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Якщо для когось актуально: ми ходимо з рочку до д.Ногачевської в дитячій поліклініці на Симоненка. Дуже хороша доктор і має добрий підхід до дітей. За консультацію плату не бере, лише за лікування.

16. Рибка

Рибка Well-Known Member

В мене відгуки тільки позитивні. Водила меншого (він більший від вашого, на той час було 2,6 рочків), нам треба було ліки та пломбу ставити на верхній (малий його зламав), і пломби на нижні. Підхід у лікарки хороший, малий не плакав, відкрив ротик і чемно сидів.
    Також дочку водила, 6,5 років. У неї 1 зуб трохи зіпсувався. В дитячій стоматології в поліклініці лікар нам сказала терміново лікувати (то ще майже рік тому), а вже тепер п. Надія порадила не спішити, якщо не турбує. Все-одно скоро будуть випадати, і травмувати дитину не варто вириваннями нервів та лікуваннями.

17. сніжна

18. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

були сьогодні в п.Надії в Зазаденті. Дуже приємне враження склалось про лікарку :)

19. Halldora

Halldora Member

Терміново потрібен тел до Іваницького з мед. інституту.

20. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

розболівся зуб в сина. де в суботу можна найти дитячого стоматолога?
    зазадент- в них є в суботу прийом?