ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Lidocaine - Лідокаїн - абсолютно безпечний при ГВ при місцевому застосуванні. Не абсорбується і не поступає в молоко. Інфа звідси - http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

• Подобається Подобається x 7
  2. Аня

Аня Well-Known Member

Дуже вдячна

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

ckorpionsha, не переживайте, бувають і такі що-годинні годування :)
    А з денними годуваннями як у Вас?

4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Та вроді все добре. Міняю цицю один день щодві години, а інший 2,5 години. При цьому пропоную груди майже щогодини,щоб перекусив) Спить в хаті по пів години, один сон має 2-3 години. На вулиці довше години півтори не спить. Годую перед снов,після сна зразу і між тим. Молока хватає, дай БОг щоб далі так було.

А мені цікаво,чому одні пишуть,що їм інтервал 2,5 години не підходить, а тільки 1,5-2 години? Яка різниця?
    І чи можна одну грудь давати 2 години,а іншу 1,5?

Цю ніч їв у пів 12, у 2.40 і у 5.30. Потом о 7 і о 8 вже прокинувся. Називається дав мамі поспати.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Індивідуальні відчуття. Якщо дитина висить на циці більше 2-х годин, може відчуватися дискомфорт.

А навіщо так ?

А як Ви так точно знаєте час ? :) Мабуть, якщо не дивитися на годинник, а просто перекласти до іншої груді і продовжувати спати далі, то виспатися вдасться краще :)

• Подобається Подобається x 5
  6. ckorpionsha

Бо у мене вже звичка стала дивитись на годинник. Ми спимо троє: малий,я і мобілка під подушкою. Раніше я себе будила з 3 до 8 щоб частіше годувати, напевно добудилась,що малий автомтично прокидається цицяти..мама навчила називаєся. То я тепер дивлюсь кожний раз на годинник який інтервал пробудження у нього....кажу звичка. А навіщо міняти одну так,одну так...цікаво стало чи можна. Інкли відчуваю що за один і той час ліва менше набирає чи то просто менша

• Подобається Подобається x 4
  7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Якщо вона менша, або менше набирає, то в жодному разі не робіть менший час годування цією груддю, бо з часом різниця в розмірах може стати більш помітною. Інтервали мають бути однакові для обох грудей, а до меншої можна ще частіше прикладати.

• Подобається Подобається x 7
  8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

А ми малу всюди з собою тягаємо-боюся залишати на свекруху(ми з нею живемо)В суботу нарешті вибралась на Південний за джинсами,так мася була в татка на руках,разом мені допомагали вибрати.Всі продавці дивувались,що ми з маленькою дитиною.Мені навпаки зручно-їжа завжди з собою,а більше їй поки нічого і не потрібно:)

• Подобається Подобається x 20
  9. Loyal

Loyal Well-Known Member

О! Ми з малим всюди! Тільки от з базаром проблема, бо наш татко їх не любить :suicide:. Тому змусити його з нами довго ходити, то тяжко. А я взуття вибирати люблю :dance: Та й малому користі з базару, інша справа на природі десь.
    Вчора їздили в Зашків в Криївку! Там стільки народу з калясками було! То ми просто на лавочці там і цицялися. Всі дивувалися, як з таким маленьким (вже би хоч з півроку було!) А нам все рівно! Поагукали, поплакали трошки, а потім спали міцно, що навіть не прокинувся їсти, так спросоння і наївся :)

• Подобається Подобається x 12
  10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ми теж з собою всюди тягаємо, немає на кого лишити. В суботу всі магазини в центрі облазили з тими літніми розпродажами - з двома дітьми і візочком. Закупились по повній програмі і дітей вигуляли.

• Подобається Подобається x 13
  11. ckorpionsha

Частіше це напротязі тих двох годин чи як?

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Лоял, Льолiк, i всi мами якi не бояться тягати з собою мась малесеньких - ВИ МОЛОДЦI!!! Я була така перестрашена мама, що фактично просидiла дома чи не цiлий рiк. Тобто, я ходила з малою гуляти на вулицю iтд, але нi в магазини, нi поїсти кудась, нi вiдпочивати... Надiюсь що я змiнилась в цьому планi, i з наступним малюком буду смiливiша!

• Подобається Подобається x 14
  13. Ksani

Ksani Well-Known Member

саме так.

• Подобається Подобається x 1
  14. Ksani

Ksani Well-Known Member

Льолік, а розкажіть нам, що саме і де розпродають ?)

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це ж оффтоп :shutup: :shutup: :shutup:
    Ходили по магазинах одягу, взуття вже дуже малий вибір залишився. Знижки в Коллінзі (пл. Ринок), Левіс (пр. Шевченка), Селла (Коперніка), JHIVA (колишній Сенсус). Найкращий вибір був в двох останніх. В першому розміри в основному маленькі :shutup: (на мене :) ).

• Подобається Подобається x 5
  16. Олюська

Олюська Well-Known Member

А ми вчора ходили важитись: в 5 міс. маємо 6600гр, тобто за останній місяць Олеся поправилась на 500гр. Небагато, але достатньо, правда ж? А там всі лікарі:"Догодовувати!!! Попробуй зцідити перед годуванням, якщо є 150гр, то ОК, а якщо 100, то 50гр треба догодувати. Арифметика проста..." Пішли вони в баню, перепрошую. Я так стараюся з ГВ, а вони мені... Сказали прийти вкінці тижня на контрольне зважування. Не піду... І взагалі не буду туда більше ходити:beee:. Казав мені чоловік, нашо я йду, зваж на звичайній електронній вазі (такій для дорослих), а я, дурна, не послухалась, тільки нерви з'їли:sad:

• Подобається Подобається x 17
  17. Ksani

Ksani Well-Known Member

Олюся, якби Ви усі ці 5 місяців цідилися, тоді було б можливо націдити 150 грамів...в іншому випадку груди не звикли до такого способу видобування молока, тому націдити стільки не вдасться. Але це не означає, що молока мало або його бракує. Мене свого часу теж запрошували, тільки не на контрольне зважуваня, а на контрольне годування: малого зважили, потім я його погодувала, а потім ще раз зважили...і замовчали про "треба догодовувати". Але цей метод - теж не інформативний, бо дитина впродовж дня їсть із різною активністю, виїдаючи за одне годування - більше, за інше - менше.
    А про достатню чи недостатню кількість молока може свідчити тільки тест на мокрі пеленки.

• Подобається Подобається x 14
  18. Ная

Ная Well-Known Member

Нині надворі від однієї знайомої мамусі почула таке:"Мій малий по ночах плаче,тому я почала його догодовувати сумішшю,молоко в мене є але ж він не наїдається!" :eek:Те дитя шо "ненаїдається" в майже 8 міс. важить 9 з лишнім кг. І шо ті люди собі понавигадують? Моя дитина теж мені спати часом не дає,буває шо всю ніч спимо з цицею в роті,але дати їй суміш шоб спала мені навіть в голову не приходило! А що та знайома про мене собі подумала,можу здогадатись...

19. Nata

Nata Well-Known Member

Які ми всі мачухи, діти у нас ночами плачуть, їсти хочуть :). Свекруха мене теж добиває, що дитина в такому віці має вночі спати, а не їсти.:aggressive:
    Доводиться вкотре доводити, що я мама дитині і я знаю як краще :).

Додано через 1 хвилину
    Доречі, хочу подякувати всім за підтримку. Мені дуже допомагає форум у скрутні хвилини.

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мені форумчани і за маму і за тата! Я з дитиною сама (чоловік на роботі приходить ввечері, тата нема, мама далеко, свекруха померла, свекор....)
    Що б я сама робила-неуявляю....

• Подобається Подобається x 11
Статус теми:
Закрита.