ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Чесно кажучи,вона у нас і так "ручна граната"- весь час на руках,а кладу,відразу "спрацьовує" криком.Сама бавиться годинку-дві в день.
    На сон годую завжди,а от на прокидання,якщо не пройшло 3 години від попереднього годування,відмовляється.І взагалі,таке враження,що дитина ніколи не буває голодна,хоча їсть небагато-в грудях завжди залишається молоко.Але вагу набирає нормально

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Пробуйте погодувати не тоді, коли малеча вже прокинулася, а коли ще спить, але Ви вже відчуваєте, що їй скоро прокидатися. А про причину відмови що думаєте ? Гляньте у "правила ГВ" (в моєму підписі).

• Подобається Подобається x 3
  3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ой, ну я вже не можу. Розберемся з одним, то друге... Мене морозить, нудить, бігаю в туалет з самого ранку. Малий ніби без змін, тільки дуже рідко покакав. Що робити? продовжувати годувати? А якщо то якась інфекція, бо недавно в мами таке було. А як почнеться температура?

Додано через 1 хвилину
    А, ще молока ніби менше стало, хоч малий досить добре їсть вже 3 дні..

Додано через 7 хвилин
    Ну якщо інфекція, то то вже не має значення певно. Живіт болить дуже - хоч би малюка не болів...

4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

О, ти читаєш мої думки :) і мене таке питання теж цікавить!

• Подобається Подобається x 1
  5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Тільки продовжувати годувати!!! В мене за 1,4 роки вже все було а ми годувалися і годувалися. І зтемпературою, і за перепрошенням з с..ю, і незнаємо що таке суміш.

Коліжанка нині дзвонила випила валеріанку і персен і нагодувала через то малого Малишем.. То я порівняння зробила то всеодно якщо б я випила кока-коли замість фрешу з моркви :)

• Подобається Подобається x 14
  6. Олюська

Олюська Well-Known Member

А в мене мала зригувала десь до 2,5-3 міс. Зараз взагалі не зригує... То нормально?

• Подобається Подобається x 1
  7. Зорянівонька

Якщо комусь цікаво, то в мене все пройшло, а от малого живіт ще більше болить... Певно через молоко і йому щось передалося...

• Подобається Подобається x 8
  8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Я так зрозуміла,що моя мала реагую на погоду.Ще вчора вередувала і не хотіла їсти,а сьогодні весь час спить і їсть,причому на грудях засипає і не хоче відпускати:)В такі моменти думаю:"золота дитина"!!!

9. Nata

Nata Well-Known Member

Зорянівонько, не переймайтеся, годуйте малого. Моя тітка перенесла кишковий грип у досить важкій формі, малу при тому годувала і дитині ніц не було.

10. Олюська

Останні кілька днів мала така капризна до грудей: пропоную їй, а вона цямкне і відвертається смоктати пальці:sad: або взагалі не бере:sad: Я деколи так цілу годину з нею цицькаюся, а вона відвертається, не хоче брати, будь-які спроби забрати палець з ротика і запхати цицю увінчуються криком:sad: Я не розумію в чому справа, перечитую правила ГВ: і вночі їмо три рази (дякувати Богу, хоч вночі їсть), вдень стараюся пропонувати кожні 1,5-2 год, дурачків-пляшечок не даємо...
    Промацуючи груди, виглядає, що там нічого нема, я так розумію, що то вже відбувається перехід до зрілої лактації, тобто молоко прибуває тоді, коли дитина смокче. А вона не хоче смоктати, їсть (якщо вдасться запхати цицю), поки файно тече, а потім відривається і кричить:sad: Як змусити дитину працювати?
    Переживаю, що:
    1) дитина перестане "любити цицю", втрачається психологічний контакт між мамою і дитиною;
    2) вона не отримує заднього молока.
    В мене вже іноді такий розпач - вчора з того всього розплакалась:sad:, бо дитина голодна, кричить, а груди не бере:sad: Я так стараюся, борюся за то ГВ, стараюся виконувати всі вимоги успішного ГВ...

• Подобається Подобається x 7
  11. Зорянівонька

Олюська, в нас таке було. Та деколи і зараз. Я збільшила нічні годування. І вдень годую сонного. Контакт не втратиться, якщо будете поруч. Пробуй заколисуй вдень а тоді годуй.

• Подобається Подобається x 6
  12. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Прочитайте це:

http://puzatiki.ru/node/143

Тут описана схожа ситуація.
    Може це справді тільки такий період розвитку.

13. Олюська

Дівчата, дуже дякую всім за поради, нині якось нічо ніби (т-т-т), я стараюсь підсувати цицю, коли ще спить або засинає... Дуже надіюсь, що це справді тимчасово...

• Подобається Подобається x 4
  14. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ще різні пози для годування пробуйте.
    Постійно носіть на руках, гуляти бажано в слінгу, а не у візочку.
    І пропонуйте груди ще частіше, але тільки тоді, коли донечка спокійна. Якщо починає кричати- цицю забираємо, заспокоюємо, а тоді пропонуємо груди в іншій позі для годування.

15. Олюська

Різні пози пробую завжди, часто буває,що годую валетом. Але я вже, здається зрозуміла, в чому справа: нині прорізався зубчик. Видно, малій легше смоктати пальці, щоб трошки втамувати біль, і тому вона зараз їм надає перевагу перед цицею...

• Подобається Подобається x 9
  16. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

:clapping:вітаю Вас з першим зубчиком! Це ж така подія для нас!

17. Олюська

Дякую:)

• Подобається Подобається x 2
  18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Вітаю Вас, ранні зубастики :)
    А замість пальчика спробуйте дати малій зубогризку-прорізувач :)

19. Олюська

Дякуємо:)
    А вона нас обхитрює: тримає іграшку-зубогризку, а смокче великий палець:p

• Подобається Подобається x 5
  20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Вітаю зубастиків!