ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Як часто дитина їсть, з якими проміжками? Як Ви чергуєте груди?
    Чи п'єте щось "для лактації "?

2. Злата

Злата Well-Known Member

А до якого лікаря, гінеколога?
    мене нічого не свербить, як тільки ми повернулися до накладки. До того ж я поки лікувала свої тріщини змазувала соски синькою. До лікаря сходжу, бо вже всього боюся.

Додано через 2 хвилини
    як тільки ми бачимо цицю, відвертаємо голову в інший бік і ніщо нас не заставить її повернути назад. А якщо на руках, то вивертається дуже сильно і починає сильно плакати

Додано через 4 хвилини
    може вам продали спиртовий розчин, тому що є ще водний, він не сушить

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В нас ГВ добре налагодилося ніби. От пробую за тою схемою - міняти кожні 3 години. І зразу птання. З 9 до 12 права. Малий якраз перед 12 добре поїв. Після 12 ліва, але він їсти не хоче, трошки посмоктав перед 2. І після 3 хоче їсти. То як дам знову праву, то вийде, що з лівої їв 5 хвилин. Це нормально буде? А може ліпше 2 рази з одної а 2 з іншої?

Додано через 2 хвилини
    В нас так, коли малого щось болить. (живіт)

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Головне - до хорошого, що хоч трохи обізнаний із годуванням грудьми. (можна і до терапевта). А груди ви випадково не миєте з милом ?
    пс. Дитині до ротика теж зазирніть для перевірки.

Додано через 1 хвилину
    З Вашого опису така схема Вам не підходить: пробуйте ритм у 2,5 години, тоді в 11.30 Ви б дали "свіжу" цицю.

5. Зорянівонька

Так, але тоді виходить, що кожне нове годування - нова грудь.

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

А вночі як їсть ? і чи присипляєте з цицею?

Додано через 1 хвилину
    А що заважає запропонувати ту саму через годину?
    І як Ви присипляєте малого ? Бо ритми бажано організовувати навколо снів.

• Подобається Подобається x 1
  7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

спитр дуже негативно впливає на окситоцин, тобто молоко дуже погано виділятися. Звичайно я вас не бачила але при таких довготривалих тріщинах та і ще з лікуванням антибіотиками у вас би мала бути молочниця, обов'язково зверніться до дерматолога.
    По вашій розповіді у вас з самого початку було неправильне прикладання а лікарі дуже часто кажуть що правильно але консультанти констатують неправильне прикладання. Через накладку прикладання не виправилося бо і немогло виправитися.

8. Loyal

Loyal Well-Known Member

Пробую - це точно сказано. Таке враження, що мій козак нічого не візьме крім маминого молочка, що звичайно тішить, але що робити з коліками... Коли в малого болить животик, то висить на грудях і смокче-тягне-"кусає"...так мої груди довго не витримають. Тому і пробувала з чайочками, але ні пляшечки ні зі шприца малий не хотів будь-якого чаю.

9. Злата

Злата Well-Known Member

так, з цим поки нормально засинємо з цицею і не перебираємо
    я вже почала думати, що зубки лізуть, нам скоро 4 міс, але пальцем проводжу по яснах ніби то є невеличкий горбочок, але жодного почервоніння

з милом мию, але раз в тиждень

на рахунок молочниці, то моя сестра дерматолог, малечу вона бачила зовсім недавно і ми гарно позіхали і відкривали ротик вона нічого не бачила, груди теж чисті

може це дійсно просто газики в животику??

Додано через 2 хвилини
    я це вже зрозуміла, в мене питання як грамотно і безболісно для нас з дитиною відмовитися від накладки, бо з її вивертаннями тепер я боюся вона відмовиться від грудей взагалі

10. Зорянівонька

Мій теж чайки не пив, а коли навіть заливала, то не допомагали. То не мучся! Сидить біля грудей - супер. Бо в мого коли болить, то може дуже довго не їсти...

11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Боже боже, читаю, вашi дiвчата, проблеми i думаю що я це все вже геть забула як страшний сон. Оце народиться ще одне козеня i знов я буду як бiля розбитого корита, бо нiчого не пам'ятаю.

• Подобається Подобається x 7
  12. Зорянівонька

???;););)

• Подобається Подобається x 6
  13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Колись... згодом :)
    Не вагiтна я (так як думалось) видно чiпилась мене якась холєра тодi. А тепер вже все добре :)

• Подобається Подобається x 4
  14. Loyal

Loyal Well-Known Member

В нього, як хапає животик, то він засмоктує так, що я зі шкіри вискакую. Але тепер якось пристосувалась - ми перед годуванням на животику спимо або "пасем коні" (як не спимо), то тепер спокійно. Але найгірше переміна погоди - бідолашка так тоді мучиться, що я сама плачу

15. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Злата, у мене від Вашої розповіді аж сльози потекли. Так мучитесь і намучились...:sad:

• Подобається Подобається x 6
  16. Ksani

Ksani Well-Known Member

не допускати великих перерв між годуваннями, грамотно чергувати груди і гріти живіт під час кожного годування

Додано через 7 хвилин
    Якщо так, то давайте груди на засинання (без накладки) і перед прокиданням теж намагайтеся "підсунути". Щоразу слідкуйте за прикладанням! Якщо вдень у Вас сон три рази, то шістьох прикладань на день буде достатньо для підтримки лактації, + нічні годування.
    І ще тримайте груди побільше на повітрі, уникайте будь-яких прокладок та збирачів молока. Треба знайти причину тих незаживаючих ранок, якщо це не молочниця, тоді висока імовірність, що неправильне прикладання.

• Подобається Подобається x 7
  17. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я щось, як чесно, заплуталась з тим чергуванням. Дійсно коли їмо що 2-2,5 год, а перед тим лежимо на животику, то коліки так не мучать.
    А тепер про чергування грудей. Я даю просто 2 годування підряд 1 грудь (так мала б дитина "добратись" до заднього молока?). Але в мене те саме питання що й в Зорянівоньки - як міняти що 3 год, а годувати що 2,5, то виходить що кожного разу нова грудь... Частіше малий, в принципі, і не просить, хіба зранку до 11 може хотіти їсти щогодини...

18. Улянка

Улянка Well-Known Member

Знову чайок для лактації пити почала.....Малявка вночі не їсть. РОзбудити не можу, а як розбурхаю і дам грудь то не смокче а далі засипає з нею в ротику. Крізь сон також не їсть. А на ранок груди пусті ніби їх хтось викручував:sad: Та й в день не багато

19. Аня

Аня Well-Known Member

Їсть кожні 2,5 - 3 години. Права-ліва-права-ліва-кожне годування нову грудь.Не можу давати одну і ту саму - бо тоді тре буде другу зціджувати. Їсть хвилин 10-15.До заднього молока добирається точно. Для лактаціії нічого не п"ю. Я пробувала прикладати частіше /кожні 1,5 год одну грудь по 2 рази/ - то вона взагалі тоді їсть по 5 хвилин,а під вечір якась як нервова стає. і молока стає більше - тече постійно. А так через 2,5-3 години все добре,коліків нема,її нічого не турбує - але я переживаю чи то вона не від грудей почала відмовлятись

20. мамочка

мамочка Well-Known Member

А можливо природа так задумала, що ближче до однорічного віку дитина потрошки сама відмовляється від грудей, щоб успішно закінчити ГВ???

Thread Status:
Not open for further replies.