ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

як святкуєте??:)

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Та якось не особливо гучно :) А ви ?

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

у нас чудо - дитина перестала смоктати пальці. Просто не бере їх до рота!

Тепер мені трохи важче бо вночі треба дати тільки цицю, тому з 12 до ранку спимо разом. Раніше вона могла пальці посмоктати і далі заснути... а тепер лише циця!

4. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я тішуся що малий почав смоктати дві циці однаково! І знов почав засинати з цицею. А то було наївся - відвернувся.

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

6. Zoryanazirka

Тепер можу трошки поспати вдень поки він спить з цицею :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

а ще є чудо-таблетки "апілак"... не раз спасали. Пробував хто? На основі бджолиних продуктів.

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

бджолині продукти дещо делікатніша річ оскільки не всім підходять, а на мелісу переважно немає алергій чи інших реакцій...

трохи офтоп: чи даєте дітям мед?

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я давала пити водичку з медом і ложку облизати кілька разів.

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Сама почала пити воду з медом як малій було 3 міс. (при ГВ). Малій мед десь з року почала давати, може трохи швидше, в воді розводила. Зараз в неї ранок починається з води з медом, періодично роблю перерви на тиждень-два.

11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я роздоїлась як корова! Дитя вроді добре набирає вагу. Але маю проблему, вона останнім часом пойість 5-7хв і відвертається, закатує істерику, синіє, заходиться. Мушу забирати груди від неї бо нема ради. Деколи я пробувала догодувати з бутилки то брала а деколи не бере. Я переживаю щоб вона добре наїлась але і не хочу щоб кинула грудей теж. Каті зараз 2 місяці. Чи хтось стикався з такою проблемою? Моя троюрідна сестра теж має 2-х місячного малиша і він їй те саме робить. Але вона не виціджує нез"їджене молоко і не догодовує. Я своє молоко доціджую, але вже перестала догодовувати. У мене було так що 3 рази молоко застоялось, я ледве відмасажувала і вицідила, так я тепер за тим слідкую.

12. Salata

Salata Active Member

Koza-Dereza,
    У нас было подобное после нескольких кормлений из бутылочки... Посчитайте сколько раз в день ребенок ест, может ей и достаточно, за весом проследите. Может, жара... Пока вес не теряет, беспокоиться не нужно. Может, "помочь" кто хотел и докормил?

Конечно, лучше с врачом посоветоваться, у них опыт больше.

13. zet

zet Well-Known Member

Проверьте насчет молочницы, ее не всегда сразу видно, а ребенок кушать не хочет из-за боли...

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

якщо добряче мокрий памперс тоді і дитина сита, тому за це не переживайте!
    по фото видно, що щічки ого які гарні - вагу точно набирає ;)

а от стосовно плачу після циці... то у мене такого не було, а коліжанка казала, що то дитина у неї так ображалася, що мама їй дає цицю коли та не хоче.
    Стосовно часу годування: десь з 3 місяця моя доця наїдалася за 3 хв! Уявіть! Всю цицю за 3 хв і більше ні за що не хотіла їсти!
    В якійсь статті прочитала, що біля 10 хв мала б дитина смоктати, от я і переживала, що 3 хв то катастрофа... Насправді їй того вистачало.
    Тепер може годину їсти як немовля ;)

Все буде добре!

15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

може і вистарчає їй... але просто ще стільки залишається :sad:
    Я його заморожую на потім, бо як мені десь вийти чи що то не буде ж суміш їсти. Та й як піду на роботу то теж молочко здалось би їсти.
    Оце буквально 30 хв назад моя хитрюга рипіла на все горло бо я їй страшну кривду заподіяла - дала цицю після того як вона виплюнула її. Я її в кріслі підколисала, та на 5 хв заснула і вже проснулась і прийнялась гризти руку і так кряхтить! Ольга, оце моя теж так ображається на мене коли я їй даю. І то так реве!!!

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

ну, панянка характер має якось показати мамі ;)

17. Zoryanazirka

В мене те саме, смокче максимум 5 хв, але висмоктує все, і поправляється добре. А якщо насилу пхати цицю то верещить, навіть деснами може вкусити! А коли голодний то бере цицю і завертає від кайфу очі:)

18. Ума

Ума Super Moderator

Ура!!! Козочки наші написали нам :)

Ніно! Вітаю вас!

Мій малий інколи їсть не довше 5-ти хв., а інколи може і 40 хв. груди не відпускати. А якщо він починає плакати, коли їсть, то я муштрую татка, щоб потримав його стовпчиком (ну типу, щоб повітря вийшло), а тоді знову прикладаю його до грудей. Як правило, він вже не їсть тоді, а інколи посмоктує... часто по ньому бачу, що здалась би мені одна пуста грудь, а то він молока вже не хоче, а смоктати хоче... тоді насмокче молока повний рот і ... виливає його - переводить такий продукт ;) :)

так що якщо Ваша Катруська нормально набирає вагу, нормально забруднює памперси, то не хвилюйтеся :) Ми ж теж інколи можемо з"їсти слона, а деколи ніц в рот не лізе :)

19. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

угу ... я даю на ніч, бо для дітей то заспокійливе. Раніше давала в молоко (починали з 1/3 ч.л.), а зараз так сподобав, що їсть з ложечки (але не більше 3 ч.л.). Алергії нема тільки на мед, куплений у 1 пані (самий ранній мед, не знаю з чого ... світлий).

20. Ksani

Ksani Well-Known Member

Koza-Dereza, молоко "застоялось" тому, що ви зціджуєте. Припиніть експерименти зі зціджуванням хоча б на деякий час. За 5-7 хв малеча може і наїдається, але дитина повинна виїдати і "заднє" молоко, у якому містяться ферменти для травлення. Який у вас режим зміни грудей? Замість зціджування, давайте на вимогу одну цицю впродовж 2-2,5 годин. А крик може бути якраз від того, що малу заливає "переднім" молоком, об'єм якого перевищує її потреби (через зціджування), а до заднього вона не добирається, і її болить живіт :sad:

Статус теми:
Закрита.