ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Який період часу вважається нічним годуванням? з 3 до 8 ранку?

Ксані і Зорянівонька, дякуємо за поради, вчимось;) з поперемінним успіхом:download: лежачи нам майже ніколи не виходить, може тому що груди маленькі - не дістаю до ротика щоб обом було зручно:sad: напевно треба малюку підрости троха, а поки нічна вахта проходить на руках у засинаючої мами:download:

2. Loyal

Loyal Well-Known Member

То ми щось так один день їли, бо з одної висмоктував так, що як тягнув, то я аж підскакувала, тому і давала ще й другу. Але тепер ніби вистарчає однієї.

• Подобається Подобається x 1
  3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А ще, чи можуть бути газики від бананів, халви, гречки з молоком, твердого сиру, сирничків, рогаликів? А ще ягоди, зокрема чорниці.

4. Nata

Nata Well-Known Member

Від бананів можуть і від солодощів теж.

5. Олюська

Олюська Well-Known Member

Моя мала взяла собі тепер за звичку смоктати великий палець... З великим пальцем засинає. замість з цицею і деколи навіть не можу засунути їй груди, бо вона, бачте, палець смокче:sad: Я переживає, чи не матиме то такого ефекту, як дурачок, бо щось останні кілька днів Олеся іноді не хоче брати груди, нервується, плаче, коли я їй пропоную:sad: Порадьте щось!:sad:

6. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ще таке питаннячко (щось мене сьогодні пробило на питання;)) - коли ви одягали малюкам льолі без "налапничків"? Малому ще нема місяця, і він поки в "налапничках", бо має такі дряпучі нігтики, ще й ростуть вони з фантастичною швидкістю, а ручками розмахує некоординовано і може легко себе поранити, а мені так вже хочеться щоб руці більше "дихали":shy:

• Подобається Подобається x 2
  7. Олюська

Олюська Well-Known Member

Хомочко, зараз нас будуть сварити, бо то не в цю гілку питання, але раз вже так, то дам відповідь:) Я так одягала десь до 2,5 міс., а потім ті блузочки з напальчниками стали малі і нових не купувала. Хоча мала себе ще досі деколи дряпає, але вже не так сильно. головне нігтики підрізати, бо ростуть вони дуже швидко:)

• Подобається Подобається x 2
  8. Xomka

Xomka Well-Known Member

Олюська, дякую за відповідь;) щось я дійсно почала частенько теми плутати - раніше тільки в "вагітну гілочку" писала, прийдеться звикати до розширеного кола гілочок;)

9. Зорянівонька

Ми давали, поки були в пологовому. Потім обрізали нігті і все. Ну хіба деколи наніч. Не мучте дитику, особливо вдень. А дряпатися, потім стукатися іграшками всеодно будуть!

• Подобається Подобається x 5
  10. Loyal

Loyal Well-Known Member

з першого тижня! він бушував в тих рукавичках!

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ні одного дня не мав навіть в роддомі. Правда тамтешній медперсонал намагався мені "пояснити" що це потрібно але я їх поставила на місце і більше проблем нізчим не було. Такий одяг шкодить розвитку дитини а нігтики потрібно стригти ще в пологовому :)

Додано через 6 хвилин
    тут повинні ви вияснити чому так є. Зараз я буду говорити те що завжди говорю бо це дісно універсальний метод від дуже багатьох проблем. Носіть дитину частіше на руках саме ви - по можливості весь день.

Додано через 17 хвилин
    А ви можете детально розказати як ви годуєте? (скільки часу годуєте і її залежність від ситуації, пори дня, які по тривалості перерви, коли саме виходить вам годувати за один раз двама грудьми). Що саме ви пєте?

• Подобається Подобається x 3
  12. карапуз

карапуз Well-Known Member

Мій синочок теж мав таку звичку,яка з "явилась десь у два місяці.Я вже думала,що вона дісталась у спадок від татка :ireful1:,який смоктав палець до чотирьох років :8:.Малий часами смоктав не лише пальчик,а й пробував запхати до ротика цілу руцю.А звук був такий,ніби дитину добу не годували.Але все так швидко минулось,що я навіть і не зауважила коли.Так,що не хвилюйтесь.Це все минуче.:)

• Подобається Подобається x 3
  13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

О! ви дуже багато перечислили продуктів які потрібно споживати з обережністю. Крім гречки (без молока). Попробуйте розмежувати по часі такі продукти і подивіться на результат

14. Nata

Nata Well-Known Member

Від народження :). А навіщо ховати пальчики? Обрізали ніхтики і жодних проблем.

• Подобається Подобається x 6
  15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Мені педіатр, до речі, так само сказала обережніше з молоком, бо може зумовлювати газики.

16. Зорянівонька

А що тоді їсти???
    Макарони - мучне, рис, вівсянка - кріпить, бульба - ще підсипана...
    Молокопродукти - небезпечно, солодке - не можна, фрукти-овочі - підсипані... Що їсти? Я голодна!!!:)

• Подобається Подобається x 4
  17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Мене вівсянка наоборот послаблює, особливо якщо її зїсти натощак. Бульбу їм, солодке обмежила, а то потом тре буде на дієту сідати) Кефір пю, маслянку, та все їм, навіть піцу недавно їла і чіпси. Тіки молоко інколи з чаєм, бо вздуває мене і малого.

18. Loyal

Loyal Well-Known Member

По порядку:
    - Годуємо тепер з інтервалом максимум 3 год, деколи 3,5год. (перші тижні життя могли то їсти щогодини, то потім спати 4-5 год). Зараз будиться сам і в мене рефлекторно, напевно, за 5-10 хв до того починає колоти в грудях - знаю, що треба вже гамати.
    - тривалість годування доходить до години. Тобто їмо довго. В перерві піднімаю стовпчиком, щоб відригнув.
    - від чого залежить частота і тривалість годування... не можу толком вияснити. В нас частенько гості були (як і у всіх думаю після хрестин). То деколи ми вередували і висіли весь час на циці на наступний день "після гостей" (може надлишок емоцій), але деколи і посеред тижня не могли з дому вийти, бо постійно просився їсти (принаймні тільки це заспокоювало).
    - з 2-ох грудей ми їли один день. Сильно смоктав з одної, потім випльовував і вимагав ще. Засмоктував потім так, що аж боліло. Тому і давала другу - з задоволенням ще смоктав і тільки тоді засинав.
    Їсть завжди більше вдень. Ввечері може розіспатись і добре не поїсти перед сном, а розбудити і в сні нагодувати в мене аж ніяк не виходить - зокопилює нижню губу і все!. Я навіть зціджую трохи, бо груди розпирає.
    Я вже писала, що найкраще ми їмо лежачи, бо сидячи нахапуєм повітря, хоч розвертаю його животиком до себе і носиком і борідкою дотуляємся до груді...
    П"ю зранку зразу після пробудження чай з медом і часто ще з молоком. На протязі дня домашні зварені компоти з сушки або тепер зі свіжих ягід, кисле молоко домашнє, коли гуляєм завжди негазовану водичку п"ю...

19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ото в нас тепер такий період від учора почався, якби його можливість то й руку б до ротика засунув. І на руках ношу і годую часто, напевно зуби будуть, бо слюнявить конкретно

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Їж все! Вівсянка (пластівці) зранку на сніданок (я зараз так їм) і ніяк не скріплює!!! Молоко можна! Тільки не більше склянки свіжого і склянку кислого в день (хоч я деколи і більше п"ю) - від нього залежність з газиками не бачу!
    А от про солодке я не думала, що може від цього здувати...

Thread Status:
Not open for further replies.