ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

До речі, після 9 місяців дуже корисно мамі відлучатися з дому на годинку (поступово можна і на більше) , залишаючи малечу з кимось із рідних. Татові або бабусі на цей період обовязково слід запланувати собі перекус. Саме собі, а не малечі. А малюка взяти за стіл подивитися, як то смачно :) Якщо зацікавиться і дуже проситиме - можна дати спробувати щось. Так ми стимулюємо харчовий інтерес.
    А організовуючи трапезу спеціально для дитини і запихаючи йому до рота на мус, ми ризикуємо отримати маленького вередуна.

Додано через 7 хвилин
    скільки хоче
    скільки захоче
    А от пропонувати груди Вам слід частіше. Якщо непокоїть малий набір ваги - прикладайте частіше!

Якщо догодовування вводиться з метою більшого набору ваги, то все одно даємо груди, потім докорм, а тоді знову груди. Так докорм легше засвоюється і груди не забувають стимулюватися.
    п.с. вага і нотації мами не сприяють покращенню лактації

Додано через 11 хвилин
    хельго, у Вас уже більший хлопчик, якому можна довірити регулювання кількості нічих годувань :)

• Подобається Подобається x 13
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Що я i маю... Деколи Катерину батькiвну НЕМОЖЛИВО нагодувати!!!!! Як вчора, вже й на пару м'яско теляче зробила пару kружочкiв кабачкiв i долiчку помiдора... Розкидала все i так сварилась А-я-я-я-я-я-я, i плакала i билась руками. Я зрештою пiшла її купати i потiм циця i спати. Заснуло дитя за 15 хв активного смоктання i аж посеред ночi проснулось. Коли не знаю, бо над ранок я просто знала що вона в мене в лiжку, а як вона туди потрапила i не пам'ятаю :) А зранку так присмокталась що не хотiла мене вiдпускати, а я вже зпiзнювалась на роботу, а вона все смокче, мусiла забрати :sad: добре що хоч не скандалила.

• Подобається Подобається x 3
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

По перше годування кожні 1,5 год. це при звичайному ГВ і вам поки що потрібно збільшити кількість прикладань. Скільки часу дитина повинна їсти? Скільки їй хочеться але щоб дитина нормально наїлася їй вистарчає 10-15 хв.
    Про чергування я вам неможу нічого сказати бо таке чергування є також при звичайному ГВ а я не можу по ваших коментарях зрозуміти яка кількість у вас молока чи дійсно у вас його мало чи просто не так трактуєте поведінку вашої дитини (що ніби вона голодна).
    ВАГУ ВІДДАТИ!!! Хто вам казав важити дитину і де ви берете ті норми?
    Діти до 3 місяців мають набирати мінімум 500гр. в місяць а вам вже дякувати Богу більше 6 місяців обже неслухайте нікого бо в такому віці нормальна вага вичисляється по формулі в 6 місяців вага при народженні повинна подвоєтися і все.
    До року часу ГВ є основною їжею одже у вашому віці однозначно що незаміняється а вводиться як доповнення.

• Подобається Подобається x 5
  4. Olenka

Olenka Well-Known Member

У моєї мами дуже великі груди. Якось вона передягалася біля малого, він як побачив ті груди... Напевно собі уявляв велику кількість молока, моря,океани молока...То було щось...

Додано через 56 хвилин
    Дівчата, підкажіть, будь ласка, чи під час ГВ можна пити мятний чай? компот з румбабамбару?
    Які трави точно не можна пити?
    Я люблю травяні чаї, але знаю, що не всі травички можна...

• Подобається Подобається x 14
  5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я би з радістю викликала якогось платного спеціаліста, який би допоміг все нарешті стабілізувати. Бо закінчиться одна проблема - починається інша. Тому якщо є бажаючі - пишіть ПП. Бо мале часто кричить, всі кажуть догодовувати, бо не наїдається. А я вже і сама починаю сумніватися - їсть мало, постійно кулаки в роті і крик... І прикладати часто не виходить - він не смокче коли не хоче, то ми намагаємося їсти вночі побільше, то я вже не висипаюсь.
    А ще маю йти на весілля в червні, то певно прийдеться пропустити. А може якось можна організувати? (залишити молоко щоб погодували...)

• Подобається Подобається x 1
  6. Katrin

Katrin Well-Known Member

Зорянівонько, без паніки!!!
    Я не вельми хороший радник, але свою думку висловлю.
    Я би викликала краще вишибалу, який би відсторонив людей, які вселяють у Вас зневіру у ГВ.
    Мені здається, що нам вже стільки інформації подали консультанти на форумі, що можна вже цілу збірку видавати.
    З чого Ви взяли, що малий мало їсть, Ви ж часто прикладаєте, тому він і не їсть довго. Поставте себе на його місце. Наприклад, Ви цілий день нічого не їсте, то портьім накидаєтеся на їжу, і другий варіант- стоїть перед Вами якась вельми смачна штука і доступ необмежений, Ви що робите? Ну, як правило рука сама тягнеться до того і потрошки під'їдаєте, голодними себе не почуваєте ж, а їсте небагато. Ви ж малого часто годуєте, я так зрозуміла
    не мучайте дитину, не хоче вона їсти в данний момент.
    А причина крику може бути різна: тему коліків не розглядаєте? В нас наприклад погризти свої пальці, кулаки, пеленку посмоктати у вашому віці справа була найулюбленіша.
    В першу чергу перестаньте сумніватись у собі!

Ви дійсно справжня жінка! Тут глобальна тема піднімається, а потім так, а взагалі то мені на весілля треба :)
    Давайте спочатку ГВ налагодим, а потім про весілля подумаєте. Форумчани всі вболівають за вашого синочка, а суміш сховати подалі, нехай очі не мозолить, по собі знаю.

• Подобається Подобається x 14
  7. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я недавно з пологового і то вже вчора сама плакала разом з мальотою! Ну нічого не помагало. Біля циці мовчить, тільки мучиться! Думала вже коліки, але животик м"ягенький. Ножками сучить. Бабця вже наша в тіхаря купила сосочку. То мале тільки з нею і заспокоїлось трошки. Я зі сльозами на очах ту соску запихала. Але так малий хоч заснув, бо чути як воно плаче півдня було вже невиносимо.
    І що робити в такому випадку?

8. Yaremko

Однозначно раджу купити слінг найпростіший з кільцями (у Львові його можна купити від 105 грн. а можна замовити на українських сайтах там значно більший вибір самих слінгів Slingo Shop, Слинги «Мамино Пузико», "Милана", "Кумка" ). І носити дитину цілий день і спати разом із дитиною як в день так і в ночі істи також разом (дитина в слінгу прочитати інструкцію безпеки).
    Про весіля особисто я б пішла однозначно з дитиною в слінгу.
    Особисто в мене таке враження що в дитини неправильний захват грудей (з дураком щоб невийшло так "а ми вас попереджали") Купити також слінг і носити завжди із собою. Як правило коліки починаються ближче до місяця дитині

• Подобається Подобається x 2
  9. myla

myla Well-Known Member

Яремко, Ксані, дуже вдячна за поради. Думаю, з вашою підтримкою і Божою допомогою все налагодиться.
    Маю ще декілька запитань до вас. Останнім часом в мене груди постійно м"які, навіть після 4 год переви в годуванні, чи це означає, що там нема молока? Але дитина смокче щось і коли смокче одну, то з іншої деколи навіть молоко трошки капає, ну не так, як колись - фонтанчиком, а декілька капельок! Чи за пів року вони так розмасувались?
    До кінця не розумію процес утвореня молока в грудях. Спочатку йде переднє, пізніше заднє, жирніше молоко, а якщо дитина смокче далі, то після того утворюється знову переднє, рідке молоко, тобто по-кругу, чи все-таки приходить момент, коли дитина з грудей не може висмоктати нічого?
    І ще одне. Вчора на прогулянці малий заснув, довго спав і перерва в годуваннях була десь 4 год. Правда, перед тим я догодувала його кашкою з ложечки. Виходить, спочатку дитина їсть щогодини, а пізніше я роблю переву на 4 год. Чи не може це погано вплинути на травлення малечі?
    Ну і впродовження теми про весілля. Я також збираюсь в неділю на весілля. При такій інтенсивності годування (а малий сьогодні кожних пів години прикладається до грудей) зцідити молока для того, щоб залишити для годування, коли мене не буде, мені точно не вийде. Як правильно організувати годування дитини в цей день?

Додано через 55 хвилин
    А як на випорожнення дитини може впливати перехід на таке годування?

Додано через 59 хвилин
    А як про це дізнатись?

10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Та власне, що захват мав би бути правильний. Я в пологовому намучила малого довго, щоб він знав, що має широко ротик розкривати. Та і питала поради в педіатра хто б мені допоміг з прикладанням, то сестричка біля мене чергувала пару раз - узгодили, що малий добре захватує. Ще мою віру підігріла дільнича сімейна - приходила на наступний день після виписки. Подивилась як малий їсть і сказала, що бере цицю добре. Тому не думаю, що в тому проблема. Так як малий їв щогодини, то я вже наповнення грудей не відчувала - думала молока зменшилось... То на ранок мене вже аж розпирало!
    Так я і не вияснила причини. Факт, що вчора-сьогодні ми вже так не плакали і спали без "дурачка". Сподіваюсь, більше і не пригодиться!

• Подобається Подобається x 1
  11. Yaremko

Мені дуже тяжко так пояснити зходу, але попробую хоча незнаю як це вмене вийде з термінами:
    Підчас годівлі дитина смокче сосок. На соску розміщені рецептори які сигналізують гіпофіз (це в голові) що потрібно виродляти окситоцин і пролакти (маю надію що пояснювати який гормон за що відповідаю непотрібно). Саме молоко виродляється за рахунок гормону пролактин у Альвеолах (це мішечки з клітин які саме виробляють молоко).
    Молоко виробляється постійно, воно просто своєрідним чином розшаровується в грудях (в протоках (це така трубка яка зполучає альвеоли з соском) та під соском (в синусах)), поки дитина не смокче - жирові клітини-глобули осідають на стінках протоків, а в середині протоків залишається нежирне молоко переднє. Дитина починає смоктати - спочатку вона смокче це нежирне молоко, що в системі протоків. Потік молока зриває глобули з їх "насиджених місць" - потихеньку жирність молока починає збільшуватися. До того ж окситоцин в процесі ссання дитиною грудей починає витискати молоко, глобули ще активніше зриваються і йдуть у потік. Отак і виходить, що молоко стає більш жирним, по мірі того, як дитина все більше випорожнює груди.
    На початку грудного вигодовування молочні залози починають пристосовуватися до дитини і тому важливо щоб мама була поряд із дитиною і дуже часто носила її на руках. В часом після 2 місяців ГВ починає встановлюватися ГВ невідчуваються приливи, а вже ближче що 5-6 місяців ГВ груди видаються пустими але при правильному організованому ГВ це означає що організм пристосувався до дитини. І виробляє основну частину молока в момент годівлі.
    О тут я не можу нічого сказати бо це ви маєте знати бо по числу сечовипукань оприбіляється тільки від 7 днів дитини до вводу іншої їжі.
    А ви уважно роздивилися дитину? може в нього прояви якоїсь алергії?

• Подобається Подобається x 8
  12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Саме сьогодні висипали маленькі прищики на личку... Я собі можу тільки допустити кусочок шоколадки, який з"їла (ну дУже вже хотілось). Але малий вередував тоді, коли того ще не було (позавчора), а прищики з"явились сьогодні... То так довго проявляється? Тоді було б пояснення хоча б якесь.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

я у різних джерелах читала про шалфей, шишки хмелю, звіробій, душицю. І про мяту перцеву теж є згадка. Всі ці трави пригнічують лактацію.

Додано через 6 хвилин
    ні, просто лактація налагодилася. але якщо будете регулярно робити перерви по 4 год - то кількість молока зменшиться.

Взяти з собою ? : )

• Подобається Подобається x 5
  14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Перевірено на мені - я спочатку незнала і пила чай з м"яти і молока після чаювання ставало набагато меньше

• Подобається Подобається x 4
  15. Улянка

Улянка Well-Known Member

А при ГВ можна в сауну? Розумію що молоко не закіпить:) Але чи не нароблю якоїсь шкоди?

16. Ная

Ная Well-Known Member

Я була в сауні і не раз:) ! Шкоди від того не було ніякої,від тепла молока,здається,навпаки більше ставало.Думаю,якщо без фанатизму,то можна. Доречі, регулярні заняття аеробікою в спортзалі теж не вплинули на ГВ.Займалась раніше і відновила заняття як дитині було місяців п"ять.Щоб знати як воно буде треба спробувати,а не слухати всякі страшилки:)

• Подобається Подобається x 7
  17. myla

myla Well-Known Member

Десь на перших сторінках вже питали про це - можна, але потрібно вважати, щоб не простудити груду після сауни.

18. Улянка

Улянка Well-Known Member

Дуже дякую! :)

19. Nata

Nata Well-Known Member

М"ята спраді пригнічує лактацію, а щодо хмелю, то аж цікаво стало, мені радили для підвищення лактації пити безалкогольне пиво, а хіба воно не з хмелю?
    Зорянівонько, якщо плануєте іти на весілля, то не відмовляйте собі у задоволенні, але візьміть дитину з собою у слінгу.
    Я вже писала, що ходила з малим на забаву з танцями-музикою, танцювала з ним у слінгу, а спав так, що люди мені дотепер згадують!

• Подобається Подобається x 15
  20. Olenka

Olenka Well-Known Member

Дуже дякую за інформацію. Бо я як раз присіла на чайок з ромашки з мятою, і побачила, що малий почав частіше цицю просити, а коли їсть, то таке враження, що він зараз всю цицю в рот затягне і так тягне, що груди почали боліти...
    Коли малому був місяць, ми святкували хрестини в ресторані і десь гостей 25 було. Ми запросили живу музику. Тобто майже міні весілля!!! Все було супер, малий за 5 год ні разу не хникнув, він і спав, і бавився, потім я пішла в сусідню кімнату його покормила і ще 3 год ми бавились!!! Скрипаль грав йому під вухом, а малий дивився на нього зачорованими очима... Він нам і каже, що малий напевно скрипаль буде, бо маленькі діти бояться скрипки, навіть його двоє плакали...

Ідіть з дитиною! А якщо буде щось не так, то ви завжди зможете повернутися додому...

• Подобається Подобається x 12
Thread Status:
Not open for further replies.