ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

о, власне
    про це теж варто розказувати наперед, а не критикувати потім

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka З яйцями...

Зорянівонько!
    Ви десь скаржилися, що бракує часу на читання після народження (і правильно радили не лінуватися до...). Але...
    З народженням навчання тільки починається. Жодна інфа "на ляльках" ДО ПОЛОГІВ не дасть Вам ефекту вчорашнього заняття.
    Немає доступних курсів - тягніть консультанта додому!
    Продовжуйте читати профільну літературу. Саме там описані стандартні "нестандартні" ситуації. (одна з яких Вас спіткала)
    Нема на то ради! (с)
    Доречі, нагадую, що у Львові є група ентузіастів, з якими разом можна обходити "капкани", відвідувати басейн, лазню і т.п...
    Треба лише активніше "рухатися", а не відсиджуватися на парковій лавочці з пляшковими мамочками.
    З ким поведешся... (с) :)

• Подобається Подобається x 16
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Як я вже писала вагітні жінки дуже мало хочуть знати про ГВ бо їх це мало цікавить. Лецій про ГВ в стандартних курсах для вагітних є одна ну максимум дві і неможливо в нехай 2 год розказати все про ГВ це не реально! І тому в більшості дається основа щоб та мама яка хоче знати щось більше вже знала основу ГВ і до кого можна звернутися по пораду.
    Доречі я бачу що ті які цікавляться більше до вагітності то вони все одно дзвонять з ПБ бо все забули і питають поради.
    Экспресс обучение азам грудного вскармливания
    Готовимся к кормлению!

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Три роки тому, коли я ходила на курси (в шп. Шептицького) про те що робити з гулями і застоями пояснювали досить добре, ну або я просто на тематичні лекції попадала бо ходила не регулярно. Принаймні коли в мене десь після року годування був перший застій і гуля, боролась з тим так, як на курсах вчили.

• Подобається Подобається x 3
  5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

+100
    Я колись як почула що в суміші Нестле там щось знайшли страшно почала переживати чим ж я дитину буду годувати.. От так. А з того всього вийшло що суміші ми ні краплі не пробували і з пляшки пити невміємо. І ніхто з мамусь на прогулянці мені не вірить. Годуємося досі цицею на 70%, решта - їжа з нашого столу. Каші на коров"ячому молоці спробували аж в 13 місяців, але вони нам не пішли, все йде в каналізацію. До 13 місяців були кашки на маминому молочці. Ще досі трохи заморожених запасів є як НЗ. От така я шалено лінива мама. Цицьку дав, нашої їжі дав і гуляй. Нічого там пюрешити не треба і стерилізувати фляшки. І взагалі в нас однієї навіть нема. П"ємо з кружечки або через соломку.

• Подобається Подобається x 13
  6. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ви правду кажете про вагітних і гв. Я теж як ходила на курси то цікавилась більше самими пологами (бо сильно вкорінився стереотип що пологи це боляче і т.д.) а ГВ мене мало цікавило. На 2-й день з ПБ я вже дзвонила до п.Галі бо були проблеми з прикладанням. Нажаль недозвонилась. А навкруги купа дурних порад, а мама вже не памятає як ... Нажаль дала себе поцідити, хоча дитя смоктало дуже добре. Влаштувалось усе аж в 3 чи 3.5 місяці!!! І, як казав Левандівка, у моєму випадку це моя лінь, себто я сама винна. Треба було думати головою. Ну але це я зара така розумна, а тоді...

• Подобається Подобається x 7
  7. Натася

Натася Well-Known Member

ну я смію троха з тим не погодитись:)
    бо я от, вагітна, а дуже цікавлюсь темою ГВ.

і ще хочу сказати, що отой фільм про ГВ дуже багато дає. бо одна справа слухати то все теоретично, а інша - коли бачиш наглядно, і про правильне прикладання, і що робити при почервонінні, і як зцідити кілька крапель молока, коли груди дуже повні і дитина не може їх взяти і т.д.
    наглядність дуже допомагає все добре зрозуміти і запам'ятати!

о, і ще, дівчатка, а особливо Yaremko i Ksani, хотіла вас спитати - через скільки часу після пологів можна починати фізичні вправи, але щоб не зашкодити цим ГВ?
    1. це якісь легкі - типу качання пресу, присідань, плавання; 2. щось серйозніше типу фітнесу?

• Подобається Подобається x 3
  8. Nata

Nata Well-Known Member

А ще іншп втілювати знання в практику. Коли починаються недоспані ночі і проблеми з дитиною, тоді починається своя теорія.

• Подобається Подобається x 8
  9. levandivka

levandivka З яйцями...

Хвилин через 40-50 до звичайних побутових (підйом пательні, замішування тіста). :)
    Залежить від фізичного стану.
    А воно Вам тре'? :)

10. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ну таких як ви також є багато але тих яких це не цікавить набагато-багато більше. Йдеш на ту лекцію в ЖК як на муки. Хоча дуже приємно якщо попадається хоч одна вагітна яка дійсно цим цікавиться, а не прийшла відмітитися щоб не було проблеми із видачою довідки на передпологову відпустку.
    Ну фізичні вправи можна виконувати і зразу через 12 год після пологів але це все залежить які у вас були пологи та і які вправи робити.
    Ви можете купити книжки в школі для вагітних там більш докладно описано поділ групи вправ та і період в який ці вправи можна робити.

Хоча в більшості випадків говориться про те що із фізичним навантаженням краще зачекати до встановлення чи закінчення ГВ, але я почала замічати що жінки взагалі не мають ніякого фізичного навантаження, поклала дитину в каляску та й трусить щоб спала. Але ж рух це життя і для вагітних і для мам, потрібно тільки мати міру із фізичним навантаженням а не її відсутність.

• Подобається Подобається x 8
  11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ого, то ви свою дружину зразу після пологів до кухні???:)

• Подобається Подобається x 6
  12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Що за фільм?
    В мене такої лекції в принципі в ЖК не було! А я б з радістю! То на Симоненка поліклініка.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

1. рухатися корисно, але навантаження слід збільшувати обережно і поступово.
    2. зустрічала інфу, що вд 9 міс.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

З Данилом, ТАК сталося, що лишився без сніданку. :)
    А з Оленкою - одразу після пологів розбудили домашніх, і ... снідати. :cowboy:
    Як кажуть, "війна війною, а сніданок - за розкладом!" :)

15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Наївно запитаю - сніданок, звичайно ж, поза всяким сумнівом, бо просто інакше не могло би бути, готував татко для всієї родини?

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Справді, на курсах школи "Народжувати" про ГВ розповідають занадто спокійно та по-доброму. Я б на місці Лесі більше б страшила :)
    І з кулаком по столу: всі чули, що від соски будуть проблеми ? Всі чули, що годувати що дві години? Так, на наступному занятті буде опитування з рекомендацій ВООЗ. І екзамен. Хто не здасть - до пологів не допускається :)))
    Дівчата, це ж насамперед нам самим потрібно. На курсах можна взяти фундамент, можна зацікавитися проблемою. А далі вже копати самостійно...Всі ж грамотні, з інтернетом. Хто шукає - той знаходить.
    А усіх "нестандартних ситуацій" на заняттях не вивчиш. Особливо якщо вони нестандартні через наші ж помилки.

• Подобається Подобається x 10
  17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

То певно на наступні пологи дружина захоче втекти в ПБ ;) :D

18. Масік

Масік Well-Known Member

цікаво у яких ЖК проводять лекції , бо у нашій тільки лекційний зал гарний створили, а призначення його щоб медсчестри там язиками точили, хоча оформлення гпрне , але то всьо для галочки, я б з радістю ходила туди на лекції але вони проводяться тільки на "папері" чи при перевірці перед комісією

19. Натася

Натася Well-Known Member

норвежський, вроді "мама - це найкраще"
    та вроді тре:) я до вагітності 3 роки фітнесом займалась, хотілось би продовжити:)

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

І де його можна стягнути чи хоч подивитись?

Статус теми:
Закрита.