ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

в цій дискусії бракує розуміння з обох боків
    скільки би майбутня мама не читала, якщо після пологів нема підтримки, нема розумних порад, то при першій дитині дуже важко самій справитися
    мене наприклад не було кому підтримати ні щодо природності пологів, ні щодо ГВ
    я багато читала і що з того? ПБ, стрес до нього, в ньому і після, всі капають на голову дурними порадами, звинуваючують в тому що дитина мучиться, а мамі байдуже і т.д.
    і дуже легко наробити помилок
    слухаєш те все, бачиш як на тебе дивляться "досвідчені і розумні" інші мами і лікарі і починаєш думати, що може вони праві

мені аж на третій день в голові прояснилося коли я вже вдома була
    а в ПБ тиснуть на мізки так, що вже не знаєш що робити і що думати
    це я тепер така розумна і думаю головою, а не емоціями, а тоді було інакше
    а критикують всі потім, тоді коли треба ніхто не допомагає
    дуже часто так буває що ніхто не підтримує

а на майбутню маму навалюється стільки інформації, що вже тяжко розібрати яка найважливіша і найнеобхідніша
    наперед то тяжко все передбачити, особливо без жодної підтримки з боку
    не треба про це забувати

• Подобається Подобається x 12
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

я би не хотіла нікого образити, але цікаво, як люди із медичною освітою можуть писати про скисання молока в стерильних умовах? Та молоко навіть коров"яче у тетрапакетах не кисне, не те що мамине у грудях. Да...

Знаєте, є у мене знайома, котра не дає дитині моркви. Чому? Тому що у дитини закрепи, а педіатр сказала, що морква ще більше скріплює. Нічого не нагадує?

• Подобається Подобається x 8
  3. Наталя

Наталя Well-Known Member

Отож бо.

4. Олюська

Олюська Well-Known Member

З власного досвіду. Коли малій був місяць, я не припильнувала вночі груди і на ранок - гуля, скажений біль, температура, скуштувала молоко з тої циці на смак - солоне..:sad: В мене паніка, що робити, як дитині давати таке їсти. дзвоню до одної мудрої лікарки, а вона мені каже " Не пробуй молока, воно добре!!! Давай дитині цілий день смоктати хвору цицю". І все минулося:)

• Подобається Подобається x 13
  5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Та таквоно i не так. Тiльки тому що хтось прочитав пiдручники з фiзики не робить його ракентним iнженером.
    Можна бути дуже мудрим пiд час вагiтностi чи до, а коли доходиться до дiла, дитина худне, не їсть, ти шодиш з розуму а чоловiк бiгає за тобою з бутилочкою i всi довкола кажуть "ТА НIЧО В ТЕБЕ НЕ ВИЙДЕ, КУДАЙ ТО ВЖЕ" або "ОТАК В ТЕБЕ ТОЧНО МОЛОКО ЗАКIНЧИТЬСЯ" ... то важко просто дуже важко не вдавати з себе героя i не боротись за щось що по праву належить твоїй дитинi i тiльки їй.
    Я взагалi нiчого природнього в ГВ не бачу. Якась органiчна хiмiя, пiдручники треба i лабораторiя i професор пiд боком щоб щось вийшло.

• Подобається Подобається x 6
  6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ну хоч би вже не ганьбилися...
    Почитайте хоч троха теорію, будь лаааааасочка....

• Подобається Подобається x 13
  7. Мія

Мія Well-Known Member

навідь незнаю, як то під копицею ті мами собі раду колись давали з тим ГВ без консультантів...?!

• Подобається Подобається x 4
  8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Пробуйте з ложечки давати, щоб малий не звикав до соски. А терору не треба : )
    А що таке відбувається у вас вдень, що малий відмовляється їсти ?

Додано через 6 хвилин
    Раніше консультантами були власні мами, сестри та інші жінки з родини.Тоді дівчинка росла і бачила як її мама годує меншого братика чи сестричку. Хтось з нас може таким похвалитися?
    Традиція ГВ за радянських часів практично вмерла, бо з'явилася суміш - "досягнення прогресу".

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я от читаю вас дівчата, цікаво так. Моя коліжанка спеціально дає дитині суміш, хоча молока досить і дитина добре смокче, не капризує, не плаче. І суміш їсти не хоче, а вона всеодно в нього її пхає і пхає. Я питаю чому в дитину хімію пхаєш, а вона мені твердить що то нормально і може він не наїдається. Скільки вже не переконувала - не допомагає.

10. Ksani

Ksani Well-Known Member

а скільки дитині ? какає нормально?

11. Андріана

Андріана Well-Known Member

в мене теж така є і переконувати глухий номер, вона просто лінива до ГВ, каже шо їй легше дати пляшку і мати 4 години спокій, я перший місяць розказувала як правильно, але то глухо, зараз малій 2,5 місяці і вже майже повністю на ШВ:sad::sad::sad:,просто дитину шкода, а ше надворі жара, а вона її так кутає,шо навіть не видно, ніби зараз 10 градусів морозу

• Подобається Подобається x 1
  12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

4 місяці, какає нормально по кілька разів в день. Може бути 3 дні тільки на ГВ, а тоді їй шось в голову стрілить і вона починає калатати суміш. Якщо не хоче суміші дає цицьку. Ніякі мої аргументи до уваги не беруться.

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

То просто пофігістка їй плювати на ту дитинку і на те , що для неї краще:ireful1:

14. Мія

Мія Well-Known Member

Вчора до нас приїзжав знайомий мого батька, в нього хлопчик три роки... побачив малу мою і питає чи я грудьми ще годую, кажу звичайно! А він та нашо то так мучитися ми от з 3х місяців на малиші гречаному,від нього ще ніхто не відмовився... питаю чи молока не було в жінки? Та нє каже, перев"язувала груди аби не було, бо скільки то можна годувати... в мене був шок і мову відняло...

• Подобається Подобається x 4
  15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я бачила, а результат? Навiть молоко менi мама давала своє коли братик народився (менi було 6) я з свого улюбленого горнятка пила. Солодке таке ням. Менi всi i мама i баба i тьотi i сусiдки казали наперебiй ДОЦIДЖУЙСЯ! Книжки нiчого конкретного не казали, на ЛФ всi в один голос кажуть НЕ доцiджуватись, а Котя рипить не своїм голосом, а менi вже i вiкно дверима в рай видається... Деколи думаю, може й добре що я пiшла на роботу...

Додано через 2 хвилини
    Це позицiя багатьох чоловiкiв "Нашо мучитись". Так як би ти не бiгав за мною з бутилочкою i дав менi спокiй, може я б i не мучилась, а то насiли всi на голову, дай, подай, передай i потiм хто на роботу, хто в свої хороми а мамка сама залишається з своїм молоком i з малюком.

Додано через 3 хвилини
    Я пам'ятаю я свому чоловiковi сказала колись "Не нервуй мене, бо як пропаде молоко, то ТИ I ТIЛЬКИ ТИ будеш годувати малу з бутилочок по ночах" Бiльше не лiз до мене зi своїми бутилочками.

• Подобається Подобається x 6
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

Хто сказав? (що без)

17. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ксані, я мала аналогічну ситуацію з кольками. Поки не пропукає,або не покакає, груди не брала категорично. Плакала і вигиналася

• Подобається Подобається x 1
  18. Мія

Мія Well-Known Member

Чому ж не бачила, бачила, але не пам"ятаю... зате маю сестру двоюрідну яка двох діток своїх старшу 1,5 роки, годувала, молодшу 15 травня рік був ще годує, і як в мене молоко пропало то вона приходила малу годувати мою... то з її досвідом казала що вона не тримає сосок і не смокче взагалі... ладно я новоспечена мама без досвіду... то вона цідила своє молоко і я давала малій, щоб не суміш... і робила я так як вона мені радила, і рада з того, бо все налагодилося. Хоч і мама моя казала що молока в мене вже не буде...

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Мія особисто мені дуже шкода що мами мають досить сумнівну інформацію про ГВ і з мого боку робиться все щоб донести правдиву інформацію до якнайбільшого кола слухачів.
    І коли я розмовляю з вагітними то їм здається, що знання про грудне вигодовування непотрібне, бо для них головне легко і без ускладнень народити дитину, а там, як говориться розберуться, що до чого на місці. Але найчастіше проблеми з грудним вигодовуванням починаються вже в перший день після пологів.
    Мене дуже часто питають:- а для чого треба вчитися годувати грудьми?,
    -для чого мамі потрібно знати механізми лактації, адже протягом тисячоліть жінки вигодовували своїх дітей без усяких лекцій по грудному вигодовуванню?
    Так, вигодовували, але їм би й у голову не прийшло те, що найчастіше приходить сучасним мамам. Наприклад: що годувати треба дотримуючись режиму, з перервами які перевищують 3 години вдень; що вночі, дитина має спати, а не їсти і спати тільки в своєму ліжечку, а ще краще в ліжечку в своїй кімнаті подалі від батьків; що дитину обов'язково треба допоювати водичкою, а з місяця-двох давати сік і запечене яблучко; що молоко може бути поганим, неякісним і навіть шкідливим; що молока може не вистачати й, що після півроку в ньому вже немає нічого корисного!
    Занадто багато теорій було за останні 200 років. А тепер, для того, щоб мама знову повірила в себе, в те, що вона зможе годувати грудьми свою крихітку довго і успішно, доводиться розказувати про пролактин і окситоциновий рефлекс, про "прозоре", "синє", "не жирне" або "занадто жирне" молоко, про правильне прикладування до грудей, імуноглобуліни і про нормальну малу кількість молозива та інше, інше, інше. З надією, що знання фізіології дадуть мамам впевненість у своїй молочності.

• Подобається Подобається x 14
  20. Leila

Leila Well-Known Member

А сир з того кислого молока можна зробити? (чоловік з боку радить запхати груди в кипяток, але це жарт). Я тільки що лекцію про розщеплення білків (під дією ферментів) прослухала, а бактерії що потрібні для скисання? де їм в грудях взятися? ну то хіба що з тріщин. Це дійсно дезінформація що молоко скисає в грудях.
    Мій чоловік лікар хірург-онколог, трохи знає про груди і гульки з маститами, він мене завжди підтримує в ГВ і ніколи не казав зціджувати. А взагалі все геніальне - просте! І не треба нічого мудрувати з тим молоком, бо це найсмачніша, найкорисніша їжа для немовляти!

Thread Status:
Not open for further replies.